Nanooks

Alla inlägg den 6 april 2009

Av Jessica - 6 april 2009 10:03

Hej


Idag vart det riktigt struligt.. det hela började med att jag ville få tag i en bra vetetrinär och fick stå i kö i ca 20min. Men då en inack hade tydliga tecken på svamp och såg ut att behöva vård ganska snabbt så lyckades jag få till en tid till eftermiddagen för att se vad vi kunde göra för sötnosen.


Dagen fortsatte med en tjurig bebis medans jag försökte få något vettigt gjort i Vällingby.. sedan bar det av till Roslagstulls vet.

..men jag som inte har det bästa lokalsinet har bara kört dit från vårt hem vilket i stort sett är raka spåret, från Vällingby blev det istället en grundlig sightsing genom stan innan jag kom fram.


Väl framme fick jag tyvärr veta de värsta tänkbara.. veterinären tror att marsvinet lider av Ringorm! jag har just haft denna mycket smittosamma sjukdom på mina djur, och har just behandlat alla färdigt, ska jag nu börja om från början?!

Men efter lite rådgivning av Stina Thörn har nu sjuklingen med kompis flyttat ut i garaget, där får dem vara för att hindra smittspridning så mycket som möjligt. Tjejen som var drabbad av ringormen, (detta är ännu inte helt säkert, vi får veta närmre om det verkligen är ringorm eller något annat i slutet av veckan då dem tagit hud-prover på henne), får nu medicin för att må så bra som möjligt och har noga övervakning från min sida.. Hon och hennes kompis kommer bli badade i Fungoral för att dämpa alla symptom och minska smittspridning till en början.


Mitt i allt detta, har jag en känsla av hopplöshet.. hur ska jag undvika att djur med ringorm och skabb ska komma hit för inackordering så jag kan skydda mina och alla andras djur så gott som möjligt?!

Jag har frågat flera uppfödare och familjemedlemmar vilket som är mest lämpligt.. svaret mestadels har blivit att be dem ägare som kommer hit med djur som ev har en smittosam sjukdom att vända i dörren, att helt enkelt vägra att ta emot djuren.

Men, efter att ha haft omplacering, vet jag att detta högst troligen kommer sluta med det billigaste sättet för ägarna att ta itu med problemet, vilket är att ta dem till närmsta vet och betala för avlivning. Det är ju klart billigare än att ställa i en ev resa. :/


Jag är tokig i marsvin och vill inte att djur avlivas i onödan.. så vad ska jag göra?!

Ska jag ta ut en avgift ifall djuren är sjuka, att skabb-behandla mina djur kostar pengar och mycket arbete.. men att behandla mot ringorm är tio resor värre, då detta kan smitta till mig och min familj och likaså alla andra djur.. dvs detta är en sjukdom som kan smitta männiksor i värsta tänkbara fall! Senast när jag behandlade mina djur kostade det mig ca 3500kr.. nu har jag visserligen hälften så många djur men det kostar ändå många fler tusenlappar än vad jag har råd med.

Men hur mycket i såfall?!

Hur mycket är det oki att be om i ersättning för att jag ska sköta djur som ev har smittosamma sjukdomar? Och givetvis vill jag ha dessa pengar i handen när djuren lämns in, för att garanterat inte sitta med alla omkostnader på ett eller två sjuka djur som ägarna aldrig hämtar..


Några råd? Alla råd och tipps mottages tacksamt!!

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Omröstning

Har du som läser bloggen barn?
 Ja
 Nej

Kategorier

Senaste inläggen

Tidigare år

Länkar

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7
8
9
10
11
12
13 14
15
16 17
18
19
20
21 22 23 24 25 26
27
28 29 30
<<< April 2009 >>>

Arkiv

Nanooks Gästbok

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards