Nanooks

Alla inlägg under juni 2009

Av Jessica - 16 juni 2009 16:05

Hejsan


Här är dem sötnosar som söker nya hem just nu..


SmåtjejernaSötnosar!


Dessa söta tjejer är födda Oktober 2008, och är båda lugna att hantera och som synes riktigt docksöta bägge två!

En av tjejerna är en renrasig Teddy från Rospiggens marsvin, stamtavla medföljer. Den andra tjejen har jag inga uppgifter på förrutom födelsedatum.

Dem söker ett nytt hem tillsammans, (EJ till Avel!). Säljs ihop för 150kr.

Eller med burpaket från 600kr


Dessa grabbar söker oxå ett nytt hem!

Sixten & Blixten

Ett nytt pojkpar med namnen Sixten och Blixten.

Den familj som lämnade hit dem varken betalade eller lämnade några uppgifter om marsvin annat än att dem kommer från uppfödare och är runt året?

Jag skulle gissa på att dem är yngre än året, då dem ärväldigt små. Dem kan tjaffsa lite men inte tillräkligt för att man kan kalla det gräl, gissar mest på att det har med åldern att göra och att det kommer lägga sig inom kort.


Vill ni ge dessa grabbar som inte blivit överdrivet hanterade och bara rent av dumpade här en ny chans till ett liv med lite omsorg och kärlek, hör av er!

Dem säljs för 150kr ihop, eller med ett burpaket från 600kr.


Och såklart finns lilla sötnosen Nova kvar här i sökandet av ett nytt hem. Gärna där det redan finns en eller flera tjejer runt 4års åldern. 100kr. 

Se foton häri bloggen!

Av Jessica - 15 juni 2009 16:23

Hej


Idag hade vi tid hos läkaren som skulle berätta hur dem skulle följa upp den här graviditeten plus så skulle vi kolla hur långt gången jag var.


Vi fick  till en början veta att dem kommer ha extra kontroll på mina värden och ta mer urin och blodprov.

Och from v 24 kommer läkaren ha extra kontroller för att kolla att min livmoderetapp inte blir påverkad, i värsta tänkbara fall och den blir påverkad kommer jag bli sjukskriver på halv eller heltid.

Detta innebär att jag inte får sköta om min dotter eller anstränga mig det minsta. Detta för att förhindra att den här graviditeten oxå blir för kort.


Oavsett kommer jag få ta det lugnare runt v 29 och framåt (detta är första veckan i December) för att försöka hålla bebisen kvar i magen, alla inackordering kommer därför stängas över Jul.. igen. Jag e ledsen för detta. Men mitt barns hälsa går före..


Jag e beräknad att få barn i mitten av Februari, så nu håller alla i familjen tummarna att barnet inte kommer förren 2010!


Jo, förståss vill ni väl veta hur långt gången jag e?

Jag har måååånga veckor kvar, då jag är ca 5-6v gången än så länge.

Av Jessica - 12 juni 2009 14:43

Hejsan


Idag har det gått trögt här.. jag har nått botten i illamående. Sämre än idag har jag inte mått i den här graviditeten, hoppas bara nu att allt vänder och bara blir bättre.


Nyss flyttade Fjellrose och Abby till sitt nya hem. Lycka till med dem båda!


Jag som tänkt pyssla lite ute i marsvinsrummet och i trädgården har blivit sittandes inne, då det verkligen står spön i backen. Här regnar det rejält!


Men det är väl inte hela världen att sitta inne och mysa med min dotter och hundar och kisse och äta gott (frukt bla. vindruvor, plommon och persikor).


Igår vart det inte att jag hade tid och fota några marsvin, foton kommer när jag vågar ta mig ut till marsvinen utan att bli dyngsur.

Igår flyttade också Sixten och Marcus. Lycka till med dem båda!


Nu ska jag passa på och fika lite, ha en fortsatt trevlig fredag allesammans!

Av Jessica - 11 juni 2009 15:12

Hejsan!


Idag när jag kom till Vällingby hade redan marsvinen blivit lämnade, och vilka marsvin då.. dem e heeeeelt bedårande bägge två!

En är en rasren teddy från Rospiggens marsvin, hon är trefärgad i vitt/golden/svart, mestadels vit men en hel del färg i ansiktet.

Den andra var en nonsel (släthårig) liten sötnos i tort´n white. Dvs trefärgad i golden/blöack/white och hon var mig en färggrann tjej!

(Är sanningsenligt lite kär i nonself-honan som jag ska fundera lite på om hon får stanna ett tag) Men teddyn kommer bli till salu om inte med sin burkamrat så med någon av alla andra honor jag har för omplacering från 2-4års ålder.

Foton kommer ikväll!


Jag är annars återigen och jobbar lite i Vällingby, Jennifer som vant sig sitter lungt o leker i sin vagn härbrevid med hörselskydden på huvudet för att inte förstöra hörseln. O till o från ligger hon o sussar så sött. :)

Vilken underbar dotter jag har! *stolt mamma*


Staxt ska jag iväg till butiken och handla lite morötter m.m till djuren. Kanske några fler gurkor åt mig oxå. *funderar*

(E galen i gurkor m salt på, ännu en graviditets idé.)  ;)


Imorgon eller ikväll ska jag storstäda resten av alla burarna hemma, plus försöka klippa lite mer gräs åt djuren (vart inte mycket sådant igår då det spöregnade när jag kom hem!).. Längtar till Lördag då ska det iaf inte regna så djuren får komma ut och springa av sig lite.. plus att jag kan fortsätta måla i rummet så burskåpet blir klart till Juli.


Appropå Inackordering, jag har MASSOR av burar tomma året ut.. det är bara att boka, här finns gott om plats för fler djur! :)

(Ute-burar kommer Inte byggas i år, men jag kommer köpa minst 1st till!)


Hö-balar finns till försäljning 100kr/st. ca 15kg/st.

Burpaket 100x50-paket finns flertalet till salu!

120x50-paket finns 1st till salu!

(Sälj enbart i samband med omplacering av marsvin.)


Nu ringer det på dörren, återkommer ikväll!

Av Jessica - 10 juni 2009 19:00

Hejsan


Idag har jag jobbat lite extra i Vällingby, känns bra att börja komma igång då jag ska klara alla jobb själv om ca 1år. ;)


I övrigt så tog jag hem Sixten och Nova idag och gissa vad som hände.. ?!

Jo, dem transporterades i varsin kartong.. men när jag tog ut dem ur bilen var dem i samma kartong. Marsvin!!! *suck*

Nova ska knappast vara parad för den sakens skull, det fanns inget som tydde på att dem överhuvudtaget hade parat sig, dem ville nog bara ha varanns sällskap. ;)


Men iom det som hände valde jag att inte sätta ihop Marcus och Sixten idag, dem sätts ihop imorgon.


Jag har även fått ett telefonsamtal om två små tjejer på ca 8mån som skulle skänkas bort på blocket, dem valde att lämna djuren till mig istället.

Dem kommer till Vällingby imorgon förmiddag, då annonsen inte inehöll foton vet jag inte något om ras och utseende än. Men foton kommer!


På kvällen när jag kikade till djuren hade kanin-mamman (en inackordering m ungar) råkat få med sig en hungrig bebis ur boet. En söt liten rackare var det, men det vart att städa ur buren och krångla in lillen i boet med sina syskon. Familjen som hämtar sina kaniner i helgen kommer bli glada över att få höra att det är flera små ungar i boet. Och alla verkar må bra. :)

Om dem smiter ut mer ur boet ska jag försöka ta ett foto innan dem åker in i boet igen. Mamman e väldigt duktig och hade fullt sjå i att fylla i boet när jag grävde ur ingången så pass att jag kunde få in den lilla smitaren.


Kankse ska man tinga en liten bebis? Vad sägs om en liten söt dv.vädur tjej till samlingen?

Varför jag inte vill ha en kille? Jo, därför att förra året var jag djurvakt åt en charmig liten blå dv.vädur kille som jag föll pladask för med en gång! han skulle dem ev omplacera.. jag väntar fortfarande på det samtalet för den lilla sötnosen är alltid välkommen hit! ;)

Om han kommer hit får han gå med Soda. Om jag skulle ha yttligare en hona så skulle jag försöka få alla att funka ihop, mest genom att ge dem en gemensam bur på  ca 190x90cm, massor av olika hus och mycket utevistelse och aktivering. Plus att jag skulle kunna få enstaka kaninkullar under dem närmsta åren. ;)


Nej, nog nu, återkommer imorgon!! :)

Av Jessica - 9 juni 2009 20:44

Hej


Idag skrevs jag in på Mvc, i nästa vecka ska jag få träffa en läkare som ska göra en bedömning hur vi ska följa upp den här graviditeten och som ska avgöra hur långt gången jag är. Gissar själv på att jag är i 8:e v nu.


Den 22 Juni ska jag på del 2 av inskrivningen då det är dags att ta en massa blodprover och tester m.m


Högst på listan vad jag längtar efter just nu är:

1. Hur långt gången jag är

2. Ultraljudet

3. Att känna första sparkarna

4. Att få hålla vår bebis!


* * * * * * * * * * * * * * *


Ikväll åt vi en god middag hos Farmor och Farfar. Tusen tack! :)


I övrigt har det inte hänt mycket idag då jag e såååå trött just nu, men den delen av graviditeten läger sig tur nig snart.


Marsvinsinfo:

Sixten o Marcus är tingade tom helgen.

Ett till marsvinspar är på ingång.

Och imorgon kommer Sixten och Nova hit.

Av Jessica - 8 juni 2009 20:29

Hejsan!


Vi har ju en liten bebis i magen, tjej eller kille..


Så vi vill gärna ha lite namnförslag.
Dem namn vi har på intresselistan än så länge är:


Pojk-namn:

Theo

Eric

Leo


Flick-namn:

Evelina

Wilma

Elin

Av Jessica - 8 juni 2009 19:54

Hejsan!


Söndag:

Idag var vi och slängde sopor tidigt på morgonen, vi passade på att köp lite jord till landet där vi ska odla oxå.


Väl hemma sedan vart det att klippa gräset och ha ut alla djuren, sedan tog jag en lite paus och bara satt i min flocks hage och gosade med alla mina sötnosar. Dem fick alla en genomgång av öron och klor oxå.

På eftermiddagen kom en familj och köpte Piff & Fnatte, lycka till med dem båda! :)


Till kvällen kom mina kompisar Linda och Therese över på lite tjej-kväll!

Vi började med en promenad med vagnen, hundarna och kissen. Det vart en mysig långpromenad med bla kelna hästar, en busig men rädd kisse som hoppa ner och opp från dikena varje gång hon blev rädd och en kort tur ner till badplatsen.


Sen vart det god middag bestående av rotfruktspaj, och till efterrätt frukt m glass.


Måndag:

Idag har jag varit i Vällingby och planterat klart det jag skulle ha planterat i förra veckan men ett par dagars regn gjorde att det blev lite uppskjutet. ;)


Jennifer har en egenhet som inte är alltförvanlig, kul att se på men samtidigt liiiite äcklig!

Hon tar tag i min mors goldens morrhår, drar dem till dig och sedan gapar hon stort!! Vår första tanke var att hon ville suga på nosen?!

Men nehe, där hade vi fel! Hon vill att dem ska slicka henne i munnen, det e ju sååååå roligt! *urk*


I övrigt har vi fåt avliva Johannes tyvärr, han gav upp i Lördags och ville varken äta eller röra sig någonstans. Jag insåg snabbt att det lindrigaste var att låta honom få somna in, så lilla sötnosen Sixten ska få bli Marcus nya kompis.

Sixten opch Blixten flyttade hem till sin uppfödare Stina Thörn i Fredags, Stina behåller Blixten då han ska användas i avel där. Medans Sixten ska få bli omplacerad med Marcus.


På Onsdag hämtar jag hem Sixten och lilla Nova, dem kommer bli till salu med sina nya kompisar här.

Nova kan även placeras ut i ett hem där det redan finns en kompis. Hon är väldigt barnvänlig och älskar o sitta i knät och bli matad med maskrosor! :)

Nova är 3,5år gammal ,stamtavla finns.

Sötnosen Nova

 Hur söt får man vara?

Härär sötnosen Nova, har ni en ensam tjej hemma som behöver lite sällskap så är Nova damen för er!

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Omröstning

Har du som läser bloggen barn?
 Ja
 Nej

Kategorier

Senaste inläggen

Tidigare år

Länkar

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
1
2 3
4
5
6
7
8 9 10 11 12
13
14
15 16
17
18 19 20 21
22
23
24
25
26
27 28
29
30
<<< Juni 2009 >>>

Arkiv

Nanooks Gästbok

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards