Nanooks

Alla inlägg under oktober 2009

Av Jessica - 7 oktober 2009 20:16

Ja, som ovan står här har ni foton på dem två x-tra hundar jag har nu 1,5v framöver..


  

Diwa, gullehunden som tyvärr kan skälla en del, så hon o Sallie håller låda tillsammans härom dagarna nu. *suck*


  

Nellie, som otroligt nog sover här på bilden, men som annars hittar på bus och som fullkomligen avgudar Jennifer!


Jennifer har börjat göra mera hyss nu, det senaste var att sno några av mammas papper och börja riva sönder dem, när mamma blev arg och kom rytandes tog hon ena pappret i handen och kröp snabbt (skrattandes så mycket att hon kikna) iväg med mamma efter sig.. barn! *suck* ;)

Av Jessica - 7 oktober 2009 20:01

Hej


Försökte ta en fin höstbild idag, som jag bla ska lägga ut här på bloggen och på min hemsida, men jag har svårt att välja vilken bild är bäst?


1.   

2.  

3.  


Så vilken av dessa foton blev mest höstig och fin? :)


Ska tillägga att marsvinen på bilden är tv. Maja, gullegrisen nr1 härhemma, th. Fläckis, en raring som fastnade här då jag föll pladask nu i augusti, en riktig gosegris.

Av Jessica - 6 oktober 2009 12:04

Hejsan


Idag ska jag hämta mina föräldrars goldens Diwa & Nellie. Jag ska ha hand om dem tills nästa Fredag, då mina föräldrar reser utomlands.

Men först har jag tid hos BM för rutinkontroll, med lite tur har hon fått provsvaren redan så vi kanske hittat vad som är fel med min mage.


Och förståss ska jag inte glömma att Gratta min far idag, det är ju ändå idag som han fyller 70år. :)

Grattis!!!!!


Eftersom båda hundarna är goldens, och den ena repar sig efter en operation och den andra höglöper så lär det bli en hel del päls i vårt hus. Nellie fäller som bara den nu när hon löpt, och tyvärr har hon en dålig vana att hoppa upp i soffan hemma i Vällingby, men det är strikt förbjudet hos oss.. vi vill INTE ha en stor 30kg tung hårig och blödande hund i vår nya fina soffa. Så Nellie kommer vara i bur varje natt och även dem få gånger jag måste lämna henne ensam, Diwa har vi haft här förut och hon brukar inte ställa till särskilt mycket. :)


Som ni förstår kommer jag inte kunna hälsa på vänner o bekanta så mycket nu när jag har hela 4st hundar och en mycket rörlig liten dotter. Det är lite för mycket att ha koll på..


Jag återkommer ikväll eller imorgon om jag fått några besked från min BM, annars är det ju bara det vanliga det gäller med att kolla järnvärde, vikt, mäta livmodern, kolla sockret m.m


Ha en fortsatt härlig Tisdag! :)

Av Jessica - 5 oktober 2009 13:30

Hejsan


Igår vart det en lång dag hemma hos mina föräldrar i Vällingyby, då vi firade min fars 70-års dag.


Jag och Johan var där redan kl 12.00, då jag hjälpte min mor hämta hem 4st stora tårtor och sedan att börja plocka fram tallrikar m.m

Straxt efter kom Joacim m. fam. med hela 7st smörgåstårtor! Dem hade gjort smörgåstårtor till 80pers!

Sedan kom Kenneth m. sin son Torbjörn, vilka hade varit där redan på morgonen och hjälpt till o möblera om m.m


Ja, fullt hus med andra ord.. Jag och Johan hade länge funderat på vad vi skulle ge min far och hade hittat en intressant sida som heter Liveit.se , där fann vi den present vi trodde skulle passa min far.

Det han skulle få var en kväll med provsmakning av fin choklad och vin. Men på morgonen nämde min mor att dem sett reklam på tv.n om en middagskväll på Wallmans där det var underhållning m.m


Så med lite rådgivning med Johan valde jag att ge min far och min mor i present en kväll med middag på Wallamans istället, detta var dock liiiite väl dyrt så jag markerade för dem att presenten var till bådas födelsedagar då min mor fyller 65 i Februari.

Dem blev båda jätteglada! :) Så jag lyckades visst bra med denna present oxå, och ja, Cissi och Anna, pappa fick även teckningen jag gjort. Men denna fick han innan festen, då jag helt enkelt inte tycker den blev bra nog, jag har ju kunnat teckna bättre än så. :/ Och han var jätteglad över den oxå förståss! :)


Det kom runt 50-60personer igår, bland dem mestadels släkt som kusiner till mig, faster m fam, farbror m fru, och mängder av kusiner m.m till min far. Fullt hus helt enkelt! :) Kul, men det blir lite väl mycket och Johan ville åka hem mycket tdigare än vad vi faktiskt gjorde, men runt 18.00 så vände vi hemåt igen.

Och då vi båda var helt slut efter den här dagen så slocknade vi båda runt 21.00 på kvällen.


Idag började Johan som vanligt vid 07.00 och jag vaknade för en gångs skull inte ens när han gick upp.

Jag vaknade straxt före 07.00 och låg sedan kvar i sängen och myste med hundarna och katten, måste ju passa på när jennifer sover. ;)


Sedan efter lite frukost bar det av till provtagningen i Vallentuna där jag lämna in några prover, som jag med lite tur kan få svar på redan imorgon. Provtagningen gäller min mage som fortfarande gör välldigt ont om jag tar i för mycket och främst kvällarna. Nu håller vi tummarna för att dem hittar något så jag kan må bra igen.


Snart kommer en "tekniker" och ska ta ur all farlig gas ur vår luftvärmepump så vi kan bli klara med vårat sovrum snart. Än så länge är iaf två väggar färdigmålade, nu ska taket målas, en vägg slipas och den andra gipsas, spacklas och slipas den med. Lite tapeter, lister, nya garderober och ev någon byrå och sedan kan sängen ställas in och vi kan förbereda för vår lilla pojkes ankomst.

Jennifers rum, dvs vårat nuvarande, ska förståss tapetseras och sedan med nytt golv, nymålade garderober (jag tänkte måla garderoberna med Nalle Puh motiv), hennes nya matta, nya lampa och alla leksaker m.m så har hon sitt nya lekrum klart oxå! :)


Hmm.. när man skriver det hela så här låter det som det är massor kvar, men det här är sånt vi vill bli klara med Innan lill-killen kommer ut ur magen.


Nej, nu ska jag försöka få min busiga dotter att sova middag och sluta stå på huvudet.


Ha en fortsatt bra Måndag allesammans! :)

Av Jessica - 3 oktober 2009 19:42

Ja, som ovan nämnda rubrik.. har ni några ideer?


Funderade på att ge honom något som har med Hammaby o göra.. tex. en snygg halsduk eller en väst lr något liknande, men då måste jag åka in till stan på Måndag och köpa den "saken" så han kan få den på Tisdag.


Ja, vad ger man honom annars?!

En whiskyflaska? Nja, han har flera o varken han eller mamma dricker särskilt mycket. :/

Biljetter till teater? Vore en bra ide om det gällde någon annan, men pappa hör så dåligt så han skulle inte få ut någonting av en pjäs. :(


Ja, vad sysslar han med då?

Jo, han skjuter, men därfinns inget jag kan ge honom som han inte kan ge sig själv, då han säljer det mesta inom skytte.

Annars älskar han sport, och då ligger Hammarb på topp! Han älskar hammarby..!! men har en fin dörrmatta (på väggen?!) och sin halsduk på samma plats. Men han har länge varit sjuk på min halsduk som e mycket snyggare än hans.. men när skulle han använda den, så värst många matcher går han ju int   e på..

Annars älskar han o resa utomlands, och han och mamma ska resa nu på Onsdag, men sådana saker får dem betala själva. ;)

Ja, vad finns det mer.. jo han formligen älskar sina hundar två underbara golden retrievers!


Min första tanke när jag kom på det var att göra en almenacka med bilder på just hans hundar, men det känns mera som en julklapp än en födelsedagspresent..

annars kunde det ju vara en idé att teckna av både eller bara ena av hundarna.. vilket jag just försökt mig på.*suck*

Det gick åt skogen, bilden vart hemsk!


fotot jag teckande av var detta;

 

bilden ser ut så här för tillfället;

  


hemskt eller hur?


Har ni någon bättre ide på present  så snälla säg till!!!

Jag kan ju inte komma tomhänt till min fars 70-års kalas?! *ledsen*

Av Jessica - 1 oktober 2009 14:43

Hej


På Tisdag nästa vecka fyller min far 70år!

Men då han o mamma reser bort dagen efter så ska dem ha öppet hus hemma hos sig på Söndag.

Det kommer bli ca 40personer från min släkt där, plus några från föreningen (skytteföreningen min pappa e medlem i sen många år). Så jag ska försöka hjälpa till så gott jag kan nu i helgen inför stora kalaset, men förståss är Kenneth min äldsta bror där och hjälper till oflytta möbler (då jag inte kan göra det), och likaså min yngre bror Joacim. Joacims sambo ska laga mångder av smörgåstårtor och mamma har beställt massor av tårtor i Björnboda.


Ja, det är verkligen fullt upp, värst är det nog för föräldrarna som ska städa, förbereda,handla och ovanpå det oxå tänka på att packa inför resan och göra klart alla jobb i firman som stängs under den 1,5v dem är borta.


Men men.. kul ska det bli! :)


Nu ska jag klä på Jennifer lite mer kläder och försöka stå ut med stanken i marsvinsrummet och städa några burar..  fhv orkar jag med dem alla men jag tror nog inte på det själv.. och sedan måste ju Jennifer vara nöjd oxå, funkar inte att städa burar om hon stortjuter i vagnen utanför.

Ska berätta här sedan om mina damer fläckis och Wilma börjar bli något tjocka.. ;)


Ha en fortsatt trevlig Torsdag och passa på att gå ut och njut av det vacka vädret! :)

Av Jessica - 1 oktober 2009 14:25

Jaha.. igår vart det läkarbesök och jag var bra orolig att hon skulle säga attjag "inbillande mig eller överdrev", men till saken..

hon tror att det har något med mgi o inte barnet i sig att göra att jag har ont, och då det är bara ena sidan var hon först lite orolig över njurar m.m så jag kommer få en kallelse till Täby närsjukhus för att kolla att alla organ ser bra ut.


Sedan efter en hel del utfrågningar fick hon höra att jag har diaree eller ärallmänt lös i magen, detta har jag inte tänkt närmre på då jag har varit det ända sedan jag blev illamående. Men det var tydligen inte alls bra och kunde göra att man föder för tidigt. (?!) ja, varför vet jag inte.. men inte bra då Jennifer ändå kom 10v för tidigt.


I slutändan ska jag nu lämna in en massa prover då hon snabbt kopplade ihop magont med just att jag ärlös i magen, och hon vart nu orolig att jag fått i mig någon bakterie som salmonella eller någon mask el dyl. Så fhv hittar dem något sådant så kan jag få medicin och bli bra igen. :)

Däremot la hon till att om jag får värre ont och vi fortfarande inte vet varför kommer jag ev bli sjukskriven då dem inte kan göra alla tester nu medans jag är gravid, i värsta fall får vi vänta tills barnet  kommit ut.


Jag håller lite tummarna för en bakterie då alt 2 vore att barnet sparkar på min organ att jag får ont, och har man då i åtanke att min kompis Anna just nu går på medicin pga förstorade njurar pga att hennes bebis har sparkat på hennes urinblåsa för mycket så finns det ju bara så mycket man kan göra om bebisen e livlig.. :/

Jag har även hört ett hemskt alt från min mors sjukgymnast om hur hennes svägerska fick ta ut barnet i  v 28 då hon hade sååå ont av att babyn låg o sparkade på njurväggen hela tiden, och för hennes skull tog dem då ut babyn i förtid.


Aja, nog babblat om teorier..i vilket fall som är något INTE som det ska, och fhv hittar vi svaret snart på varför jag får så hemskt ont och kankse kan vi göra något åt det så jag kan gå  klart den här graviditeten. Tillsvidare ska jag försöka stå ut och sköta Jennifer efter bästa förmåga och tyvärr blir det Johan som får hoppa in mycket kvällstid när jag får som ondast.

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Omröstning

Har du som läser bloggen barn?
 Ja
 Nej

Kategorier

Senaste inläggen

Tidigare år

Länkar

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14
15
16
17
18
19 20 21
22
23
24
25
26 27 28 29
30
31
<<< Oktober 2009 >>>

Arkiv

Nanooks Gästbok

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards