Nanooks

Alla inlägg under april 2009

Av Jessica - 7 april 2009 11:04

Idag är det mycket som ska fixas.. men jag hann få lite liv i kameran nu i morse så här får ni njuta av en rörlig bebis..


Jennifer flyttar sin runt, runt och lite överallt när man lägger henne på golvet.. .här ser ni henne när hon flyttat sig 90grader och är på väg ur sin lekställning.. men det händerna inte når kan fötterna leka med istället! ;)

Rörlig bebis


Fotade vår busiga kisse oxå.. men hon sprang runt i sin klätterställning så nästan alla bilder blev suddiga utom denna;

Zingo

Det fanns dock fler som passade på  att utnyttja klätterställningen..

Trött Sallie

En trötthund passade på  att försöka vila sig.. men detta satte Zingo stopp för rätt snabbt. ;)


Nje, nu tänker jag äta lite lunch och sedan ta itu med vårat hus.

Ha en fortsatt härlig vår-dag! :)


Av Jessica - 6 april 2009 10:03

Hej


Idag vart det riktigt struligt.. det hela började med att jag ville få tag i en bra vetetrinär och fick stå i kö i ca 20min. Men då en inack hade tydliga tecken på svamp och såg ut att behöva vård ganska snabbt så lyckades jag få till en tid till eftermiddagen för att se vad vi kunde göra för sötnosen.


Dagen fortsatte med en tjurig bebis medans jag försökte få något vettigt gjort i Vällingby.. sedan bar det av till Roslagstulls vet.

..men jag som inte har det bästa lokalsinet har bara kört dit från vårt hem vilket i stort sett är raka spåret, från Vällingby blev det istället en grundlig sightsing genom stan innan jag kom fram.


Väl framme fick jag tyvärr veta de värsta tänkbara.. veterinären tror att marsvinet lider av Ringorm! jag har just haft denna mycket smittosamma sjukdom på mina djur, och har just behandlat alla färdigt, ska jag nu börja om från början?!

Men efter lite rådgivning av Stina Thörn har nu sjuklingen med kompis flyttat ut i garaget, där får dem vara för att hindra smittspridning så mycket som möjligt. Tjejen som var drabbad av ringormen, (detta är ännu inte helt säkert, vi får veta närmre om det verkligen är ringorm eller något annat i slutet av veckan då dem tagit hud-prover på henne), får nu medicin för att må så bra som möjligt och har noga övervakning från min sida.. Hon och hennes kompis kommer bli badade i Fungoral för att dämpa alla symptom och minska smittspridning till en början.


Mitt i allt detta, har jag en känsla av hopplöshet.. hur ska jag undvika att djur med ringorm och skabb ska komma hit för inackordering så jag kan skydda mina och alla andras djur så gott som möjligt?!

Jag har frågat flera uppfödare och familjemedlemmar vilket som är mest lämpligt.. svaret mestadels har blivit att be dem ägare som kommer hit med djur som ev har en smittosam sjukdom att vända i dörren, att helt enkelt vägra att ta emot djuren.

Men, efter att ha haft omplacering, vet jag att detta högst troligen kommer sluta med det billigaste sättet för ägarna att ta itu med problemet, vilket är att ta dem till närmsta vet och betala för avlivning. Det är ju klart billigare än att ställa i en ev resa. :/


Jag är tokig i marsvin och vill inte att djur avlivas i onödan.. så vad ska jag göra?!

Ska jag ta ut en avgift ifall djuren är sjuka, att skabb-behandla mina djur kostar pengar och mycket arbete.. men att behandla mot ringorm är tio resor värre, då detta kan smitta till mig och min familj och likaså alla andra djur.. dvs detta är en sjukdom som kan smitta männiksor i värsta tänkbara fall! Senast när jag behandlade mina djur kostade det mig ca 3500kr.. nu har jag visserligen hälften så många djur men det kostar ändå många fler tusenlappar än vad jag har råd med.

Men hur mycket i såfall?!

Hur mycket är det oki att be om i ersättning för att jag ska sköta djur som ev har smittosamma sjukdomar? Och givetvis vill jag ha dessa pengar i handen när djuren lämns in, för att garanterat inte sitta med alla omkostnader på ett eller två sjuka djur som ägarna aldrig hämtar..


Några råd? Alla råd och tipps mottages tacksamt!!

Av Jessica - 5 april 2009 15:34

Jag skulle ju lägga ut foton här.. men tji fick jag!


Kameran dog, och jag har inga laddade batterier! Så foton på Jennifer badande fås vid nästa bad-tillfälle..


Däremot så hann jag fota mina hundar, då jag nu på eftermiddagen har badat, fönat och friserat dem lite.

Tassar och nos som är i stort behov av rakning får däremot vänta, då det skäret har slutat fungera, måste köpa ett nytt..


Eller hur vart dem fina?!


Sallie

Stella

Stella vägrade tyvärr stå upp.. hennes ben var som gjorda av gummi. *suck*


Ja, som sagt var detta var dem enda foton jag hann ta innan batterierna tog slut..


Gulliga nykomlingen Maja får visas här under veckan som kommer istället..

hon stormtrivshär iaf, hon har sin nya bästis Myran vid sin sida och dem två ligger och myser i husen och delar grönsaker med varann.. dem e så söta ihop! :)

Av Jessica - 5 april 2009 10:47

Hej


Idag blir det en lugn dag, ska handla lite grönsaker åt mina marsvin och se till att alla djuren har det dem behöver, sedan ska jag bada Jennifer.


Foto på Maja och Jennifers bad kommer senare idag..


Annars händer det inte så mkt, det regnar ute så min planerade promenad uteblir ev.. om det inte blir bättre väder på eftermiddagen.


Återkommer senare..

Av Jessica - 4 april 2009 17:12

Idag for vi iväg till Nellies uppfödare Helena som har Heatwave kennel. Väl där så sken solen och allt tycktes leda mot en härlig dag med värme och glada hundar och en mysig skogspromenad.

Alla valpar med familjer kunde tyvärr inte komma, men dem som dök upp var Caspar med matte, husse och lillmatte, och Nellie med min mor och mig, Troja med uppf Helena och Hector med matte och husse.


Alla hundarna var pigga och glada och fungerade över förväntan ihop, inget tjaffs bara mängder med lek och bus!


Jag fotade hela dagen, tyvärr kommer inte alla bilder ut idag, då jag fotade med egen och min mors kamera. Men se här och njut av alla underbara goldens och vackra natur vi spenderade dagen i..


Busiga hundar

Härlig promenad

Troja

På promenad

Dags för paus

Snygg kille

Nellie

Nellie


Fler foton kommer från denna härliga dag!


Nu bär det av till mina svärföräldrar för lite middag..

Ha en fortsatt trevlig Lördagskväll!

Av Jessica - 3 april 2009 19:58

Idag har jag återigen varit i Vällingby och jobbat lite, minaplaner för dagen var deta och att handla inför morgondagen, handla grönt åt djuren och att ev klippa och bada ett par marsvin som bor ett stenkast ifrån mina föräldrar..


Tyvärr visade detsig att några inackorderingar hade brottom att lämnas av hos mig och jag fick vända hemåt ett par timmar tidigare än beräknat.


Ca. 19:00 kom en familj som fhv ska köpa ett par omplaceringar ifrån mig, dem ska låna dessa först och främst och se om dem är allergiska. Vi håller tummarna för att så inte är fallet!


Tyvärr verkar det som ena inackorderingen är sjuk, hon och hennes kompis är nu isolderade och under uppsikt från min sida, jag hoppas kunna uppsöka en veterinär i Marhagen innan veckan är över annars blir det nog Roslagstull som gäller, då dessa är dem enda veterinärer jag vet är bra på marsvin.


För tillfället håller jag tummarna för att detta inte är något smittosamt.


Ha nu en fortsatt trevlig fredagskväll!

Här ska vi mysa allesammans i soffan och titta på film..

Av Jessica - 2 april 2009 19:34

Idag har jag återigen varit i Vällingby och hjälpt mina föräldrar lite..


Lilla Nellie däremot visade sig vara en riktig tjyv idag oxå.. Det började på förmiddagen då hon snodde Jennifers napp, så jag fick fara iväg och handla en ny..

Tjyvaktiga Nellie


Detta fortsatte senare i liknande spår på eftermiddagen ute i solen när vi tog en fika paus..

Busiga hundar

Mysig fika utomhus

Nellie stjäl Diwas pinne

Här ovan ser ni hur hon stjäl Diwas pinne..



Idag kom gulliga marsvinet Maja hit, hon kommer få gå i min flock tillsvidare.. troligen stannar hon här livet ut. :)

Foto på henne kommer under helgen!

Av Jessica - 1 april 2009 19:46

Hej


Idag har jag varit i Vällingby och hjälpt mina förälldrar lite i firman, sedan har jag levererat en order på vägen hem. Jennifer sov flera timmar under dagen så jag lyckades för ovanlighetens skull faktiskt få något gjort.


Väl hemma städade jag alla marsvins burar och förståss kaninens bur. Kändes skönt att äntligen få det gjort. :)

Jag har ju lite dåligt med tid i helgen då jag på Lördag ska iväg på valpträff med min mor och hennes hund Nellie. Då det är en bra bit bort lär detta hela dagen. Sedan kommersäkert något dyka upp till Söndagen..


Jag har även pratat med banken idag, dem sa att dem pratat med försäkringskassan och att jag skulle kontakta min gamla bank då dem "borde" ha mina pengar någonstans, (detta borde dem då jag fått ett utbetalnings papper där det stod att pengarna var insatta på mitt gamla konto), men efter att ha pratat med banken frånsa dem sig allt ansvar och bad mig kontakta försäkringskassan och skulle dem inte kunna ge mig pengarna så skulle jag söka upp närmsta bank och be om hjälp och visa legitimation.. för jag hade inte rätt till deras teletjänst längre då jag inte var kund hos dem. Mycket hjälp jag fick där.. :(

Jag kontaktade försäkringskassan och då dem inte visste hur det hade blivit med mina pengar så skulle tjejen (som var mkt hjälpsam) vidarebefodra detta misstag till några andra som skulle kolla upp vad som hänt och som skulle sätta in pengar på mitt nya konto.. däremot är det oklart när dessa pengar kommer, det kunde dröja.. *Suckar*


Banker..*morrar*.. ett råd till er där ute, Byt ALDRIG bank den 25:te en månad för du kan få klara dig utan pengar den månaden.. undrar om dem räkningar jag borde ha betalat kan vänta tills pengarna har kommit till mig??!

(Tur nog hade jag hunnit få mitt barnbidrag, hela summan plus lite till som tur nog fanns på kontot gick till räkningarna..)


Måste däremot få Tacka mina svärföräldrar, dem hade sett här vad som hände i Fredags, och hade köpt blöjor, barnmat och Nan till oss! *Stora kramar till er båda!!!*


Idag fick vi yttligare en present, en jättesnygg splitterny bilbarnstol till Jennifer! (Bild kommer) *KRAMAR MASSOR*

Den e sååååå fin! :)


Nu e jag trött efter allt gräl och alla telefon köer, och allt jobbande idag så nu ska jag slå mig ner i soffan och glo på dumburken med min söta dotter och äta en färsk kokosnöt.. *mums*


Ha en fortsatt trevlig kväll allesammans!

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Omröstning

Har du som läser bloggen barn?
 Ja
 Nej

Kategorier

Senaste inläggen

Tidigare år

Länkar

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7
8
9
10
11
12
13 14
15
16 17
18
19
20
21 22 23 24 25 26
27
28 29 30
<<< April 2009 >>>

Arkiv

Nanooks Gästbok

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards