Nanooks

Alla inlägg under december 2009

Av Jessica - 11 december 2009 21:03

Hej


Ja, idag har det varit ganska lungt i magen.

Vi fick åka hem, jag är givetvis sjukskriven tom förlossningen (oavsett när den nu sker), då jag fortfarande har mycket sd och kan föda när som helst.

Vi fick med oss lite tabletter hem ifall att jag skulle få regelbundna sd/värkar så vi hinner in till förlossningen. Men fhv ska dem hjälpa till att lugna ner det hela och så länge jag har oregelbundna sd så behöver jag inte åka in, men måste givetvis ta det väääääldigt lugnt.


Och jag märker en oerhörd skillnad bara på denna veckan, jag får sd bara jag går till muggen så jag kommer garanterat hålla mig i soffan eller sängen för jag vill inte starta upp något.


Inatt är vår dotter hos Mormor och Morfar, men dem kommer med henne imorgon kväll/eftermiddag. Då hämtar dem även lite hö till dem marsvin dem har hos sig, och tar även med sig 2st marsvin härifrån hem som behöver lite extra uppsikt.


Bortsett från detta med förlossning m.m så har jag äntligen fått se dem presenter jag beställt till Jennifer och Annas lilla Groda i julklapp. Och irriterande nog har dem skickat en sak som jag inte ens beställt och inte den saken som jag allra helst ville ha! *morr*

Så fhv får vi tag på företaget imorgon så dem kan skicka Grodans present.. den jag fick istället är ju långt ifrån vad jag ville ha.

Det visade sig oxå att Jennifers ena present inte var lika "utvecklande" som jag trott. Men den duger iaf. Så av 4st saker är en helt fel, en lite sämre än jag trott och två helt perfekta.

Ja, man lär sig väl så länge man lever.. men jag har ju inte direkt ngr alternativ till julhandel via nätet då jag inte kan gå o julshoppa direkt.


Nej, nu ska jag försöka konsentrera mig på filmen "Tuxedo".. återkommer här om ngt händer.


(För att vara lite tydligare, vi vet inte om jag kommer föda imorgon, om en vecka eller en månad, men min fl kan starta precis när som helst, så håll tummarna för oss att han stannar så länge som möjligt i magen) *håller tummarna*

Av Jessica - 10 december 2009 15:57

Hej


Nu har dem mätt min limodertapp och den var inte alls så påverkad som dem först trott utan hela 3,8cm!

Och jag har nu varit utan värkar eller sd i flera timmar.. så nu ska jag få "gå" lite här på avdelningen dvs jag får gå ut o  äta utanför rummet (slippa sängen) och får gå på muggen m.m (som att jag inte gått på muggen sedan i måndags?!).

Om det sedan inte startar några sd eller dyl närmsta dygnet KANSKE jag får åka hem i helgen.

Förståss fortfarande sängläge och ta det MKT lungt.. men iaf hemma där jag kan se och röra min dotter, mina hundar och träffa familj o vänner istället för att stirra upp i ett tråkigt vitt tak här på sjukan själv i ngr veckor.

Johan kommer förståss att få tillfällig fp tillsvidare då han nu måste passa upp både mig o sköta Jennifer helt själv. Men han är oxå glad för att jag ev får åka hem.


Så håll tummarna för oss nu! :)

Av Jessica - 10 december 2009 07:36

Hej


Nu vart det lite rörigt igår kväll, först skulle dem ta bort droppet vid 18, sedan vid midnatt, men det blev bara kvar tills efter 21.

Jag som tänkte sova efter 18, ifall att allt skulle starta fick tänka om för min son vaknade och höll rejäl låde med en hel del sd som följd. *suck*

Först efter midnatt lugnade han ner sig och jag vågade hoppas på lite sömn och vågade börja tro att han nog skulle stanna natten igenom iaf.


Nu vaknade jag igen runt 06, då han höll låda igen där inne.. *pust*

Men mitt i allt så är det ändå skönt att veta att några rejäla värkar har jag iaf inte fått. Men med tanke på att han är bra livlig vågar jag inte ropa hej än. Nu finns det inget dropp om stoppar upp om han skulle få igång rejäla sd till värkar.

Bm här på avd 12 har sagt till att jag måste varna om mina värkar kommer igång.. (vilket är en risk ju livligare han är) självklart kommer jag göra det, men jag njuter av varje timma som värkarna uteblir.


Någon som har en bra ide på hur man får en bebis att göra kullerbytta eller ännu helre att sova och ta det lungt? ;)


Jag återkommer här med mer info under dagen. Fhv stannar han kvar där inne ett tag till.

Av Jessica - 9 december 2009 14:43

Hej


Jag ligger kvar på sjukhuset med dropp än så länge. Och har haft lite värkar och sd speciellt i samband med att dem kollar hans hjärtljud och sd-kurvor.

Vi har flyttat till avd 12, då det skulle komma in så många till Fl men om det startar så blir jag kollad via fl och sen vidare till operation.


Idag och inatt har jag sovit mera, vilket behövs för att orka med detta. Men sedan har nu oxå känslorna kommit ikapp och det blir ju en hel del tårar och upprörda känslor. Mest min rädsla för att göra K-snitt istället för att få föda naturligt.
 

Det vart lite löst tal om att mäta honom ifall han skulle väga minst 2,5kg kankse jag skulle få föda honom med rumpan före.. men det verkar knappast troligt.

I samband med avd bytet börjades det talas om att dela rum med ngn annan kvinna och att min sambo (mitt enda stöd i detta) skulle få åka hem och inte få vara kvar! *panik*
Men nu löste dem det så han får stanna.. det hjälpte väl en del att jag har Apberger och har svårt att hantera nya situationer och framförallt att hantera sociala situationer (som att dela rum med en främling). Sedan hade ju Bm oxå sett hur ledesn och stressad jag varit idag så kändes riktigt skönt när det löste sig.

Johan (min sambo) har lovat att finnas här på sjukan första veckan som vår son är född och va ett stöd tills jag kommit in i rutinerna på Neonatal oxå. Nu är ju Farmor o Farfar barnvakt och ev tar Mormor o Mofar över under helgen. Sedan kan fhv(!) Farmor vabba och va hemma i nästa vecka med vår dotter.
Hon har iaf tagit det hela bra och sover nätterna igenom och har tom. hjälpt farmor att tömma tvättkorgen. ;)
(Men kan ju tillägga att jag verkligen ångrar att jag inte gav henne en rejäl puss o kram innan vi åkte in i Måndags..)


Ikväll åker droppet ut vid kl 18.00 sedan är det bara att hålla tummarna att han vill stanna ngn/ngr dagar till.. men jag tror väl personligen att jag har fött honom inom ett dygn efter att droppet åker ut.
 

Återkommer här när jag vet mera..

Av Jessica - 8 december 2009 13:20

Hej


Ja, så var det dags igen.. med nästa prematura förlossning.

Igår hade jag ont i korsryggen men inte så farligt till en början, men efter kontakt med Bm som rådfrågade läkare vart det iaf beslutet att jag skulle åka in på Specialistmödravården på DS för en kontroll.. hellre en ggn för mycket än en för litet!

Och visst vart det hela inte som vi hade tänkt oss.. att jag överdrev och att åka hem. Nej! Jag var påverkad i livmoderetappen och skulle garanterat stanna ett dygn för kontroll... och med lite tur så skulle jag om inget mer hände med livmoderetappen få åka hem idag och bli sängliggandes hemma istället.

Men vi har inte turen på vår sida för natten bestod enbart av sammandragning till värkar och jag fick enbart sova i närmre 2h. *suck*

Men nu på morgonen har jag äntligen fått dropp istället för sprutor mot mina sd och det verkar fungera bra. Jag har inte alls lika ont och känner mig nu mera redo o bekämpa förlossningen i några dagar till.


Imorgon kväll tidigast bör min förlossning få starta.. men vi håller tummarna att det håller sig till Tordag eller tom. lite längre.

Ikväll får jag min sista cortisonspruta för att öka på lungmognaden på min son, och den ska helst verka i 24h.


Nu så är han inte riktigt medgörlig och ligger med rumpan ner och huvudet upp! *morr*

Så jag får inte föda på naturligt vis utan måste göra Kejsarnitt. Ingen önskedröm direkt, men en så pass liten pojke kan man inte vända på och det är på tok för riskabelt att låta honom födas naturligt så vi har inget val. Och hans hälsa går ju självklart först!


Jag är nu på sjukhuset tills han föds då min livmoderetapp blivit mycket mera påverkad, och kommer ligga här på förlossningen tills på Torsdag förmiddag minst, då jag bara får det här droppet jag har här. Men händer inget efter det så kommer jag flyttas till avd 12 (Specialistmödravården istället) tills han föds, även om det så tar 8v till.


Nu så har jag Johan här som stöd tom torsdag iaf då våra underbara far-förälldrar tagit hand om Jennifer, och mina förälldrar har tagit hand om hundarna. Tusen tack till er alla!

Katten är inlåst med mängder av mat och vatten och Johan kollar henne varje dag. I samband med detta sköter han även dem 8st marsvin och lilla kanin vi har oxå. (Tack för alla erbjudanden om hjälp, men vi har nog lite bättre kläm på situationen och framför allt lite mer förberedda denna ggn.)


Det är totalt stopp för besökare här på Fl och senare på Neonatal avd. Och vi hamnar nog på samma avd som sist, då jag har träffat samma Barnläkare som vi har till Jennifer (som e fantastiskt duktig och förstående), som ska se till att det blir så. Detta med stor tanke på att jag klarar dem rutinerna på just avd 21 bättre nu när jag måste va här själv med min son när han är född, Johan måste ju ta hand om vår lilla dotter. Och nyheter och förändringar tillhör inte dem saker jag klarar bra med tanke på att jag har Aspberger.

Vi vet av tidigare erfarenheter att risken att vara hemma på julafton för mig och vår son är i stort sett obefintlig, men vi hoppas verkligen på att få komma hem till Nyår iaf. Men allt hänger på hur han mår och när han är redo att komma hem, vi  vet ju vad som kan gå snett men hoppas verkligen att han klarar detta lika galant om inte bättre än sin storasyster som ändå kom 2v tidigare än honom.


Nej, nog skrivet för nu, vi återkommer när det händer något här. Om inte annat efter att han är född.

Håll nu tummarna allesammans för att han mår bra efter förlossningen! *håller tummarna hårt*

Av Jessica - 5 december 2009 18:48

Hejsan


Idag har vi haft fullt upp som vanligt..


Vi handlade lite runt lunch, bla lite virke som Johan ska bygga ett element/kontakt-kydd av till Jennifers rum. Vi hämtade även ut sista medicinen till hundarna då dem ka ha varsin dos till mot skabb på Tisdag, men dem slipper vara i karantän längre då iaf. :)

Vi handlade även lite mat på ICA i Arninge oxå, det vart lite inte mycket men blev ändå dyrt.. *suck*

Väl hemma så har Johan snickrat på skyddet och jag har målat klart Ior.


Vi har upptäckt att katten har hittat en ny plats att sova på, den enda platsen skön nog att ligga på som hundarna inte kan komma åt henne på.

Ja, Jennifers skötbord...


Här får ni ett foto på prinsessan i huset oxå..

Om ni tittar noga kan ni se hennes två fina vita små tänder. :)


Imorgon bär det först av till Vällingby på lite adventsfika hos Mormor och Morfar, sedan ett snabbt stopp på IKEA för att köpa fler barnsäkra lås till alla lådor, och sedan till ett kombinerat inflyttnings/födelsedagsfirande i Lindas nya lägenhet! :)

Där kommer vi förståss träffa Linda och även Jennifers gudmor Therese.


Nej nu är det dags att fundera på middag.

Ha en fortsatt trevlig Lördags-kväll allesammans! :)

Av Jessica - 5 december 2009 18:33

Hejsan


Igår eftermiddag/kväll blev äntligen Jennifers rum klart och inatt sov hon där för första gången. Det gick dock trögt att få henne att faktiskt somna, och hon var vaken tills efter 23.00 på natten.. men snart ska vi nog kunna börja lägga henne vid vettigare tid på kvällarna.


Hon fick se sina mattor för första gången oxå! Det är en med Nalle Puh-motiv och en annan med bilvägar och små hus m.m på. Hon vart sååååå till sig när hon såg mattorna att hon kröp runt på dem tjutandes av glädje och till o från kastade hon sig ner på mage och "kramade" dem... såg hur kul ut som helst! ;)


Idag vart det en liknande reaktion när min Ior-målning på garderoben äntligen blev klar. När hon såg att det var Ior på dörren blev hon sååå glad att hon tjöt och kröp fram, ställde sig upp och kramade och "pussade" på bilden. ;)


Jag tror vi lungt kan säga att vi valt rätt "tema" på rummet! :)


Idag har hon äntligen vågat krypa in i rummet och leka lite där fastän vi inte är med, kommer bli sååå skönt när hon inser att hon kan leka bättre där på sina mattor än här i vardagsrummet.


Här får ni se lite bilder på rummet;

Här ser ni rummet i stort..

Här har ni min målning.. den är helt för hand.

här ser ni henne klappa på Ior-målningen. ;)

Här ser ni vår prinsessa vid läggningsdags.

Av Jessica - 4 december 2009 22:30

Våran lilla dotter är en riktig liten spjuver.. hon hittar hela tiden på nya hyss.

Här ser ni henne i vår hundbur.. vilken hon själv öppnade och kröp in i.

Hon "pruttade" med munnen en del på eftermiddagen.. var ju bara tvungen att fota hur så ni kunde se hur rolig hon såg ut. ;)

Sedan efter massa bus och bråk så vägrade hon sova in i det längsta.. till att bara på någon minut slockna i denna ställning. Både jag och Johan fick oss ett gott skratt när vi såg henne. ;)

 

Här går buset från 200km/h till 0km/h på bara några minuter.. vilket förgyller vårat liv fantastiskt mycket!

Ibland undrar jag vad vi  gjorde hela dagarna innan Jennifer kom?!

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Omröstning

Har du som läser bloggen barn?
 Ja
 Nej

Kategorier

Senaste inläggen

Tidigare år

Länkar

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4 5
6
7
8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< December 2009 >>>

Arkiv

Nanooks Gästbok

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards