Nanooks

Alla inlägg under november 2010

Av Jessica - 11 november 2010 20:29

Hejsan


Dagen började med att jag städade i barnens rum och bla. rensa ut alla leksaker som är i  minsta laget för Jacob. Numera kan han ju ta alla leksaker och välta alla lådor så en rensning på sånt som var lite  litet var verkligen behövligt.

Men inte ens 2min efter att jag städat så hade båda barnen parkerat mitt på golvet med två tömda lådor som varit fulla med leksaker. *suck*


Jag fick ett samtal i morse från min kurator och redan om 2v ska hon och jag göra ett första besök på arbetsförmedlingen. Ska bli kul och lite nervöst, mest för att vi ska be om extra stöd i starten på nya jobbet och dem kan säga nej till det.

Men min kurator e så gullig, hon har lovat att oavsett ska hon hjälpa mig att få jobb så jag slipper stressa sönder och söka jobb själv.


Jag pratade även med min mamma hon nämde då att dem skulle lämna in sin snöslunga hos Håkma i täby för reparation men att eftersom deras bil fortfarande har sommardäck så erbjöd jag mig at skjutsa henne.

Så ivägfor jag och barnen till Vällingby där vi fick lite lunch innan vi åkte "tillbaka" till Håkma, där fick vi ganska goda nyheter.

Jag såg att snöslungan läckte ganska bra så ny bensinslang var ett måste och i övrigt var det bara ett buntband som behövdes för att den skulle vara i bruksskick igen. Snälla Johan pratade med killen på Håkma via min mibl och jag tog hem maskin hit redan idag för att johan ska kunna laga den. Jag har verkligen världens underbaraste make! :)


Men väl hemma så skulle vi köra sopor och jag tänkte att jag backar upp på vår uppfart, så vi kan sätta fast vagnen som redan var packad och klar.

Men jag såg dåligt och gasade vid fel tillfälle.. ja, nu har jag gjort det för första gången.. jag har kört bilenens rumpa rätt in i vårat träd! :(

Oj, vad Johan blev arg..

(Som om inte jag blev det, vart vansinnig på mig själv och ont i magen å Johans vägnar)

Men sen ni.. då kom jag på att jag inte alld behöver skämmas!

Johan blev tillsagd och nu är allt frid och fröjd, det är ju nämligen så att såndana här olyckor händer, detta var första gången för mig och nu har jag lärt mig något.

Det har ju hänt Johan med och han backade ju ändå in i .. ja, det får jag nog inte säga. Bäst så för husfridens skull. ;)


Oavsett detta händer alla.. och bara för att jag är en tjej  ska inte jag få mer skit för det än en kille hade fått. Därmedbasta! :)


Nu ska jag massera Johans rygg lite så han diskar barnens alla nappar till nappflaskorna. ;)

Av Jessica - 10 november 2010 18:03

Hejsan


Ja, här lunkar dagarna på lite långsamt, Jennifer har varit sjuk under veckan och har haft runt 39graders feber. Men nu verkar hon bli piggare för var dag så fhv är hon frisk snart igen.


Jag har inte kunnat gå ut och pyssla så som jag velat så jag har hittat på saker att pyssla med härinne istället.

Jag har bla börjat fixa lite med en flagg-girlang, den ska hänga i vardagsrummet hade jag tänkt. Sen ska jag göra en till men lite större för att hänga i barnens rum.

Inspirationen kommer från många andra bloggar som har hängt upp flagg-girlanger, men jag vill inte beställa en jag tycker det är roligare om jag har gjort den själv.

Men än har jag bara klippt ut bitar och nålat dessa och har nu förberett för att sy 7st vi får se om jag pillar ihop lite fler flaggor innan det är dags att sy.

En bild på några av flaggorna.


Jag bakade bröd i Måndags, men den verkade inte vilja jäsa, så jag ställde helt sonika bunken med deg framför eldstaden som varit igång under dagen, det var där vi hade varmast i huset så där borde jästen trivas. Sagt och gjort och ca 1,5h senare så hade degen faktiskt jäst lite. Efter lite knådning så la jag åter degen numera i formen av två limpor på en plåt åter igen framför spisen för att jäsa.

Fungerade toppen, vi har ganska kyligt i övriga huset så det var nog därför degen inte jäst.

Brödet vart gott om än lite kompakt, men ack den som ger sig! Jag ska pröva igen om några dagar! :)


Jacob har lärt sig något nytt igen han har ställt sig upp mot en stol aldeles själv! *stolt mamma*

Min pojke växer upp så snabbt, vi hade inget val utan sänkte hans säng så han inte reser sig upp i den och trillar ur mitt i natten.

Jacob i sin säng innan vi sänkte den.


Jag har även pysslat och fixat lite i badrummet.

Min underbaraste ljuslykta som passade som handen i handsken i wc.n

Korgen som alltid sett för hemsk ut har fått flytta tillbaka helt enkelt för att vi behöver någonstans att förvara alla saker. Men den är lite upppiffad med tråd,tyg och snygga burkar och glasskålar.
Det blev tom. en snyggare förvaring för mina smink borstar som fick vara i en gammal fin glas flaska med lite dekorationsstenar.


Nu ska vi äta lite ungsgrillad kyckling med ris och Bea-sås. *mums*

Av Jessica - 7 november 2010 19:12

Hejsan


Ja, här är det lugna huset, barnen leker och jag sitter och fryser i soffan med en filt omkring mig. Jag som trodde jag var på bättringsvägen har nu fått feber igen och känner mig bra tjock i huvudet. *suck*

Vi håller nu bara tummarna att jag blir frisk tills på Onsdag för då ska jag träffa kuratorn igen.


Annars har det inte hänt mycket idag, jag var ute och plockade ihop alla leksaker och dem sista burarna som blivit kvar. Nu är det nästan färdigstädat inför snön.

Jag storstädade alla burar igår och gjorde i ordning en extra bur då Xena och Gabriella skulle komma tillbaka, dem kom tillbaka idag istället för igår men oavsett är dem nu här. :)

Jag ska annonsera ut dem 5st marsvin som är till salu så snart jag orkar.


Jacob har lärt sig att sätta ig upp under veckan som varit, nu gör han det som om han inte gjort annat.. han "krålar" runt  tills han hittar en rolig leksak sen sätter han sig upp och leker.

Johan sa idag att nu när Jacob sitter och leker så bra så verkar han vara så mycket större än innan.

Och så är det ju, vår lilla pojke börjar bli stor. *stolt mamma*


Lite foton från helgen.


Foto från Minneslunden igår.

Syskonkärlek? Nja, sekunden efter detta foto togs så drog Jacob syrran i håret. Men dem är jättegossiga mot varandra på många andra vis, men sitta snällt brevid varandra är inte deras grej änuu.. ;)

Stora pojken. :)

Snorkfröken njuter av ett mumsigt salladsblad.

Jennifers marsvin Joy.

Av Jessica - 6 november 2010 13:43


En lugn stund efter storstädning och den hemska upptäckten att Nova somnat in under natten, så jag satte mig ner en stund och tänkte på Johans mamma, hennes grav ska vi besöka idag och tända ett ljus på.

Jag har tänkt en del på den kvinnan som är mor till Johan och hans bröder, hur hon var som person, hur hon såg ut osv. Och även om Johan idag har en underbar mamma i form av Tarja som uppfostrat honom så fint, så är det ändå hans mamma som har burit honom i 9månader och vars gener finns i min make och mina barn.


För att ära denna kvinna som måste ha varit en mycket fin person så ville jag ge henne chansen att vara mer än bara en mor till Johan, hon är ju också en Farmor och Jennifer ska få måla en teckning och vi ska skriva ner ett par ord och ge dessa till henne ikväll i samband med att vi tänder ett ljus. Jag tycker det är en finare present att ge en farmor än en blomma.


För mig är det minnet av två underbara familjemedlemmar som gör att mitt hjärta gråter idag. Minnet av två personer som betytt så mycket för mig och som nu senaste året somnat in för gott.

Min "Morfar" Lasse, han gick bort för ca 1år sedan. En underbar person som givit mig många minnen och det är jobbigt bara jag tänker på honom, jag har fått många drömmar om när jag var liten och träffade honom. Han saknas verkligen i mitt liv, och jag vaknar ibland än idag gråtandes av saknaden.


Min underbara Faster Gunilla, gick bort för lite mindre än ett år sedan.

Jag kan inte med ord beskriva den underbara person hon var, hon lyste upp världen bara med sin närvaro, och även om hon var i ett annat land då hon levde i England med sin make, barn och barnbarn så kändes hon alltid så nära.

Jag hade så mycket hoppats på att få träffa henne en sista gång, men ödet ville annat. Jag har ännu inte klarat av att sätta mig ner och se på inspelningen från hennes begravning.. jag hoppas väl inombords att om jag inte ser den så är hon fortfarande kvar här ibland oss. Men så är det ju tyvärr inte...


Det sista året har varit så bra på många sätt och vis, jag är nu Fru Granvik och har världens underbaraste make och två undebara barn varav en föddes nu i början av året. Men jag minns också dem tråkiga händelser som gjort att jag nu saknar två familjemedlemmar och min sorg över att inte kunnat ha närvarat vid någon av dessas begravningar. Det är just dessa två jag ska tända ett ljus för ikväll, jag kan inte göra det just där dem är begravda, men deras själar är iaf i himlen och ser på även om jag tänder ett ljus här i lilla Vallentuna.

Av Jessica - 5 november 2010 21:42

...väntar aldrig för länge?

Nja, 7år sedan jag köpte nya glasögon är nog lite väl lång väntan. Men idag har jag varit på ynkontroll och två nya fina glasögon olika dem jag har nu är beställda. Så med lite tur är dem klara redan i slutet av nästa vecka, annars i början på veckan därefter ska jag kunna hämta mina nya bågar. *längtar*


Här hemma är det annars rätt lungt, Johan kom hem och åt lunch idag med mig och barnen, det har aldrig hänt förut en vanlig jobb-dag. Men vi tyckte alla både vuxna som barn om att hela familjen var samlad över lunchen. ;)


Jag känner mig nästan fullt frisk idag, bortsett från en jobbig rinnsnuva och nästäppa, både Johan och jag tror nu att det nog bara var min "stress" som satte fart på denna lilla förkylning, jag är ju tyvärr hopplös på att bli sjuk i stressade situationer. *suck*

Men det innebar iaf att jag fick mycket gjort hemma, har tagit itu med disk, diskbänkar, skrubbat alla bord i huset och gjort rent inne på wc.n Jag lagade även lunchen idag och har tvättat och plockat saker överallt.

Tänk plockar jag inte upp allt en kväll under veckan är det dubbelt så mycket att plocka upp nästkommande kväll. Och jag gillar att ha plockat undan alla leksaker som är utspridda i huset det känns så lugnande när man sitter och ska varava ner innan det är dags för sängen.


Nu på kvällen så har jag tagit mig tid för våra djur, jag har busat lite med kissen men hon blev snabbt trött och gick undan och la sig. Stella däremot gillade att jag satte mig på golvet och busade en bra stund med henne, jag passade på att fota henne lite också.

Sötaste och snällaste lilla gullhunden som finns i mina ögon! :)

Av Jessica - 4 november 2010 19:13

...blev det idag, men det är för att jag har blivit förkyld. :/


Så en lugn inne-dag med barnen fick det bli, istället för att städa alla burar, ordna med en ute-bur och bada båda barnen.

Fast förståss, Jennifer blev badad idag, men det hade och göra med en olycka liknande den som hände i Fredags, den här gången tog hon inte av sig blöjan men ändå blev hon kladdig lite överallt. *suck*


Annars har Jennifer varit ovanligt snäll oh lugn idag, hoppas bara det håller i sig tills imorgon så jaginta har fullt upp under dagen när Johan jobbar, om jag mår bättre till kvällen så har jag bokat tid för synundersökning och äntligen ska jag beställa ett par nya glasögon. *längtar*

Min mamma och jag räknade lite på när jag var hos en optiker sist och kom fram till att det var mellan 7-8år sedan, så inte undra på att jag börjar se så dåligt.


Något roligt har det väl egentligen inte hänt idag, jag e för trött för att springa runt och fota och pyssla här hemma, blir att ta det lungt ett par dar.

Ska försöka hitta något roligt att blogga om imorgon.

Hoppas ni får en trevligare Torsdagskväll än jag har här hemma.  

Av Jessica - 3 november 2010 21:29

Jacob

Christopher cyklade på för fullt medans Jennifer och Johan åkte snålskjuts. ;)

Jennifer har roligt

Av Jessica - 2 november 2010 22:27

...när vi hälsade på Jacobs Gudföräldrar Cecilia och Christopher. :)

Cissi fick sällskap av Jacob under matlagningen.

På kvällen låg Jacob och sov så gott i famnen hos Cissi och Christopher. :)

Jacob vill ha ännu mera uppmärksamhet.

Jennifer hittade och åt en färsk champinjon som om det vore ett äpple. ;)

Jacob sov större delen av kvällen så här. ;)

Pappa Johan och Jennifer på ena sidan och Christopher på andra.

Jacob ville också åka rutchkana.. första gången för hans del. :)


Fler foton kommer, men vårt internet vill inte samarbeta mera ikväll verkar det som. ;)

Nu måste vi sova lite, lång dag imorgon med dagis, jobb och en tur till Vällingby och Habiliteringen. Natti natti...

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Omröstning

Har du som läser bloggen barn?
 Ja
 Nej

Kategorier

Senaste inläggen

Tidigare år

Länkar

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8
9
10 11 12 13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
<<< November 2010 >>>

Arkiv

Nanooks Gästbok

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards