Direktlänk till inlägg 25 november 2009
Hej
Nu på eftermiddagen kände jag för att baka nästa omgång knäck, denna gång fick det bli chokladknäck! :)
Och eftersom förra omgången med polkagrisknäck aldrig stelnade så var jag väldigt noga med kulprovet så vi inte misslyckades idag oxå. Och vad vi sett lyckades vi riktigt bra, och jag som aldrig gjort denna variant förut måste säga att jag blev imponerad.. det var jättegott! :)
Här har ni receptet jag utgick från, men med lite ändringar då jag inte hade i kakao utan 100gram smält ljus blockchoklad istället.
Ser mer ut än det var, då jag bara gjorde en enkel sats för att slippa misslyckas. ;)
Ingredienser (ca 75st)
2 dl vispgrädde
2 dl ljus sirap
2 dl strösocker
2 msk kakao (eller 100gram smält blockchoklad)
3/4 dl hackad, rostad sötmandel
2 msk smör
Gör så här:
Blanda grädde, sirap, socker och kakao i en tjockbottnad kastrull.
Koka utan lock, rör om då och då tills termometern visar 122° eller när smeten håller kulprovet: häll några droppar smet i iskallt vatten och rulla till en kula som ska vara fast till hård. Koktid 15–30 min. Tillsätt mandel och smör (och smält choklad). Fördela smeten i knäckformar. Låt stelna. Förvara i kyl.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 |
5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 |
15 |
|||
16 | 17 | 18 | 19 |
20 | 21 |
22 |
|||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 |
29 | |||
30 |
|||||||||
|