Nanooks

Alla inlägg den 7 januari 2010

Av Jessica - 7 januari 2010 23:14

hej

Jag ligger nu på avd 12 på DS. Jag är inlagd då min förlossning är på G att starta, precis som jag trodde.

Dem har även gjort ett vändningsförsök på mig nu under kvällen, men det gick inte att vända på honom då han fixerat rumpan för mycket.
I samband med detta fick jag en rejäl dos med Bricanyl som verkar ha gjort mina värkar lite lugnare. Nu har jag riktigt onda värkar men för tillfället tar dem ca 15-20min mellan varje, så jag kommer inte föda just nu iaf. Men jag kommer ligga kvar härpå sjukhuset tills han är född, speciellt då jag har regelbundna och onda värkar/sd och min livmodertapp som är rejält påverkad.
Ena läkaren sa att om fick "tro något" så trodde hon att jag inte skulle vara gravid i allt för många dagar till.. vilket bara känns kul! :)

Min livmodertapp var kvar men nere på 16mm, istället för 38mm som jag hade för ca 3-4v sedan och den börjar "öppna sig". Nu kan det tydligen gå rätt fort att sätta igång men vi håller tummarna att han stannar tills imorgon bitti iaf, för Johan har åkt hem över natten. Men imorgon så blir det väl till att ränna i trapporna tills han vill komma ut, för jag orkar inte ha sådana här värkar i flera dagar.. och nu är det slut på Bricanyl behandlingar, som kan stoppa upp, nu får han komma när han vill. :)

Han är ju ändå 37v gången så det ska inte vara någon fara på taket att föda honom nu, och läkarna här har bara varit trevliga och jag kommer troligen även få föda honom i säte och slippa K-snitt. *hoppas*
Och Lillebror mår bara bra, han är igång ordentligt nu i magen, så dem tror att han klarar en sätesförlossning utan några problem, vilket känns skönt. :) 

Nej, nu e det dags o försöka få lite sömn om jag ska orka med morgondagen.. återkommer här när jag kan. :)

Av Jessica - 7 januari 2010 12:39

Hej


Som sagt var, vi ska snart åka in till DS och göra en x-tra koll om min förlossning tänker starta upp.

Igår kväll hade jag så pass ont att jag fick ta min första bricanyl tablett på 5mg, och efter 2h ringde jag in till Förlossningen då jag tyckte att den inte hjälpte till så mkt. Mitt svar (av en ovanligt sarkastisk Bm) vart att vi inte alls hade brottom in.. och att vi inte skulle åka in förrens jag hade regelbundna värkar med ca 5-6min mellanrum.

Vi fick även tippset att jag skulle hålla mig varm och pröva att ta 2st alvedon, vilket jag gjorde.


Efter några timmarns sömn vaknade jag och hade genast en jobbig sd som tog ett tag innan den la sig.. så jag sa till Johan att jag nog inte kommer vara gravid så himlans länge till.

För säkerhets skull ringde jag min Bm idag, då jag inte var helt nöjd med den jag fick tag på igår, och hon tyckte att givetvis skulle vi åka in på en koll!

För det första ligger han i säte, det andra så tycker jag att han rört sig mindre senaste dygnet, och sedan hade jag en snabb förlossning och otydligt värkarbete på Jennifer och då var jag ju redan ganska öppen när vi kom in på koll!

Så jag pratade med Johan och ringde sedan in till förlossningen för att säga att jag ville bli kollad på min Bm-inrådan.

Tror ni då inte jag får tag på samma Bm som jag pratat med kvällen innan?!
Och hennes kommentarer gjorde mig vansinnig!!!

För det första tyckte hon inte det spelade ngn roll att han låg i säte, sedan när jag sa hur värkarbetet gått till på min dotter var hennes motkommentar att "ja, men hon var ju född så tidigt".. ehh vad spelar det för roll??!

Sedan när jag sa att han inte rört sig lika mkt senaste dygnet så blev motkommentaren att "ja, men dem känns ju inte så mycket när dem ligger i säte"??! Hallå!!! Han har legat i säte i över 2månader, tror ni inte jag vet bäst om han rör sig som vanligt eller inte??


Jag har aldrig blivit så arg efter ett samtal med förlossningen som idag.. *morr*


Men vi fick väl komma in för koll om jag nu kände att jag ville det.. *suck*

Så snart ska vi åka in iaf, hoppas bara jag inte får just den dära, i mina ögon, inkompetenta barnmorskan bara.. :(


Återkommer här när jag har möjlighet, fhv kommer vi hem till kvällen annars kankse det blir en födsel inom närmsta tiden och då återkommer jag när jag kan.


Ha det så bra allesammans! :)

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Omröstning

Har du som läser bloggen barn?
 Ja
 Nej

Kategorier

Senaste inläggen

Tidigare år

Länkar

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4 5 6 7 8
9
10
11
12
13 14 15
16
17
18
19
20 21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2010 >>>

Arkiv

Nanooks Gästbok

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards