Nanooks

Alla inlägg under augusti 2016

Av Jessica - 4 augusti 2016 10:00

Nu har det börjat blomma rejält i mina krukor, denna kruka vart jag mest nöjd med i år,

blir nog att göra samma plantering nästa år. :)

(Krukan har Johan fått gratis av en kund under tiden han var snickare och jobbade ute i skärgården.)

    

Det  känns lite sorligt att sommarmånaden Juli ligger bakom oss nu, men än är det lång tid kvar att njuta av trädgården, skörden och livet utomhus i solen innan kylan kommer.

 

Nu har min trädgård verkligen kommit igång, jag skördar ca 10stycker squach i veckan, morötterna börjar bli klara, sockerärtor har vi ätit varje dag och kommer kunna äta ett bra tag till, löken skördar vi lite allteftersom dom växt på sig, jordgubbarna har nu kommit in i sin andra omgång med skörd, röda vinbären är nu rensade och infrysta, och alla mina 25 tomatplantor har gott om frukter! :)


 




Mina Tigrella tomater har rejäla frukter, och vackra även fast dom inte fått så mycket färg ännu.

Och jag som trott att jag haft mestadels  Romantica tomater har fått tänka om det är nästan lika många plantor per sort vilket är riktigt roligt!

Ska bli spännande att se vilken som passar våra smaklökar bäst. :)

  

Mina Romantica tomater har mängder med frukter, nu väntar vi bara på att dom ska bli solmogna.

 

 

Broccolin.
Stora och fina blev dom, men kräsmagad som jag är uppskattar jag inte att kållarverna bosatte sig i dom och flöt upp när man kokade dom trots att jag sköljt och rensat dom noggrannt.. nej, det tar nog lång tid innan jag testar kål-sorter igen.
Men vem vet om två åt kankse jag har laddat upp nog för att göra ett nytt försök men då ska jag ha turex medel hemma mot kålflugor och ett nät att täcka in kålen med.

 

Sockerärtor, aldrig odlat förut men ett måste kommande år!

 

Lite av min köksträdgård, gul lök, morötter (både harlequin samt sommarmorötter), bondbönor, sommarpotatis, squach, och i bakgrunden mina jordgubbsplantor.

 

Nyzeeländs spenat, godaste spenaten om man frågar mig. :)

 

Squach

Av Jessica - 3 augusti 2016 10:00

 

Igår hittade vi på något kul, vi satte klockan på väckning och efter frukosten packade vi ihop allt och åkte till Vällingby och hälsade på Mormor och Morfar och deras hundar, Nellie, Stella och Gizza.

 

På vägen stannade jag och barnen och köpte lite fikabröd och väl framme tog vi en fika, sen vart det en långpromenad i skogen med hundarna innan vi åkte hem igen och åt lite lunch.
Barnen älskar deras hammock som står ute på altan så de åt sina pannkakor sittandes i hammocken, och Jennifer gjorde något mycket ovanligt... hon bad om sylt till pannkakorna! :o
Detta är så ovanligt då jag skulle kunna räkna på fingrarna på en hand de gånger hon ätit sylt bara i år, men det är kul när hon mår så pass bra att hon vågar testa något nytt! :)
 
Efter lunchen vart det mycket lek på övervåningen med leksakerna medans jag och mor min pratade ikapp i köket innan vi tog en promenad till stora lekparken som ligger nära, men just som vi kom det började det duggregna, och inom bara 10 minuter så började det regna rejält så det vart att vända hem igen.
Barnen sprang före oss hem, (då dom hittar och inte behöver korsa några vägar och vi visste att Morfar skulle ta emot dom hemma), och han trodde inte på Jacob när han sa att vi gått hem igen då det regnade så mycket.
Skälet var att regnet varit lokalt, så lokalt att det inte regnat en endaste droppe hemma hos Morfar som var bara fem minuters promenad bort. ;)

 

Det vart en fikastund till innan jag packade in barnen och Mormor i bilen och åkte till Lidl i Spånga där vi shoppade lite mat och annat roligt. ;)

Jag hade tänkt kika på deras ryggsäckar för barn som var på bild i deras reklamblad men tyvärr var de för små så vi köpte inga, till barnens stora besvikelse.

 

Efter Lidl åkte vi hemmåt igen och njöt av en lyxig middag av maten vi köpt innan Johan åkte iväg för att visa båten vi har till försäljning, nu hoppas vi dom som kikade på den idag återkommer idag att dom vill köpa den. ;)

Jag och barnen hade en mysig kväll i trädgården där jag skördat yttligare en massa Squach och gul lök som idag ska tillagas med lite tomater och kryddor och frysas in inför vintern (recept kommer).
Vi plockade även bort studsmattan vars skyddsplast tyvärr gått sönder, och jag vill inte att barnen gör sig illa på den nu när det inte finns fullgott skydd.

  

Gizza och Jacob


Nellie och Jennifer.


Gizza.

Av Jessica - 2 augusti 2016 10:00

Mina fina Jacob. :)

 

Tänk vad Jacob har vuxit den här sommaren, min lilla pojke har verkligen blivit stor och nu är det bara en vecka kvar tills han ska skolas in på Fritids i Rimbo.

  

Men innan skolan börjar måste vi göra något åt håret som växer så det knakar så i Söndags åkte saxen och rakmaskinen fram, själv är jag rätt nöjd och pappa Johan tyckte det vart bättre än senast men Jacob är inte helt säker ännu.. vi väntar ett par dagar och sen får vi se om jag rakar allt eller om frisyren får vara kvar som den är. ;)

  

Efter klipp.
Och  nej, han är inte sur han bara försökte se lite cool ut. ;)

Av Jessica - 1 augusti 2016 10:00

Mysfika på altan

 

I Lördags träffade jag min vän Thuija och vi plockade vildhallon och röda vinbär tillsammans, det var trevligt att få prata ikapp efter en lång semster och igår bjöd vi in dom på fika, jag ville hitta på något att baka med bären vi plockat och hittade ett nytt recept på hallonmuffins jag ville testa.
  

Muffinsen var goda och inte riktigt lika de jag bakat tidigare, men min ugn var mer effektiv än det stod på receptet så nästa gång jag bakar kommer jag parkera mig framför ugnen så jag kan ta ut dom lite tidigare, nu vart dom lite för mörka på ytan.

   

Ingredienser för ca 12st

2 ägg
2 dl strösocker
1,5 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
3 dl vetemjöl 

50 g smör, smält
1,5 dl mjölk

  

Fyllning
100–150 g hallon, frysta eller färska

 

Garnering
Florsocker

  

GÖR SÅ HÄR

 

1. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg och strösocker pösigt.
Blanda ihop de torra ingredienserna och blanda med smöret och mjölken till en slät smet.

 

2. Ställ ut muffinsformarna på en muffinsplåt eller i silikonformar. Fyll formarna med smet till 3/4.

 

3. Lägg 2–3 tsk hallon på varje muffins.


4. Grädda muffinsen mitt i ugnen i ca 15-20 min.

 
5. Låt dem svalna och pudra över florsocker.

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Omröstning

Har du som läser bloggen barn?
 Ja
 Nej

Kategorier

Senaste inläggen

Tidigare år

Länkar

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2016 >>>

Arkiv

Nanooks Gästbok

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards