Nanooks

Alla inlägg den 5 mars 2012

Av Jessica - 5 mars 2012 21:20

Ja, jag hade väl inte alltid så mycket att göra när båda barnen låg sjuka, så medans dom sov passade jag på att pyssla lite men inte med städ och stök som annars utan riktigt pyssel. ;)
 


Bland annat prövade jag att göra decoupage på min gamla (och i mina ögon fula slitna dalahäst) med hjälp av lite trälim blandat med vatten och ett par snygga servetter som jag fyndade för någon vecka sedan på Rusta.
Resultatet blevklart godkänt i mina ögon, speciellt som detta var första gången jag gjort decoupage, men kan ju erkänna att maken kanske inte höll med om det blev så snyggt.
Och ja, den ska få på sig lite klarlack så den håller bättre och blir lite glansigare men det hade vi inte hemma. ;)



  

Nästa pyssel blev en varant på "mobil" åt min dotter, sen kanske man skulle ha tänkt på att inte använda något blått då den försvann totalt mot barnens blå vägg. *S u c k*
Får göra om och göra rätt nästa gång när jag hittat ett par snygga bita papper jag kan använda mig av (som inte ska vara blå!)

Barnen var rätt så intresserade under tiden den tillverkades och för att göra dotra nöjd fick den hängas upp i vardagsrummet då mamma vägrade hänga upp den i barnens rum där den försvann.
Även denna såg maken lite snett på, sikken tur att han är van vid mina påhitt! ;)

  

Så här gör du:

Jag klippte ut figurer (efter pepparkaksformar) på lite styvare papp. Och klistrade på lite presentpapper och servett bitar på den som dekoration och sen trädde jag dit några pärlor och klistrade fast snöret innan jag satt på ena sidan med presentpapper.
Mycket enkelt och man kan ju göra i så många varianter, men det blir nog finare om man har lite olika färger på figurerna och lite fler pärlor emellan dessa.

Av Jessica - 5 mars 2012 20:49

Tjollahopp!


Här går det framåt vad gäller sjuklingar, vi har reducerat två stycken som ska få aktiveras på Förskolan och en tredje som visserligen fortfarande är trött men som inte vill vänta utan åker till kattorna (som Jennifer säger), sen håller vi tummarna att den fjärde familjemedlemmen slipper bli sjukare så vi kan leva lite vanligt vardagsliv igen. ;)
 
Efter att mycket intresserat ha följt min mors mail-växling med en syssling jag inte vetat om men som pysslar med lite släktforskning får man ta del av en hel del gamla foton och annat intressant, för det är ju tyvärr så att när den äldre generationen går bort försvinner så mycket information om ens släktingar som inte längre finns kvar. :/
Men mitt i allt detta fick jag idag hem ett mail med ett foto på min Morfar, och gissa om jag blev stolt när jag såg att han ägde en motorcykel!
Wow.. måste nog säga att det är rätt så häftigt, med risken att låta barnslig! ;)
   

 

Här har ni min häftiga Morfar Yngve, som jag så gärna hade velat träffa! :)

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Omröstning

Har du som läser bloggen barn?
 Ja
 Nej

Kategorier

Senaste inläggen

Tidigare år

Länkar

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2012 >>>

Arkiv

Nanooks Gästbok

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards