Nanooks

Alla inlägg under december 2009

Av Jessica - 17 december 2009 12:57

Hej


Igår tog vi det lungt, jag framför allt, då jag hade oregelbundna sd hela dagen.

Till kvällen rensade Johan lite i förråden och i ett skåp i köket. Nu så får Äntligen både dammsugare, mopp o hink plats i städskåpet och vi slipper ha dem liggandes på  golvet i badrummet så man snubblar på dem medans man byter blöja.

Nu har vi även lillebrors korg inne, men den ska torkas av, och sedan kläs in i ett fint spetstyg. Ska visa upp den här när den är bäddad o klar.. den e såååå fin!

Det är lite roligt med ärvda saker som gått genom släkten, det är många barn i vår familj som legat i denna korg som små, en av dem få som inte gjort det är nog Jennifer som ville bli vaggad hela tiden så det vart att ha henne i vagnen och sedan i spjälsäng. Fast en eller två nätter sov hon nog i korgen om jag inte minns fel...


Igår kom även postgubben och knackade på dörren, vi fick äntligen paketet vi väntat på!

Det innehöll en Tigger-nalle (i samma modell som Ior), vilken vi fick som ersättning då Grodans "leksak" var slut på lagret. Vi fick även en julklapp som plåster på såren över allt strul som uppkom med vår beställning.. och dem träffade huduvet på spiken med den presenten! ;)

Det var en 3d-modellera set, med rörliga leder, för figuren Ior. Och vi kan ju säga som så att när Jennifer såg Tigger nallen vart hon glad men gladare blev hon när hon såg Ior på bilden på kartongen. Då flög Tigger nallen iväg, och hon kramade kartongen med Ior på istället.. *skrattar*


Jag vet INGEN som är såååå tokig i Ior (eller någon  annan figur heller för den delen) som Jennifer.. hur många barn på 1-1,5år väljer bort en ny fin nalle mot en kartong?!

Men Modelleran var reckomenderad från 3+, fast det blir nog iaf en julklapp till Jennifer. Jag eller Johan får nog bygga ihop Ior.. så hon åtminstonde kan ha honom som prydnad i rummet tillsvidare.


Då Johan var i städ-tagen igår så passade jag på att göra ren en massa ärvda leksaker åt Jennifer. Johan var snäll o gav mig leksakerna i soffan och sedan vart det en hel del skrubba men nu är iaf jennifer lek-kök, 2st plast-stolar och några andra leksaker rena. Det känns ju lite fräschare än om hon får sakerna medans dem fortfarande är skitiga, nu får hon smuttsa ner dem själv istället. ;)


Nej.. nu snöar det lite väl mycket tycker jag...

Johan är och handlar lite och postar leksaken som var felskickad.. och det snöar så man knappt ser över gatan ens.

Jennifer sover iaf nu, Johan passade på att åka så fort hon somnat och hon brukar vanligen sova 1-2h minst. Så fhv sover hon tills Johan hunnit hem.

Men det är lite läskigt på våran väg nu när det snöar så mycket.. och Johan måste ut o skotta flera ggr om dagen nu när vi inte vet när jag måste in på sjukhuset. Vi kan ju inte låta bli o skotta en dag för att mitt i natten få brottom in och stå o skotta mitt i natten. Jag hoppas Johan kör riktigt försiktigt iaf så han inte hamnar i diket.


Jag kanske ska meddela att Anna är mamma nu oxå, och att både barn och mor mår bra. Stora Gratulationer till dig och Stefan!! *stora kramar*

Av Jessica - 16 december 2009 13:29

Till minne av underbara, kärvänliga och populära

MOLLY

2003-2009

 

 

 

Denna underbara tjej har varit aktiv inom många områden.

Hon har bla. varit med i en intervju på Bollibompa i samband med Julkalendern 2007.

Hon har även varit med på Husdjursmässan i klapphörnan hos Marsvinshjälpen, där hennes outsinliga energi att få bli klappad kommit väl till pass.

Hon har varit sällskap åt allt från små busiga nyfödda bebisar, till min mors gammeltant.

Hon har även lånats ut inom familjen för test av allergi m.m

Hon är den envisaste damen som prövat att äta allt från grönsaker, plast till Omplaceringspapper...

Hon är den enda som smitit ur stora burskåpet när lusten fallit på, för att undersöka den stora vida därlden utanför.

 

Denna dam kommer Alltid finnas i mitt hjärta,

jag kommer Aldrig glömma henne!

Av Jessica - 16 december 2009 11:25

Hej


Tidigt i morse fick jag det efterlängtade sms:et att Annas vatten gått!
Men hon hade tid in vid 10.45 om inte värkarna startade.. och det brukar dem ju ofta göra efter att vattnet gått.. och sant som det är sagt hon åkte in efter 08.20 med täta värkar.

Tänk vad kul!!! Snart har Anna sin lilla bebis, och inte behövde hon någon igångsättning.. Jag längtar nu bara efter det trötta samtalet att allt har gått bra och att både Anna och Grodan mår bra. Och förståss.. vad Grodan var för något! ;)


Lillebror kände hur uppspelt jag blev sådär mitt på morgonkvisten för det tog låååång tid innan jag fick somna om. Nu är han fortfarande ganska buffig men lite lugnare iaf. :)


Jennifer har lärt sig något nytt oxå!

I förmiddags när jag ringde min far så fick hon prata med honom i telefon.. vilket oftast betyder at hon vill Ha telefon och pilla på men inte riktigt förstår vart ljuden kommer ifrån.. men idag lutade hon örat mot telefon och riktigt lyssnade på sin Morfar och sedan titta hon på telefon och åter luta den mot örat.. såååå sött!!! Morfar vart nog glad att han var den första hon riktigt lyssnade på.  ;)


Nej, nu e det dags för lite lunch.

Jag kommer INTE berätta här vad Anna fått, det vill hon nog göra själv! Så håll koll på hennes blogg dem närmsta dagarna..

nallebjornis.bloggagratis.se

Av Jessica - 15 december 2009 22:44

Hej


Ja, dagen började lungt. Mysa i sängen med Johan, Jennifer och alla djuren igen.

Sedan i lugn o ro äta sen frukost medans Jennifer fick lite lunch.


Då det var en hel del snö ute imorse så begav sig Johan ut o skotta efter frukosten, och förståss mata djuren.

Han kom in igen straxt efter 13.00 och då var det dags att göra i ordning oss alla och bege oss till Vallentuna och träffa min BM.

BM-kontrollen gick bra. Hon kollade blodtryck, socker, mätte magen, kollade hur han låg (och tyvärr, vilket jag redan visste, så ligger han fortfarande med baken neråt men han är iaf inte fixerad än), och lyssnade på hans hjärtljud.

Hon ringde även Gyn på Odenplan och ordnade en ny tid till dem, för att kolla lillebrors njurar, vilket blir i nästa v på Tisdag kväll.

(Denna koll skulle vi ha varit på idag, men den avbokades då det knappast verkade troligt att jag skulle få lämna sjukhuset förra veckan.)


Sedan fick vi en ny tid till min BM på Måndag. Måste säga att jag e sååååå nöjd med min Bm den här graviditeten.. hur många Bm tar sig tid o ringa sin patient när denna är inlagd på sjukhus? Ja, min gör det iaf, och säger att jag kan ringa henne när som helst på dagarna och att hon finns där m.m Vart var Anna, min BM, förra graviditeten?!


Väl hemma har det inte hänt mycket.. och jag hade nog hoppats att det skulle fortsätta så. Men Johan var ute nu på kvällen o kollade marsvinen igen, medans han ändå var ute o skottade, och såg att ett marsvin avlidit. Han ringde in till mig, och jag sa att jag skulle komma ut. Jag visste redan att detta var ett av "mina" marsvin då alla andra e hos min mor. På väg till rummet sa Johan att marsvinet var "svart/vit".. Vilket kändes ändå värre.. för jag har bara ett svartvitt.. och det är min kastrat på 2år, så knappast han som dött. Men det finns två stycken  3-färgade.. vilka både är mina favoriter. :(


Gud.. tänk  vad jobbigt det var att stiga in i marsvinsrummet o misstänka att det är någon av mina favoriter som avlidit.. och det var det ju oxå.

Molly.. lilla kära älskvärda Molly har avlidit. Hon har bott hos mig i säkert 3år nu, och har alltid varit mycket speciell för mig. Så vi kan ju säga att denna kväll går i sorgens tecken för mig. *gråter*

Mitt i allt är jag glad att hon blev så pass gamal iaf, närmre 6år. Men hon hade gott kunna stanna i 6år till om jag kunde välja.

Ska se om jag hittar ett fint foto på henne att lägga ut här imorgon så ni alla får se vilken härlig personlighet som lämnat oss.


Nu har det varit en jobbig kväll med mycket sd.. och en helvild lillebror som sparkar så det verkligen gör ont!

Och ovanpå detta mycket tårar så blir till att lägga sig nu, för jag är helt slut.

Av Jessica - 14 december 2009 22:20

Hejsan


Inatt sov jag rätt bra, men lillebror har verkligen kommit igång med sina andningsövningar för han hickar en hel del. Och att sova när någon i din mage hickar.. ja, ni kan nog förstå att det är inte sååå lätt. ;)

På morgonen hade vi en mys-stund i sängen med våra hundar, kisse och vår dotter. Jennifer var lite överallt.. men kunde kortare stunder ligga o bara gosa under täcket oxå. Det är inte ofta vår lilla 1-åring är stilla så vi vart båda glatt överaskade när hon kunde ligga o mysa så pass mycket med oss.


Måste bara säga att det där med att få barn.. det finns inget bättre!

Tänk att vakna varje dag o se sin dotter stå o le hur stort som helst o sträcka upp armarna av glädje för en godmorgon kram, och sedan få mysa i stora sängen med henne och blir kramad och "pussad".. Att vara mamma är verkligen livet! *stolt mor*


Efter lunch  skulle Farmor o Farfar ha kommit förbi, för att Farmor sedan skulle följa med Johan och jennifer till en stor läkarkoll på DS. Då skulle Farfar ha åkt hem, och jag skulle ha stannat ensam hemma, men vi visste ju att jag bara kunde ringa Farfar Bror om min fl skulle starta och sedan möta Johan på sjukan.

Men nu med dem ändrade planeran blev det så att Farmor och Farfar skulle till IKEA barkarby just när Johan skulle med Jennifer till DS.. och om jag då skulle va ensam hemma.. ja, vem skulle jag då ringa om det startade upp? Det skulle ju säkert ta 2h för Johan att åka från DS o hämta mig o sen tillbaka.


Efter en del prat oss emellan beslöt vi att ta det säkra före det osäkra. Jag fick helt enkelt åka med till DS. Så vi packade en BB-väska åt mig på typ 15min, ifall att min fl skulle starta av att jag skulle röra mig så pass mycket. Men inget hände, en hel del sd som på kvällen gjorde rätt ont. Men inga värkar iaf. :)


Jennifers koll gick jättebra! Hon fick höga betyg av sin läkare och neurolog. Och toppenbetyg på hur glad hon var hela undersökningen. Nästa undersökning blir om ett par månader när hon går bra själv. Detta för att se om hon är "jämn" i utvecklingen, dvs att hon kan röra både vänster o höger sida lika bra. Detta är ju något hon hade problem med tills hon fyllde 1år.


Efter besöket på DS så vart det en väldigt sen lunch på McDonalds och sedan ett kortare besök hos Farmor och Farfar.

Mina sd vart ganska jobbiga (som väntat) så det vart bara sitta still på köksstolen eller ligga o vila i soffan för min del. Medans Farmor passade på att busa och gosa med Jennifer och Johan hjälpte sin far med att bygga en garderob och ställa in den i deras nyrenoverade tvättstuga.

Vi åt sedan en god middag, t.o.m Jennifer åt en rejäl portion, innan det bar av hemåt.


Men nu är jag helt slut och ska lägga mig o sova, man måste ju passa på när lillebror sover. ;)

Av Jessica - 13 december 2009 10:55

Vilket namn tycker ni att "lillebror" ev ska få?


Fler namn kan ges som förslag, dem läggs då till i listan (om Johan o jag gillar dem).


Namn som vi INTE vill ha:

Jesper

Jacob

Jonas

William -taget inom fam

Joel - taget inom fam

Pontus

Joacim - taget inom fam

Jan

Jens

Johannes


många på J-nämns men detta är dem J-namn som är helt uteslutna. Några andra namn som näms har vi funderat på men tagit bort av olika anledningar.

Av Jessica - 12 december 2009 21:10

hej


Morgonen började med ett långt samtal med Stina, och vi löste mina marsvinsproblem till viss del. Hon tar hand om Pendelum (en kastrat) som hon behåller själv, och Johan hämtade en bebis som ska säljas med mina ensamma hane. Sedan ringde Anna och frågade om dem kunde kika förbi en stund.. så ngr timmar senare kom Anna och Stefan förbi med fika. Det vart en hel del snack.. och förståss julklappsbyte, jag fräckade o öppnade Jennifers paket som vart en självklar 10P! En jättefin Nalle Puh aktiverings leksak. Massor av ljud, ljus, berättarröst som rabblar alfabet och räknar och berättar lite "sago" aktigt.
När Jennifer kom hem vart hon jätteglad över presenten och lekte en bra stund med den. :)


Anna fick tyvärr bara ett påslakanset av oss just nu, då hennes ena present var fel"skickad" och hon förstod när jag sa att det inte var den jag fått som jag skickat efter. Men Grodan kan nog vänta tills vi ses nästa ggn. Men då vill vi träffa Grodan utanför magen! ;)


Allt har känts lungt i magen, fram till kvällen. Lagom tills att Johan kom hem med Jennifer började jag få lite sd, men inte alls så farliga. Men det gick snabbt över till rejäla så fick lägga mig i sängen (till Jennifers besvikelse) och ligga där en bra stund innan alla sd lugnade ner sig. Jag åt sedan middag och la mig o sov en stund i soffan, vi vågade inte riskera ngt och att vila är ju bästa sättet att stoppa mina sd just nu.
Men det vart lite stressigt och Johan lokaliserade tabletterna jag fått med från sjukhuset, tur nog behövdes ingen den här ggn iaf.


Mormor och Morfar skulle ha kikat förbi idag, men det ändrades lite i planerna. Inte hela världen, att dem ska ta 4st marsvin härifrån löser ju sig vare sig vi åker in till fl eller inte. Och vi har ju  varken mer eller mindre djur just nu mot vad vi hade imorse. (Det är en vuxen hane som flyttat och en bebis som kommit hit).


Katten är sååå kelen nu.. märks verkligen att hon varit ensam i veckan. Hundarna vart glada åt att se os oxå. Tänk vad man saknar familjemedlemmar när dem inte finns bredvid en som vanligt. Det har verkligen känts tomt utan Jennifer, Sallie och Stella här. Men vi behövde en liten paus innan dem skulle komma hem.


Nej, nog skrivet här nu. Inget barn är på väg just nu.

Imorgon kommer Cicci, Christopher och Martin på besök. Ser vi alla fram emot! :)

Av Jessica - 12 december 2009 16:52

Hej


Såg denna artikel i Aftonbladet igår.. kände att jag ville dela med mig.;)


Rullstolen räddade marsvinet Patch

Marsvinet Patch tar sig fram på en rullstol gjord av ett par skateboardhjul.

När Patch blev förlamad efter en olycka verkade allt hopp vara ute.

Men den specialbyggda rullstolen räddade hennes liv.

Helena Auty, 6, och hennes lillebror Rowan, 3, blev väldigt ledsna när deras marsvin blev förlamat.

En vän till familjen blev så berörd över det lilla djurets öde att han satte ihop en mini-rullstol av en bit skateboard, en leksaksvagn och lite tejp.

"Hon äter, socialiserar och springer runt precis som hon brukar. Det är toppen att se", säger Paul Scott, ingenjören som har byggt rullstolen, till Daily Mail.

Patch har börjat få tillbaka rörligheten i sina bakben och kan förhoppningsvis snart klara sig utan sitt hjälpmedel.

 


Ja, det finns dem som gör vad som helst för sina marsvin. Och inget är ju för mycket om man vill lägga ner tiden och pengarna på det och djuren mår bra. Och på fotona ser Patch ut att må alldeles utmärkt. :)
Sådana här solskenshistorier behöver man höra ibland.;)

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Omröstning

Har du som läser bloggen barn?
 Ja
 Nej

Kategorier

Senaste inläggen

Tidigare år

Länkar

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4 5
6
7
8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< December 2009 >>>

Arkiv

Nanooks Gästbok

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards