Nanooks

Alla inlägg under februari 2011

Av Jessica - 6 februari 2011 16:11

Jennifer puttar på när Jacob kör (åker) bil, Pappa ger en hjälpande hand så det inte går för fort framåt.


Vad tiden går fort när man har roligt, imorgon kommer Jacob att börja skolas in på Dagis (om nu ingen annan i familjen blir magsjuk under natten).

Det känns nästan lite läskigt hur fort tiden har gått, min lilla pojke är inget spädbarn längre.

Jag har en hel del att planera inför nu då alla kläder ska märkas, vilka nappar och örngott vi ska lämna med till Jacob och vilken nalle ska han få ha där, men allt har sin tid första dagarna är han bara där någon timma så vi behöver tur nog inte ha allt klart idag.

 

Här hemma börjar allt sakta återgå till sin vanliga rytm, vi mår alla bra och har tagit en härlig vinterpromenad tillsammans innan barnens vilostund. Jag har lite planer på att försöka ta en syskonbild på mina änglar när dem vaknar, om dem nu vill sitta still tillräckligt länge. :)


Lite foton från dagen:

Underbarste Johan och Jennifer.

Gulliga Jacob som älskar att äta gröt till frukost.

Av Jessica - 5 februari 2011 20:37

Zingo och Stella trivs verkligen bra ihop.

 

Jag har sett fram emot helgen nu när barnen sett pigga och friska ut, för att inte tala om att jag och Johan såg fram emot att träffa kompisar nu på kvällen då vi skulle på en kombinerad inflyttningsfest/ 25-års firande.
   

Men någon ville visst något annat för inatt vaknade jag av att Johan blivit magsjuk.. och inte många timmar senare följde jag i hans spår.
 

Johan har varit fantastisk som skött barnen idag då jag varje gång jag ens reste på mig hamnade på muggen. *urk*
Nej, vet ni vad jag är hellre redigt förkyld än har magsjuka. :(
 

Så tyvärr något roligare inlägg får ni inte här, dock kan jag meddela att barnen mår bra och dem har varit ovanligt snälla hela dagen.
Kalaset idag blev inställt och framflyttat och morgondagens firande av mitt syskonbarn som fyller 18år i veckan som kommer blev också det.

Av Jessica - 4 februari 2011 16:35

Jacobs senaste grimas. :)

 

Här har det blivit mycket mys med barnen idag, jag har av lika anledningar kännt mig ganska stressad och orolig prykiskt och har därför tagit mig mycket tid att bara vara med barnen, dem kan alltid få mig att må bra. :)


I övrigt har jag "halkat" mig uppför vår backe och hämtat ved.. ni skulla bara veta hur svårt det var. Det är säkert 2-3cm med packad glashal is under ett täcke av 2-3cm med nysnö, halt värre alltså! :(


Jag har även tvättat ena soffans överdrag och nu ser den så ren och fräch ut, bara en soffa kvar nu. *nöjd*
 

Jacob kom på att man kunde använda tratten som trumpet idag, och hur kul var inte det?.. han fnittrade så han knappt kunde andas! ;)

 

Jag har kämpat lite för att lyckas ta en syskonbild på busungarna och trotts att jennifer samarbetar bra och ler stort på varje kort tycks Jacob alltid vara på väg ur fotot åt ena eller andra hållet. Så någon bra bild blev det aldrig. :/
 

Nu ska jag dammsuga lite i kök, vardagsrum och hall, sen är det dags att  börja med middagen som idag blir Curry Kyckling med ris. :)

Av Jessica - 4 februari 2011 16:12

En av ungarna ur Grace senaste kull. :)

 

Här rullar dagarna på som vanligt med kel, städning av burar och djur som kommer och går.
 

I början av Januari kom två marsvin tillbaka från sitt nya hem, snart visade det sig att ena av grabbarna var sjuk och igår fick han somna in efter att inte ha visat minst förbättring trotts att jag kämpat för att få honom frisk.
 

Hans kamrat är än så länge inte alltför ledsam men det har nog mest att göra med att han numera går med en gossig tös som ska få sig en sista kull trotts ett visst uppehåll sedan hennes senaste kull.
Nanook's Grace och Slayer ska fhv få en underbart söt och frisk liten kel kull här till våren.


Snart är det dags för sportlov vilket medför att vi får lite fler djur här hemma, men än så länge verkar det ganska lungt på den fronten då ytterst få djur har bokat inackordering än så länge.

Och såklart kan jag meddela att vi har öppet som vanligt här hela sportlovet. :)

Av Jessica - 3 februari 2011 17:28

Jag har idag äntligen känt efter en veckas sjukdomar att nu är vi alla friska då vi alla är pigga och feberfria sedan ett par dagar.
 

Men mitt i dagens städning så får jag börja tänka om...
Det började med att Jacob gjorde ner sig, högt och tydligt. :/
Så jag tar in honom i tvättstugan för ett blöjbyte, just som det börjar bli dags för en ny blöja kommer Jennifer in i rummet och när jag ber henne gå ut mumlar hon något om toaletten, men hon vänder och går ut.

 
Då hör jag det som jag allra minst väntade mig eller ville höra.. en rejäl kaskadkräkning från min dotter som nu är utom synhåll, då jag inte kan lämna Jacob på skötbordet så börjar jag skynda på med blöjbytet samtidigt som jag ropar åt Jennifer att ”gå in på toaletten”!
 

Då vänder hon istället om och tittar in hos mig och Jacob och kräks återigen rejält över golvet.
Jag tar då tag i henne och bär henne snabbt in på toaletten och på vägen ser skälet att hon inte gick in dit själv, toalettdörren var för ovanlighetens skull stängd och det var den hon spytt på.


Jag är tillbaka hos Jacob på bara någon sekund och spänner på blöjan och bär in honom till sin säng så jag vet vart han är. När jag kommer ut ur barnens rum kommer Jennifer från toan och går såklart i sitt eget kräk..


Jag bär in henne i tvättstugan där alla kläder tas av och med bara en blöja på sig bär jag in henne i deras rum och ber henne att ”vänta där medans mamma städar upp lite”.

 

Jag hämtar skurhinken och torkar upp det mesta i lilla hallen utanför toaletten, när jag vänder in i tvättstugan för att byta vatten hör jag en rejäl duns!

Snart gråter Jennifer högljutt då hon halkat  på det nyskurade golvet utanför hennes rum. *suck*
Jag bär in henne till sin säng igen och ber henne ”vänta en liten stund till”...


Jag torkar det sista utanför toaletten och börjar i tvättstugan då jag återigen hör en rejäl duns, Jennifer hade halkat... igen!
Efter lite tröst bär jag henne igen till sängen och säger åt henne att ”snälla vänta på mamma som snart är klar”.
 
Efter att allt var torkat så drogs en handduk snabbt över golvet så vi slipper fler halkolyckor.


Jag hämtar ut Jacob ur sin säng och Jennifer följer efter men hon stannar i dörröppningen och gråter, jag misstänker att hon inte vill halka igen..
 
Nu sover Jennifer gott i sin säng och jag håller tummarna att detta inte var ett återfall av kräksjukan. *håller tummarna*
 

Och ja.. även om jag mitt i allt kände mig allt annat än glad kan jag nu efteråt skratta lite åt allt eleände.

Det måste man nog kunna göra som småbarnsförälder...

Av Jessica - 2 februari 2011 12:19

Jacob får lite ideer ibland, senaste sakerna han har för sig är ett charmigt leende där man visar tänderna och riktigt kniper ihop ögonen. :)

 
En annan sak är att gnugga huvudet mot sin stol alternativt ruska huvudet, vilket ni kan se på den här filmen jag spelade in häromkvällen.

Av Jessica - 2 februari 2011 11:50

Godmorgon!

Här har vi gått upp ovanligt tidigt och ätit frukost i lugn och ro.

Efter lite blöjbyten, handtvättning och tandborstning så fick Jennifer välja dagens outfit vilket gick i färgen rosa från till tå. ;)
Sen gick vi in och mös alla tre i sängen medans jag knäppte lite foton på gullungarna som busade i stora sängen.


Efter ett samtal från min kurator som lovat att hjälpa mig att samanställa texten till jobbet som jag ska söka så lugnade vi ner oss här hemma och ganska snart satt Jacob och gäspade stort och han fick krypa ner i sängen med lite välling och sova en stund.

 

Jennifer fick äte lite cornflakes som godis medans mamma laddade ur alla foton i datan och vi diskuterade lite allt möjligt under tiden. Tänk vad stor min lilla tjej har blivit, vi kan ju faktiskt prata om saker tillsammans nu, fast det är väl mest för att jag förstår vad hon babblar om på sitt lite egna vis.


Snart dags för lunch sen ska jag ta ut barnen på promenad och fhv ska barnen kunna vila lite i vagnen medans jag städar lite burar.

Av Jessica - 1 februari 2011 20:52

 

Här pirras det en hel del i magen, jag håller just nu på att fixa lite finstilt för att söka ett jobb som skulle passa mig perfekt!
Det är som hundskötare på ett Hunddagis och mitt intresse för hundar har jag haft så länge jag kan minnas och att få jobba med just hundar varje dag som mitt levebröd vore helt fantastiskt!
 

Såklart är inget ristat på sten och risken är stor att många fler med kankse större erfarenheter och utbildningar i ryggen söker samma jobb. Men jag ska ge det en chans och hålla mina tummar riktigt hårt för att det här jobbet ska bli mitt.


I övrigt här hemma verkar den här förskylningen som dragit in över vårat hus intevill ge med sig, Jennifer som jag trodde var frisk har haft lite feber till och från men hon ser allmänt ut att må rätt bra i alla fall. Jacob som haft hög feber nu till en början har börjat få lägre temperaturer men har istället blivit rejält snuvig, precis som mamma som mår bra bortsett från att jag är lite hes och är redigt snuvig. *suck*

Ikväll nämnde även Johan lite att han kankse är på väg att bli sjuk.. när ska detta sluta?!


Till något mycket roligare!

På fotot syns Maja och på nedre bilden Maja och Nutella.

 

I helgen hjälpte Johan sin kompis Martin att köra hem lite möbler från IKEA till hans och hans tjejs nya lägenhet. Och Johan passade på att köpa en ram till några fantastiska bilder som min systersons flickvän har tecknat åt mig.

Jag sände henne tre foton på mina marsvin och fick tre fantastiska teckningar tillbaka, dessa är nu Äntligen upp på väggen där dem ska vara.


Han passade även på att köpa hem två tavellister, som vi nu har uppsatta i vardagsrummet med ett par vackra böcker och några tavlor.
Vi har en massa ideer för vad vi ska ha på väggarna men det är så praktiskt att ha tavellister för då kan vi möblera om och byta både böcker och tavlor som vi vill utan att det lämnar flertalet fula hål i väggen.

Vi har nu även beslutat oss för att ta en vacker bild ute i skärgården som vi ska få förstorad och inramad i en guldram som vi ska sätta på fondväggen.

Min tanke är att bilden ska visa hur vacker vår skärgård är men även att barnen ska leka i bakgrunden på fotot för att göra det mera personligt.


En till nyhet är att min egen uppfödda Grace, tort´n white teddy, har kommit tillbaka. Jag velar just nu på om hon ska gå som kelgris eller om hon ska få sig en sista kull med Slayer. *fundersam*


Oj, nu vart det mycket skrivet här.
Hoppas att ni alla är friska och kan gå ut och njuta av det vackra vädret vi har nu, och håll gärna tummarna med mig för att mitt drömjobb blir mitt nu i slutet av månaden.

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Omröstning

Har du som läser bloggen barn?
 Ja
 Nej

Kategorier

Senaste inläggen

Tidigare år

Länkar

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9
10
11 12
13
14
15
16
17 18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2011 >>>

Arkiv

Nanooks Gästbok

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards