Direktlänk till inlägg 1 augusti 2016
Mysfika på altan
I Lördags träffade jag min vän Thuija och vi plockade vildhallon och röda vinbär tillsammans, det var trevligt att få prata ikapp efter en lång semster och igår bjöd vi in dom på fika, jag ville hitta på något att baka med bären vi plockat och hittade ett nytt recept på hallonmuffins jag ville testa.
Muffinsen var goda och inte riktigt lika de jag bakat tidigare, men min ugn var mer effektiv än det stod på receptet så nästa gång jag bakar kommer jag parkera mig framför ugnen så jag kan ta ut dom lite tidigare, nu vart dom lite för mörka på ytan.
Ingredienser för ca 12st
2 ägg
2 dl strösocker
1,5 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
50 g smör, smält
1,5 dl mjölk
Fyllning
100–150 g hallon, frysta eller färska
Garnering
Florsocker
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg och strösocker pösigt.
Blanda ihop de torra ingredienserna och blanda med smöret och mjölken till en slät smet.
2. Ställ ut muffinsformarna på en muffinsplåt eller i silikonformar. Fyll formarna med smet till 3/4.
3. Lägg 2–3 tsk hallon på varje muffins.
4. Grädda muffinsen mitt i ugnen i ca 15-20 min.
5. Låt dem svalna och pudra över florsocker.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |
|||
8 |
9 | 10 | 11 |
12 |
13 |
14 |
|||
15 | 16 |
17 |
18 | 19 | 20 |
21 |
|||
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
|||
29 |
30 |
31 |
|||||||
|