Nanooks

Alla inlägg under maj 2010

Av Jessica - 19 maj 2010 13:59

När Pelle skulle gå till skolan frågade någon:
- Vad heter du?
- Jag heter Pelle utan k.
Då sa farbrorn:
- Pelle stavas väl inte med k?
Då sa Pelle:
- Nej det var ju det jag sa.

 

 

När Jan skulle gå till skolan sa Jans mamma:
- Du får vänta på bilarna innan du går över vägen.
Jan gick till vägen och stod och väntade på bilarna.
Jan muttrade för sig själv: - Kommer aldrig bilarna?

 

 

Lille Peter bjuder sin mamma på en karamell.
- Smakade den gott!
- Ja!
- Då förstår jag inte varför hunden spottade ut den tre gånger!

 

 

- Mamma, mamma jag måste på toa!
- Inte nu, tåget kommer snart.
- Jag måste!
- Du får vänta tills tåget kommer.
- Nu kommer det.
- Vart då?
- I byxan.

 

 

- Ni får sluta som chaufför hos mej. Idag var det andra gången på två veckor som ni varit nära att köra ihjäl mej.
- Snälla direktören, ge mej en chans till.  

 

 

Vad får man om man korsar en papegoja och en tusenfoting?
Svar: En walkie-talkie.

 

/Några roliga historier lättar alltid upp dagen. : )

Av Jessica - 18 maj 2010 19:22

Hejsan


Jag har inte bloggat sista veckan för det har inte funnits någon tid eller ork över för sånt. Men nu är jag på rätt spår igen och har återfått lite ork så nu ska jag ta itu med att blogga lite tätare än senaste två veckorna. *skäms*


Förra Onsdagen så lämnades Jennifer på Dagis kl 09, som vanligt. Men sen bar det av till Vällingby för mig och Jacob. Och därifrån åkte vi sen in kommunalt till centrum och gick in och ut ur butiker för att hitta en klänning åt min mor.

Vi åt mat på en Pub som ingen av oss kände till, tack Johan för tipset och vägbeskrivningen! ;)

Sen hittade vi tillslut en jättefin klänning och då bar det av till gamla stan där vi hittade ett mysigt fik och sen så handlade hon ett par nya skor/sandaler oxå! :)

Var en jätemysig dag då vi pratade om allt möjligt och gick många timmar.. tur det för till fikat vart det lite gott oxå!

Jennifer blev hämtad av Farmor och Farfar (tack för hjälpen!) och sen bar det av till södra sidan av stan där hon fick gå på fika i kusinernas skola. Sen hem till Farmor och Farfar och äta middag där med pappa. Så hennes dag vart mycket bättre än om hon följt med in till stan.


På Torsdagen vart det att pyssla här hemma, jag var så oerhört trött den dagen.. hade varit en jobbig vecka känslomässigt.

Men en långpromenad med Johan, barnen och Stella gjorde att jag fick lite ork igen. Nu äter marsvinen färsk plockat grönt varje dag (om det inte spöregnar), och det är mycket uppskattat! :)

Jag storstädade inne, så jag slapp göra det på Fredags förmiddagen innan Cicci och Christopher skulle komma.


På Fredagen vart det sovmorgon till kl 08:00! (Trodde aldrig jag skulle tycka det var sovmorgon men med småbarn så är det en lyx att få dra sig i sängen) ;)

Jennifer kröp upp i stora sängen och barnen fick äta brevid varandra med mig och Johan på varsin sida om sig. Jättemysigt! :)

Sen mötte vi upp våra gäster i Arninge där vi handlade lite middag, och väl hemma sen å la killarna köttet i marinad sen bar det av på långpromenad. Cissi bar gladeligen Jacob i bärselen medans jag drog vagnen.

Vi mötte en mellanpudel hane som var lite väl på enligt Stella, men hon tinade lite efter ett tag och busade en del med honom. Jennifer tyckte det såg så roligt ut när Stella skällde ut honom i början att hon skrattade så hon kiknade, jag vågar nog påstå att vi alla skrattade gott i slutändan då hennes skratt var så smittande. ;)


Väl hemma fick jag, Cissi och Jacob ta en snabbtur till butiken då vi glömt att handlatändvätska. När vi kom hem höll grabbarna på att hacka och fixa med maten.

Snart vart maten klar, årets första riktiga grillade mat, med kött, grönsaker, champinjoner och klyftpotatis. Mums!


Lördagen spenderades i Vällingby. (mer info och foton kommer.)


Söndagen vart det en åktur till andra sidan stan med min mor och svägerska och nu ärmin klänning inlämnad för att sy till lite smådetaljer hos en riktig skräddare. :)

Dagen avslutades med att Karin, min mor och jag pratade över en kopp kaffe hemma hos Karin. Tusen tack för all hjälp Karin, du e Bäst! *kramar*


Men efter att Jennifer hade hög feber till och från under helgen vart det en tur in på Akuten i Måndags. Där konstanterades det att hon nog fått något magvirus med hög feber, och nu har vi strickta order om hur vi ska få i henne vätska så hon inte torkas ut. Kvällen spenderades på toan mestadels men idag har hon iaf behållt allt vi gett henne. Hon är förståeligt nog hemskt slö och har sovit större delen av tiden, annars har hon suttit i min famn och tittat i böcker och myst.

Nu kommer det inte hända mycket dem närmsta dagarna så Jennifer får vila upp sig och bli frisk.


När jag bakade i förra veckan så fick jag en stund över att busa med Jacob (som av okänd anledning hade mjöl i ansiktet?!)

Den här stunderna med barnen när dem skrattar så hjärtligt är en stor bonus med att vara mamma! *stolt*


Nu ska vi äta lite middag bestående av en stek och lite råstekt potatis. *mums*

Av Jessica - 18 maj 2010 18:03

Här är några foton från Alexanders 4års kalas.

 

Mormor hjälpte till och mata Jacob, Stella vart lite nyfiken.

 

Sa någon tårta..?!

Så här söt var vår Prinsessa när hon tittade på stora kusinen Andreas, han försökte charma henne men hon såg mest alldeles förskrämd ut. ;)

Av Jessica - 11 maj 2010 11:47

Hejsan


Jag vet att jag varit lite seg på att blogga sista tiden, ska försöka bättra mig, men kommande veckan kan det fortsätta varalite segt då jag har något för mig varje dag.


Idag gick Jennifer på Dagis igen, det behövdes. ;)

När jag hämtar upp henne ska jag ta en sväng till Vallentuna och lämna hennes xtra bilbarnstol och lite ombyte till barnens Farmor och Farfar.

Imorgon ska Jennifer efter dagis bli hämtad av just Farmor och Farfar och sen ska dem till sina kusiners skola och titta på något. Och när jag lämnat Jennifer på morgonen ska jag och Jacob åka till Mormor och Morfar. Mormor och vi ska nämligen ut på stan och försöka hitta något fint till Mormor att ha på sig på mitt bröllop. :)

På Torsdag ska jag baka och packa ihop allt som ska säljas, om jag hinner ska jag köra över allt till vällingby (men troligen hinns det inte med).

På Fredag kommer fint besök! ;)

Christopher och Cissi som vanligtvis alltid hälsar på ett par gånger i månaden kommer på besök, dem har inte kunnat hälsa på lika ofta på sistonde med ny lägenhet att renovera, jobb och plugg att sköta. Ska bli jättekul att ses igen! :)

På Lördag ska jag ut på Stan med Anna, Tess och Tess syrra Linn, såtillsvidare dem inte lurar ut mig på Möhippa är tanken att vi ska titta på klänningar till mina tärnor, dsv Tess och Anna. ;)


Söndag!

Ja, då blir det garage-loppis hos mina föräldrar för att vi ska kunna skrapa ihop några fler slantar till vårt bröllop.

Det kommer att finnas nybakat, barn- och bebiskläder, prydnader, böcker, burar, transportboxar, tillbehör till marsvin m.m.

Loppisen är öppen mellan 10:00-15:00

Välkomna att fynda!!

Foton från Alexanders 4-års kalas kommer under dagen. :)

Nu måste jag baka lite innan jag hämtar Jennifer. Ha en fortsatt underbar och solig Tisdag allesammans!

Av Jessica - 8 maj 2010 20:49

Vår prinsessa är så stor nu, hon håller gärna i en blomma (vitsippa alt tussilago), hon går gärna en bit själv och hon hjälper gladeligen till att kasta pinne åt Stella! Tänk vad tiden går fort! ;)

När man sedan blivit lite trött då går man bara fram till vagnen, klappar på den och tittar på mamma. :)

Av Jessica - 6 maj 2010 14:11

Hejsan


Ja, som ni vet så tog vi bort min älskade hund Sallie igår och jag är inte redo att skriva om detta för mycket än då det var ett mycket svårt beslut att ta. Men någon dag här framöver ska jag göra ett blogginlägg i hennes minne. :)


Men till något roligare, idag har jag sysselsatt mig så jag nästan missade lunchen! ;)

Jag har storstädat hos marsvinen, diskat alla flaskor som blivit liggande och skrubbat ren deras vattendunk. Jag har tagit in nytt hö och gett alla djuren grönt, hö, nytt vatten och några fina grenar från mina föräldrars träd. :)

Tanken var att dem skulle få komma ut på trädgården men det hinns inte med innan jag måste hämta Jennifer. Får se hur vädret är efter att hon kommit hem.

Jag har dock mycket kvar att göra då jag tänkte gå igenom alla gamla burar och slänga ut på blocket, medans jag höll på och fixa så började jag fundera på om vi inte skulle ta och ha någon loppis här någon dag.

Jag har ju massor av gamla saker som vi inte måste ha kvar, men det känns lite träligt att lägga ut en massa småsaker på blocket då det inte är gratis att göra det.


Vad tror ni? Funderade på att ha lite loppis och lite fika för självkostnadspris och ev sälja lite bilder som jag kan teckna upp innan osv.. tror ni någon kommer??

Om jag ska göra detta så tas tacksamt emot saker som ni funderat på att slänga men som inte är trasiga, pengarna behövs här för att göra lite nödvändiga renoveringar på vårt hus. :)

Jaja, ska fundera på det iaf.. KOM gärna med ideer!! :)


Jennifer är på dagis ända till kl 15 idag så jag hann med mycket mer än jag trodde. Men imorgon ska jag inte pyssla hemma då ska jag hälsa på barnens Mormor och Morfar innan jag hämtar Jennifer. Tänkte ha en avkopplande dag där med lilla Jacob och så får Stella känna sig mindre ensam och kan leka med deras två goldens och syrrans  aussie som dem har hand om för tillfället.


Här är dem senaste fotona på mina små kissar här hemma;

Hur söt får man vara? Lilla Pip-Maja börjar bli mer och mer självständig nu och kommer gärna fram och gosar med mig när hon är ute ur bolådan. :)

Jennifer älskar sin bil och häst som hon far runt på här hemma. Men igår satte hon sig lite knasigt på bilen, men det gick bra att köra så oxå. ;)

Av Jessica - 4 maj 2010 20:33

Hejsan


Idag gick Jennifer på dagis från 09:00-13:45! Och hon vilade för första gången och det gick bra, hon sov iaf i 1h15min. :)

Imorgon går hon samma tid och på Torsdag och Fredag går hon till kl 15:00 sen är honfärdig inskolad! *stolt mamma*


Hemma så har jag mest suttit och fixat med vårt festprogram till bröllopet, och det börjar se bra ut nu. ;)

Sen så har jag skött det vanliga, tvätt, disk och förståss Jacob. Både idag och igår gick jag en långpromenad med barnen och hundarna. Känns så skönt att komma ut och röra på sig, även om det är lite tråkigt att inte ha någon att prata med.


Under dagen sen så såg jag däremot ett mycket dåligt beteende från Sallies sida.. hon morrade inte bara på Jennifer längre hon började naffsa och visa sig mycket aggressiv. Tur nog har hon inte bitit så det blivit något märke, men jag har efter mycket funderande beslutat mig för att nu vågar jag inte låta det gå längre. Sen Jacob kom har Sallie blivit mer och mer aggressiv mot Jennifer och om Jacob bröjar röra på sig mera så lär inte situationen bli bättre, och imorgon kommer jag boka tid för att låta min gamla kompis somna in. Detta är det värsta beslut jag behövt ta, men jag sätter mina barns säkerhet före alla mina djur, även min äldsta och bästa kompis Sallie som funnits vid min sida i 6,5år nu.


Ja, jag känner väl inte för att skriva så mycket mer här idag, jag mår inte så bra som ni kankse förstår.

Men för att avsluta på ett bra vis får ni här lite foton på mina kattungar när dem gick på första upptäcksfärden utanför bolådan.

Av Jessica - 4 maj 2010 10:48

Gården. fr.v Blivande stall, garage, vedbod/höns(ank)hus/villan, Juans gäststuga, jordkällaren, lösdriftstallet.

Här är vi alla, i stort sett, och tittar på  vattenfallet, detta är vad gården är döpt efter. Litemindre fall än jag föreställt mig kankse men fint ändå. :)

Här ser ni en nybadad Zorro, han tog sig ett dopp ett par gånger under promenaden runt gården. ;)

Diwa ser nyfiket på vattnet som forsar! Denna vattentokiga hund var kopplad nästan hela tiden för att hon inte skulle bo i vattnet. ;)

Jennifer lekte mycket med sina kusiner och verkade mycket nöjd efter sin dag. Hon fick hoppa studsmatta, åka vagn efter en fyrhjuling, se hästar, träffa Mormor och Morfar och äta tårta.

Den här dagen var nog perfekt i hennes ögon! :)

Fina gamla sällskapshästen till Nasca. Hon var så vacker när hon travade längs staketet tyvärr lyckades jag inte fota henne när hon gjorde det.

Här har ni deras egna häst Nasca! :)

 

Ja, som ni kanske förstått hälsade vi på min bror Joacim som flyttat långt från stan ut på en gård med sin familj. Här ska dem pyssla med hästar och renovera gården.

Joacim fyllde år i Fredags, GRATTIS!!!! Men för att va snäll så skriver jag inte ut hur mycket han fyllde. ;)

Och Storebrorsan m. barn, Storesyrran m. barn, vi och våra föräldrar åkte ut dit med lite kladdkaka, kakor, tårta och läsk och firade honom. :)


Johan hade varit duktig och bakat kladdkakor och jag bakade kakor som vart så pass uppskattade att vi inte fick ta hem resterna. Det känns så roligt att baka när det finns demsom verkligen uppskattar det man gör! :)

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Omröstning

Har du som läser bloggen barn?
 Ja
 Nej

Kategorier

Senaste inläggen

Tidigare år

Länkar

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2010 >>>

Arkiv

Nanooks Gästbok

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards