Direktlänk till inlägg 25 november 2010
Nu har vi massor av Lussebullar i frysen, och troligen kommer jag baka ännu en gång innan Lucia. *nöjd*
Mammas Lussebullar.
Innehåll:
1l Mjölk Russin, efter smak
200g Smör 2pkt Saffran, (eller mera)
100g Jäst 1krm Kardemumma
4dl Socker 2kg mjöl
Ägg till pensling
Gör så här:
1. Smält smöret och ha i mjölken, kolla med en baktemp att vätskan blir 37c.
2. Smula ner jästen i bakmaskinen och häll i vätskan, spara lite till saffran, när den har rätt temperatur och kör maskinen långsamt tills all jäst har upplösts i västskan.
3. Stöt Saffran i en mortel med Kardemumman och ha i lite av vätskan och häll sedan i bakmaskinen.
4. Sedan är det bara att ha i socker och mjöl (lite i taget) och till sist russinen. Bearbeta i maskinen i ca 5min. Låt sedan jäsa i minst 30min.
5. Bearbeta degen igen fast på bakbordet och gör bullar, flätor eller vilken form just du vill ha på dina saffransbröd.
6. Lägg dem under en bakduk på bakplåtspapper och låt jästa yttligare ca 40min. Sätt på ugnen på ca. 230grader.
7. Vispa ett ägg och pensla på bullarna och ha in dem i ugnen mellan 5-10min. Tog ca 6min per plåt för mig, men jag gjorde lite mindre lussebullar.
8. Låt svalna på galler under bakduk.
Hade gärna lagt ut ett foto på dem närmre 50st lussebullarna jag bakade, men det var snöstorm ute och jag ville åka hem, då jag hade bakat hemma hos mina föräldrar.
Så jag glömde helt enkelt att ta en bild.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |||
8 |
9 |
10 | 11 | 12 | 13 | 14 |
|||
15 |
16 |
17 |
18 | 19 | 20 |
21 |
|||
22 | 23 |
24 |
25 | 26 |
27 | 28 |
|||
29 | 30 | ||||||||
|