Nanooks

Alla inlägg under januari 2011

Av Jessica - 16 januari 2011 21:33

Jennifer prövar mammas stövlar när Zingo kommer strykandes.

 

Jag vet inte vart tiden tagit vägen, men hela dagen har gått och jag har knappt haft tid att sitta vid datorn.

  

Igår hade vi en mysig familjedag med barnen, vi tog oss tid att bygga med Duplo legot men det slutade med att mamma och pappa tävlade i att bygga högst torn, som vanligt. ;)

Sen visade pappa Johan upp sina talang att jonglera med tre stycken apelsiner som vi skulle ge marsvinen. Men att apelsinerna flög lite hit och dit då och då kankse han inte vill att jag ska nämna här..

Jennifer tyckte det såg kul ut när pappa jonglerade så hon försökte hon med fast  med enbart en apelsin som aldrig löft från hennes hand.

Jennifer erbjuder mamma en apelsin.

 

Vi trummade även på dem två trummorna vi har numera, Jacob och Jennifer älskade det! Jag fick även ta ett roligt kort på Johan när han låtsades vara en tokig trummare, men det lovade jag att inte lägga ut här, tyvärr.

Jacob somnade under lunchen, och sov så sött i sin stol. Men vi bäddade ner honom i sängen istället så han skulle slippa nackspärr.

 

På kvällen bjöd jag på Chicken Curry, vilket är vansinnigt gott! :)


Idag har jag tagit itu med barnens rum som numera är rent och fint, och även varit duktig och rensat igenom Jacobs alla kläder och nu finns lite nytt och ärvt i strl. 74 och små strl 80 medans alla 62-68 är undanplockade.

Nu hittar man bra i hans byrå men jag vet tyvärr med mig att den fina ordningen kommer vara som bortspolad om bara 1-2 veckor.


Jennifer äter gröt till lunch.


Jag har nog inte nämnt här på bloggen att Jacob går, han kan resa sig mot möbler sen ett par veckor nu och gå så länge han har något att hålla i.

Han har även börjat säga några ord, två av orden kan man tyda som "titta" och "pappa" eller "Daddy". Trotts Mormors goda insatser i Onsdags så har han ännu inte börjat säga något som ens påminner om Mamma.

Krypa kan han numera göra på ett "korrekt" vis, och det kan gå undan till och från, man får tänka på vart man sätter fötterna numera när man har en hund, en katt en son och ibland även en dotter som kryper runt på alla fyra. ;)


Mina planer att bada barnen förstörs hela tiden av oväntade samtal, sovande barn och annat. Så nu har jag beslutat att dem ska få varsit roligt bad imorgon när pappa är och jobbar. Jag hoppas att Jacob inte gallskriker eller gråter så jag kan visa några foton på honom när han badar med vårt nya badskum och alla nya badleksaker.


Nu ska jag mysa med min make och dotter i soffan.

Av Jessica - 14 januari 2011 22:35

Ja, här sitter vi nu på kvällen och tittar på tv.n, det blev lång reklam och maken hugger kontrollen och bläddrar genom alla kanaler för att se om han hittar något bra att se på närmsta halvtimman.

Jag sitter och kikar på datorn på tv.nu och ser att det är någon "hästgala" på tv4+ som jag tycker vi kan kika på. Men maken låtsas (?) inte höra utan bläddrar lungt vidare.. det kanske går något bättre mumlar han medans han koncentrerat tittar på den film som just dök upp.


Jag vet att det är så här hemma hos mina förälldrar också, fast där byts kanal så fort det blir reklam och är det sport av alla slag eller nyheter så sitter min far där som klistrad. Jag har hört många liknande händelser hos många fler, men min fundering har nu blivit.. hur är det hemma hos Dig?


Vem bestämmer vilken kanal som ska vara på tv.n?

Är det någon kvinna som känner sig träffad i detta eller är den som bestämmer över kontrollen så snälla gör dig hörd och ge oss andra lite hopp!


En annan sak jag märkt av är att när jag är ensam på vardagarna sätts radion på men tv.n får fortsätta vara svart ett par timmar, mina morgnar börjar oftast med lite dans med dottern innan vi sätter fart med frukosten. Men så fort maken kommer hem från jobbet stängs radion av alternativt sänks ljudet på så man inte hör något och så åker tv.n på med en väldans fart, kankse ska jag skaffa en liten radio att ha i köket?

Visst kan jag ha tv.n på ett par timmar till och från, nu ska det inte låta som att min make alltid är den skyldiga. Främst blir det så när jag är lite sällskapssjuk och vill höra lite andra röster hemma eller förståss om det går en massa intressant på tvn och tv.n åker garanterat på om jag ska stå och stryka för det är så in i bövelen trist att stryka...

Av Jessica - 14 januari 2011 21:09

Tjollahoppsan på er alla!


Jag är på vansinnigt bra humör idag och har fnittrat utan anledning vid flertalet tillfället, varför vette sjutton för jag har inte gjort något kul utan bara slitit här hemma med vårat hem som kommit efter den här fullspäckade veckan som varit.


Nu är Äntligen Julen borta, lådorna står tejpade i hallen och ska bäras ut imorgon, granen är ihopfälld, vi ska bara stoppa ner den i en soppsäck och sen ställer vi in siktet på Våren 2011!


Stella verkar faktiskt redan bättre, hon skakar inte på huvudet lika mycket men sen får hon smärtstillande två gånger om dagen också och alla piller hon äter slinker ner utan problem med en bit skinka. ;)


Jag har knappt haft datorn då Johan varit hemma sjuk idag så han okuperade den till stor del. *suck*

Barnen har gått på högvarv, dem har härjat som aldrig förr.. undrar om det var socker i deras välling i morse?!

Men sen var det dags för vila och båda somnade ovanligt snällt och sen sov dem gott i närmre två timmar! Det var ett par månder sedan det hände sist.. men resultatet blev förståss vilda barn till kvällen igen. Haha. .ja, det är riktigt roligt att vara mamma ibland! :)


Jennifer ville vara duktig och hjälpa mamma som knöt ihop alla sopppåsar och ställde dem utanför dörren, hon tog saken i egna händer när jag kom in i köket och knöt ihop påsen under diskbänken.

Först bar hon hinken till pås-skåpet och tog första påsen hon hittade och försökte lägga den tillrätta, när jag tog över gick hon och bar den ihopknutna påsen till hallen och öppnade dörren, sen försökte hon sätta på sig träskorna (pappas träskor) för att bära ut sopporna.

Haha.. hon är ju bara för söt!  Mamma hjälpte förståss till att få ut sopporna så vi inte skulle elda för kråkorna och sen fick Jennifer en stor puss och ett glas saft som tack för hjälpen. :)


Nu ska jag fortsätta titta på "Let's Dance".
Hoppas ni alla har en Myyyyysig Fredag med någon kär! :)

Av Jessica - 13 januari 2011 20:42

Hejsan

 

Stella & vår kisse Zingo.

 

Jag ber om ursäkt att jag inte bloggat så mycket senaste dagarna, det har varit fullt upp här hemma med dagis, besök hos Kurator, lämning av djur, besök hos Mormor och Morfar igår och Farmor och Farfar idag.


Idag ringde farmor Tarja och frågade om jag och barnen kunde komma över, och såklart då vi inte hade något planerat blev det en tur till Vallentuna, och jag fräckade lite och ringde Veterinären och hoppades på en tid idag, vilket jag fick nu när jag visste att Tarja var ledig.


Stella har haft öroninflemmation nu till och från i ca 1,5år och då har vi ändå gått till veterinär två gånger och fått behandling som hjälpt till viss del, men symptomen har hela tiden åretvänt. Nu så har hon blivit mycket sämre i sitt öra över julen, och min tanke att gå till veterinären i mellandagarna sket sig då jag låg sjuk.
 

Bästa veterinären J tog emot mig och Stella och trodde efter en nogrann kontroll att det handlade om bakterier av något slag, men när jag hämtade henne en timma senare så berättade han att efter att dem sövt Stella och spolat rent örat så fann dem att hennes truminna var spräckt. Och att hon hade en rejäl inflammation men knappt några bakterier.

Den typen av inflammation var ovanliga och han berättade att det brukar ofta handla om allergisk reaktion, men eftersom bara ena örat var drabbat så vart det lite mer osäkert, allergiska reaktioner påverkar båda öronen.

Nu ska hon iaf äta smärtstillande, antibiotika och jag ska spola rent hennes öra med saltlösning och sen ha i örondroppar två gånger om dagen.

Tyvärr kan det hela kompliseras rejält om hon får i bakterier i öronet nu, så vi får hålla tummarna att alla ev komplikationer håller sig borta så hon kan bli fullt frisk så snart som möjligt.


Vi ska tillbaka om 2-3v igen, för återkontroll, bästa J har lovat att följa upp det här tills hon är frisk.


Jag känner mig bra skakis efter att ha fått veta att hon var mycket sämre än vi trodde, min stackars hund.. jag skulle ha gått vidare med det här från första början och inte lita på den veterinär jag hade då.

Stella är ju inte vilken hund som helst, hon är en viktig del i vår familj och snällare hund finns inte att hitta. Vi kommer göra allt som krävs för att hon ska bli frisk.


Efter en god middag hos Farmor och Farfar med barn och Johan som slutade lite tidigare på dagen idag så var hela min familj trötta.. dags att åka hemåt.

Nu sover båda barnen och Johan som frossat lite och kännt sig tung i huvudet tog just tempen som tydligt visade att han hade feber.

Nu hoppas jag han kryar på sig snabbt igen och att ingen av oss andra blir sjuka.


Jag ska försöka blogga mera imorgon nu måste jag sköta brasan för det är riktigt kallt här hemma. *Brrrr*

Av Jessica - 11 januari 2011 13:58

Ja, något sånt är detväl man brukar säga?

Men här är det inte katter och möss utan som så att Jennifer är på Dagis och pappa på jobbet så jag och Jacob har tagit oss lite tid att bara busa och mysa tillsammans.


Visserligen har jag varit bra seg hela dagen, men nu så kurerar jag mig med ett par koppar kaffe, jag får hoppas att det hjälper på ett bra vis och att jag inte blir superstressad. Skälet att jag är trött är att barnen var verkligen oroliga inatt, jag sov nog inte ens två timmar i sträck, utan fick ge nappar, välling, ny  blöja och även trösta vår dotter som lider av mardrömmar.


Men nu är en glad dotter på dagis, jag fick bara en kort vink till hejdå innan hon letade reda på en vagn att bädda och dra runt. Det känns lite i hjärtat när hon inte saknar mig mer än så men samtidigt är jag så glad och stolt att hon trivs så pass bra på dagis. *kluven mamma*


Väl hemma så vart det frukost och sen lite bus.. Jacob är verkligen en grabb, han älskar sina duplobilar som han jämt kryper omkring med i munnen. Vi busade så mycket att vi låg och kiknade av skratt båda två tillslut. ;)


Lite foton från min dag hittills.

Gullungen själv!


En fundering...

Gillar inte att jag inte har ett bra redigeringsprogram för mina foton, någon som vet om det  finns ett bra att ladda ner gratis?
Vill ju gärna ta bort dem röda ögonen, utan att använda mig av Paint, och gärna kunna redigera annat som sudda ut bakgrunden, göra svart/vita bilder m.m

Av Jessica - 10 januari 2011 19:44

I eftermiddags kom min kompis Anna med familj över på besök.


Egentligen skulle dom ha kommit i Lördags med deras dotter hade feber, nu var hon piggare och både Anna och Stefan var lediga.

Vi snackade mycket och barnen lekte en hel del men Jennifer är dock ganska egoistisk, som barn gärna är i den åldern, och ville inte låta Michaela leka med några saker. *suck*

Vi bjöd även på lite middag, vilket verkligen blev uppskattat, och kul nog kom vi på en rätt som inte innehåller några kolhyderater utom lite socker, då dom håller LCHF dieten.

Det var "Tom Kha Soup" vilket är busenkelt att göra.


Du kan antingen göra den från grunden, finns säkert några recept ute på nätet men vi köper en påse från Santa Maria med alla kryddor i som heter "Tom Kha Soup".

Sen behöver man kyckling, ca 3st tomater, ca 6st champinjoner och sen en burk med kokosmjölk och lite vatten.

Du kokar upp vattnet med kokosmjölk och pulver, ha i den hackade kycklingen och låt koka tills kycklingen är tillagad det tar bara ett par minuter.

Sen har du i dom klyftade tomaterna och skivade champinjonerna, så fort allt är varmt är det bara att servera!


Jag gillar verkligen inte kokosmjölk och trotts att hela huset luktar just kokos så smakar soppan mest annat, och är jättegod!

Gullungen Michaela charmade oss alla vid matbordet.

Av Jessica - 10 januari 2011 12:35

Jösses vad fort tiden går!!!


Min lilla pojke har nu fyllt hela 1år! :)
Och  i Lördags på självaste födelsedagen så firade vi min lilla pojke med dunder och brak med stora familjen och alla vänner.
Vi ställde fram dem stolar och bord vi hade och sen var det dukat med kakor, sockerkaka, muffins och kladdkaka på fat i köket där alla fick plocka vad dem ville ha. Tyvärr missade vi att ställa fram tårtorna med en gång, för efter kalasets slut satt vi med en helt orörd tårta kvar, bara en hade gått åt. Jag vet inte varför men så tycks det alltid vara..


Aja, tillbaka till kalaset, Jacob fick en rejäl kör som sjöng för honom och sen vart det förståss dags för första tårtan, och den slank ner utan några protester. ;)

Gott med tårta! :)

 

Sen efter mycket påfyllning av kaffe och kakor i köket så såg Jennifer alla paket och hon fick tjyvöppna deras gemensamma försenade julklapp som dem fått av Morbror Kenneth.

En bilbana som man kan pussla ihop som man vill. Den vart riktigt poppis!

 

Sen såg jag hur lilla kusinen Emilia tyckte det började bli lite tråkigt så jag letade fram hennes och hennes bror Alexanders julklappar och sen vart det paketöppning med många glada barn på mattan.

Emilia fick en fin prinsesskrona och en prinsessdocka, men jag bad henne att vänta med att öppna förpackningen tills hon kom hem, så hon kramade helt enkelt förpackningen med dockan i hela eftermiddagen. Jag tror hon gillade sina presenter. ;)

Hela familjen samlad..

Jacob som älskar att "banka" på saker fick en trumma.. det vart nog han favorit bland alla presenter.

Min bror, som gav trumman berättade att kassörskan varnande sagt att han startade ett krig, men han berättade då lungt att hans barn var så stora att jag inte skulle kunna hämnas.. det räkande du ut bra va?! ;)

Martin och hans flickvän Fredrika som var här för en vecka sedan, frågade oss vad vi önskade oss till Jacob, jag som inte kommit på något bra sa då att vi gärna ville ha något som barnen kunde leka med när dem badade.

Jag tror dem slog på stort, för vi fick en massa fiskar  och en badleksak i form av en nalle som rörde sig m.m
Kankse är det dags att bada barnen igen? :)

  

För er som undrar fick Jacob bla.
Trumma, badleksaker, böcker, kläder, presentkort, en stapel pyramid, en nalle, påslakanset, bilar m.m.

Som avslutning här kan jag berätta att Jacob var Mycket nöjd med sin stora dag!

Av Jessica - 10 januari 2011 11:56

Vardagen är här igen, efter en lång ledighet som mestadels spenderats utslagen i soffan eller i sängen för min del.

Lite jobbigt att bära en 15-20kg höbal i 40cm snö.. med snöskyffeln vart det lite lättare. 

 

Jag vet inte vart julen tog vägen, men det lilla av Julen som kom fram här ska bort i veckan, jag som sett fram emot all julmat, julgodis och mys med familjen

får satsa hårt på Julen 2011istället.


Men man ska blicka framåt inte bakåt! :)

Jennifer fick  en ballong innan kalaset att busa med.


Helgen som var blev lite intensiv och vi har insett våra begränsningar här ute i skogen, i Fredags när vi var som mest uppe i alla bakning och matlagning gick nämligen elen i hela området. Det vart att gå i kolsvart mörker och leta reda på ficklampan och sen tända alla värmeljus vi hade.
Efter ett samtal till elverket fick vi veta att en stolpe brunnit i vårt område och att deras första prognos var att elen skulle komma igång om två timmar.

Okej..först  fyllde vi en massa kärl och bunkar med vatten, för vi visste att risken att vattnet i ledningarna skulle frysa var stor nu när värmeslingan var avstängd och för att vara på säkra sidan med tanke på alla marsvin som skulle börja frysa om elen dröjde så vart det att leta reda på ett sällskapsspel och sen satt Johan och Jag och spelade till midnatt. Yttligare ett samtal sa oss att prognosen var numera att elen skulle vara igång kl. 01:00. Så vi satt uppe till 00:58 då elen Äntligen kom igång igen!


Morgonen började tidigt för oss med matning och blöjbyte av barnen vid 07:30, men jag fräckade och la mig en timma till i sängen medans Johan var duktig och fortsatte där han blivit avbruten under natten.


Jag fick sen ett samtal om att Stina hittat en köpare till mina söta Skinnys som bott i köket nu hela vintern. Det var med lite sorg i hjärtat som mina sötnosar flyttade på kvällen, då Stina hämtade dem hos mina föräldrar, dit min bror kört dem efter kalaset, och tog med dem till Husdjursmässan där det var marsvinsutställning nu i helgen.


Sen vart det en hel del stök och fix i hela huset inför lillpojkens stora kalas... vi hade sagt att det var öppet hus från kl.13:00 och framåt. Och ja, vi räknade nog lite med att alla skulle dimpa ner olika tider, men när klockan blev 14:00 hade fortfarande inte en enda gäst dykt upp, sen kom Mormor, Morfar och Farmor och Farfar och sen tog det inte många minuter innan alla damp ner en efter en.

Vårt hus är lite litet för att vi ska bjuda in ca 35personer på fika, samtidigt... vi får nog dela upp familj och vänner och ev hyra lokal nästa gång tror jag. :/

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Omröstning

Har du som läser bloggen barn?
 Ja
 Nej

Kategorier

Senaste inläggen

Tidigare år

Länkar

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3 4 5
6
7
8
9
10 11
12
13 14
15
16
17
18
19
20
21 22 23
24
25
26 27 28 29
30
31
<<< Januari 2011 >>>

Arkiv

Nanooks Gästbok

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards