Direktlänk till inlägg 10 mars 2011
En riktigt god och lyxig måltid som inte kostar många kronor och som är busenkel att laga.
Plommonspäckade Karren.
1st karre i bit
Kryddor- salt och peppar efter tycke och smak.
Soya
Smör
Katrinplommon
Sätt på ugnen på 175c.
Skär bort ev fett på karren, och skär sedan små hål där du stoppar in katrinplommon, ha den mängd du vill, jag försöker ha i så många jag kan då jag tycker att karren blir lite saftigare då.
Sen har du på smält smör, (jag använder vegetabiliskt flytande margarin), lite soya och kryddorna. Jag brukar ta en pensel och röra ihop det hela med och sen se till att marineringen kommer överallt.
Sen stoppar du denna med en termometer i sig mitt i ugnen i ca. 1,5-2h.
När den är 75grader i den tjockaste biten är den klar.
(Jag brukar ta ut den minst två gånger under tillagningen för att vända på den och ha på lite smör.)
Rösti
riven rå potatis
salt och peppar
Rör ihop potatisen med lite kryddor och har i en varm stekpanna, stek en "tjock pannkaka" tills den fått färg på båda sidorna.
För att vända på den tar du en tallrik som lock på stekpannan sen vänder du helt enkelt ner "pannkakan" i tallriken, har ner den i stekpannan igen och fortsätter steka den på andra sidan. (Försöker du vända på den med en stekspade går den bara sönder.)
Det tar inte allt för lång tid att steka rösti, och det är värt tiden för det är vansinigt gott! :)
Hemmalagad sås
Spad från steken som du silat i en tät sil.
mjölk (ca. 3dl)
mjöl (ca 2msk)
soya (efter smak, jag har ca 1-2msk)
salt
peppar
Du rör ner mjölet i lite av mjölken, när du rört ihop det har du i resten av mjölken och kokar upp denna under omrörning.
När den har börjat tjockna har du i spadet från steken och rör om, och låter småputtra på låg värme.
Sen har du i lite kryddor och soya efter smak, tänk på att smaka innan du kryddar har du många kryddor i spadet kan såsen lätt bli lite stark.
(Tips! Blir den lite väl tjock ha i mer mjölk och om den blir lite tunn går det att ha i mer mjöl men det blir lätt klumpar om man har i mjök i en varm sås så detä rinte att reckomendera.)
Jättegod middag som passar både som bjudrätt som vanlig middag!
Såsen och plommonspäckade karren har min käre far lärt mig att göra.
Röstin gör alltid Johan. :)
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 |
4 |
5 |
6 | ||||
7 |
8 | 9 |
10 | 11 | 12 | 13 |
|||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 |
20 | |||
21 |
22 |
23 |
24 | 25 |
26 |
27 | |||
28 |
29 | 30 | 31 | ||||||
|