Nanooks

Alla inlägg under oktober 2009

Av Jessica - 21 oktober 2009 19:42

Hej igen..


Härär några fler foton på Jennifer

  

Hon sover så sött så.. med baken tydligt högre än vad huvudet är. ;)

  

Här är hon heeelt nyvaken. Och helt bedårande söt! *stolt mamma*


Här är ett foto på hur tapeten i vårat sovrum ser ut.. bilder på övriga rummet kommer senare.

  

Den är svart, vit, silver och liiiiite röd.

Av Jessica - 21 oktober 2009 19:17

hej


Här händer det inte så mycket från min sida sett..

Har fortfarande en del blödningar så ska kontakta min BM imorgon (har mailat henne idag), det känns inte rätt att blöda utan egentlig anledning. Oavsett om mitt barn mår bra..

I övrigt har jag fortfarande problem att andas, med min hosta så blir det inte mycket sömn heller.. Inatt sov jag ca 4h, sedan låg jag och halvsov med en irriterande hosta som inte gick att stoppa.

Eftersom jag hostar dygnet runt numer.. så har mina stämband lagt av, dvs mestadels får jag inte fram något ljud alls och som mest kan jag "viska" och detta mycket hest. Johan tycker nog det är ovanligt tyst här hemma. ;)

Roligast var det nog ändå när jag skulle be Johan om hjälp och det kom en massa konstiga ljud men inte det jag ville ha sagt.. han bara skrattade liksom jag och jag fick skriva vad jag ville på datorn så han förstod. :)


Det jobbigaste är nog när jag ser Jennifer göra något dumt och Johan inte ser vad som är på väg att ske.. och jag ska till att säga till henne innan jag kommer på mig med att inte kunna säga något alls.. och börjar tex slå näven i väggen eller i bordet så både Johan och Jennifer hajar till.. det tog ett tag men nu vet iaf Johan att gör jag det ska han reagera ganska snabbt. :) 


Jag har kravlat mig ut till marsvinen och känt på Fläckis, men ärligt talat känns det som om hon kastat kullen. Hon ska paras igen, men ska höra med Stina Thörn om hon har någon hane som mina tjejer kan få träffa.

Sedan ska jag låna ut två marsvin oxå, till Johans bror m fam. Har funderat en del på vilka av djuren som passar bäst, och det blir nog Soda och Molly. Molly är ju väldigt tam och go, och Soda är hur snäll som helst väl i famnen men kankse inte så värst modig i buren.


Johan ville länge och väl tapetsera klart i sovrummet, så han gjorde det inatt när Jennifer sov. Idag har han satt upp lite lister och grundmålat listerna till fönstren. Du har varit jätteduktig älskling! Förutom detta har han tagit hand om Jennifer och lagat mat m.m


Nej, nu  vill jag ta det lungt en liten stund och sedan lägga mig tidigt.

Av Jessica - 20 oktober 2009 10:42

Hej


Inatt ca 03.00 så vaknade jag hostandes som vanligt och jag gick på muggen för att hosta upp slem och kissa, men när jag kikade ner i toastolen var den full av blod!

Jag vart till en början helt förskräckt visst kan man väl blöda lite (man får ju lätt hemoröjder om gravid) men jag hade ju bara kissat, så vart kom blodet ifrån? *panik*

Men jag var 99% säker på att det kom från baken.. men för säkerthets skull väckte jag Johan och frågade honom om vi borde ringa sjukvårdsupplysningen? Han tyckte att det var väl säkrast, så hes och eländig försökte jag fråga om detta var ngt farligt, och hon på svu trodde inte det. Hon trodde det nog mest handlade om just hemoröjder och att jag hostat så mkt att det börjat blöda.. men sen började hon tveka, och sa att eftersom jag var 25-26v gången skulle jag ringa förlossningen på Danderyds Sjukhus för säkerhets skull.

Jag ringde och fick prata med en barnmorska, hon fråga om och om igen om jag var heeeelt säker på att det kom från baken?! Och frågade sedan om min bebis rört sig något, och betedde sig som vanligt.. där kom jag och tänka på att nej, min lilla kille var helt stilla.. han är ju aldrig stilla annars! Vad innebar det då?

Jo, jag fick 30min på mig att försöka stöka till det i magen så pass att han skulle ge sin respons och försöka dricka mycket vatten, och ringa igen om 30min. Om jag inte började blöda igen, då skulle jag ringa omedelbart.


Så efter 30min misshandel av min mage, med Johans hjälp, kände vi några få svaga svars-sparkar men inte alls så mycket att det lugnat mig. Ja, för säkerhets skull vart det att åka till förlosningen för kontroll.


Så ca 05.00 på morgonen var vi utanför förlossningen och dem släppte in mig på ett isolerat rum (är ju sjuk) och med en sköterska med både handskar och mask, så lyssnade vi på hjärtat, tog blodtryck m.m Sedan vart det ultraljud på lill-killen av en läkare som försökte känna efter rörelser från honom oxå. Vi kollade livmoderetappen m.m och allt såg bra ut, men jag hade fortfarande inte känt några riktiga rörelser så vi fick åka hem med ordern att om jag inte tyckte mig ha känt ordentliga (dvs. vanliga rörelser) rörelser under dagen skulle vi ringa och komma in för koll igen till kvällen.


Ja, kl 07 på morgonen var vi hemma igen, jag var då helt slut och extremt hes efter att ha pratat så mkt med läkaren på förlossningen. Johan skulle egentligen ha åkt till Jobbet straxt efter 07, men han var oxå helt slut och ringde sin bror och sa att han kommer, men senare då han behövde sova.


Nu är det helt tyst här hemma, Bror och Tarja hämtade Jennifer innan 10, Johan har nu även åkt till jobbet.. så nu är jag ensam hemma med hundarna och kissen.

Men Johan har lovat att komma hem om jag mår allt för dåligt, skulle jag då fortfarande inte ha någon röst kunde jag bara sms:a så skulle han prioritera mig. Känns ju skönt att veta iaf. Även Tarja undrade om jag inte ville åka med dem hem, antaligen för att hon inte ville lämna mig ensam?! Och det känns iaf skönt att någon bryr sig.. men det är ju klart skönast att ligga hemma i sin egna säng och må pyton, än i någon annans.


Nej, nu har jag skrivit på tok för mycket här..

Av Jessica - 19 oktober 2009 21:02

Även om jag mådde väldigt risigt i morse måste jag bara visa hur Jennifer numer sover, med huvudet åt fel håll i sängen, liggandes på täcket, snarkandes..


Av Jessica - 19 oktober 2009 19:57

Hej


Jaha, inatt var inget vidare kul.. försökte lägga mig vid 00.00, men hostade sååå mkt att jag omöjligt kunde somna. Detta trotts alvedon, halstabletter, the med honung och hostmedicin.

Johan la sig i sängen och tittade på MotoGP, och enl honom borde jag ha somnat straxt innan 02.

Men vid 06 vaknade jag och kastade mig ur sängen och hängde över toan igen.. och mådde verkligen risigt.

Jag försökte ta hostmedicin men hostade så mkt att jag fick andningsproblem och jag insåg att jag omöjligt kunde somna på ett tag så satte mig i soffan och försökte lugna ner mig. Jag tog då tempen och hade närmre 38grader igen.. *suuuck*

Jag somnade lite  i soffan närmre  07 och 20min senare var Johan uppe för att ta hand om Jennifer. Efter en kopp the för min del så försökte jag ge mig in i sovrummet men hamnade återigen över toan och därefter i stort sett slocknade jag i sängen av utmattning.


Vad händer då? Jo telefonen ringer, det är husläkarmottagningen, min läkare jag hade tid till var sjuk så behövde jag träffa läkare idag var jag tvungen att gå på droppin. :(

Så Johan väckte mig och vi var tvugna att åka i stort sett med en gång, vi lämnade av Jennifer hos farmor Tarja, och satte oss i väntrummet..


Dagens läkare var överläkaren här på mottagninen, och jag kände att hon verkligen kunde sin sak.

Vi kollade sänkan igen, den var bara marginellt bättre.. så inte var jag på väg att bli bättre än. *suuuck*

Jag hade inga ljud på lungorna men jag berättade att jag hade fått problem o andas så hon skrev ut Bricanyl inhalator åt mig, så fhv ska jag kunna andas bättre framöver.

Sedan gjorde vi en test så om ca 2-3dar ska vi få veta mer exact VAD det är jag har.. men någon influensa är det ju garanterat.

Sen frågade hon vad jag normalt gjorde om dagarna, då jag berättade att jag är mamma-ledig med en ettårig liten tjej sa hon direkt att ja, henne får jag inte sköta. Jag skulle inte göra någonting alls denna vecka utan bara ta det lungt.

Så vände hon sig till Johan och sa att han skulle va hemma den här veckan och sköta om Jennifer och mig.


Men där vart det inte riktigt som tänkt, Johan "måste" tydligen jobba imorgon så vi får hoppas jag mår lite bättre (främst kan andas ordentligt då), det är inte kul att sitta och kippa efter andan och vara ensam man får lätt panik över vad man ska göra om man helt plötsligt inte får någon luft alls.. vem ska jag då be om hjälp?!

Tur nog är Tarja iaf hemma imorgon så hon kommer och hämtar Jennifer på morgonen. Fhv ganska tidigt då det är natt och morgonar jag mår som sämst.


Idag var vi en liten stund hos Tarja efter läkarbesöket detta då Johan behövde handla mat och jag inte orkade itta i bilen.. straxt innan jag åkte hem så sa Tarja att det både syntes och hördes att jag hade svårt att andas och hon verkade väldigt orolig för mig. Tusen tack för att du bryr dig! *kramar*

Ja, inhalatorn funkade sisodär.. jag hoppas verkligen inte jag får så svårt att andas igen som jag hade mitt på dagen.. *ryser*

Nu på kvällen, efter att ha sovit ca 2-3h, så kollade jag tempen igen.. och hade nästan 38,5-39grader igen!

Vad sjutton.. borde jag inte börja bli frisk..?! nu mår jag ju sämre än innan! *irriterad*


Så efter en kur med alvedon, halstabletter, the m honung, hostmedicin m.m så mår jag iaf liiite bättre..


Hoppas ni andra är friskare än jag, njut i så fall! Det är värdelöst att va så sjuk som jag e... 

Av Jessica - 18 oktober 2009 18:50

Hejsan


Ja, vad ska man skriva här då.. jag är fortfarande sjuk, har fått värre ont i halsen och börjar få svårare att andas till och från men i övrigt har jag väl varit bättre...?!

Alltså jag däckar fortfarande och orkar inget.. hmm.. låter inte som jag e bättre men på sätt och vis mår jag ändå liiiite bättre. Jag tog tempen igår kväll och hade under 38grader.. men nyss när jag tog den var den återigen precis under 38grader och jag brukar få mer feber senare mot kvällen så det bådar ju inte gott. :(


Johans födelsedag vart inte riktigt som planerat.. han har skött Jennifer hela dagen, och även tapetserat ena väggen i sovrummet.

Jag har badat ett marsvin som skulle flytta och med Johans assistans har nu Myran fått ett nytt hem. Lycka till med henne! :)


Men lite gäster vågade sig hit trotts att dem vet att jag är sjuk, mina svärförälldrar Bror och Tarja.

Kul att ni kikade förbi iaf! Johan uppskattade det! ;)

Av Jessica - 18 oktober 2009 09:45

Godmorgon!


  

Så här såg det ut i vardagsrummet när jag klev upp.. en trött Johan som bläddra på tv.n och en nyvaken Jennifer i hans knä med en kontroll med vilken hon stängde av tv.n med m.m


Dem såg å nöjda ut tillsammans så var ju tvungen att fota.. fler foton blir det väl sen när jag blivit frisk. :)

Av Jessica - 16 oktober 2009 17:20

Hejsan

 

Jag har inte bloggat så bra här på ett par dar men det är pga att jag mått dåligt och varit sjuk.

 

Jag har dock inte haft mycket feber.. tidsmässingt, men tyvärr rätt hög feber på kvällarna. Iförrgår kväll var det närmre 39grader och igår var det 38,5grad..


Igår morse tog jag faktiskt och ringde både sjukvårdsupplysningen och till Distriktskötserskan och ingen av dem trodde väl att jag hade "den nya influensan" men att jag säkert hade ett virus eftersom jag hade haft feber kvällen innan.. men jag blev rådd att gå till husläkaren OM jag skulle få en till febertopp.

Vilket jag fick.. och idag bar det av till husläkaren, som efter att ha tittat på mig kollat halsen och tagit sänkan berättade att jag hade en väldigt hög sänka som tydde på infektion, om det var "den nya infl." kunde hon inte svara på utan ett prov som skulle ta tills på måndag.. och då var det iaf försent för behandling. 

Så jag stog i valet eller kvalet att ta en spruta iaf nu, men den skulle högst troligen inte göra nytta för man skulle ta den inom 48h efter att man insjuknat.. och pga dem samtalen jag hade haft igår hade det ju nu nästan gått 2,5 dygn. Så jag fick bara lite hostmedicin utskrivet och dem uppmuntrande orden, du kommer bli frisk men eftersom du är gravid kommer du inte bli det lika  snabbt som dem flesta andra. Och får jag följdsjukdomar tar vi det därifrån.

(Nu håller vi tummarna för att Jennifer och Johan inte blir sjuka oxå..)

 

Eftersom jag är gravid och därmed en "risk-patient" så ska jag på återbesök på Måndag kl 12. För att kolla om sänkan sjunkit något eller inte.


Nu hade jag tur som bett Johan vara hemma med Jennifer idag, för efter allt detta var jag helt slut!

Men då mina förälldrar kommit hem så hade vi stoppat in Nellie i bilen och nu medans jag vilade i bilen körde Johan och lämnade henne hos dem. Så Äntligen en hund mindre hemma nu!

Vi fick lite godis som jag beställt oxå.. Djungelvrål och Djungelvrål klubbor.. *mums*

(när jag blivit frisk iaf, massa salt när min hals känns som sandpapper.. ehh.. tror inte det.)

 

Så på vägen hem gjorde Johan ärenden medans jag "halvsov" i bilen, väl hemma däckade jag totalt i sängen..

Idag har jag iaf fått behålla all mat i magen, men jag är ju sjuk så inte undra på att jag är helt slut.


På Söndag fyller Johan 25år, men vi ställer in allt firande denna helg, om alla i huset är friska nästa helg kör vi en mindre fest då istället.


Ps. Tack Anna för allt stöd via Msn, känns skönt o kunna prata med ngn när man mår krassligt detta utan att egentligen behöva öppna munnen. ;)

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Omröstning

Har du som läser bloggen barn?
 Ja
 Nej

Kategorier

Senaste inläggen

Tidigare år

Länkar

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14
15
16
17
18
19 20 21
22
23
24
25
26 27 28 29
30
31
<<< Oktober 2009 >>>

Arkiv

Nanooks Gästbok

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards