Nanooks

Alla inlägg den 26 mars 2016

Av Jessica - 26 mars 2016 21:28

Den här dagen började bra, solen sken och det var varmt och skönt ute så jag har äntligen börjat röja ute i landen, nu ska här göras om så vi kan odla mycket grönsaker i sommar. :)

 
Efter lunchen åkte vi till Norrtälje och gick in i butiken Blomsterlandet, där hade dom idag Hönsmarknad och då vi planerar att bli med hönor inom en snar framtid så var det extra roligt att gå och titta på alla möjliga hönsraser i verkligheten. :)
Jag har nog ett hum om vilka raser vi kommer skaffa,och dom var mycket större än jag trott men det passar oss utmärkt då vi inte kan ha dvärgraser ifall katterna får för sig några dumheter, men dessa bjässar kommer kunna sätta katterna på plats så dom behöver jag inte oroa mig för. :)
 


Jacobs favorit blev något otippad, denna Svarthöna.
Söt som socker var hon med sina snälla och ljuvligt bruna ögon, men tyvärr liten i storleken.
 

 

Dessa små raringar var så bedårande att man smälte, det är små vaktlar, inte särskilt gamla och helt ljuvliga. :)

     
Vi tittade på många fler höns, men jag missade att fota mina favoriter då jag hade fullt upp med att ställa frågor till ägarna. Aja, så tokigt det kan bli men jag fick i alla fall se min favorit ras, Australorpen det fanns tre hönor och en tupp på 10v i en bur som jag såklart föll för direkt. ;)
 

Det fanns även flera kaniner, stora bjässar till små kaninungar både för visning och försäljning,

denna lilla raring fick barnen klappa. :)

 

Vilken underbar matplats, ljus och inbjudande. :)

 
Sen åkte vi till Farmor och Farfar och hade en mysig eftermiddag. :) 

Vi åt lite påskmiddag med Farmor, Farfar, Farbror Jari och kusin Frida, mysigt och så klart efter god påskmat bjöds vi på kaffe och Memma med lite strösocker och grädde. :)
Det är en Finsk efterrätt som jag verkligen gillar, tänk vilken tur jag har som får ta del av en del traditioner från Finland, första gången för sidodär 9år sedan kunde jag inte förstå varför dom åt denna efterrätt alls men nu med åren som gått så har jag lärt mig att älska den. :)

 

Vi köpte en fin zonpelargon till Farmor när vi var på Blomsterlandet. :)

Av Jessica - 26 mars 2016 21:06

Anna och jag gör stan tillsammans. :)

 

I Fredags gjorde jag stan med min vän bästa vän Anna, vi började med en promenad till en underbar liten butik Anna lovat att visa mig, den heter Lakritsroten och allt i butiken innehåller lakrits! :)
Jag hittade godis sorter från när jag var liten, det var som att komma in i den underbaraste drömmen man kan tänka sig, speciellt om man som jag bara älskar lakrits! ;)

 

Foto från butiken Lakritsroten.

 

Sen efter lite lunch så vart det att gå och hämta ut Biobiljetterna som vi bokat innan vi gick runt i butiker och provade kläder och bara hade det trevligt. :)

 

Foton från Vetekatten. :)


Fika gjorde vi förståss, det fick bli finfika på Vetekatten, bakelserna var goda och då vi hade svårt att välja valde en varsin och delade på. :)
Hjärtat var en vit choklasmousse med passionsgele- en tillfällig bakelse dom har nu i Påsk, den var helt underbar! Den andra bakelsen var en vit choklasmousse med hallonmosse i mitten, den var gos men lite för söt för min smak.

 
Sen var det dags för Bio, vi hade bestämt sedan någon månad tillbaka att vi skulle se filmen "How to be single", den var rolig och sorgsen vi både skrattade högt och grät några tårar, och den var riktigt underhållande, mycket sevärd om ni frågar mig. :)
 

Sen vart det dags för middag, jag beställde Entrecoté med pommes och pepparsås, jättegott.
 

 
Vi åt på restaurangen Barbeque Steak House och till förrätt delade vi på en korg med vitlöksbröd och Tsatziki sås, likaså gott och rykande varmt var brödet, till efterätt åt vi gräddglass med färska jordgubbar och grädde, likaså gott men tyvärr lite få jordgubbar.
 

Vi kom hem betydligt tidigare än senaste gången vi var ute vilket kändes rätt lagom då vi båda är småbarnsföräldrar, sena nätter känns inte lika lockande när vi vet att barnen vaknar tidigt morgonen därpå. ;)

 

Tack för en underbar dag min kära vän, det här måste vi göra om snart! <3 <3 <3 

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Omröstning

Har du som läser bloggen barn?
 Ja
 Nej

Kategorier

Senaste inläggen

Tidigare år

Länkar

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16 17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2016 >>>

Arkiv

Nanooks Gästbok

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards