Nanooks

Alla inlägg under mars 2010

Av Jessica - 9 mars 2010 16:34

Hejsan!


Tänka sig, idag mår jag mycket bättre och vädret med en strålande sol och klarblå himmel har gett mig en helt ny energi! :)


Idag har jag haft en riktigt bra dag, jag har pussat och busat mycket med Jennifer, sen har jag medans barnen sov passat på att riktigt noga städa vårat sovrum. Nu är det dammat, dammsuget, skrubbat, putsade fönster och nya påslakan.. det ser så härligt vårigt ut nu! ;)


Jag har t.o.m fikat nu på eftermiddagen, det var länge sedan jag gjorde det själv.. men Jennifer klagade inte när det serverades pepparkakor och mjölk medans mamma tog lite kaffe. :)

Jag passade på att fota henne och mina underbara djur under fika pausen oxå.

Såklart var även Ior med under vår fikapaus. :)

Zingo.

Sallie.

Stella.

Av Jessica - 9 mars 2010 16:29

Lite fina foton tagna senaste dagarna.

Av Jessica - 8 mars 2010 19:00

Hej


Ja, nu har jag oxå börjat bli sjuk. *suck* Inte så farligt än då jag iaf inte har feber ännu, men den typiska snuvan, halsont och tröttheten som hör till förkylning till har jag fått. :(

Jennifer verkar däremot helt klart vara på bättringsvägen, hon har haft över/runt 39grader hela helgen, men idag verkar hon mycket bättre och har knappt haft feber alls. :)  Vi har däremot funnit en ny tand, så antaligen är det därför hon blivit sjuk, nu har hon 7st tänder! *stolt*


Nu har alla inackorderingar åkt hem, även om det känns skönt för att jag börjar bli sjuk så känns det lite tomt oxå. :(

En annan sak när jag ändå fört marsvinen på tal, troligen kommer jag vara vakt åt en bekants marsvin medans denna åker ut på volentär arbete i 4mån, jag kommer under tiden ta en kull på ena honan och fhv få en pet-kull här till sommaren. :)


Ja, något annat har jag nog inte att skriva om då vi bara tagit det lungt dem senaste dagarna.

Av Jessica - 7 mars 2010 12:35

Hejsan!


Ja, igår vart det mycke prat om allt och ingenting hos min syster, men när min ev dräktiga katt kom på tal berättade min bror en rolig sak..


Min katt heter Zingo. Ja, hon e döpt efter just läskedrycken Zingo med Apelsin smak. Passar ju perfekt på en orange katt tycker jag! ;)


Men tydligen har Zingo även funnits i andra mer eller mindre skumma smaker;

1973 lanserade Zingo i 3st nya smaker Choklad, Banan och Päron.

Choklad-Zingon är förmodligen första försöket att göra en vattenbaserad chokladdryck. Och som ni kankse listat ut så vart den ingen hit direkt. ;)


Men lite kul fakta att veta om när man ändå har en orange kisse döpt efter läskedrycken.. :)


Av Jessica - 5 mars 2010 19:58

Hejsan


Jag har inte bloggat på ett par dar så försöker göra ett kort försök att blogga lite nu.


I Onsdags var jag på BVC med Jennifer och Jacob, Jennifer gjorde sin 1,5år kontroll (kunna stapla klossar på varann, kunna kladda med kritor, kunna säga 8-10ord osv). Hon kunde allt utom säga 8-10ord, hon säger ung. 6-7ord. Men det var ingen farapå taket, det ta rhon ju igen snart. :)

Vi passa på att väga och mäta Jacob oxå, och han väger nu 4,1kg och är 54cm lång! *mycket stolt mor!*


Idag vart det ingen sovmorgon, vi vaknade närmre kl 4.30-5.00 då Jacob inte ville sova mer (han hade ätit tätt hela natten), och så började Jennifer hosta och låta så Johan tog hand om henne och jag tog Jacob. Och sen vart det ingen mer sömn för mig, då Jacob ät dåligt, kräktes, vill äta igen efter ca 45min osv. Tillslut somnade han och jag hann kankse sova i 20min innan Jennifer började gråta. *pust*

Upp och ta hand om Jennifer som verkade mycket snorig och hostig, men åtminstonde inte särskilt varm. Efter ett försök att få ordning på mat åt mig och henne så slutade det med att Javob vaknade, jag böt blöja och han kräktes ner hela skötbordet, efter att ha satt honom i babysittern kräktes han igen! Nu vart jag orolig och försökte ringa Bvc men det hade stängt?! (Får man verkligen stänga ett Bvc bara för att det är sportlov?!) Så vart att ringa sjukvårdsupplysningen, och dem bad mig hålla koll på att han kissa, om han fick feber, blev apatisk osv skulle jag ringa igen.

Jennifer testade mitt tålamod under morgonen och när hon tillslut medvetet kastade ner sin fulla mugg så golvet och mattan badade i vatten fick jag nog och jag la henne igen, och hon somnade om utan protester.


Bror ringde och frågade om det gick bra att dem kom över, och dem fick veta hur läget var; Jennifer är sjuk, Jacob kräks och huset ser ut som ett bombnedslag!, men det gjorde inget dem  kom gärna ändå. :)


Så efter att ha ammat Jacob så hade jag en lugn stund och jag passade på att städa; tog hand om disk, damma och torkade av bord och bänkar, dammsög, gjorde rent på muggen, satte på en tvättmaskin.

När dem sedan kom var det rent, och Tarja undrade vilket bombnedslag jag hade pratat om. ;)

Dem var här en stund och Tarja och jag pratade en hel del, dem ville gärna gå på promenad men för säkerhets skull ville jag ta tempen på Jennifer först.

Och gissa om jag blev förvånad, hon hade hela 39graders temp! Så nej, någon promenad skulle det inte bli. Hon fick med en gång alvedon och slemlösande av mig, som verkade göra lite nytta iaf.


Nu till kvällen tog jag tempen igen, och den var nu 39,5grader, så några kalas för hennes del den här helgen kan vi ju glömma.

Men jag kommer nog att hälsa på Sussie (min syster) imorgon med Jacob iaf, hon har ju inte ens träffat Jacob än! På vägen dit ska jag förbi päronen och lämna av Pärlan, en kanin, som ska hämtas hos dem imorgon förmiddag.

På Söndag ska Terese firas, hon fyller 11(?) år då, men Johan har ännu inte bestämt om han åker dit en sväng eller inte. Jag kommer oavsett att stanna hemma med Jennifer och Jacob.


Nej, nu vill jag koncentrera mig på Let's Dance.

Ha en fortsatt trevlig kväll! :)

Av Jessica - 2 mars 2010 19:46

Fotona togs igår. :)

Av Jessica - 2 mars 2010 19:32

Jag passade på att fotografera Jennifer i smyg när hon tittade ut genom fönstret.

Det måste finnas något intressant där ute..

..här kom hon på mig. ;)

Och sen ville hon komma fram och krama mig. :)

Detta var vad hon såg, massor av snö! :(

 

 

Fotona togs i Måndags efter hennes eftermiddags-vila.

Av Jessica - 2 mars 2010 10:45

Hejsan


Ja, ni som läste mitt inlägg igår kunde se att jag funderade lite på OM jag skulle handla elle inte, likaså var jag orolig för att få kontroll ensam med båda barnen.

(Jag avskyr oväntade händelser och pga min sjukdom "Aspberger" vill jag att allt följer dem vanliga rutinerna.)

Så vad händer då?!

Jo, till en början glömmer jag bärselen hemma! *panik*

Men det löste sig på bästa vis, lämnade av Jennifer hos Farmor och Farfar vilka var hemma med Jennifers kusiner Linus och Frida. Skönt, då hade jag bara Jacob att hålla koll på.

Sen väl i butiken vart jag lite tressad, men det är för att jag verkligen inte gillar att handla själv, men det gick ganska bra ändå. Alla varor på listan inhandlades utom 2st som jag kommer handla på IKEA istället. :)

Men väl i kassan så händer det jag oroat mig för.. självklart fick jag kontroll!!! :(

Men det gick ändå bra, tur nog var det ingen kö bakom mig, även om jag vart stressad bara hon sa ordet kontroll.


Johan ringde när han slutade och talade om att vi var bjudna på middag hos Bror och Tarja, så efter att ha handlat klart var det bara att åka till vallentuna, amma Jacob och sedan äta middag. :)

Tusen tack för både barnvakt och middag!! *stora kramar*

Men eftersom klockan redan var 19 och vi skulle åka hem på dåligt plogade vägar och jag skulle mata alla djur, packa in alla varor, natta Jennifer och amma Jacob och försöka komma i säng till 22 efter CSI, så var jag ganska stressad att komma hem någon gång.


Väl hemma, före Johan, så kunde jag inte ens komma upp med bilen på vår uppfart! *suck*

Men självklart(!) så lyckades Johan på första försöket med min bil. *morr*

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Omröstning

Har du som läser bloggen barn?
 Ja
 Nej

Kategorier

Senaste inläggen

Tidigare år

Länkar

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
1 2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Mars 2010 >>>

Arkiv

Nanooks Gästbok

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards