Direktlänk till inlägg 7 oktober 2016
Jag ville hitta på något gott av alla våra gröna tomater som jag plockat in nu när frosten anlänt.
Jag letade recept på google tills jag hittade detta där tomaterna kunde kokas till marmelad, något jag kände direkt att jag ville testa! :)
Vi äter väldigt sällan marmelad här hemma oavsett sort, men vi äter gärna lite kex och goda ostar till och denna marmelad passar utmärkt till just ost.
Så jag kokade en omgång marmelad i Tisdags och på kvällen år vi lite kex, brie och denna marmelad.
Detta måste ni bara pröva om ni har gott om gröna tomater, riktigt gott blev det!
Ingredienser:
1 kg gröna tomater
5-6 dl syltsocker
2 st Lime
0,5 tsk Timjan
Gör så här:
1. Koka upp vatten och skålla tomaterna någon minut. Hälla av vattnen och skala tomaterna.
(Mina tomater var så små så det gick inte att skala dom.)
2. Skär tomaterna i småbitar.
3. Häll i tomater, socker och pressa i limesaften i en kastrull, låt den småputtra i en kastrull i cirka en timma.
Rör om då och då.
4. Ha i Timjan när det är ca 15minuter kvar av kok-tiden.
5. Häll upp marmeladen i rena glasburkar och låt svalna.
6. Servera till en toast eller ostbrickan, och njut. :)
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 | 4 | 5 |
6 |
7 | 8 |
9 | |||
10 |
11 | 12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
|||
17 |
18 |
19 |
20 | 21 |
22 | 23 | |||
24 | 25 | 26 | 27 | 28 |
29 | 30 |
|||
31 |
|||||||||
|