Nanooks

Alla inlägg under september 2009

Av Jessica - 19 september 2009 20:19

Hej


Idag bar det av till Vällingby, där jag och min mor tog jennifer och alla fyra hundar på en långpromenad.

Vi skulle testa och träna min mors hundar att gå bredvid vagnen utan att få panik eller att dra, detta då jag inom kort ska vara hundvakt och två goldens KRÄVER att få komma ut på promenader och springa avsig annars går dembärsäkargång i huset.. mina hundar klarar sig om jag mått väldigt dåligt någon dag men så kan man inte tänka med Diwa o Nellie släpps dem inte ut så blir dem som tokiga!


Under vår långa promenad fick jag återigen extremt ont i magen, och var vid flera tillfällen tvungen att stanna för att återhämta mig. Och i slutändan fick min mor ta över vagnen, men hon protesterade inte utan njöt av att få lite närmre kontakt med sitt barnbarn. :)


Sedan kom Anna till Vällingby och vi åt lunch och sedan pratade vi och hade det lite trevligt fram till fikat.

Sedan passade vi på att åka förbi Lidl, då jag var intresserad av o köpa en barngrind där, och det visade sig att Anna aldrig någonsin gått in på en Lidlbutik! Kära Anna, nu har du en ny erfarenhet! ;)

Och jag måste tillägga, även om nu Anna är 10v längre gången än jag, att hon var jättestor om magen.. min kändes helt plötsligt väldigt liten...


Väl hemma så kan vi konstantera att om man ligger still och bara kräks i ca 4-5månader så har man värdelös kondis vilket känns nu i alla leder o muskler som protesterar högjutt! :(


För att helt byta ämne vill jag sända mina tankar och hopp till Lasse och Berit. Ni vet varför. *stora varma kramar till er båda*


Och till något roligare, jag ska få träffa Linda och Tess nästa helg. Vi ska äta lunch i Tess nya lägenhet! :)

Ser verkligen fram emot detta!

Av Jessica - 15 september 2009 18:30

Hej


Efter en dålig natts sömn så har jag försökt ta itu med lite saker, som att jag tänkte betala och skicka iväg min ansökan om namn till mitt företag jag tänker starta upp. Men hur jag än gör kan jag inte logga in med mina uppgifter så jag ringde upp dem och frågade varför jag inte kunde logga in och det visade sig att alla uppgifter på foretagsregistrering.se bara sparas under 6mån, sedan raderas dem. Dettavar inget jag sett någon informtaion om när jag börjat fylla i alla mina uppgifter.. så nu måste jag fylla i allt igen! *morr*


Sedan efter att ha pratat med mina föräldrar visade det sig att deras gamla hemsida på spray fanns kvar och att kunder utgick från att den informationen stämde så var det dags för ännu ett gräl med spray.se


Jag hade raderat denna hemsida via telefonkontakt med spray för ca 1,5-2år sedan! (trodde jag)

Nu visade det sig att sidan var kvar och t.o.m mitt gamla konto.. irriterad tänkte jag ringa o skälla ut dem!

Men, tji fick jag! Nu hade dem inga gratis telefon nummer för support utan man skulle nu betala 5.60kr Minuten för att få support. Tror dem jag tänker spendera 5.6kr/min för att säga upp ett konto som redan är uppsagt??! *riktigt arg*

Jag skickade dem istället ett mycket irriterat e-mail om att dem säkrast skulle radera mitt konto och gamla hemsida fortast möjligt då jag inte ville ha med dem och göra, och la även till att detta skulle vara gjort för ca 1,5-2år sedan!


Efter att verkligen blivit irriterad av dessa saker packar jag ner alla jennifers saker och åker till Bvc då Jennifer hade tid kl 16:00 att få sin 3:dje vaccination.

Väl där, ca 15.45 så är det måååånga barn i väntrummet och jag roas av att se hur jennifer pratar och blir uppspelt av alla barn.

Men klockan tickade på.. och blev 16.15......16:25 (var sjutton är min sköterska?!) , nu vet jag redan att hon kan vara sen men ändå en halvtimma? Vad förväntas jag göra nu?! (min sjukdom som gör att jag inte kan hantera oväntade situationer sätter sina spår och jag börjar må dåligt och bli riktigt stressad).

Klockan blev 16:40 innan rummet blev tomt på andra barn och en annan skötserska kom fram och frågade vem jag väntade på.

Det visade sig snart att min skötserska inte hade skrivit upp i sin almenacka att jag skulle komma idag och att hon helt enkelt slutat för dagen. Jag fick genast panik och blev samtidigt bra arg.. Väntades jag åka 1h bilfärd fram o tillbaka i onödan och sedan efter 1h väntan i väntrummet bara vända o åka hem igen?

Tur nog tog en annan sköterska emot mig och hon var bra duktig oxå. Jennifer grät inte under tiden hon blev mätt, hon var lugn när hon vägdes och hon sa inte ett knyst när hon fick en spruta i båda låren. Hon grät bara en kort stund efter då en av sprutorna svider rätt bra.


Så här bra har det aldrig gått att ge Jennifer sprutor.. jag vet vilken sköterska jag vill ha till nästa barn! :)


Så efter en jobbig dag som slutade med hemsk huvudvärk så måste jag ändå säga att den slutade rätt bra.

Jennifer fick feber mot kvällen och vi fick trösta henne en hel del.. men det hör till vaccinationerna.


Imorgon bär det av till Vällingby, där jag ska bli lita avlastad med Jennifer av min mor då jag räknar med en dag då Jennifer har feber.


Något annat kul:

Vår söta kisse Zingo hittade ett utmärkt ställe att sätta sig och ha koll på läget idag..

  


Sedan måste jag tillägga att Johan har satt upp dörren till nya sovrummet idag, och det e såååå snyggt!

Du e bäst Johan! *puss*

Av Jessica - 14 september 2009 21:45

Halloj..

Efter vi varit hos sjukgymnasten så for vi till Arlanda, och Mc sport.

Där Johan hämtade ut en massa delar till sin motorcykel.


Väl hemma så passade han på att klyva lite mera ved innan middagen och sedan började vi tapetsera. Eller Johan tapetserade och jag assisterade och höll ett hököga på honom så jobbet blev bra.

Nu är äntligen fondväggen i vardagsrummet färdigtapetserad!

Och även om tapeten tar över i rummet så är vi båda mycket nöjda med resultatet. :)


Så här ser tapeten ut, även om den inte kommer till sin rätt på bild:


  

Här har Johan inte tapetserat klart än, vi ska ju tapetsera runt dörren oxå.

  

Så här ser tapeten ut på närbild.


Jag e så stolt överJohan, detta var ju allra första gången han tapetserat!

Av Jessica - 14 september 2009 16:15

Hej


Idag vart det att gå upp tidigt, då vi skulle vara i Karolinska barnsjukhuset till kl 10.00

Vi hade tid till vår sjukgymnast som skulle bedöma Jennifers fot, vilken har spänningsproblem relaterat till att hon föddes för tidigt. Hon sätter inte ner sin vänstra fot ordentligt i marken och vill belasta sin högra fot för mycket.


Men det har förbättrats avsevärt den senaste tiden då hon nu ställer sig upp mot möbler och när hon gör det sätter hon ner fötterna ordentligt i marken och belastar båda lika mycket. Hon har även börjat krypa och idag kröp hon mer än någonsin!


Sjukgymn. var imponerad när hon såg och kände att Jennifers spänningar i stort sett var helt borta. Hon ligger däremot efter i lite annat som att hon kryper väldigt instabilt och sträcker sig för långsamt mot leksaker osv. Men hon har inte samma fördelar som ett barn som legat i magen tiden ut, och vi är stolta för varje litet framsteg hon gör oavsett vilken tid hon behöver ha på sig! När sjukgymn. pratade på om hur imponerad hon var av Jennifer så började jag nästan storböla... hur stolt får man vara över sin dotter? Jag var så stolt o glad och med lite av mina gravidhormoner fick jag verkligen kämpa mot tårarna. 


Hon har däremot fått lite nya direktioner, vi får INTE gåträna med henne, då hon går på tå och detta skapar bara problem för henne. Hon ska tränas att sitta på knä och att använda tummen och pekfingret (pincett greppet) bättre.

Hon kommer även att få inneskor för att träna upp sina fötter yttligare om ca 1-2månader.


Vi har även fått låna en matta (den kommer levereras till oss) som hon ska tränas att krypa på, den är bra för att hon inte ska halka. 

Av Jessica - 13 september 2009 21:00

Hejsan


Idag har jag gått igenom alla marsvinens hälsa, och jag misstänker nu att Fläckis är dräktig. Wilma visar ännu inga tecken på att vara dräktig, men om Fläckis är det finns det iaf hopp för Wilma. :)


Jag fick även ett telefonsamtal från Lena, min brors sambo, dem vill omplacera sina söta grabbar. Dem har två söta teddyhanar uppfödda av mig som dem haft sedan dem var 5v och sedan en släthårig self black hane som dem föll för när dem skötte mina marsvin förra åtet. Alla funkar bra ihop, men jag har beslutat att sära på dem då jag vill behålla ena grabben jag fött upp här, min julklapp blir att kastrera honom och ha honom kvar.

Dem andra grabbarna är redo för omplacering, tillsammans eller var för sig till ett hem med en bebishane.

Foton på dem kommer, båda är mycket hanterade och lugna. Teddypojken är snäll och inte särskilt hanig och skulle säkert funka med både en äldre och en yngre hane. Däremot är den svarta hanen lite mera hanig och kräver en lugn och stabil vuxen hane alt en bebis som kompis. Dem omplaceras för 150kr ihop eller 100kr/st.


Dem finns i Sigtuna just nu men lev kan ordnas till Vällingby eller till Brottby.


Pga detta som står ovan, så har jag en eller två charmiga kastrater som gärna vill komma till nya hem, dock med kravet att jag vet exact vart dem finns, och båda står som mina och är enbart utlånade.. dock gärna på livstid.

Detta då jag lovat tidigare ägare att jag ska ha dem i min ägo och veta vart dem finns.

En hane är min söta Crazy (finns info på min hemsida) en söt grabb som är snäll att hantera men som helst bara vill vara ifred med sina damer, han är inte mycket för att kela. Han sköter däremot sitt jobb galant, och har skött min stora flock nu mer än ett år.

Hans fd polare Pendelum är en charmig, kelen, söt grabb som gärna vill ha uppmärksamhet. Han har varit utlånad ett halvår ung. Och har blivit mycket hanterad, han skulle gärna komma till ett hem där han får chansen att charma mer än bara marsvinsflickorna. Han sitter gärna fint och är en ängel när man badar och klipper honom.


Dessa grabbar utlånas gratis, till rätt hem!

Däremot får dem aldrig omplaceras vidare utan ska tillbaka till mig om dem inte kan vara kvar i sitt nuvarande hem.


Totalt söker nu dessa marsvin nya hem:

2st kastrater ca3år(?), till rätt hem, utlånas gratis!

1st teddyhane ca 2,5år, ensam eller med kompis. 100kr/st el 150kr/ihop

1st self black ca2,5år, ensam eller med kopmpis. 100kr/st el 150kr/ihop

1st rosettridgeback golden/White ca 2år, till petavel, eller till ett hem med en kompis. 100kr (när jag ser att mina damer e dräktiga)

1st nonself goldenagouti tjej ca3år ,Myran, till ett hem med mycket kärlek. 100kr. (Jag vill veta hur det går för henne, då hon har en jobbig bakgrund och har varit min sötnos här i snart 2år)

Av Jessica - 13 september 2009 20:45

Hejsan


Idag har vi varit väldigt nyttiga.. Johan och jag har klyvt ved och jag har pysslat mycket med marsvinen.

Jag lagade lunch idag t.o.m. Det var läääänge sedan sist.

Det känns sååå skönt att inte kräkas dagarna i ända och orka göra något nyttigt, och laga mat har känts så avlägset under en lång tid nu.


Vi var iväg och storhandlade idag oxå, vi var först på apoteket och köpte en massa saker som idominsalva till jennifer, halstabletter som jag får äta och sårtvätt till Johan m.m

Sedan bar det av till K-Rauta där vi kikade på tapeter och äntligen har vi nu köpt hem tapeter till vardagsrummets fondvägg och till sovrummet vi bygger.

Sedan var det dags att storhandla mat.. men medans vi var i butiken fick jag så hemskt ont i magen att vi tog det ganska lungt. Vi kom iaf igenom butiken till slut.

Men när vi hade tittat påhandtag till nya dörren så hade handtagen på Coop varit ganska dyra så vi gjorde ett sista stopp på Jula.. där dem första vi mötte var Tarja och Bror! Jennifer blev jätteglad åt att träffa farmor och farfar! :)


Vi blev inbjudna på middag hos dem, och vi tackade såklart ja. Så nu var det bara att åka hem, packa in alla matvaror och sedan vända tillbaka till Vallentuna.


Middagen var jättegod! Och bestod av potatis, fläskfile, sås och grönsaker. Vi fick t.o.m förrätt med avokado o romblandning m kräftstjärtar på. :)

Tusen tack!


Vi åkte hem ganska tidigt, då jag fortfarande hade bra ont i magen och båda var trötta.

Av Jessica - 11 september 2009 12:15

Hej


För en oerhört trött mamma är detta en av höjdpunkterna på dagen.. min dotter kan verkligen somna på dem mest underliga sätt. Här ser ni hur hon somnade i soffan nu på lunchen.


  

Jennifer somnade i soffan medans hon låg o såg på mig när jag åt lunch..

  

Hon sov så sött..

Men med den här ställningen kommer hon få ont, så jag la henne i sängen där hon nu sussar vidare.


Mamma kommer snart göra henne sällskap efter en kväll med hemsk magknip, sedan nattvak under både nattning och runt 03-snåret. Det finns både positiva och negativa sidor med att vara mamma men dem positiva överväger med mycket god marginal dem negativa.

Av Jessica - 10 september 2009 19:43

Här är några foton från Jennifers kalas den 28 & 29 Augusti.



Bilen var en stor hit! Tack Anna o Stefan!

Dags för provkörning med Stina som stöd.

 

Men skynda dig Risto, jag vill ha dockan nu!

  

Jennifer läser noggrant all info om sin nya nalle..  

Alla framsteg var stora framsteg!

 

Födelsedagstårtan, med sitt enda ljus.

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Omröstning

Har du som läser bloggen barn?
 Ja
 Nej

Kategorier

Senaste inläggen

Tidigare år

Länkar

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4 5
6
7 8 9 10 11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21 22 23 24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2009 >>>

Arkiv

Nanooks Gästbok

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards