Nanooks

Alla inlägg under april 2011

Av Jessica - 17 april 2011 19:52

Hejsan!!

 

Jennifer busar. :)

 

Här rullar allt på i sin vanliga takt, Jacob som hade tre-dagarsfeber är nu frisk igen. 
Helgen har spenderats ute i trädgården till stor del, jag har försökt kratta fram en gräsmatta och tagit fram alla barnens leksaker igen.


Det är många djur som ska skötas och mitt i allt det upptäcktes något mycket tråkigt inne hos mina djur. David som tillsammans med sin polare Oskar har blivit behandlade mot skabb visar tämligen tydliga symptom på Ringorm! *S U C K*

Jobbigare sjukdom finns inte att hantera, tur i oturen är att det är bara ett fåtal inackorderingar här. Dom djur som är här kommer knappast bli drabbade, men för att säkerställa dom två små marsvinen som sitter inne i samma rum som sjuklingen, så får dom flytta in till oss och bli badade i Fungoral.
 

Jag är allt annat än glad över detta men imorrn bär det av och handla hem lite Virkon, och sen ska rummet saneras från tak till golv. Alla marsvin ska badas i Fungoral närmsta veckorna och alla tillbehör kommer skrubbas rena likaså.
Detta elända ska vara väck inom en månad. Enda positiva vore väl att det inte är Juli månad, men vad kan jag säga.. jag kan inte garantera att sånt här inte dyker upp. Marsvin är ju tyvärr bra på att bära sjukdomar latent som sen dyker upp gärna i samband med miljöbyte dvs gärna här hos mig där djur kommer och går året runt.
 

Mammas gamla röda bänk har fått komma ut i trädgården.

 

Till nått annat.. Jag har idag vårstädat vardagsrummet, nu är sofforna nytvättade, golvet dammsuget och skurat, alla fönster är putsade m.m

Vad skönt! :)

 
 

Jacob leker i sandlådan.



Barnen har lekt ute på tomten hela helgen, Jennifer har nästan inte velat komma in ens för mat. ;)

Och Stoltaste mamman måste ju skryta med att Jennifer nu kan räkna 1-2-3. :)

Av Jessica - 15 april 2011 21:35

En gammal gumma kom gående med två svarta sopsäckar på släp i var hand.Det var ett litet hål i en av säckarna och en hundralapp kom utfarande.Detta observerades av en polis som hejdade gumman och frågade vad som stod på.
- Tack, snälla konstapeln, sa gumman.Hela säcken är full med hundralappar men tro inte att jag stulit den.Jag bor precis vid fotbollsplanen och karlarna brukar kissa i min trädgård när det är match.Då står jag där på lur med en rejäl häcksax och säger: 100kronor, annars klipper jag av den!
- Det var ingen dum idé skrattar polisen. Är det hundralappar i den andra säcken också?
- Nej,det är ju inte alla som betalar.


Kurres granne hade legat vaken hela natten och funderat. På morgonen när han mötte Kurre så var han bara tvungen att fråga:
- Du Kurre, om jag gör din fru med barn, blir vi släkt då?
- Nej, men kvitt!


Putte gick bort till sin kvinnliga kollega på jobbet och sa:
- Åh, vad ditt hår luktar gott idag, alldeles nytvättat!
Kvinnan blev rasade och gick raka vägen in till chefens kontor och talade om att hon blev sextrakasserad på sitt jobb.
- Vad är det som har hänt? frågar chefen.
- Putte sa att mitt hår luktar nytvättat.
- Men, vad är det för farligt med det?
- Vad som är farligt med det? fräste kvinnan. Putte är ju för fan dvärg!
 

En vacker kvinna körde sin bil genom en öde del av Texas när motorn lade av och det blev tvärstopp. En indian kom ridande och erbjöd kvinnan att sitta upp bakom honom för en ritt till närmaste stad. Det blev en lugn färd bortsett från att indianen var femte minut ropade ut ett "Yahoo", så att det ekade bland bergen. Väl inne i staden lämnade indianen kvinnan vid en bensinstation med ett sista "Yahoo". Servicemannen undrade vad kvinnan gjort för att få indianen så uppspelt? 
- Ingenting. Jag bara satt bakom honom med armarna runt midjan och höll i sadelhornet för att inte ramla av. 
- Damen lilla, indianer använder inte sadel!


Detta blir veckans bidrag i detta ämne. :)

Av Jessica - 14 april 2011 15:29

Bättre ensam.

Hon rös till i skuggan. "Kankse det, kankse inte"

Allt detta har du skapat själv. Allt. Du gjorde ett misstag, och se vad det kostade dig. Fortfarande kostar dig. Gör inte ett till.

"Jag gör inga fler misstag. Vad jag än tar mig till så ska det inte vara ett misstag."

Bättre ensam. Rösten var mer pockande nu, kylan värre. Jag är ensam.

Ett ögonblick, bara ett kort ögonblick tyckte sig Roz se en kvinna i lerig, vit klänning liggande i en öppen grav. Och under samma korta tidsrymd förnam hon doften av död och förruttnelse bakom rosenaromen.

Så slog kvinnan upp ögonlocken och stirrade henne rakt i ögonen med en galen, svulten blick.


Usch vad jag ryser.. men på ett positivt vis, jag har nu hittat del två av en trilogi av Nora Roberts hemma hos min mor häromdagen. Första delen läste jag i början av året, men nu slukar jag del två varje kväll innan jag lägger mig.
Du som gillar romaner och kankse lite spänning kan jag reckomendera min favoritförfattare "Nora Roberts", just denna bok heter "Svart Ros".


"En oemotståndlig och emellanåt riktigt kuslig romantisk berättelse om familj och vänskap." Booklist

Av Jessica - 14 april 2011 15:15

Jag kan knappt tro att det är sant men min dotter har mycket mer känsla för mode och en egen stil redan nu som två-åring, än morsan har. ;)

  

Glasögonen på bilden är mammas gamla i plast, klänningen är köpt utomlands och kjolen är från en vanlig butik i stan, allt är köpt i slutet av 80-talet.



Den snygga plåtburken i form av ett hjärta är ett av alla fynd som hittats hos Mormor. Ska bara komma på något kul att förvara i den, lite kul känns det att Jennifer vart lika förtjust i burken som mamma blev. :)

Av Jessica - 13 april 2011 15:54

..ja, lite så känns det då jag varit på resande fot större delen av dagen.

 

 

Morgonen började i vanlig ordning med lämning på dagis, sen hem och äta lite frukost i lugn och ro och lite småpyssel och plock. Idag åkte lite kläder i Jacobs byrå ännu en gång ut i en påse, nu är det påfyllt med lite bodys, byxor och tröjor i strl. 80! Stora grabben växer och börjar bli stor, nu går han några steg på egen hand oxå. *stolt mamma* 
 

Sen vart det en lång shoppingrunda, med start på Granngården men där hade dom slut på fodermorötter och likaså mitt favoritschampo till Stella. :(
En snabbis in på Coop vart det där det inhandlades blöjor, våtservetter och lite smått och gott till skapelsen här ovan.

Då det var gott om tid kvar tog jag en liten omväg till Vallentuna och besökte Lidl där jag shoppade gott åt grisarna och alla kaniner som snart gästar oss. Dom frossar nu i vitkål, morötter, sallad och äpple. Några grenar från min mors äppelträd har dom fått att gnaga på oxå. :)

Shoppingen avslutades i ICA hemmavid, dom har ett underbart sortiment för bakning, så där inhandlades det en choklad-tårtbotten och lite annat smått och gott för dekoration.


 

Väl på Dagis var klockan 13.00 och jag hade ett möte om inskolningen för Jacob. Men som jag och Johan känner finns det inte mycket att orda om, allt har ju gott toppenbra och vi stormtrivs med personal och det sätt dom tar hand om våra små.

Väl hemma vart det lite mellis och  sen tog jag itu med tårtan.
Tårtan är inget vi fyra ska smälla i oss ikväll utan en present åt min käre svärfar som idag fyller 65år. *G R A T T I S ! ! !*

Vi ska dit på middag nu på kvällen och träffa småkusiner till Jennifer och Jacob och även Farbröder med fruar. Kul ska det bli! :)
 

Jag fick några klänningar av min systeryster Sussie, som hennes dotter växt ur, i helgen och en av dessa är som gjord för Jennifer att ha ikväll. Jösses vad fin hon kommer att bli! Ja, såklart tar jag med mig stora kameran och förevigar henne och alla andra under kvällen.

 
Nu ska det sista fixas innan min käre make kommer hem, hoppas ni kommer få en lika härlig kväll som oss! :)

Av Jessica - 12 april 2011 11:26

Tjollahoppsan på Er alla!!! :)

  

Jag känner mig riktigt uppåt nu efter en härlig långpromenad med lilla hunden, som nu ligger utslagen i mitt knä. ;)


En stor kamera runt halsen och sen en runda som vi inte gått på länge, men har man ingen vagn på släp kan man traska där inga stigar finns.

 

 
Fotografering blev det en hel del, men det bästa på hela promenaden och det som gjort mig så himlans uppåt idag var denna kommentar:

"Titta vilken lydig och väluppfostrad hund.."
Ja, den kommentaren satt bra, särskilt när den kom från två trevliga damer med två gläffsiga hundar som drog i kopplet för att få hälsa på Stella.
Stella själv ja hon gjorde inte en ansats till att hälsa, hon gick så snällt brevid mig och skötte sig exemplariskt! *STOLT matte*

Av Jessica - 11 april 2011 18:17

 Foton tagna under dagens promenad.

Av Jessica - 11 april 2011 18:01

..ibland när man fotar. ;)


Jacob proppar munnen full med banan. :)

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Omröstning

Har du som läser bloggen barn?
 Ja
 Nej

Kategorier

Senaste inläggen

Tidigare år

Länkar

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8 9 10
11 12 13 14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25 26
27
28 29
30
<<< April 2011 >>>

Arkiv

Nanooks Gästbok

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards