Nanooks

Alla inlägg under mars 2009

Av Jessica - 18 mars 2009 18:51

Jag har nu fotatoch kollat vikt och kön på alla ungarna.. här kommer dem;

Nanook's H... , hane, vikt 95gram

Black/creme roan, hane

Nanook's H... , hane, vikt 92gram

Creme/black, hane

Nanook's H... , hane, vikt 72gram

Chocolate/golden, hane

Nanook's H... , hona , vikt 73gram

Golden/black/white, hona


Så här har ni alla sötnosarna. Har ni några ideer vad gäller namn på H, så är alla tips välkomna!


Nu ska jag sluta sitta vid datorn och engagera mig i min familj, ha en fortsatt trevlig kväll! :)

Av Jessica - 18 mars 2009 16:12

Hejsan


Nu medans jag skriver så tvättar Grace av sina nyfödda små sötnosar. Hann precis se dem två sista ungarna födas, så häftigt att vara med vid födseln!! Fyra supersöta och färggranna ungar har det kommit, kön och vikt återkommer jag med.
Men här har ni några foton från födseln;

Nyfödda

Såååå söta!!! :)


Sista kullen på ett tag, så ska passa på att verkligen njuta av dessa gullegrisar. Två är tingade, vilka återstår att se..


Nej, hur kul det än är att gosa med kaninungar och se dessa sötnosar så kräver Jennifer lite uppmärksamhet just nu.. återkommer lite senare med kön och ev bättre foton på dem små. :)

Av Jessica - 16 mars 2009 18:31

Hejsan!


Idag medans solen sken och det var riktiga vårvibbar i luften passade jag på att putsa några fönster, även på utsidan. :)

Likaså passade jag på att beskära några träd här på tomten.  Hundarna njöt av alla timmar i trädgården och tom lilla kissen kom ut en stund, men hon var allmänt förfärad av all blötsnö och lämnade knappt farstun! ;)

Sista Inack pojken en underbart söt men bestämd vädurs kille åkte hem idag oxå, känns tomt när det inte är någon i uteburarna...  :/


Imorgon bär det av till Vallentuna, ska fixa en sak med bilen på svärfars jobb och sedan ev fika lite med Mia, Marsvinshjälpen. :)


Har inte fotat så mycket de senaste dagarna då vi jobbat mkt här hemma och tyvärr har Johan blivit förkyld mitt i allt. Men foton kommer under veckan.  Här är ett konstigt foto på far och dotter.. lika som bär!

Lika som bär


Dags att äta middag, här blir det potatisbullar, lingonsylt och bacon.*mums* 

Vad blir det hos er?

Av Jessica - 14 mars 2009 20:04

Hejsan


Idag har jag varit så nyttig här hemma, jag har äntligen börjat vårstäda vårat hus. :)


Idag var det köket som fick sig en rejäl omgång, alla skåpsluckor, väggar, spis, (bakom/under spisen), all disk, fläkt filtret, golvet, bänkar, fönster ja, allt fakstiskt har blivit städat idag.

Johan åkte och handla lite tillbehör att städa med och nu luktar det gott och rent här hemma.

Fann några gamla tillbehör som jag gillar men som jag inte har haft framme som nu faktiskt fick plats att va framme.. min favorit är "honungsburken" som jag fyllt till brädden med godis. Påminner om honungsburkarna Nalle Puh har.. och jag är ett stort fan av Nalle Puh, min favorit av alla djuren är Ior, vilken Jennifer har som en av sina favoritnallar. :)

Åter till ämnet, vår dammsugare rasade ihop i slutet av städningen, så Johan fick mecka ihop den.. *suckar* Hur sjutton kan en dammsugar slang bara gå av(?!)


Här är ett foto med resultatet av dagens slit..

Nystädat


Johan åkte till Vallentuna och servade min bil tillsammans med sin far. Sedan åkte han på alla ärenden jag bad honom fixa innan han fick komma hem. Väl hemma fick han tusen saker att fixa som jag har velat ordna ett tag nu, så en ny klädhängare med vackert motiv har äntligen kommit upp i hallen, och en ny handdukshängare i köket är uppe. Han har även gjort ritningar till dem nya burskåpen åt inackorderingarna.. Tusen tack älskling, du e bäst! *pussar* :)


I övrigt städade jag Sodas bur igen.. hennes ungar har blivit helt bedårande nu med sin lamm-päls och söta röda ögon som kikar tillbaka på mig...

Kanin, hanen

hanen

Är någon intresserad så är den här sötnosen till salu om ca 6-7v. :)


Nej, nu går jag i strejk.. har ont i hela kroppen efter dagens slit.. nu förtjänar jag att få slappa i soffan med Johan och Jennifer!


Ha nu en fortsatt trevlig kväll och glöm inte att titta på Melodifestivalen!!!

Av Jessica - 13 mars 2009 19:41

Kollat in lite på Tjuvtittat.se. fann denna ;


Dem två vänstra annonserna har samms tel.nr:

Den högra uppkom straxt efter att de andra hade satts upp.


*****

Nu till annat, vart inget åka till Vallentuna idag. Uppkom en massa annat och min svärfar hade andra ärenden för sig. Johan köpte lite grönt på vägen hem åt djuren iaf. :)


Vi har just ätit en mkt god middag med Waffles, rostbiff (mkt mör och god) med lite kantarellsås.. *mums*

Nu är det dags att kolla in tv.n med Lets Dance och lite gott att snaska på. :)


Jo, kan berätta det oxå, att inatt var vår kisse ute på äventyr.. Lilla Zingo smet troligen ut inatt runt 23:00 i samband med att våra hundar rastades och kom in först på morgonen vid 05:00 när Johan var upp  och rastade hundarna igen! Hon ska då bli utekatt tillslut men jag hade tänkt vänta tills det är mer barmark och lite varmare ute. Men Zingo hade tydligen andra planer, hon mådde iaf bra och kom iaf hem självmant.  Fast nu får vi ha lite extra koll i samband med att ytterdörren öppnas.

Av Jessica - 13 mars 2009 11:03

Hej, god middag!


Här är det vacker sol och gnistrande vit snö.. och kallt inomhus.. *brr*

Vi har 17,6 c innomhus för tillfället. Dags att elda.. men måste ta mig i kragen och släpa skottkärran upp för vår backe på baksidan genom en massa snö för att hämta veden först. *suck*


Jag ska försöka komma iväg till Vallentuna oxå, måste köpa grönt till djuren och så har jag ett ärende att sköta på macken där min svärfar jobbar. Men det blir inte att jag åker före 13:00 tror jag.. måste ge Jennifer lunch, och gärna äta något själv oxå. Någon som har tips på en snabb, nyttig och energirik lunch?! 


Gråssan Agnes och Nutella

 Den här bilden är gammal,men kan berätta vilka marsvinen är. Den grå teddyn var min mors kelgris Gråssan, hon somnade in för ca 2mån sedan. Lilltjejen i mitten är Agnes supertrevlig tös som jag tyvärr sålde. Den vita dalmatiner damen är Agnes mamma och hon var mycket älskad! Hon toxade tyvärr med nästa kull..man ska verkligen inte använda favoriter bland tjejerna i avel. Men härlig bild att se på när det är kallt och ruggigt..


Fler foton på Jennifer m.m kommer.. tyvärr får jag inte igång kameran ska köpa nya batterier i Vallentuna! :)

Av Jessica - 12 mars 2009 23:42

Hejsan


Idag fick jag ett ryck, vårat sovrum såg ut som en katastrof med kläder och en barnsäng m.m nu har vi äntligen fått ut barnsängen, jättesöt korg med vacker spets som gått i arv i generationer i min familj, men vilken Jennifer sovit i ca 2 nätter?!

Nej, den ska vi ställa undan, likaså rensa igenom alla kläder Johan aldrig tycks få in i sin garderob... undrar om det är en "kill-grej" att aldrig orka vika ihop sina kläder och lägga in i garderoben. Fast det finns ju mer saker som att tvätta eller stryka kläder som tycks ingå i den protesten. Någon som känner igen sig?

Nu har jag iaf bytt påslakan, rensat kläder, dammsugit, dammat m.m nu. Det ser så chokerande rent och städat ut mot vad det har gjort de senaste 6 månaderna. *nöjd*


Försökte fota Sodas ungar igår, men det gick inte så bra då dem är vita och blixten lös upp för mycket. Ska försöka ta bättre bilder i helgen. Dem tittar nu båda två och har mycket "studs" i benen. :)


När jag ändå hade kameran med mig in i marsvinsrummet så  passade jag på att fota mina gullegrisar också, här är dem bästa fotona..


Myran

Flickan

Molly


Igår kväll lagade jag potatisgratäng..var flera år sedan jag gjorde det sist. Vart inte så lyckat som jag önskat, ska nog följa pappas recept nästa gång. Men det gick att äta iaf, Johan stekte lite finsk korv till.. vart gott! :)


Nej, slutskrivet om nonsens.. dags att sussa. Natti natti!

Av Jessica - 11 mars 2009 11:59

Hejsan


Lika mycket snö idag som igår.. *suckar* Borde det inte kunna bli lite varmt nu.. lite vår, och sommar skulle inte sitta fel.


Det var dagsför ett nytt BVC besök idag, Jennifer väger nu 6770gram och är 64,5cm lång. :) Vi ska tillbaka om en vecxka för att en läkare ska göra en 6mån undersökning, nu kommer Jennifers resultat tas med en nypa salt  då hon egentligen är 4mån och inte 6 som det står på pappret.


Efter vårt Bvc-besök stressade vi över till HB, då jag beslutat att byta bank. Detta kommer märkas på min hemsida och för er som inackorderar era djur hos mig, det bank konto ni tidigare sänt in pengar på kommer bytas.

Ett snabbstopp hos Farmor och Farfar för litr middag för både oss och Jennifer innan vi vände hemåt igen. (Tack för en god middag!)


Måste bara lägga in en bild från igår när Jennifer åt lunch hos mormor och morfar;

Jennifer äter lunch

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Omröstning

Har du som läser bloggen barn?
 Ja
 Nej

Kategorier

Senaste inläggen

Tidigare år

Länkar

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7 8
9
10 11 12 13 14
15
16
17
18 19 20 21 22
23
24
25
26 27 28 29
30
31
<<< Mars 2009 >>>

Arkiv

Nanooks Gästbok

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards