Nanooks

Alla inlägg den 30 januari 2010

Av Jessica - 30 januari 2010 18:51

Hejsan


Ja, som rubriken säger.. vi har verkligen haft ett fullbokat schema dem senaste dagarna, så idag var en sådan dag då jag bara tagit det lungt.


I Onsdags var vi först o besökte ett dagis som var Kommunalt här, och det verkade jättebra. Det var trevliga fröknar och barnen lekte lungt o sansat ute på gården när vi kom. Vi hade sedan en rundtur inne på dagiset med en fröken som i lugn o ro berättade om hur avdelningarna (fanns bara 2st) fungerade och svarade på alla våra frågor.

Dem hade en bra inställning till barnen och deras tanke var att långsamt i barnets eget tempo förbereda den inför förskola och annat. Dem hade en röd tråd via en pärm fylld med individuella kort och info o m utvekling ända från 1-års åldern som gjorde att dem kunde följa deras barn ända till 9:an i karby skolan som ligger bredvid. Och deras barn hade en bra grund inför förskolan genom att dem lärde barnen skillnad på tung sten och lätt sten, en eller två fötter under blöjbytena.. deras barn klarade överlag förskolan bättre än andra dagisbarn gjorde. Och jag vill verkligen inte sätta mina barn på ett dagis som inte lär mitt barn något utan bara låter dem härja och leka utan något struktur.. :)


Efteråt var vi iväg till DS förlossning och fick gå igenom min förlossning med Åsa den Bm som var med ända från början. Hon gjorde förloppet lite klarare och vi förstod snart att Jacob hade mått mycket sämre än vad vi förstått! :(

Hans hjärtslag hade sett bra ut ända tills ca 40min efter dem låtit vattnet gå, då hade hans hjärtslag tappat från 140-160 slag till 90 slag.. sedan åkte dem upp igen för en stund. Men sedan droppade dem ner till 70-60slag och efter bara några minuter där så föll  dem neråt i rask takt och innan jag rullades ut ur förlossningssalen och in på operation så var dem nere på 50 slag.. detta är för lågt antal slag för att ens syresätta hans kropp. Dvs Jacob hade avlidit om dem inte varit så snabba. *usch..:(*

Jag är glad att dem gjorde allt dem kunde, det var ju därför jag fick vända på mig på rummet innan jag rullades iväg (ifall att ngt kommit i kläm, vars tryck skulle försvinna om jag böt ställning).. och jag fick veta att jag inte kunnat göra något annat åt saken, jag var inte alls skyldig till att det gick som det gjorde och inget jag hade kunnat göra hade förändrat utgången.

Vad bra det kändes efter detta samtal.. det var en lättnad att lämna förlossningen för en gång skull. :)


Ja, sen vart det Torsdag..

Då var vi hemma på förmiddagen och sedan bar det av till nästa Dagis, denna gång ett privat som inte alls föll oss i smaken.

Här kan vi prata om oengagerade fröknar, vilka en del inte ens skaka hand o presenterade sig och dem flesta hälsade inte ens på Jennifer! :(

Jag måste då säga att jag tycker det är viktigt att dem hälsar på min dotter.. det är ju HON som ska vara där hela dagarna, inte vi! Föreståndarinnan verkade riktigt uppblåst och betedde sig om en översittare som talade nedlåtande åt alla våra frågor.. nej, usch dit vill vi verkligen INTE lämna våra barn.


Sedan var det Fredagen oxå.. då gjorde vi lite ärenden och sedan så hälsade vi på hos Farmor Tarja och Farfar Bror. :)

Vi hade det trevligt och åt en mycket god middag på kvällen. *Tusen tack!*

Farfar fotade Jacob i både min och sedan i Farmors famn..kansek ska höra om ngt foto var bra så jag kan lägga ut det här på bloggen? *funderar*


Men sedan har Jacob börjat med en mindre rolig sak.. han kräks i stort sett upp vissa måltider. Detta gjorde han just som vi skulle åka hemifrån runt lunch, och sedan kräktes han lite mindre under kvällen.. och sedan idag så kräktes han ner både mig och honom själv totalt! *suck*


Förutom detta så äter han, i mitt tycke, lite väl tätt natte-tid.. jag får ungefär sova 1,5-2h i sträck innan det e dags att amma igen. Men inte borde jag klaga, Jennifer var det ju mycket jobbigare med det här är ju rena barnleken i jämförelse med att sova 4-5h på 2dygn.

Men lite väl trött är jag efter dem värsta nätterna.. *gäspar*


Nej, idag Lördag har det varit en riktigt trög dag.. jag e bara sååå trött!

Jag har dammat lite, men mera nytta än så blir det inte gjort. Fick väl tvätta lite efter att Jacob kräkt ner både mig och honom..

Johan har mest varit ute o pysslat, han har skottat, handlat och pulat med sin cross eller snarare hans cross-skor som han gjort hemmagjord värmesula till (vilken Jennifer just drog ur en sladd ur,vilket förståss ger Johan bakjobb.. *fnissar*). Tänk vad ni killar hittar på konstigheter.. fy på dig Christopher som ger Johan dessa ideer! ;)

Men det är ju såklart dem ska vara klara inför morgondagen då det kommer ett helt gäng pojkar hit för att köra cross på våran sjö, Tur nog ska Cissi komma och hjälpa till och sköta Jennifer. :)

Men såklart Johan ska få ut o busa av sig efter alla veckor här hemma då han bara lekt hemmafru. :P


Nej, nu e det dags att amma igen.. ska försöka blogga tätare! :)

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Omröstning

Har du som läser bloggen barn?
 Ja
 Nej

Kategorier

Senaste inläggen

Tidigare år

Länkar

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4 5 6 7 8
9
10
11
12
13 14 15
16
17
18
19
20 21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2010 >>>

Arkiv

Nanooks Gästbok

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards