Nanooks

Alla inlägg under oktober 2010

Av Jessica - 7 oktober 2010 21:48

..som just börjar återgå till sin vanliga rofyllda takt igen.


Ja, här har det varit fullt upp. Jag har varit i Vällingby från Måndag till Onsdag, det har blivit lite sena dagar och mycket slit vilket jag märkte av idag då jag varit ovanligt seg och trött.

Men lite kul har hänt, bla så spenderade jag och min Mor hela Tisdagen på Sjukhuset med blodprover, röntgen m.m och nu har vi fått veta att hon är på bättringsvägen om än långt ifrån frisk. Vilken lättnad det var att höra, både för mig och min mor! :)

Jag vill gärna tacka mina underbara svärföräldrar här också som på väldigt kort varsel ställde upp och tog Jennifer i Tisdags då det drog ut med tiden på sjukhuset och jag uppskattar verkligen den hjälpen! *kramar*


Igår fyllde min far år och jag hade under Måndagen och Tisdagen kämpat med att komma ikapp med städningen hos dem och samtidigt hjälpt till att göra två jobb med en massa medaljer som skulle monteras.

På morgonen efter att ha lämnat Jennifer på dagis vart det att göra klar tårtan och diska undan, sen hann jag göra rätt mycket innan det vart en tur till och ifrån Brottby för att hämta Prinsessan. Väl tillbaka så hanns det inte med allt för mycket innan Johan kom efter att ha slutatjobbet. Han varså snäll och hjälpte till med maten vilket enligt önskemål från min far blev min egna variant på Knorrs Familje Lasagne. *mums*


Till efterätt blev det förståss kaffe och tårta, jo, jag kankse inte nämt än att min storebror Kenneth kom med sina barn också, pappa blev nöjd med attfå lite uppvaktning på födelsedagen. Det känndes både kul och bra att kunna hjälpa till och förgylla en annars jobbig och intensiv jobb-dag.


Nu börjar mina ögon gå i kors och jag tror min tankeverksamhet inte är den bästa, lika bra att avsluta detta blogginlägg med några bilder på vår underbara och charmiga lilla Prinsessa. :)


Morbror Kenneth som är så fantastisk med barn. :)

Vår söta Prinsessa ville gossa med lillebrors filt under kvällen... hon såg så söt ut när hon vankade runt som ett färgglatt litet spöke här hemma. :)

Av Jessica - 7 oktober 2010 21:28

Här är receptet på en mycket god tårta som Anna, min kompis har skapat. :)

Denna tårta blev min present till min far som fyllde år igår.

Anna bloggar under "Familjen Millberg", länken finns här till höger. :)

 

Banantårta.

 

Ingredienser:


5dl grädde

Tårtbotten i choklad

Marsansås

Bananer

Skumbananer med choklad


Gör så här: Första lagret av tårtan har du på marsansåsen som du gjort i ordning enl. anvisningarna på paketet, sen mosar du två bananer och vispar ca 1,5-2dl grädde och blandar ihop dettaoch har på nästa lager av tårtan.

Låt sedan gärna detta stå över natten eller åtminstånde ett par timmar så tar sockerkaksbottnarna upp lite av vätskan och tårtan blir mycket godare.

Inför servering vispa resten av grädden och fördela över tårtan.

Dekorera med bananskivor från 1,5-2st bananer och Skumbananerna.


Läskigt god tårta som passar alla i familjen stora som små. :)

Av Jessica - 3 oktober 2010 12:06

..ja, här lagas det Äppelmos i mängder!

 

Jag har haft den stora turen att ha föräldrar som har massor av äpplen över i trädgården både som fallfrukt och kvar i träden, den sorten jag plockat nu heter Gravensteiner, vilket är ett rött matigt höstäpple.

Okej, i normala fall skulle jag ha plockat deras Transparent Blanche men i år hade jag varken tid och det var en ganska dålig skörd iaf.

 

Nu till det recept jag ordnat med lite ihop-kok av ideer på hur man gör äppelmos, min mor brukar inte göra mos av ju denna sort äpple och jag ville pröva en ny variant och under processen ville jag pröva att smaksätta lite.. detta blev det lyckade resultatet:


Äppelmos med Kanel

 

 

6dl rensade äpplen

6dl vatten

9-10dl socker "i min smak". (0,5dl socker i Johans smak)

0.5 tsk Kanel

2 krm Askorbinsyra

 

Gör så här:

Skala äpplena och skär i klyftor. Koka upp vattnet och ha i äpplena som får koka tills dem går sönder, med denna sort äpple tog det lite över 10min*.

Mosa sönder tills moset fått önskat konsistens, med ballongvisp*. Tag av från plattan och vispa i socker, Askorbinsyra och Kanel. Koka upp igen, sila moset från vattnet och häll på rena burkar*. Äppelmoset klarar sig ett par veckor i kylen. Fryser du in i glasburkar tänk på att inte fylla burkarna helt.

 

Detta recept funkar förståss bra även utan Kanel, likasom man kan öka och minska mängden socker efter smak. Ju mer socker ju Sötare blir den, ju mindre desto mera syrlig blir den.

 

*Går förståss snabbare med tex. Transparent Blanche

*Vi har ingen ballongvisp så använde vanlig visp.

*Vi har inte så många glasburkar så valde att frysa in det mesta i fryspåsar med max 5dl/st.

  Då äppelmosen är väldigt varm trädde jag fryspåsen över ett litermått så jag kunde fylla påsen utan att bränna mig.

 Det blev bara 5dl st för att inte behöva slänga det mos vi inte hinner äta upp, vi är inte så många i familjen. Men när vi var många hemma hos mina förälldrar sparade min mor mjölkförpackningar som hon diskat och i dem hade hon fryspåsen och fyllde denna med ca 1l mos innan hon frös in. På det viset höll påsen och moset höll formen som förpackningen och var lätt att hantera. :)

 

Ps. Grundreceptet hittade jag hos "Söta Saker", se länk här på sidan. :)

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Omröstning

Har du som läser bloggen barn?
 Ja
 Nej

Kategorier

Senaste inläggen

Tidigare år

Länkar

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7 8 9 10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2010 >>>

Arkiv

Nanooks Gästbok

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards