Nanooks

Alla inlägg under december 2009

Av Jessica - 4 december 2009 22:21

Hejsan


Igår "bakade" jag några Mozartkulor.. tog lite längre tid än jag trott, men det var busenkelt!

Här är dem färdig-dekorerade.

  

Mozartkulor

Mjuk nougat (Odense Nougat)
Mandelmassa
Mörk choklad


Dela nougaten i små fyrkantiga bitar (1,5 * 1,5 cm) och rulla dem till kulor. Dela mandelmassan i bitar och kavla ut dessa så att det är möjligt att "slå in nougatbitarna i ett paket". Smält den mörka chokladen. Doppa därefter bullarna i chokladen och låt stelna på en bricka klädd med bakplåtspapper. Förvaras svalt.


Här har ni lite foton från mitt bak..

Här är dem redo för att doppas i chokladen.

Här ser ni mitt choklad-bad, jag rullade dem i chokladen och tog upp dem med två gafflar och la dem på ett galler.

Här ser ni dem på gallret när jag väntar på att dem ska stelna. Tyvärr har jag inget bakgaller vilket hade varit bättre för nu trillade en del bollar igenom ner på bakplåtspappret.

Av Jessica - 4 december 2009 22:12

Hejsan


I Onsdags lagade jag köttbullar under eftermiddagen, blev en hel del i slutändan.


Johan har iaf provsmakat (vi åt några till middag) och tyckte dem var goda. Och jag håller med, mycket godare än dem man köper färdiga iaf. :)


Jennifer var så snäll hela dagen, hon lekte en stund i köket och hittade ett knäckebröd, denna smakade (läs; sög) hon länge o väl på innan den började falla i bitar. Då plockade hon upp bitarna och matade Sallie med. Så gulligt! ;)


Här är några foton från dagen..

Gott med knäckebröd?!

Hur många köttbullar tror ni det blev i slutändan?!


Den som gissar rätt (och detta gäller inte er jag talat om antalet för redan), får en strut fylld med olika sorters knäck, vid tillfälle när vi ses. :)

Av Jessica - 1 december 2009 18:39

Hejsan


Idag har jag gjort våran dörrkrans klar, den är gjord på en gammal stomme, med ris från vår tomt, lite silverek från landet och två dekorations äpplen.

Jag vart liiite besviken på den, men den duger iaf. :)


Jag har även, sen några veckor sedan, dekorerat vår takkrona över matbordet..

men funderar på hur jag ska lösa det hela med att jag inte har några manschetter till ljusen..

Vad tror ni om att trä mer rönnbär på tråd och sedan vira detta runt ljusen som manschett? Eller har ni någon annan idé?


Jag har även börjat fundera på vilka bilder jag ska måla på Jennifers garderob, jag har ju Nalle puh-tema på barnrummet.. óch har skissat upp första bilden som sedan ska målas, förståss vart det en Ior till att börja med. ;)

Hittade en söt bild på Ior när han sov.. ska väl försöka göra ngn typ av filt el dyl under honom sedan när den teckas på garderoben.


Och jag är bara tungen att visa er hur min sons första nya klädesplagg ser ut!

En jättegosig jacka och mjukisbyxor om är perfekta att ha när man ska gå ut och gå, då dem är så varma och gosiga i materialet.

Känns kul att se dressen hänga i synligt i hallen.. börjar bli mer o mer verkligt att vi snart har en liten till i familjen. *längtar* :)


Till sist måste visa hur duktigt Jennifer åt banan själv i Söndags..

Tänk vad gott det är när man kan hålla i maten själv.. fast så värst mycket banan hamnade inte i magen (desto mer över hela ansiktet). ;)


Imorgon ska Johan till sin far och hjälpa honom att ta emot lite fönster m.m med lite tur kommer han ta med sig Jennifer så jag har möjlighet att göra köttbullar.

Jag hade tänkt ta det lungt och ta hela dagen på mig att rulla köttbullar på runt 2kg köttfärs! Så en hel del köttbullar kommer det nog att bli och när jag tröttnat på köttbullarna blir det nog pannbiffar istället. ;)


Nej, nu sparkas det för fullt i min mage, dags att äta middag så han blir trött en stund. :)

Av Jessica - 1 december 2009 17:15

Hejsan!


Ja, vad ska jag skriva här..

I Söndags hände det inte mycket, jag tog det välldigt lungt och gjorde ävl typ ingenting.

I Måndags var vi och hälsade på Farmor och Farfar.

Jag och Jennifer var och hjälpte Farmor välja julklappar åt Jennifer, vi var in på både Babyland och Coop och kikade runt lite. Letade även julklappar åt dem andra barnen men hittade inget.. föresten vad Coop blivit rörigt i Arninge nu. *morr*

Vi hittade barnkläder på Två olika ställen, leksakerna på yttligare ett ställe och alla blöjor, barnmat m.m på ett fjärde ställe! Kan dem inte ha allt på samma ställe??! *irriterad*


Nu vet jag iaf några presenter som Jennifer ska få, så jag har uppdaterat hennes önskelista lite.


Vi hittade en "fluffig" Ior nalle, på Coop, som var liiite större en dem två hon har.. när jag visade den för jennifer flög gamla Ior ur vagnen hon ville ha den nya! *skrattar*

Jag vet Ingen som älskar Ior så som Jennifer! :)

(Men nej, någon ny Ior blev det inte..)

 

Vi var även på besök hos BM, och gjorde dem vanliga rutinkontrollerna.

Allt såg bra ut men han hade vänt på sig igen.. nu ligger han och sparkar neråt och har huvudet uppåt. Vilket jag kan tillägga gör Mycket mer Ont än när han låg med huvudet neråt.. men det krävs oxå att vi har detta i åtanke ifall förlossningen skulle starta, för då måste vi varna dem på förslossningen att han ligger åt fel håll så snabbt som möjligt.


Efter Bm-besöket tog jag en tur hem och vilade och rastade hundarna innan jag åkte tillbaka till mina svärförälldrar, Johan och Jennifer och åt lite middag.

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Omröstning

Har du som läser bloggen barn?
 Ja
 Nej

Kategorier

Senaste inläggen

Tidigare år

Länkar

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4 5
6
7
8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< December 2009 >>>

Arkiv

Nanooks Gästbok

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards