Nanooks

Alla inlägg den 21 mars 2012

Av Jessica - 21 mars 2012 21:33

..det kan lika gärna bli fel och du står där med lång näsa och massor av arbete för att få allt rätt igen..


När man har haft prematura barn, varit föräldraledig både med vård av allvarligt sjukt barn och vanlig VAB och likaså varit arbetslös och vabbat inser man snabbt att systemet vi har här i Sverige som ska vara så "bra" inte alltid fungerar.
Även om man gör rätt blir det fel ibland, nu sitter jag med pappersarbete framför mig för att få ut två dagars VAB i Januari, dagar jag begärt in på ett korrekt vis och likaså bif alla papper dom kan tänkas behöva men nu måste jag överklaga deras belsut att vägra ge mig mina pengar pga att deras system inte fungerar så bra..
Jag har begärt pengar för tre dagar Ons-Tor-Fre, men barnen som bara får gå 15h/v då jag var arbetslös gick på dagis Mån-Tis-Ons och därför kunde bara dagis intyga att barnen varit sjuka på Onsdagen.
På papprena som sänts in framgår det tydligt att jag är arbetslös och hör till Arbetsförmedlingen, jag avstår från A-kassa dessa två dagar MEN enligt kvinnan jag pratade med i telefon skulle jag först inte begära pengar för dagar jag iaf hade barnen..?? Att jag var arbetssökande och inte fick lämna barnen mer än 15/h vecka var obetydligt..
Sen efter prat med en kollega och dubbelkoll så såg hon att jag avstått pengar från A-kassan men då ville hon att jag skulle intyga att jag varit hemma med sjuka barn. Hur intygar man att man varit hemma med sjuka barn, själv?
 
Okej, efter ännu mer prat kankse jag borde ha rätt till dom där pengarna, i alla fall.. så nu måste jag skriva ett brev om varför jag har rätt till dessa pengar och hoppas på att jag får ut summan någon gång i år.
Borde inte deras system klara av sådana här situationer? Det borde finnas många fler än jag som upplevt samma sak, och varför kollade dom inte på Försäkringskassan med A-kassan från första början eller ringde mig om nu något var galet?
Något brev om detta har jag inte fått bara detta brev att dom redan beslutat att jag inga pengar ska ha. *suck*


Det ska väl gå att lösa detta.. men det känns som denna timma i telefonen med Försäkringskassan kunde spenderats på ett bättre sätt, likaså den tiden jag nu måste spendera på att skriva ett brev för att överklaga deras beslut.

Av Jessica - 21 mars 2012 15:30

Hej
 

Morgonlek i nattlinnet är bara för roligt! ;)


Här hemma har vi (eller snarare jag) haft krig med vår tvättmaskin i närmre två månader då den har inte velat skölja, tvätta klart programmen och nu vägrar den att cetrifugera.
Så har spenderat hela gårdagskvällen och nu på eftermiddagen säkert en halvtimma med att tömma eländet så jag åtminstonde fick ut tvätten som var dyngsur! Varför har vi inte en torktumlare? Jag tror faktiskt jag skulle vilja ha en torktumlare så vi slapp ha tvätt hängandes ÖVERALLT jämt!
Det blir ju en hel del med mitt jobb där jag stinker kattlåda och ser ut som en katt och därför byter kläder varje dag, likasom barnen som nästan alltid går igenom två omgångar kläder per dag, sen har vi ju allt till djuren och maken,och allt annat som finns i hushållet som sängkläder, filtar, handdukar.. ja, här tar då tvätten aldrig slut. *pust*
 
Men nu har maskinen gett upp totalt så vi har rotat leda på papprena från när vi köpte den och mitt i all irritation fick vi en ljusglimt, tänk vad smarta vi var den där gången när för flera år sedan för vi hade minsann försäkrat eländet i hela fem år! Gissa om vi var glada över den saken nu när maskinen är trasig! :)


Sen återstår att se när dom kommer och lagar den också.. någon som har en extra maskin att låna ut så länge? ;)


 

Jag bad barnen städa.. alltså jag vet inte om detta kan kallas städa? ;)
Medans Jennifer la i alla duplo bitar kastades dessa snabbt ur lådan igen av den som bosatt sig däri. ;)


Nej nu kan jag inte sitta här längre ska ju hämta upp busungarna!
Vi får höras en annan gång helt enkelt! :)

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Omröstning

Har du som läser bloggen barn?
 Ja
 Nej

Kategorier

Senaste inläggen

Tidigare år

Länkar

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2012 >>>

Arkiv

Nanooks Gästbok

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards