Nanooks

Alla inlägg under januari 2011

Av Jessica - 23 januari 2011 16:45

Hejsan

Tänk att idag är jag så nöjd med min insats och samtidigt så glad över denna underbart vackra vinterdag.


Jag har äntligen tagit itu med min CV, som nu är renskriven. Jag har även kollat jobb på platsbanken (vilket jag iofs. gör varje dag) och kollat igenom vår "Lokaldelen Vallentuna" på eventuella intressanta ställen jag kan söka jobb på.

Jag har antecknat ner och kollat upp ett par företag som jag varit intresserad ac och några har blivit mer intressanta och några har stykits från listan helt.

Jösses vad det kryper i kroppen på mig av iver att få komma ut på arbetsmarknaden, jag VILL verkligen ha ett jobb!

 

Jag har även gått en härlig promenad med hundarna i rask takt ner till vår sjö där hundarna fick springa fritt och busa. Innan jag gick ut med hundarna la jag en deg på jäsning framför spisen hemma, som nu äntligen blivit klart.

Jag gav mig på ett nyttigare bröd den här gången, och det ligger två fina Ekologiska Trekornsbröd på spisen nu.


Johan har lagt in ren tvätt och hängt upp maskinen med tvätt jag satte på imorse och förståss att ta hand om våra vildbattingar som härjar här hemma. Och disken var omhändertagen i förmiddags med det blev försåss mera att diska nu när jag har bakat. Det e så träligt att diska, så den får nog vara tills imorgon.


Ikväll serveras det Gös med kokt potatis och dillsås. *M U M S !*

Fisken är inte från en butik och egenfångad av min svärfar, det går inte av för hackor det inte!

Av Jessica - 22 januari 2011 18:39

Jennifer visar upp dagens middag, även om just middagen kankse inte syns så bra.

 

Johan har varit jätteduktig och gjort hemmalagade köttfärsbiffar som var riktigt goda, båda barnen åt med god aptit också.


Vill ni har recept så kan jag lägga ut det här.

Av Jessica - 22 januari 2011 14:52

Diwa.

 

Jag hittade det utan töväder, isen alltså. Den bara fanns där i backen under snön som låg så fint ovanpå och såklart skulle jag drutta omkull på rumpan.

Nellie rullar runt i snön i ett hål hon grävt, medans Diwa är nöjd med att ha pinnen för sig själv.

 

Vi har varit ute på promenad, vilket har gått bra för alla utom mig som sladda omkring medans alla andra höll sig på fötterna. Typiskt nog så druttade jag omkull när vi väl var hemma och jag skulle leta efter en bok i förrådet.

Men nu är en hel hög med Nora Roberts böcker inne så nu behöver jag inte besöka förrådet igen på ett tag.


Nu sover barnen gott i sina sängar och hundarna ligger utslagna på mattorna. Jag hittade en stol vi fått ärva som jag tänkte sy om tyget på, den har nu fått komma in och jag har hittat en tyg som jag tänkte försöka sy om till stolen. Ska bli lite intressant eftersom jag inte är en baddare på att sy.. men försöka det kan jag! :)

Av Jessica - 22 januari 2011 11:19

En glad Prins hemma hos sina Morföräldrar.

 

Tänk vad trevligt vi hade det igår, barnen fick gosa med Mormor och Morfar och god middag fick vi alla, medans vi var på Bio så fick dem även gosa med Morbror Kenneth och kusin Tobbe.

Vi hade hämtat ut biljetterna till filmen bara 10min innan den startade, men det gjorde inget för vi hann iaf i tid.

Och filmen som jag trode skulle vara sexig och rolig hade mycket mera dramatik än jag trodde från början, och den är klart värd att se på. :)


Med oss till Vällingby hade vi barn,hund, katt och packning åt katten, med oss hem hade vi ingen katt utan tre hundar, barnen och packning åt hundarna.


Nu ska vi ta och ha lite mysigt Lördagsfika hela familjen och sen tänkte jag dra ut oss alla på en promenad i kylan och hälsa på hästarna som vi inte träffat nu på ett tag.

Av Jessica - 21 januari 2011 13:01

Det händer inte ofta men ikväll ska jag och Johan gå på "dejt" och se "Love and other drugs" på Kistas biograf. Snälla Mormor och Morfar är barnvakt under tiden.


Jag har egentligen inte alls tid att blogga just nu, men täckte iaf tacka Anna och Michaela för en trevlig dag igår. I helgen ska jag banne mig hinna blogga och berätta vad som hänt under veckan i lugn och ro.

En snabbis kan jag berätta att vår kisse får bo hos sin största beundrare ett par dagar då vi ska vara hundvakt åt mina föräldras vilddjur. Vår kisse är inte rädd för hundar överlag, men pga olyckliga omständigheter är hon livrädd för just min mors hundar.


Här är några foton från gårdagens besök hos Anna och Michaela.

Sötaste Hårdrockaren i stan är utan tvekan Michaela!

Jacob har alltid något i munnen, och jag tror inte det går att stänga av hans "kran" som läcker dräggel hela dagarna långa. Men snälla Anna gav oss 3st nya fina dreggelhaklappar så nu är inte hans kläder blöta konstant iaf.

(Våra gamla haklappar tycks aldrig vara torra när man behöver dem..?!)

Michaela och Jacob leker så bra ihop.

 

Nu ska det sista packas till kvällen åt både mig, barn och kissen.
Ha en underbar Fredags kväll nu allesammans! :)

Av Jessica - 19 januari 2011 10:43

Tänkte bara kika in...

 

Här sladdar jag mig fram i livet!
Sista biten på bår väg är så hal att man sladdar runt som en tok, det är nästan lite som att försöka köra bil i en hockeyring, idag blev det en bredsladd ut på Rialavägen på vägen till Dagis, man ska ha lite spänning i livet eller hur?

Tur nog(!!!) kom ingen bil just då och jag lyckades hålla mig på vägen och lämna Jennifer bara 10min för sent. Fast det var ju förståss inte bilens eller väglagets fel, utan snarare för att Jennifer råkade kliva i hundbajs i hallen just som vi skulle göra oss i ordning. *S U C K*

Det är roligt att ha hund.. det är roligt att ha hund...det är...

Nej, fullt så hemskt är det inte, jag hann inte släppa ut hunden i tid och tydligen var hon väldigt nödig, och Jennifer blev snabbt ren i duchen så vi kunde komma iväg.


Nu så ska jag slänga i mig lite mat och packa skötväskan, har en tid att passa i eftermiddag och ska lämna Prinsen hos sin Farmor och Farfar först.

Av Jessica - 17 januari 2011 17:52

Vi är många som längtar efter att pappa Johan ska komma hem efter jobbet.

 

Det är kväll nu och ute är det kolsvart som alltid här ute i skogen. Men det är så fint när man kan se alla stjärnor på himlen och inte störs av en massa lampor som lyser upp överallt hela nätterna.

Men att gå ut på en promenad denna annars så fina dag har det inte blivit något av, jag tror helt ärligt inte att jag kommer upp till huset igen om jag nu skulle lyckas ta mig ner till gatan utan att bryta några ben.

Vår backe upp till huset är en enda rutchkana av is vilket märks när Johan får ta sats ett par gånger med bilen innan han kan parkera uppe vid huset.


Men vi har varit ute barnen och jag och känt på den lite våriga känslasom ligger i luften, jag har nämligen städat ur alla ute-burar nu när det varit töväder men inte regnat.

Ja, ena buren har jag ännu inte lyckats städa ur.. jag börjar misstänka att det kanske regnade in i den under hösten innan det frös på för allt är fastfruset.

Men vi ska köpa hem lite salt och låta den tina så den blir ren innan sportlovet börjar och vi behöver buren till ett par kunder.


Barnen sov som stockar ute i friska luften och vår kisse höll mig sällskap på burarna och även ovanpå dörren när jag gick in och ut ur marsvinsrummet.

Lilla Zingo


Sen har kom Johan hem lagom till badet, och båda barnen luktar nu gott och är rena och fina.


Det är lika bra det, vi har så många ställen vi ska till dem närmsta dagarna att ett till bad kankse inte hinns med förren till helgen.

Imorgon ska Jennifer till Dagis och jag och Jacob ska hälsa på Mormor och Morfar i Vällingby, om jag kommer ihåg ska jag kika in hos ett par bekanta och hämta lite kläder vi fått av Lena. (Tusen tack!)

På Onsdag medans Jennifer är på Dagis ska jag på möte på habiliteringen och då min mor inte kunde vara barnvakt ska istället Farmor och Farfar vara det. (Tackar i förskott!)

På Torsdag blir det en långväga tur till Anna med familj som vi ska kika över till på lite fika. Det ska bli riktigt skoj och nu gäller det att passa på innan både Jacob och Michaela börjar på Dagis i Mars och Anna och jag inte längre är mamma-lediga.

Ja, restrerande av veckan är inget planerat på, men det kommer säkert ändras på. ;)


Nu ska vi äta lite middag.

Av Jessica - 17 januari 2011 16:29

Och kan man vara annt än glad när sonen just lärt sig att klappa händerna? :)

 

Nu ska det badas barn!

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Omröstning

Har du som läser bloggen barn?
 Ja
 Nej

Kategorier

Senaste inläggen

Tidigare år

Länkar

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3 4 5
6
7
8
9
10 11
12
13 14
15
16
17
18
19
20
21 22 23
24
25
26 27 28 29
30
31
<<< Januari 2011 >>>

Arkiv

Nanooks Gästbok

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards