Direktlänk till inlägg 4 december 2009
Hejsan
Igår "bakade" jag några Mozartkulor.. tog lite längre tid än jag trott, men det var busenkelt!
Här är dem färdig-dekorerade.
Mozartkulor
Mjuk nougat (Odense Nougat) Dela nougaten i små fyrkantiga bitar (1,5 * 1,5 cm) och rulla dem till kulor. Dela mandelmassan i bitar och kavla ut dessa så att det är möjligt att "slå in nougatbitarna i ett paket". Smält den mörka chokladen. Doppa därefter bullarna i chokladen och låt stelna på en bricka klädd med bakplåtspapper. Förvaras svalt. Här har ni lite foton från mitt bak.. Här är dem redo för att doppas i chokladen. Här ser ni mitt choklad-bad, jag rullade dem i chokladen och tog upp dem med två gafflar och la dem på ett galler. Här ser ni dem på gallret när jag väntar på att dem ska stelna. Tyvärr har jag inget bakgaller vilket hade varit bättre för nu trillade en del bollar igenom ner på bakplåtspappret.
Mandelmassa
Mörk choklad
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 |
4 | 5 | 6 |
||||
7 |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 |
20 | |||
21 | 22 |
23 | 24 |
25 | 26 |
27 | |||
28 |
29 |
30 | 31 | ||||||
|