Nanooks

Alla inlägg under oktober 2010

Av Jessica - 19 oktober 2010 17:10

.. men jag har inte varit så glad på länge! :)


Idag vaknade jag utan stress och huvudvärk. Tänk vad underbart, det var så länge sedan nu, bara för strulet runt ett par inackorderingar.

Men nu har allt löst sig och skulden är betalad och fhv kommer snart ett par stamtavlor på posten då jag numera äger marsvinen.

Jag ska kolla ålder och höra med ev. uppfödare till mamman av dem två och sen se hur jag lämligast ska göra med dem små innan någon blir till salu.


Men detta vore inte möjligt utan ägarens mamma, Tusen tack för att du löste detta på ett snabbt och enkelt vis så jag kan gå vidare från detta strul. :)


I Söndags hände något skoj, jag hade planerat en överaskning som var Johans födelsedagspresent.

Så vid 14:00 när vi nästan målat klart hela farstun så sa jag till Johan att om timma ska vi åka hemifrån, då ska du vara klar. Sen packade jag skötväskan åt barnen och så hoppade vi in i bilen. Sen bar det av till Vällingby där jag lämnade av barnen hos mina föräldrar, dem snällt  nog hade gått med på att vara barnvakt. Tack tack!!!
Sen satte sig Johan bakom ratten och fick köra "mot Södertälje", sen fick han svänga av "Kungens Kurva" och då förstod han att det var Heron City vi skulle till.

Väl där hämtade jag ut två biobiljetter och sen åt vi lite middag på Pizza Hut.

Sen var det dags att se filmen jag bokat och betalat för, "Grownups".
Och den var så rolig som jag trodde, och även Johan skrattade en hel del. ;)

Sen vart det att hämta barnen och vi kom hem närmre 21:30 på kvällen. Johan var nöjd och det var riktigt skönt att göra något tillsammans utan barnen, senast vi var på Bio var vintern innan Jennifer föddes dvs. vintern 2007-2008. Så det varpå tiden att vi gick på Bio tycker jag.. ;)


I Måndags fyllde Johan 26år, GRATTIS!!!! :)

Men det vart inte mycket till firande, jag mådde illa hela natten och första delen av dagen då jag misstänker att salladen jag åt på Pizza Hut inte var helt ok. Men nu mår jag bra igen.

Lagom tills att Johan kom hem vid 16:00 så tog vi en promenad med båda barnen, hunden och katten. Vi hälsade på tre stycken bruna hästar, dem har vi inte hälsat på förut, och Jennifer fnittrade på bra när jag matade hästarna med lite gräs och dem kivades lite dememellan. :)

Sen vart det fin middag och lite marängswiss till efterätt. :)


Idag var det dags för dagis igen, men nu ska Jennifer gå bara två dagar i veckan istället för tre och däremd går hon Tisdagar 08:30-15:30 och Onsdagar 08:30-16:30, och varje Onsdag hämtas hon numera av Johan. :)

Jag ska hjälpa mina föräldrar lite dessa dagar med att städa och ev.hjälpa med några småjobb då min mamma fortfarande inte mår helt bra.


Jag bloggar lite mer senare ikväll, nu ska vi äta middag. :)

Av Jessica - 16 oktober 2010 17:43

..när jag ska jaga rätt på folk som inte gör rätt för sig. :(


Här sliter vi med vår utbyggnad som vi renoverar, Johan bygger och fixar och jag har målat nu i två dagar med en röd grundfärg och vi kan nu se lite hur det kommer bli när det är klart. Men fönster och dörr ska målas och likaså ska fodrena runt dessa målas vita, men vi har bara röd grundfärg så vi tog vad vi hade. Vi vill helst hinna måla allt klart innan vintern, men det är lite tajt med tid och viktigast av allt är att allt åtminstonde är grundat innan snön faller.

Här ser ni hur det såg ut i förmiddags och nu på eftermiddagen när det var färdigmålat för idag. Men imorgon blir det att gå upp och fhv hinna med en omgång till.


Annars går mycket av min energi åt till ett onödigt och ytterst irriterande dilemma jag hamnat i. En kund som inackorderat sina två jättesöta skinnysar har inte hämtat sina marsvin, likaså inte heller betalat vad hon är skyldig mig.

Hon svarar inte på någon av mina försök att nå henne och detta känns så onödigt! Hon borde väl som djurägare kunna ta sitt ansvar, betala sina skulder och hämta sina djur, eller åtminstonde betala sina skulder och meddela om hon inte vill ha sina djur.

En del folk ska inte ha djur! *irriterad*


Det som är synd med detta är att det är just sådana här människor som förstör för resten, för det är pga såna här händelser som det blir mer och mer pappersarbete och fler rutiner för min inackordering. Jag vill ju undvika att hamna i  den här sitsen igen och helt otroligt nog är inte detta första gången, och risken är att när man lämnar in djur måste man visa id-kort och kankse betala hela avgiften i förväg, kankse måste jag även göra en klausul som gör att jag har rätt att omplacera marsvinen efter 2v om man inte hämtar sina djur på avtalat datum, förståss ska detta papper signeras av ägare vid inlämning för att jag ska kunna omplacera övergivna djur i vettig tid istället för att spendera veckor med att jaga ägare och ha kostnader för djur som jag blir sittandes med.

Det här är en av dem övergivna damerna som bor här.


Till något roligare, igår när vi åt middag gjorde Jennifer en söt min när jag fotade henne.

Gullunge! ;)

Av Jessica - 13 oktober 2010 16:46

Ojsan.. det bara snurrar i huvudet idag, med inspiration och ideer.

Det kan bli så ibland,speciellt när jag druckit kaffe, och idag är det ideer om hur jag kan göra vårt hem ännu hemtrevligare och finare.


Jag klurar mycket på att försöka sy egna hissgardiner till sovrummet, då vi är så missnöjda med dem vi köpte förra vintern.

Sen kanske en snygg hissgardin i vitt med ett emblem på till köket, eller varför inte en rutig gardin.. *klurar*


Ja, sen har jag länge varit sugen på att sätta upp ett väggord någonstans, nu har jag kommit på vart men jag vågar knappt berätta det för Johan för han kommer säkert tro att jag e från vettet. ;)

Så "viskar" det här istället... jag vill sätta upp ett vackert orddpråk på vår vackra eldstad som jag vill måla vit först.

  

Ordspråk som det lutar åt just nu är dessa två, men man vet aldrig det lär säkert dyka upp många fler innan vi har råd att göra detta, om jag nu får för Johan. ;)

Hem Ljuva Hem

 

eller

 

Minns

gårdagen

Dröm

om morgondagen

Lev

idag

 

Nu ska jag sluta sitta här och bara drömma om att få uppfylla mina ideer och göra nytta, det är dags att gå ut och städa hos marsvinen. :)

Och med all energi som är i min kropp efter att ha varit inlåst med två sjuka barn i flera dagar kanske det blir lite gräsklippning oxå...

Av Jessica - 12 oktober 2010 11:55

Ännu en sömnlös natt, men denna gång kan jag inte anklaga Jennifer som sov så gott hela natten, inatt var det nämligen Jacob som inte kunde sova, var snuvig och hostig.

Efter många försök att få honom att äta eller sova så gav jag upp och satte mig i ca 1h i soffan och tittade på tv.n Det trivdes han bättre med, antaligen för att han var snuvig och det hjälpte nog att sitta upp och sova, eller för min självkänsla skull  säger vi att det var för att han älskar att sitta och mysa i mammas knä. ;)


På morgonkvisten fick han mat, men straxt efter att han ätit upp började han hosta och tillslut hostade han upp all mat i sängen istället. *suck*


Ja, så började min dag, men utan energi och en dotter som börjar bli piggare kommer det bli en jobbig dag så jag letade reda på ett gott frukost recept.

Dagen till ära blev det Amerikanska blåbärs pannkakor. :)

Och det var faktiskt riktigt gott, även Jennifer åt en hel del. :)

"Nam nam" sa hon flera gånger medans hon mumsade i sig pannkaka imorse. :)

 

Såklart tänker jag dela med mig av receptet här.


Amerikanska Blåbärs Pannkakor.

 

Ingredienser

3 ägg

2dl creme fraiche

2dl vetemjöl

1tsk bakpulver

1tsk salt

1msk socker

1dl frysta blåbär (hade inte jag, jag tog ekologisk blåbärssylt istället)

2msk smält smör

lönnsirap till servering (hade inte jag)

kesella vanilj till servering (hade inte jag)

 

Gör så här:

1. Vispa ihop äggen och creme fraichen

2. Rör ner mjöl, bakpulver, salt, socker och blåbär.

3. Häll hälften av smöret i smeten och använd resten till att smöra pannan.

4. Grädda pannkakorna

5. Servera med lönnsirap och kesella.


Jag och Jennifer åt pannkakorna precis som dem var, och det var lika gott det. :)

 

En liten hälsning till min Mor och Far ska jag förståss lägga in här, idag är det nämligen deras 47:e(!) Bröllopsdag! *Grattis!!!*

Av Jessica - 10 oktober 2010 17:46

Denna natt har varit lång och sömnlös, Jennifer har blivit sjuk igen och denna gång lutar det år kräk-sjuk.

Vi har varit upp två gånger och bäddat om sängen , likaså har både hon liksom hennes nalle fått ett bad och sen har det varit svårt att få henne att behålla någonting.

Hon har en jobbig hosta och feber så nu håller vi tummarna för att hon till kvällen ska kunna få i sig lite välling och få behålla den så hon blir frisk snart, men det känns inte så lovande. Vad hjälplös man känner sig som mamma när det inte finns något jag kan göra för att få henne att må bättre. :(


Förutom Jennifer är det katten som håller oss sysselsatt för hon kräks till och från hon med, men inte konstant så vi tror att hon ibland slänger i sig maten lite väl fort bara.Men det är inte kul att jaga henne genom huset för att försöka förhindra att hon spyr på en matta, vilket hon allra helst gör. *suck*


I övrigt sliter Johan för fullt med att få upp panelen.
Jag har dock inte fått lika mycket nytta gjort då jag har fått vara inne med barnen, men en del tvätt har det ju blivit och sen har jag tagit hand om disken och  pysslat med lite foton som vi ska sätta upp i hallen.


Vi har börjat klura på att måla hallen som är hemskt mycket furu.. ja, enbart furu från golv till tack faktiskt. Jag vill ha någon annan färg än vitt på panelen men frågan är vilken, och eftersom det är så litet och trångt vill vi ha en ljus pastellfärg.. några förslag?


Nu måste jag försöka få igång någon slags inspiration för att göra en middag, helst något roligare än kokt korv med brödvilket blev middagen igår då vi inte ville missa G Force som börjat på tv.n, men det hade inte varit någon synd att missa den, den var ju riktigt kass.


Som avslutning på detta blogg inlägg önskar jag Er alla som läser detta en trevligare Söndag än den vi har haft. Och att ni alla är friska och krya!

Av Jessica - 9 oktober 2010 12:54

En härlig höstpromenad och lite höst inspirerad fotografering av några marsvin har jag pysslat med nu på förmiddagen.


Så här ser vår altan ut just nu. :)

Underbara Maja.

Jennifer med sin kära Maja.

Jennifer kelar med Alma.

Alma, tänka sig att denna dam blivit hela 9år gamal. :)

Av Jessica - 9 oktober 2010 10:08

Ja, nu får det vara nog, reklamen som dök upp här för ett tag sedan har gåttmig på nerverna, men att betala för attbli av med den har inte varit lockande.

Men nu har jag fått nog, den hemska Eniro reklamen påverkade mina inlägg genom att göra visa ord "klickbara" och det var ytterst irriterande.


För att inte tala om att min adress fortfarande hette "bloggagratis" och då jag nu valt att betala för att slippa den eländiga reklamen så är min adress numera "bloggplatsen" för den är ju inte gratis längre. *suck*


Till något roligare...

Idag ska Johan verkligen kämpa på med att börja sätta upp panel som vi ska åka och handla, och fhv ska vi kunna börja grundmåla redan imorgon.

Jag har inte så mycket planer utan gör vad jag känner för idag, men jag har ju lite och välja mellan;

*Städa burar (ska jag garanterat göra)

*Rensa ute

*Bada Jacob

*Gå på promenad (ska vi garanterat göra)

*Städa wc.n

*Städa sovrummet

*Måla ramar

*Diska flaskor

'*Fota lite marsvin


Nej, nu kommer Jennifer gåendes här och frågar om "vaj, vaj??" Så lika bra o klä på mig o Prinsen och ta en promenad. Med lite tur finns det några keliga hästar att hälsa på. :)

Av Jessica - 8 oktober 2010 18:44

Idag har det varit full fart framåt för min del, dan började med att gå upp vid 08:00 på morgonen och jag hann ge både mig och Jacob frukost innan Jennifer vaknade.

Sen storstädade jag i Jennifers rum, vilket verkligen behövdes, jag passade på att bädda rent, plocka undan lite leksaker och dammsuga.

Väl klar där vart det att ge Jennifer mat och lägga henne och sen ge mig och Jacob lite lunch.

När jag hade andan uppe vart det att plocka undan torr tvättoch hänga upp en ny maskin.. nu är det tvätt hängades överallt igen. ;)


Lagom tills att även jacob las för att sova en stund så tog jag itu med all disk, jag började även ta itu med hälften av alla flaskor från i sommras, jag förstår inte varför jag alltid tar en ny ren flaska istället för att tvätta den andra direkt när ett par gäster åker hem och ett nytt par kommer in, det måste vara en av mina sämre egenskaper att vänta in i det sista med att göra sånt som är bra tråkigt.

Jag diskar ju bara dem flaskor jag absolut måste eller håller av dem som används.


Ja, när barnen ändå ov så vart det att plocka undan alla leksaker i vardagsrummet också och dammsuga.


Just när Jennifer vaknade så höll jag på att förbereda ett bad åt henne.. hela processen började med tårar då hon ville ha en blöja på sig och slippa bada. Men hon hade jättekul väl i badet och idag fick hon hjälpa till att skölja av sig själv för första gången, och det var ju ganska så kul det med. ;)


När Johan kom hem fortsatte han med verandan som vi renoverar för fullt.
Nu har han rivit allt utom taket som han renoverade i sommras, och byggt upp nytt, idag kom vindduk upp som han sen ska sätta panelen på.

I helgen är det dags att få upp panelen och börja grundmåla denna, fast helt ärligt längtar jag nog mest till att vi ska få ett golv att gå på igen. ;)

Ska försöka ta några foton på renoveringen under helgen.


Nu har vi ätit middag i vårat rena hem och barnen går på full fart framåt... ;)

 

Denna söta fågel och dess partner "hamstrade" många Ekollon när dem jobbade på att fylla på vinterförådet idag.


Hoppas Er Fredag känns lika effektiv som min gör och njut av helgen som kommer, här ska vi nu äntligen få ha lite Fredags Myyyyyyys! :)

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Omröstning

Har du som läser bloggen barn?
 Ja
 Nej

Kategorier

Senaste inläggen

Tidigare år

Länkar

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7 8 9 10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2010 >>>

Arkiv

Nanooks Gästbok

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards