Nanooks

Alla inlägg under mars 2012

Av Jessica - 24 mars 2012 19:54

Här kommer en film, vilket inte sker allt för ofta här på bloggen, från middagsbordet där vi pratade med Jennifer om det vi gjort under dagen och hon är mamma upp i dagen och pratar gärna på, dock vart hon lite tystare när kameran åkte fram så vi fick ställa lite frågor för att få fart på pratet igen. ;)


Av Jessica - 24 mars 2012 19:29

Här har vi haft en härlig vårdag, barnen har varit ute på tomten och lekt i flera timmar och Johan har meckat motorcykel.. så våren är definitivt här nu! ;)


Själv fastnade jag inne längre än jag tänkt, men nu är det välrensade skåp här hemma och alla barnens kläder har gåtts igenom och sorterats upp i påsar om olika storlekar, jag hittade även alla kläderna i strl 86-92 som jag tyckte mig minnas med omöljigt kunde finna när jag letade.
Tråkigt nog har lite kläder som t.o.m hade prislappen kvar plockats bort för att dom var för små men många kläder i strl 86 som var stora samt en hel del kläder i strl 92 ligger nu fint vikta i Jacobs garderob. *nöjd*


Mitt i all rensning av kläderna hörde jag en motor på tomten, inte en bilmotor utan något misstänkt like en mc-motor, och jovisst hade Johan grävt fram sin lilla Minimoto och tog just en testtur på framsidan, snart var det dock inte bara Pappa i huset som tog en testtur.. det ska börjas i tid! ;)

  

Lika som bär är dom mina grabbar. :)

 

Kul varé sa dom båda.. ;) 

 

Father and son moment..


Johan körde sakta runt sin bil med Jacob i knät, när Jennifer som var inne med mig såg detta ropade hon högt att hon minann också ville åka motorcykel!
Så på med kläderna och ut och villigt klev hon fram för att få åka lite, men efter bara en vända runt bilen blev det stopp för då hade hon fått nog och hon sprang bort från den "läskiga" motorcykeln och vägrade även att sätta sig en stund så mamma fick en bild på henne på minimoton, den var ju så "farlig" även när det var avstängd. ;)

Fast det var en annan visa vid matbordet på kvällen.. (film kommer)

Av Jessica - 24 mars 2012 12:09

Tjollahopp allesammans!


Nu har allt vänt åt det bättre hållet, mitt humör är på topp och jag fick en positiv nyhet från jobbet igår och därpå lite beröm som gjorde att jag växte säkert en halv meter iaf! ;)


Den goda nyheten var att jag kan hålla Olga och André inlåsta den tid (troligen ett par månader) som krävs för att få dom tama utan att André ska riva huset för att (nu till berömmet: "du är så bra på att aktivera katterna").
Dagen innan hade jag efter lite disskutioner med en voluntär kommit fram till att det INTE skulle gå att hålla just André inlåst i flera veckor utan att denna kisse skulle riva huset och det är ju liiiite svårt att övertyga maken om att André är perfekt för oss när han samtidigt river ner huset.. denne persons lösning vore att bygga en inhägnad att ha honom i tillsvidare, men vi kan ju inte bygga en inhägnad bara för att hålla honom i ett par månader för att sedan riva denna.
Så från att ha luskat lite och tänkt att nu är det klippt, jag kan aldrig få hem Olga för en bättre match än André skulle inte gå att få fram, men nu är jag hoppfull igen.

En dag.. ja, då ska lilla underbara Olga och busfröt André få flytta hem till oss. *längtar*
Som avslutning på en intensiv dag med jobb igår tog jag mig lite tid att bara gossa och gulla med Olga, och jag fick klia henne länge under hakan bättre avslutning på en intensiv dag på jobbet finns inte! ;)


Här hemma har det fortsatt i städandet tecken.. efter att vi blivit väckta runt 05.00 på morgonen (vår son är liiiite morgonpigg) så har vi börjat ta itu med vårstädningen här hemma.
Johan är ute och städar garaget (och meckar motorcykel) större delen av dagen medan jag tagit itu med alls skräp som samlats i hallen dom två senaste veckorna, och nu kan vi äntligen sitta ner på bänken igen! Ni som sett vår hall vet att vi har gott om sittplatser men det fanns innan städningen inte plats för en endaste person att sitta ner. :/


Nu ska jag byta gardiner och putsa lite fönster, rensa efter hunden på trädgården, bada och klippa hunden och om jag orkar och hinner ska jag även ta och städa lite burar.
Johan har lite annat jobb framför sig, mecka lite mer motorcykel antar jag att han kommer klämma in i schemat oavsett men i övrigt är det tre persienner som ska bytas sen hoppas jag han försöker bli klar med byrån som vi pysslat med i närmre sex veckor nu. (Foto kommer)

   

Efter att ha vaknat runt fem på morgonkvisten, vräkt i sig frukost, busat utomhus och även rymt över till grannen en snabbis, sen varit inne och busat lite med mamma och systeryster och vräkt i sig hela två portioner gröt så slockande lilleman i soffan, som ni ser kan han bara halvvägs.. ;)

Av Jessica - 21 mars 2012 21:33

..det kan lika gärna bli fel och du står där med lång näsa och massor av arbete för att få allt rätt igen..


När man har haft prematura barn, varit föräldraledig både med vård av allvarligt sjukt barn och vanlig VAB och likaså varit arbetslös och vabbat inser man snabbt att systemet vi har här i Sverige som ska vara så "bra" inte alltid fungerar.
Även om man gör rätt blir det fel ibland, nu sitter jag med pappersarbete framför mig för att få ut två dagars VAB i Januari, dagar jag begärt in på ett korrekt vis och likaså bif alla papper dom kan tänkas behöva men nu måste jag överklaga deras belsut att vägra ge mig mina pengar pga att deras system inte fungerar så bra..
Jag har begärt pengar för tre dagar Ons-Tor-Fre, men barnen som bara får gå 15h/v då jag var arbetslös gick på dagis Mån-Tis-Ons och därför kunde bara dagis intyga att barnen varit sjuka på Onsdagen.
På papprena som sänts in framgår det tydligt att jag är arbetslös och hör till Arbetsförmedlingen, jag avstår från A-kassa dessa två dagar MEN enligt kvinnan jag pratade med i telefon skulle jag först inte begära pengar för dagar jag iaf hade barnen..?? Att jag var arbetssökande och inte fick lämna barnen mer än 15/h vecka var obetydligt..
Sen efter prat med en kollega och dubbelkoll så såg hon att jag avstått pengar från A-kassan men då ville hon att jag skulle intyga att jag varit hemma med sjuka barn. Hur intygar man att man varit hemma med sjuka barn, själv?
 
Okej, efter ännu mer prat kankse jag borde ha rätt till dom där pengarna, i alla fall.. så nu måste jag skriva ett brev om varför jag har rätt till dessa pengar och hoppas på att jag får ut summan någon gång i år.
Borde inte deras system klara av sådana här situationer? Det borde finnas många fler än jag som upplevt samma sak, och varför kollade dom inte på Försäkringskassan med A-kassan från första början eller ringde mig om nu något var galet?
Något brev om detta har jag inte fått bara detta brev att dom redan beslutat att jag inga pengar ska ha. *suck*


Det ska väl gå att lösa detta.. men det känns som denna timma i telefonen med Försäkringskassan kunde spenderats på ett bättre sätt, likaså den tiden jag nu måste spendera på att skriva ett brev för att överklaga deras beslut.

Av Jessica - 21 mars 2012 15:30

Hej
 

Morgonlek i nattlinnet är bara för roligt! ;)


Här hemma har vi (eller snarare jag) haft krig med vår tvättmaskin i närmre två månader då den har inte velat skölja, tvätta klart programmen och nu vägrar den att cetrifugera.
Så har spenderat hela gårdagskvällen och nu på eftermiddagen säkert en halvtimma med att tömma eländet så jag åtminstonde fick ut tvätten som var dyngsur! Varför har vi inte en torktumlare? Jag tror faktiskt jag skulle vilja ha en torktumlare så vi slapp ha tvätt hängandes ÖVERALLT jämt!
Det blir ju en hel del med mitt jobb där jag stinker kattlåda och ser ut som en katt och därför byter kläder varje dag, likasom barnen som nästan alltid går igenom två omgångar kläder per dag, sen har vi ju allt till djuren och maken,och allt annat som finns i hushållet som sängkläder, filtar, handdukar.. ja, här tar då tvätten aldrig slut. *pust*
 
Men nu har maskinen gett upp totalt så vi har rotat leda på papprena från när vi köpte den och mitt i all irritation fick vi en ljusglimt, tänk vad smarta vi var den där gången när för flera år sedan för vi hade minsann försäkrat eländet i hela fem år! Gissa om vi var glada över den saken nu när maskinen är trasig! :)


Sen återstår att se när dom kommer och lagar den också.. någon som har en extra maskin att låna ut så länge? ;)


 

Jag bad barnen städa.. alltså jag vet inte om detta kan kallas städa? ;)
Medans Jennifer la i alla duplo bitar kastades dessa snabbt ur lådan igen av den som bosatt sig däri. ;)


Nej nu kan jag inte sitta här längre ska ju hämta upp busungarna!
Vi får höras en annan gång helt enkelt! :)

Av Jessica - 18 mars 2012 10:51

Detta är den äldre av grabbarna.


Jag kollar alltid in annonserna på Blocket.se för att se om någon annonserar ut marsvin som kommer från mig, det har hänt ett par gånger och jag vill få tag i dessa djur innan dom går vidare till någon utan min vetskap.
 

Igår hittade jag en annons om två små grabbar på 3månader resp. 10månader som skulle skänkas bort pga att dom inte fungerade ihop och dom skulle skänkas bort till ett liv på varsitt håll utan kompisar. I mina ögon är detta rena katastrofen då det först och främst handlar om två marsvin som gått ihop en väldigt kort tid samt om en tonåring vilket alltid kan var lite knepigt men att på grund av detta straffa dom för livet genom att leva ett helt liv i ensamhet är fruktansvärt.
Nu bor dom här hos mig och sitter i en avdelad bur för att inom ett par dagar få ett redigt bad få gå ihop i en stor bur och med min överblick lära sig gå ihop igen. Det får ta den tid det tar huvudsaken är att dom slipper leva ensamma, sen när jag är säker på att dom fungerar ihop och är friska och fina så kommer dom få ett nytt hem tillsammans. :)


Raringarna kom med en lapp där det stod att den yngre av dom var "livrädd för händer" och för att inte tala om all skräpmat som skickades med.. *Morr*
Lilleman är tam, lugn att hantera och är allt annat än rädd för händer, och skräpmaten ligger i sopporna och nu får dom bara vettig bra mat, nu är det bara en sak kvar att ordna med.. deras namn.
Dom hette Grisen och Rufs när dom kom hit, inget av namnen är passande i tycker jag.. så nu behöver jag namnförslag till dom båda, gärna med Disney-tema men ett passande namn utanför det temat fungerar också bra.

 
Så kom med förslag här ser ni foton på raringarna: 

 



Söt är han Lilleman! ;) 


En annan fundering jag har är om den yngre av dom möjligtvis kan vara en lunkarya?
Nu är jag inte särskilt kunnig på just långhåren men i mina ögon påminner han verkligen om just en Lunkarya.

Av Jessica - 13 mars 2012 20:15

Kvällsdiskutionen gick runt det faktum att Jacob hade två tatueringar en per arm nu, då dom just fått varsin ny, medans Jennifer bara hade en då hennes "gamla" varit så sliten att jag tvättat bort den.
 
Mamma- Jacob gamla tatuering är fortfarande fin så den fick vara kvar.
Jennifer- Fort...?
Mamma- Fortfarande
Jennifer- Fort va ré
Mamma- (skratt) Nej,"Fortfarande"...
Jennifer- Fort faren..
Jennifer- Fortare..

Vi gav upp straxt efter hennes tionde försök, "fortfarande" var ett svårt ord att uttala. ;)
Jacob försökte glatt han med; forfa, fotre osv. efter ett tag tittade han på min mun när jag uttalade ordet så tydligt jag kunde och sen sa han bara "Aaaa" varje gång efter det. ;)
 
Jag skrattar gott varje dag åt saker barnen säger, men att komma ihåg alla roliga kommentarer och samtalsämnen på kvällarna är desto svårare, men ska försöka bättra mig på att dela med mig av dessa till er likaså för att jag själv ska kunna läsa och minnas dessa små vardagshändelser längre fram. :)

  

 

Busiga André.

  


Jag gjort en hel del framsteg på jobbet på sistonde
Bla har jag lyckats klappa min lilla älskling Olga på "riktigt" två dagar i rad nu. Alltstå klappat henne över hela ryggen/sidan och hon har verkar gilla det då hon kisat eller blundat lite och idag tror jag minsann att hon spann lite också! ;)
Likaså har jag gjort framsteg hos André som nu vågar komma fram och nosa mig på händerna och äta godis ur händerna.
Olgas mamma Tea hälsar mig med lite tass-handskakning varje dag.. det kan låta lite knasigt men Tea "slår" med tassen mot mig när jag hälsar på henne men till hennes förfäran så insåg hon snart att jag inte blev rädd eller tog bort handen utan bara lungt väntade på att hon skulle sluta "slå" mig.
Så nu vet hon att jag inte är rädd så hon mera "lägger" tassarna i handen på mig som i en tyst protest mot att jag är nära men hon blir inte rädd eller fräsig längre utan ser snarare hur cool ut som helst och kan t.o.m blunda lite. *stolt*
Florence som gör likande det Tea gör har även hon slutat fräsa och slå med tassarna mot mig, numera kan hon luta sig fram och nosa mig på handen utan att drämma till mig direkt efteråt. Och det i sig tycker jag är alldeles strålande. :)
Många fler katter än så här har sakta börjat visa mer och mer förtroende mot mig och det känns så grymt bra innombords när man är delaktig i dessa framsteg, för varje framgång kommer dessa katter närmre ett nytt hem där just dom kan få obegränsad kärlek och få chansen att starta ett nytt liv.

Av Jessica - 7 mars 2012 21:00

Hejsan


Här rullar dagarna på i full fart med ärenden, jobb, hushåll, barn och djur. ;)

 
Och bara för att man har halva dagen ledig betyder det inte att man är just "ledig".. Idag med Jennifer på släptåg av det skälet att hon nog behövde lite mamma-tid och lugn och ro (jo, att sitta i bilen och prata, sova och snacksa lite på majsbågar är lungt och sen att fika lite och titta på barnprogram hos Mormor är inte heller så jobbigt). ;)

Att lösa hämtningen av Jacob löste sig till det bästa med att Farmor Tarja lovade att hämta upp Jacob mellan 15-16 på Förskolan så jag kunde göra alla mina ärenden i lugn och ro, sen vart det Johan som iaf kom iväg så pass från jobbet att han kunde hämta Jacob själv. :)


Dagens att göra lista

06:30 Gå upp och sköta alla morgonsysslor
07:40 Åka till Förskolan och lämna av barnen på sina resp. avdelningar med info om dagens schema ändringar
08:30-12:00 Jobba på Katthemmet
12:40 Hämta Jennifer på Dagis
13:00 Hämta hunden hemma och likaså en skötväska
13:30-13:45 Kika in på "Hej&Hå Barnbutik" där jag fick ut lite pengar för saker jag lämnat in och samtidigt passade på att fynda två par byxor och två tröjor till Jacob.
14:15 Var jag hemma hos barnens Mormor & Morfar, där jag äntligen fick lite lunch!
         Sen lite småplock av saker jag skulle hjälpa min mor med och visa henne. :)

16:00 Hämta lite kläder jag fått ärva av underbaraste familjen Thörn. (TUSEN tack!!!!)
17:00 Hämta upp lite saker folk skänkt på Coop i Arninge till Katthemmet. :)
18:00 Hemma, Äntlingen!, Dags för middag. och mys med barnen
19:00 Lägga barnen, medicineringar, välling och allt som tillhör
19:20 Sätta igång tvättmaskinen
19:30 Plocka undan tvätt, rensa igenom alla kläder vi fått på vad som ska sparas till senare och vad som ska in i       skåpen nu och sen märka allt som kan användas nu.
20:30-21:00 Redigera foton (ovanligt få) och maila till jobbet
21:00 Ovanligt nog hade jag ork o tid att blogga lite
Kvar att göra: Mata marsvinen, tömma o fylla diskmaskinen, packa ner kameran och sen får jag äntligen slänga mig i sängen för att få ett par timmars välbehövlig sämn. *gäsp*

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Omröstning

Har du som läser bloggen barn?
 Ja
 Nej

Kategorier

Senaste inläggen

Tidigare år

Länkar

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2012 >>>

Arkiv

Nanooks Gästbok

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards