Nanooks

Alla inlägg under januari 2011

Av Jessica - 9 januari 2011 22:46

Hejsan allesammans..

Jacob med lite nya leksaker.

 

Jag vet att jag har varit jättedålig på att blogga senaste dagarna, men det är inte enbart mitt fel i Fredags fick vi strömavbrott i hela vårat område just som jag skulle blogga på kvällen, och igår fanns det ingen tid eller ork över att blogga för vi firade min sons 1-års dag då med familj och vänner.

Idag har det varit en trött dag för hela familjen och mycket städ och stök för att återställa allt här hemma.


Jag ska försöka hinna med ett längre blogginlägg imorgon med fler foton från Jacobs stora dag.


Tillsvidare kan jag lägga in ett stort TACK till alla som kom hit och firade vår son med oss och tack även för alla fina presenter! :)

Av Jessica - 5 januari 2011 21:02

Hejsan


Ja, nu har jag pysslat hemma ännu en dag, vårat sovrum är så rent och fint. Och Johan är nästan klar med lilla hallen.


Jag höll på att bli tokig på försäkringskassan som bett oss ringa när jag blev frisk, men hur många gånger jag än ringde igår och idag blev jag bara bortkopplad pga överbelastning. *suck*
Men idag tänkte jag inte ge mig, utan ringde på en annan linje som inte alls hade med mitt ärende att göra och det funkade! Jag kom fram till en trevlig tjej som snällt kopplade om mig och satte mig längst fram i kön till föräldrapenningen.

Där svarade nästa trevliga dam som snällt och tålamodigt hjälpte till att ordna med mina förälldradagar och hur vi skulle fylla i alla papper vi hade hemma, hon kollade även upp att mitt intyg kommit in ordentligt.

Jag är riktigt nöjd över att ha löst detta problem genom lite finurlighet. :)


Sen blev det till att laga middag, dagen till ära blev det en redig lasagne. *mums*  


Efter att ha lagt barnen så gick jag ut till djuren för att inspektera att alla mådde bra och förståss utfodra och kela lite.

Men när jag kikade in på Martin, som kom tillbaka i Lördags kände jag att nu kunde jag inte dra ut på en riktig genomgång av honom längre.

Och vad fann jag.. jo, hans tänder är i riktigt dåligt skick, han har fått munsvamp och hans rumpa behövde verkligen ett bad.

Jag och en gossig inackordering.


han fick komma in på en noga genomgång med bad, rengöring av tänder och behandling mot munsvampen, hans vikt var bra iaf, så jag ska nu intensiv kolla honom, och behandla munsvampen, kolla vikten och se om honom extra noga nu närmsta veckan. Går han ner i vikt eller blir sämre så får vi ta ställning till då hur vi ska gå vidare.


Hans kompis mår däremot bara bra, min gamla avelspojke Slayer..

..här är snyggingen själv.

 

Nu ska jag kika om vi inte har något gott att snaska på ikväll innan det är natta dags.
Ser verkligen fram emot morgondagen då Johan är ledig! :)

Av Jessica - 5 januari 2011 18:09

När jag var liten var jag alltid så fashinerad av fika pauserna dem vuxna hade två gånger om dagen.

En fikapaus i vårsolen hemma hos mina föräldrar.

 

Jag älskade doften av kaffe och bullar som serverades och jag njöt verkligen av att vara med. Det knasiga var väl att jag oftast inte ville delta i bull-ätandet, jag har aldrig gillat bullar om dem inte är helt nybakade.
OCh inte drack jag kaffe eller saft, jag ville bara ha mitt glas med mjölk så var jag nöjd, det var ju inte själva fikat jag var ute efter utan den gemenskap man känner när alla slår sig ner och småpratar och bara tar en paus tillsammans.


Jag har fått höra om hur jag somnat i matrummet hemma hos min Mormor och Morfar och hur dem vuxna bara viskat orden fika eller kaffe så har jag studsat upp ur soffan och kommit gåendes med en liten barnstol som jag ställt vid vardagsrumsbordet. Det spelade visst ingen roll hur länge jag sovit, för fikat ville jag INTE missa! ;)


När man blev störe fick jag som många andra ungdomar i min familj höra att man är inte vuxen om man inte dricker kaffe, och det spelade ingen roll vad dem sa.. jag tyckte inte kaffe var särskilt gott.

Men en sommar på Öland sa mina föräldrar att nej, nu är du stor nog att dricka kaffe, vill du ha något gott till kaffet så får du dricka en liten mugg kaffe minsann..

Sagt och gjort, jag drack en halv liten kopp kaffe och Jösses vad överskottsenergi jag fick!

Men jag lärde mig även att uppskatta kaffet och ville ha min lilla kopp kaffe även när vi kom hem efter semestern och vissa kvällar hade jag så mycket överskottsenergi kvar att jag bara var tvungen att gå ut på tomten och ränna runt!
 

Det måste ha sett roligt ut med en tonåring som hade så mycket överskottsenergi.. idag lider jag inte av mitt kaffe drickande på det viset att jag måste springa av mig energin, men tyvärr kan jag ibland få ett överskott av missinriktad energi på det viset att huvudet snurrar och jobbar för fullt och jag istället blir jättestressad.


Nu kan jag tänka mig att min Aspberger bråkar lite i bakgrunden, men inte tänker jag sluta dricka min kopp kaffe på eftermiddagen för det, men kankse ska jag skippa kopp nummer två ibland?!

Av Jessica - 4 januari 2011 22:29

Ja, nu sitter jag här i soffan och slappar och känner mig rätt så nöjd med mig själv.


Dagen började tidigt med frukost med barnen, sen lite lek med allt Duplo lego som vi har numera. Jag bygger saker, Jennifer river sakerna och Jacob dregglar ner allt. ;)

När jag lagt Jacob med lite välling så fick Jennifer bada, det var något jag såg fram emot då vi köpte badskum sist vi var och storhandla.

Och inte bara jag gillade tanken på skum,Jennifer var helt fashinerad av allt skum och det blev ett långt bad med mycket lek.


Sen la jag även Jennifer en stund så jag fick äta lunch i lugn och ro.
Efter att barnen sovit en stund var det dags att ta upp dem och idag började vi återgå till gamla rutiner med lite fika/mellis så där lagom runt 14:00 tiden.

Nestle hade kommit med en nya variant på barnmats burk, en Fruktmusli som barnen fick dela på, och den var populär hos barnen, ska nog köpa lite fler sådana.

Annars bjöds det på pepparkakor och mjölk till Jennifer  och Kaffe och pepparkaka åt mig, Jacob åt några majsbågar.


Efter kaffet fick jag energin jag saknat och jag tog itu med barnens rum, nu är det renskrubbat, dammsuget och undanplockat. Barnen fick renbäddade sängar och Jennifer uppskattade att det var fint i ungefär 10minuter innan hon släpade ut alla saker på golvet igen.


När Johan kom hem så plockade jag i diskmaskin, och efter middagen och nattning av barnen så tog jag itu med marsvinen. Se mitt inlägg "marsvinsnytt".


Nu på kvällen fick jag Äntligen fatt i Tess! Jösses så jag oroat mig för henne nu senaste veckan, hon brukar vara svår att få tag i ibland, men nu gick inga signaler fram till hennes telefon och jag oroade mig bara mer och mer.. men det visade sig att telefonen helt enkelt inte fungerat och nu kan jag ta det lungt igen, Tess mår bara bra! Tänk vad orolig man kan bli bara man inte når en kär person på några dagar.

Jag behöver träffa Tess ibland, jag behöver den där okomplicerade kompisen som man kan sitta och babbla i munnen på varann med i ett par timmar och sen förståss fnittra med som om man vore 14år igen. Jag tror alla behöver en sån kompis. ;)


Nej, nog bloggat för idag. Nu är jag så trött att jag ska sitta och halvsova här i soffan en stund innan jag kryper till kojs.

Av Jessica - 4 januari 2011 21:05

Haha.. det lät ju bra, men det har väl inte hänt något särskilt med marsvinen idag mot andra dagar. ;)

Eller jo, lite har hänt jag städade alla burar och dem två burar som blivit tomma senaste dagarna har blivit sanerade och är redo för  nästa kund.

Alla mina gossegrisar har kommit efter i skötsel under min sjukdom så ikväll blev det en rejäl genomgång av klor och allmän hälsa.


Gammeltanten Alma som otroligt nog i år kommer fylla hela 10(!) år har ganska stora problem med tassarna, dem har massor av förhårdnader och ser inte roliga ut. Men lite mys i famnen med alovera salva brukar bli uppskattat, jag tror inte hon lider av hur tassarna ser ut för hon har full fart i buren när hon hoppar och springer runt, så nu är det bara att hålla tummarna att hon håller sig frisk och fin hela det här året oxå. :)

 

Joy, Jennifers marsvin.

 

Vi får hålla ett litet kalas för Alma i sommar, för det är under sommaren hon fyller år, för vem förtjänar inte ett kalas om inte en 10-årig tant speciellt med tanke på att medelåldern ligger mellan 4-6år?!


Tänk vad nöjda marsvinen blir över en ren bur och när middagen serveras blir det trångt vid skålarna. :)  


Grabben i gänget blir lite till sig när det är rent, då jagar han alla tjejerna runt i  buren medans han kurrar och gör sig till. Precis som på bilden här, vad stor och fin man blir när han ser snygga Joy på taket. ;)

Av Jessica - 3 januari 2011 20:07

Idag var det mycket fnitter och bus vid middagsbordet, kankse är det för att det är en vanlig vardag och alla blev vi så glada när Pappa kom hem och lagade god Tom Kha Soup.

Jennifer äter med god aptit när det serveras Tom Kha Soup här hemma.

Lilla plutten Jacob åt inte soppan som är lite starkt kryddad utan Yoghurt med lite frukt till efterätt, och han vart så nöjd att han började flörta hejvilt med mamma och pappa efteråt. ;)

Av Jessica - 3 januari 2011 16:58

Ännu en vardag i mitt liv, som min dotter förgyllt. ;)
 
Min dotter talade tydligt om att hon ville ha ett "bläblä" översatt "äpple".
 
Men när jag sa att vi inte har något äpple blev hon uppörd och sprang in i köket pekandes och ropandes ännu högre "bläblä"!!
 
Ja, sant som det var sagt det fanns en bit äpple... i marsvinsburen... som marsvinen ätit på.
 
Hmm.. nej, Jennifer fick inte dela äpple med marsvinen, hon får äta något annat!

Av Jessica - 3 januari 2011 12:20

Gjorde du något 2010 som du aldrig gjort förut?
Ja, jag vigde mig med min underbara make Johan och böt efternamn från Hagenstam till Granvik. Jag blev även akut opererad vilket aldrig hänt förut, detta i samband med Jacobs födsel den 8 Januari.


Höll du några av dina nyårslöften?
Mitt enda nyårslöfte eller snarare önskan var att Jacob skulle vara kvar i magen till v 36.0 och det gjorde han.. på dagen! ;)

 

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Nej, i år var det bara jag som födde barn inom vår bakantskapskrets.

  

Dog någon som stod dig nära?
Min hund som vi fick avliva i våras, hon saknas mycket här hemma.

 

Vilka länder besökte du?
Jag har bara varit i Sverige i år, vill inte resa med nyfött barn.

 

Är det något du saknar år 2010 som du vill ha år 2011?
Ett jobb som jag trivs på! Eller ja, ett jobb överhuvudtaget skulle inte sitta fel. ;)

Vilket datum från år 2010 kommer du alltid att minnas?
8 Januari för då föddes vår son Jacob 4v för tidigt. Han vägde 2595gram och var 44cm lång.
12 Juni då vigdes jag och Johan i Vallentuna Kyrka i samband med Jacobs dop.

 

Vad var din största framgång 2010?
Att jag blev Johans fru och att jag blivit mor igen fast till en liten pojke.

Största misstaget?
Att jag tog mitt vatten över huvudet i tron att jag skulle orka med ett eget företag, men det misstaget klurade jag tur nog ut i förväg och planerna på eget företag la jag på hyllan tillsvidare.

 

Har du varit sjuk eller skadat dig?
En redig förkylning som började med hög feber och frossa som övergick i bihåleinflammation nu över Jul och Nyår.
Den enda skada jag haft är från operationen när Jacob föddes.

  

Bästa köpet?
Jag är nog mest nöjd med köpet av vår barnvagn, den är så lätt att packa ihop och dra och är ändå stor nog för två barn. Den fyndade vi på blocket förra vintern.
Annars är det nog alla pengar vi lagt ner på huset på färg och till stor del på all ny inredning i wc.n som numera är såååå fin!

 

Vad spenderade du mest pengar på?
Bröllopet, utan tvekan. Men det var väl spenderade pengar. ;)
Annars är det som vanligt, all smårenovering av huset, vi byggde stommen och ytteväggarna på nya farstun och totalrenoverade wc.n i år.

Gjorde någonting dig riktigt glad?
Ja, min sons ankomst förståss! Och likaså att jag nu är Johans fru, med många fina minnen från vår bröllopsdag.

Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2010?
Oj, jag vet inte vilka sånger som skulle påminna mig om det här året.. hmm, kankse ”we speak no americano” som spelades flitigt i Midsommras när vi festade med kompisar i Vallentuna.


Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Jag var nog överlag gladare i år i jämförelse med tidigare år. Det har varit jobbiga år nu med chocken över att Jennifer föddes så tidigt för 2år sedan, och sen en jobbig graviditet med Jacob förra året.
Och kan man vara annat än glad när man har blivit vigd med världens underbaraste man och ha fött en pigg och charmig liten son?


Vad önskar du att du gjort mer?
Att jag tränat mera än jag orkat med i år, jag har definitivt märkt av  att min hälsa och kondition försämrats efter Jacobs graviditet och jobbiga förlossning.

Vad önskar du att du gjort mindre?
Bundit upp mig med min verksamhet med alla djuren. Det har varit en jobbig sommar med kunder i stort sett varje dag, jag måste försöka ta mig några dagar till mig själv och min familj för den här sommaren kände jag mig verkligen låst här hemma.


Hur tillbringade du julen?
Hemma, jag och barnen var sjuka så det vart en lugn julafton i myskläder för min del och bara i blöjor för barnen som hade hög feber.
Vi skulle ha firat hemma hos Mormor och Morfar med mina syskon och syskonbarn.

Blev du kär i år?
Jag fortsatte att vara kär i min dotter och min make. Men en ny kärlek kom in i mitt liv, min son Jacob.


Favoritprogram på TV?
Svårt.. har vissa serier jag älskar.
I år har jag följt bla. Couger Town, CSI, House, Nikita, Big Bang theory, Two and a half men.

Bästa boken du läste i år?
Någon bok har jag inte hunnit med i år. Jag har haft fullt upp med barn, bröllop och djur.


Största musikaliska upptäckten?
Det har jag nog inte haft någon...

 

Något du önskade dig och fick?
Vackert väder på min bröllopsdag! ;)
En ny kamera som är lätt att ta med sig på promenader, fick vi i bröllopspresent av ett gäng kompisar.

 

Något du önskade dig men inte fick?
Ja, finns säkert en hel del.. men det mesta minns jag inte.
En sak jag önskade mig innombords men inte fick i år var nog en dans var med min far och mina bröder på min bröllopsdag.

 

Vad gjorde du på din födelsedag 2010?
Ojsan, det vet jag inte riktigt om jag minns, vi  firade mig och min mor samtidigt hemma hos mina föräldrar på min födelsedag. Mina syskon kom över med familjer och vi åt en massa tårta och hade det mysigt.


Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Ja, att jag redan i år visste vad jag skulle jobba med i framtiden. Just nu känns den delen väldigt osäker.

 

Vad fick dig att må bra?
Att jag lärt känna mig själv, och att jag numera vet vad som är mina styrkor och svårigheter. Jag var också så mycket tryggare i min roll som nybliven mamma och kände mig lugn och trygg på ett helt annat sätt än jag gjorde med min dotter.

 

Vilken kändis var du mest sugen på?

Hmm.. jag tror faktiskt inte någon kändis kändes särskilt lockande i år. Jag är så himlans nöjd med min familj så varför sukta efter någon annan?

 

Vem saknade du?
Min ”Morfar”. Det har varit ett jobbigt år, speciellt nu till Hösten och Vintern då jag haft drömmar om honom många gånger.
Men nu i mitten av December hade jag en dröm som var olik dem andra och jag tror det var hans sätt att säga hejdå till mig, för därefter har jag inte drömt om honom lika mycket.

Sen saknar jag min gamla kompis Sallie, min underbara lilla pudel som vi lät somna in nu i våras.

De bästa nya människorna du träffade?
Den var svår att svara på. Ja det blir nog bla. Mikke en ”gammal” kompis till Johan som är en trevlig ny bekantskap, då han flyttade tillbaka till stan från Norra Sverige, han var även Toastmaster på vårt Bröllop.
Annars är det nog Michaela som visat sig vara en riktig personlighet.

 

Mest stolt över?
Det är utan tvekan att jag lyckades föda fram en frisk och fin son! Och att jag numera bär min makes efternamn!


Högsta önskan just nu?
Att jag ska bli frisk från min segdragna förkylning, och att  jag inom kort ska hitta mitt drömjobb, så jag slipper gå arbetslös nu i vår.

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Omröstning

Har du som läser bloggen barn?
 Ja
 Nej

Kategorier

Senaste inläggen

Tidigare år

Länkar

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3 4 5
6
7
8
9
10 11
12
13 14
15
16
17
18
19
20
21 22 23
24
25
26 27 28 29
30
31
<<< Januari 2011 >>>

Arkiv

Nanooks Gästbok

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards