Nanooks

Alla inlägg under oktober 2009

Av Jessica - 14 oktober 2009 10:51

Hej


Inatt var ingen rolig natt, min hals svullnade upp tidigt och vid midnatt rotade jag igenom hela huset efter en halstablett för att halsen gjorde så ont.

Vid 03. så började Jennifer gråta och Johan gick upp.. han frågade om jag skulle upp, men jag sa att jag var sjuk och att jag skulle stanna i sängen.. tji fick jag! Bara några minuter senare var jag ur sängen och ängde över toaletten..

Så efter en kopp the och äntligen några bafusin låg man i sängen igen, fast denna gång inte bara med halsont utan kraftigt illamående oxå.


Kl 07 var det dags att sköta Jennifer igen, men nu var ju Johan inte hemma så det var bara att gå upp.. och återigen hamnade jag över toaletten..


Efter att återigen upplevva det som hände kl 03, så lyckades jag somna om och  jag kom inte ur sängen förren vid 10:30.


Jag måste säga, att som första gången jag är riktigt sjuk och är mamma samtidigt att det är inte så jättekul. Jag kan inte vila eller göra vad jag vill utan först måste jag hålla ögonen på Jennifer, byta blöja, ordna mat och se till att hon inte går på allt här hemma samtidigt som jag inte kan prata och vill "hänga över toaletten", och därmed har tappat aptiten totalt och är helt slut.. kul, kul..


Och ja, jag vet vart inget foto igår.. det kommer när jag orkar ta det.

Av Jessica - 13 oktober 2009 16:09

Hej


Imorse vart det att gå upp tidigt och åka iväg till BM..

just som jag skulle klä på Jennifer såg jag att det snöade en hel del ute.. *suck* aja, iväg bar det och väl i Vallentuna så kom jag in ganska snabbt.


Vi kollade blodtrycket, hur magen kändes och likaså lyssnade på lill-killen. Allt lät och såg bra ut. Han var vild som vanligt och sparkade en hel del på doptonet.

Vi pratade även en hel del om bla min stress att föda för tidigt och vad som kan ha orsakat förvärken i helgen.

Det vi kom fram till var nog i slutändan att jag mått så dåligt över det som hände på Fredagen, och hon tyckte jag skulle ta det lite lugnare.

Dvs. hon tyckte inte jag skulle gå ut med några golden retrievers (lätt o säga, har ju Nellie hemma nu jue!), och inte lyfta tunga saker och om jag får sammandragningar så skulle jag lägga mig ner och försöka slappna av, och får jag värkar ska jag ringa till förlossningen på DS.

Förlossningen får då avgöra om jag ska in och kolla livmoderetappen eller om jag ska avvakta och bara försöka ta det lungt.

Jag trodde vi skulle kolla livmoderetappen idag, men hon sa att det inte var bra att kolla den hela tiden då det oxå kan påverka den.. så vi överlåter det till sjukhuset ifall dem anser det behövs.


På vägen hem snöade det en hel del fortfarande, och på vår lilla väg var det en hel del snö/snöblask.. och halt! Jag har ju bara sommardäcken på (som alla andra antaligen) och fann två bilar som kört av vägen.. Det gick inte fort hem för mig, för jag höll själv på att åka av vägen flera gånger fastän jag tog det jättelungt.

Usch för blask och halka men skönt med vintern! Jag måste nog säga att det här är en av få gånger jag verkligen längtar till Jule-tider och mycket snö och en varm brasa här hemma..

Men det kan ju ändra sig för då är jag ju riktigt höggravid och otymplig så knata runt i snö är väl kanske inte det m,an borde längta efter. ;)


Jag vill ta det lungt idag oxå, känns bäst så, men jag kände för att överraska Johan med något gott till middag och letade bland en massa resept på tasteline.se.

Och jag fann ett intressant recept på Tacopaj. Så den måste jag bara pröva att laga ikväll!

Ja, ungefär så långt hann jag i mina planer när Johan ringde och sa att han redan slutat! Så han fick köpa ingredienserna som saknades på vägen hem, så någon överraskning blir det väl inte..


Sen har jag fått jättegoda nyheter! Lasse ska få komma hem imorgon, jag är sååå glad över att höra detta. (Av respekt för Berit och Lasse lämnar jag detta ämne så.)


Nej, nu ska jag göra något mellanmål, börjar få huvudvärk och ont i magen. Dvs min son e hungrig. ;)

(Ska smita ut och fota vagnen lite snabbt nu innan det blir mörkt oxå, fotot läggs ut är ikväll senast!)

Av Jessica - 12 oktober 2009 21:10

Här kommer en massa foton tagna på Jennifer idag..


Titta och njut av vår lilla prinsessa.. :)


Jennifer och Nellie, mina busfrön här hemma..

Jennifer stretchar.. ?! ;)

  

Någon i det här huset fullkomligen Älskar att bada...

     

Så här ren och fin blir man när man är helt nybadad, och som extra lyx har ju mamma bäddat ren sängen med helt nya påslakan. :)

  

Här är vår prinsessa bara så lik sin far, som oxå alltid kisar när man tar kort. ;)


Nu har jag inte tid härpå bloggen mer, försöker ju se på CSI..
Återkommer imorgon efter att jag varit hos BM.

Av Jessica - 12 oktober 2009 16:24

Idag har jag börjat dagen med att ringa till Specialist Mödravården på Danderyd sjukhus, och blev genast omkopplad till en Barnmorska där som jag fick prata med om min oro över det som hände i helgen.

Det vart ett långt samtal då jag mådde dåligt (psykiskt) imorse och grät under hela samtalet.. men i slutändan tyckte hon att jag ska börja gå mycket tätare kontroller än var tredje vecka, och att vi ska hålla mera koll på min livmoderetapp för den kan ju förståss bli påverkad om jag har förvärkar.


Efter någon timma, ringde jag min BM och berättade vad som hänt under helgen.. och jag fick tom en reaktion!

Hon tyckte jag skulle ringa förlossningen nästa gång jag får en sådan förvärk för att dem ska göra bedömningen om jag ska in och kollas eller inte. Sedan fick jag tid imorgon förmiddag kl 09. till henne, då vi ska kolla hur bebisen mår och kolla livmoderetappen (tänker jag i stort sett kräva).


Sedan så ska jag få gå tätare kontroller nu när jag börjat få förvärkar eftersom detta är något jag verkligen oroar mig över och främst för att jag ligger i risken att föda för tidigt igen, och sist hade jag värkar en vecka innan Jennifer kom ut. Det är ju inte så värst lång förvarning..


Aja, nog om detta.. ikväll blir det god middag. Johan köper hem det som saknas för o göra en tonfiskröra till pasta! *mums*


Sedan har han handlat lite färg till fönstren i sovrummet så ikväll tänkte han slipa klart dem och fhv grundmåla dem en ggn, sedan ska han (om han orkar o hinner) sätta nya lister i fönstret i köket.

Jennifer testar alla gränser för tillfället då hon e såååå trött men har vägrat sova eftermiddag.. fhv sover hon snart en liten stund så hon blir lite gladare nu till kvällen innan det är dags att natta.

Av Jessica - 11 oktober 2009 22:00

Hejsan


Idag vart det sovmorgon, sen så kom Christopher, Cissi och Martin hit på lite lunch, Johan var jätteduktig och lagade köttfärslimpa med kokt potatis. Jag vispade ihop lite sås och med lite lingopnsylt till...*mums*


Efter lunchen så satte vi på en film, men både Johan och jag ville bjuda på ngt mer än bara en kopp kaffe så jag gjorde slag isaken och bakade några kladdkaksmuffins! Nästan alla gick åt.. ;)


kl.17.00 fick vi brottom däremot, vi skulle ju hämta hundarna innan kl 18 hos Kenneth så det var bara att komma iväg... (Tusen tack Kenneth m fam som hjälpte mig över helgen! *stora kramar åt er alla!!!*)

 

Sedan fortsatte resan från Bromma till Bro, på vägen vart det dock lite middag på McDonalds i Stäket.

Väl där så fikade vi och pratade en hel del hos Sussie m fam.

Vi är oerhört tacksamma mot er oxå, då dem tar Diwa ända tills på Fredag! *stooooora kramar*

Jennifer vart till en början lite skrämd av deras hund Zorro, men innan vi åkte hem kröp hon fram till honom och gav honom kramar och gosade.. vilken gosig dotter jag har! *pussar från mamma*


Tyvärr fick jag hemskt ont i magen på kvällen, och denna gång kunde jag verkligen känna hur det onda kom som med vågor.. är det oxå en variant av förvärk? *orolig*

Jag misstänker att det gjorde ondare ikväll efter den värken jag fick igår.. ska garanterat ringa BM och Specialistmödravården imorgon!


Nej, det blev en jobbig kväll , så vi lägger oss nog tidigt.

Av Jessica - 10 oktober 2009 20:34

Hejsan


Igår kväll lämnades Diva och Nellie till min bror, jag fick även dem goda nyheterna att min syster Susanne m fam tar hand om Diva från Sön.kv till Tis.kv Så det blir bara Nellie här från Sön till Tis, sedan har jag båda tills föräldrarna kommer hem på Fredag.

Katten går nu på medicin och det har hittills gått bra att ge henne den. Hon är dock slöare än vanligt och kikas mycket med det skadade ögat, så både Johan och jag försöker ha överseende med henne och skämma bort henne lite extra.

Idag tog jag även itu med Stellas nos och tassar, detta skötte jag på Sallie häromdagen så nu ser båda ut som valpar. ;)


Jo, får ju inte glömma!  Igår kväll hade jag turen att få första tjing på en vagn i Sköndal, så efter hundarna var avlämnade bar det av för att kika på vår ev. framtida barnvagn. Och vilket klipp det blev!

Det är en jättesnygg Baby Travel, röd tvilling/syskonvagn med en svart hårdlift för lill-pojken. Och förståss regnskydd till både sitt/ligg och sitt/sitt varianten, den var använd under ett år. Allt detta bara för 3500kr!

Alla liknande vagnar jag ringt på har kostat mellan 4000-6000kr. Ny kostar den mellan 6-7000kr.

Foto på snyggingen kommer!

Vi kommer såklart sälja den barnvagnen vi har nu, men inte förren lill-pojken kommit ur magen, det är ju inte direkt smidigt att gå runt med en tvillingvagn med Ett barn i! ;)


Ja, nog om igår och nu återgår vi till dagens händelser..


Idag har jag även städat två burar och badat alla marsvin i matolja, detta då jag vill ta bort staticen på dem få marsvin som fått det, men jag chansar inte utan badade alla marsvin i olja. Denna kommer tvättas bort om 3dar.

(Matoljan kväver staticen som då dör, och det går att tvätta den dem, annars är static en svår ohyra att få bort från marsvinen.) 

Jag och Johan har oxå handlat en hel del saker, som alvedon åt mig (hade huvudvärk hela natten) och köpt plasthandskar så jag kan städa kattlådan, ett element till vardagsrummet, en hel del lågenergi lampor, en ny damsugare (då våran gick sönder i sladden igen!), vi handlade även till lunchen imorgon då Martin, Cissi och Christopher kommer på besök.


Men, en tråkig sak hände, i slutet av vår handling på Coop i Arninge fick jag Extremt ont  i magen igen, det gör så pass ont att jag vill kura ihop mig på golvet o bara skrika rakt ut (detta gjorde jag såklart inte), men jag kunde inte dra vagnen och Johan såg att något var fel. Väl ute ur butiken började det onda släppa och jag blev orolig att detta var någon slags förvärk.. men förra graviditet hade jag ingen förvärk, och få förvärkar i v24+3 kan inte vara bra. För det borde ju kunna påverka mi n livmoderetapp eller?!

Aja, jag blev orolig och på Mådag kommer jag ringa Specialistmödravården och be dem kika på mig, då min BM och BM-läkare inte verkar tycka att det är någon större fara att jag får så extremt ont.

Med lite tur kommer dem titta närmre på saken och om jag är på väg att få igång förlossningen förtidigt igen så kan dem be mig ta det lungt så vi behåller lill-killen i magen så länge som möjligt.

Vi kan ju inte tvinga honom att vara kvar om jag redan är på väg att föda och har värkar som sist.. bevisligen!


Aja, nog tjatat..

Jag har tagit det väldigt lungt efter min "ev värk", så nu känns det lite bättre. :)


Nu ska vi kika på "Hål i väggen", och sedan "2 Fast 2 Furious".. ha en fortsatt mysig kväll! :)

Av Jessica - 9 oktober 2009 16:12

Hej


Ja, denna dag blev inte som tänkt. Nu är klockan efter 16.00 och jag har fortfarande huvudvärk och vill lägga mig i sängen och bara glömma att denna dag ens varit..


Det hela började med att katten faktiskt vågade gå runt på golvet i morse, hon var som vanligt (lite misstänksam mot Nellie) hon gick runt benen på mig för att säga godmorgon och medans hundarna skulle börja med sin frukost så sträckte jag mig förbi Diva för att ta mat till katten.

Ja, det var här det hände, katten kom in i köket (som hon alltid gör när det vankas mat) antaligen jamade hon eller gjorde något ljud då hon kom in för hon hann inte många steg in då hon kom för nära Nellies matskål (Nellie ville inte ha frukost) och Diva vände sig om och lät allmänt aggressiv (Diva e mattokig o ansåg Nellies skål var hennes, gissningsvis).

Jag stog just då med ryggen mot dem då jag skulle ta kattmat, och jag vände mig om och högg tag i Diva och såg katten smita iväg i full rulle.

Min första tanke var förståss att skälla ut Diva och att katten antaligen bara blivit rädd, katter är ju väldigt snabba i vändningarna och risken att hon blivit biten borde inte vara så stor men för säkerhets skull försökte jag hitta katten i huset. Men hon gömde sig och vägrade komma fram, vart hon än var. Så jag skötte Jennifer med blöjbyte och mat, och just som jag skulle sätta mig i soffan och äta frukost kikade katten fram.

Det gick snabbt att se att något var galet då hon blundade med ena ögat och det rann lite blod. Hon vågade inte längre än komma nära mig och jag visste med en gång att jag måste till vetrinären.

Det var bara att försöka packa allt till mig o Jennifer och sätta katten i transportlåda och komma iväg..


Väl på Albano så var det lång väntetid, jag satt säkert i över en timma innan en vetrinär kunde kika på Zingos öga. Tur nog visade det sig att hon precis klarat hornhinnan och "bara" fått en reva i ögonlocket. Men jag fick veta att det var just det, tur, det borde ha gått mycket värre.. nu så ska Zingo inte gå ut på 5 dar och under denna tiden ska hon få medicin och ögonsalva. 

När vi väl kom hem var hon förståeligt rädd för Diva, men har lagt sig i soffan och vilat.. hon har inte gjort något annat, den stackarn är väl säkert helt slut efter denna upplevese.


Nu är iaf Johan på väg hem och efter middagen ska vi åka och lämna Diva och Nellie hos Kenneth, på det viset får Zingo en paus över helgen.. och jag med!


Nej, nu måste jag göra lite mat åt Jennifer, jag hoppas på att kunna träffa någon/några kompisar i helgen så jag kan lägga denna hemska vecka bakom mig.  


Ha en trevlig Fredagskväll nu! :)


Av Jessica - 8 oktober 2009 18:49

Hejsan


Idag tror jag jag har blivit tokig som aldrig förr.. mina inneboende skäller som galningar bara en bil åker förbi. Om någon våga "gå" på vägen blir dem som rabiata och hoppar, morrar och skäller på dem stackare som vågar sig förbi.

Mina hundar skäller oxå, vilket alla som träffat dem vet, men största skillnaden är att ropar jag kommer dem in och lugnar ner sig och dem förföljer inte dem som dem skäller på utmed staketet utan sitter eller står högre upp på tomten och mer "markerar" än blir rabiata.

Tur nog går det efter mycket om o men att lugna Diwa som tillslut kommer in och skäms men Nellie.. *suck*

Hon lyssnar inte alls och att gå ut o försöka hämta in henne är lönlöst!


Typiskt nog är det just denna vecka ett brev delats ut till alla boende här i Älgeby om hundar som stör, där man kan lämna in klagomål på hundar som attackerat, sprungit lösa och som skäller.. i största allmänhet som skrämmer eller stör folk i omgivningen. Mina hundar skäller men fortfarande stannar det många och kommenterar hur "söta" hundarna är osv. ingen blir väl rädd för två små ynkliga dvärgpudlar på 3,5 resp. 4,5kg?


Men två rabiata goldens på 25 resp 30kg?! Ja, det förvånar mig INTE om jag får klagomål på dem nu. *suckar*


Ja, har  ni något råd hur man gör med två olydiga och oregerliga hundar?!

Min tillfälliga lösning, detta då jag inte vill chansa på att gå ut med hundarna med Jennifer i barnvagn om dem skulle sticka, är att min äldsta bror Kenneth får ha hand om dem över helgen så vi (läs jag) får en paus.


Nej nu måste jag börja steka köttet, så vi får middag någongång.

Ha en trevlig Torsdagskväll allesammans! :)

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Omröstning

Har du som läser bloggen barn?
 Ja
 Nej

Kategorier

Senaste inläggen

Tidigare år

Länkar

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14
15
16
17
18
19 20 21
22
23
24
25
26 27 28 29
30
31
<<< Oktober 2009 >>>

Arkiv

Nanooks Gästbok

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards