Nanooks

Alla inlägg den 4 januari 2011

Av Jessica - 4 januari 2011 22:29

Ja, nu sitter jag här i soffan och slappar och känner mig rätt så nöjd med mig själv.


Dagen började tidigt med frukost med barnen, sen lite lek med allt Duplo lego som vi har numera. Jag bygger saker, Jennifer river sakerna och Jacob dregglar ner allt. ;)

När jag lagt Jacob med lite välling så fick Jennifer bada, det var något jag såg fram emot då vi köpte badskum sist vi var och storhandla.

Och inte bara jag gillade tanken på skum,Jennifer var helt fashinerad av allt skum och det blev ett långt bad med mycket lek.


Sen la jag även Jennifer en stund så jag fick äta lunch i lugn och ro.
Efter att barnen sovit en stund var det dags att ta upp dem och idag började vi återgå till gamla rutiner med lite fika/mellis så där lagom runt 14:00 tiden.

Nestle hade kommit med en nya variant på barnmats burk, en Fruktmusli som barnen fick dela på, och den var populär hos barnen, ska nog köpa lite fler sådana.

Annars bjöds det på pepparkakor och mjölk till Jennifer  och Kaffe och pepparkaka åt mig, Jacob åt några majsbågar.


Efter kaffet fick jag energin jag saknat och jag tog itu med barnens rum, nu är det renskrubbat, dammsuget och undanplockat. Barnen fick renbäddade sängar och Jennifer uppskattade att det var fint i ungefär 10minuter innan hon släpade ut alla saker på golvet igen.


När Johan kom hem så plockade jag i diskmaskin, och efter middagen och nattning av barnen så tog jag itu med marsvinen. Se mitt inlägg "marsvinsnytt".


Nu på kvällen fick jag Äntligen fatt i Tess! Jösses så jag oroat mig för henne nu senaste veckan, hon brukar vara svår att få tag i ibland, men nu gick inga signaler fram till hennes telefon och jag oroade mig bara mer och mer.. men det visade sig att telefonen helt enkelt inte fungerat och nu kan jag ta det lungt igen, Tess mår bara bra! Tänk vad orolig man kan bli bara man inte når en kär person på några dagar.

Jag behöver träffa Tess ibland, jag behöver den där okomplicerade kompisen som man kan sitta och babbla i munnen på varann med i ett par timmar och sen förståss fnittra med som om man vore 14år igen. Jag tror alla behöver en sån kompis. ;)


Nej, nog bloggat för idag. Nu är jag så trött att jag ska sitta och halvsova här i soffan en stund innan jag kryper till kojs.

Av Jessica - 4 januari 2011 21:05

Haha.. det lät ju bra, men det har väl inte hänt något särskilt med marsvinen idag mot andra dagar. ;)

Eller jo, lite har hänt jag städade alla burar och dem två burar som blivit tomma senaste dagarna har blivit sanerade och är redo för  nästa kund.

Alla mina gossegrisar har kommit efter i skötsel under min sjukdom så ikväll blev det en rejäl genomgång av klor och allmän hälsa.


Gammeltanten Alma som otroligt nog i år kommer fylla hela 10(!) år har ganska stora problem med tassarna, dem har massor av förhårdnader och ser inte roliga ut. Men lite mys i famnen med alovera salva brukar bli uppskattat, jag tror inte hon lider av hur tassarna ser ut för hon har full fart i buren när hon hoppar och springer runt, så nu är det bara att hålla tummarna att hon håller sig frisk och fin hela det här året oxå. :)

 

Joy, Jennifers marsvin.

 

Vi får hålla ett litet kalas för Alma i sommar, för det är under sommaren hon fyller år, för vem förtjänar inte ett kalas om inte en 10-årig tant speciellt med tanke på att medelåldern ligger mellan 4-6år?!


Tänk vad nöjda marsvinen blir över en ren bur och när middagen serveras blir det trångt vid skålarna. :)  


Grabben i gänget blir lite till sig när det är rent, då jagar han alla tjejerna runt i  buren medans han kurrar och gör sig till. Precis som på bilden här, vad stor och fin man blir när han ser snygga Joy på taket. ;)

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Omröstning

Har du som läser bloggen barn?
 Ja
 Nej

Kategorier

Senaste inläggen

Tidigare år

Länkar

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3 4 5
6
7
8
9
10 11
12
13 14
15
16
17
18
19
20
21 22 23
24
25
26 27 28 29
30
31
<<< Januari 2011 >>>

Arkiv

Nanooks Gästbok

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards