Nanooks

Alla inlägg under juli 2011

Av Jessica - 27 juli 2011 08:40

Detär nyttigt att gå på promenad och även att äta äpple,

Jacob har koll på sånt. ;)

 

Igår tog jag återigen en promenad med barnen och hunden runt stallet som ligger här brevid, vi hälsade på lite hästar och såg en stackars häst som verkligen led av alla flugor och bromsar som svärmade runt den.


Barnen fick gå en hel del själva och härja runt och det uppskattades mycket, Jennifer som vanligt sprang runt med Stella medans Jacob tyckte det var så roligt att springa före mamma som gick med vagnen att han inte kunde sluta fnissa. ;)


Vi stötte även på stallkatten som inte brukar visa sig från sin bästa sida dom gånger vår kisse hänger med ut på promenaderna, men nu var den hur kelen som helst till båda barnens glädje. :)

   

I slutet av promenaden ber jag alltid barnen hoppa upp i vagnen, så dom sitter tryggt när vi går på den trafikerade vägbiten. Jacob missade inte chansen att springa och sätta sig i vagnen före syrran.

 

Minsta ponnyn i hagen.

 

Jennifer

 

Hästen som inte fick vara ifred från broms m.m

Av Jessica - 27 juli 2011 08:25

Godmorgon allesammans.

 

  

Tratten


Den här veckan har verkligen varit allt annat än lugn, i Måndags kom 6st familjer hit varav 5st hämtade hem sina djur och 1st lämnade in sin hamster.
Jag var ensam med barnen mestadels under dagen och dom få timmar jag inte var det städade jag burar och jag hade hunnit bli klar om det inte börjat regna igen efter 21:00 då jag stod utomhus och städade dom sista ute-burarna.

  

Prinsen

 

Det känns lite tomt nu när 11st djur har åkt hem, men nästa vecka kommer det in fler djur igen, men jag tror den värsta ruchen har lagt sig nu.


Idag skiner äntligen solen igen, men det känns lite tråkigt att jag då ska stå och måla ett tak i tre omgångar.

Men det är ju en dag imorgon också, med lite tur skiner solen då också så att alla djuren kan få komma ut på lite bete igen. :)

   

  

Salami och Nutella.

   

Jo, kan ju tillägga att även om inte alla djuren som är här blir fotograferade blir dom flesta det. Vill du har foton jag har tagit under djurens vistelse här så maila mig bara så får ni dom foton jag eventuellt har tagit.

Jag fotar en hel del men långt ifrån alla foton hamnar här på bloggen.

  

Tog mig tid att busa med Stella på kvällen.

Av Jessica - 25 juli 2011 19:42

Sötaste syskonen.

  

Efter att sista kunden för dagen åkte hem med sitt marsvin så satte barnen på sig lite varmare kläder sen så bar det utav på en promenad efter denna dag av regn.
    

Jennifer börjar bli bra på att leda Stella och hon hänger gärna med på lite bus.

  

Det var härligt frisk luft och barnen var fulla av energi.. 


Jennifer.

Jacob.

Av Jessica - 25 juli 2011 17:14

 Bullen eller Kakan, är inte helt säker på vilken av grabbarna som hette vad.

  

Ja, det är sant, fastän vi fick en sprillans ny kamera

i bröllopspresent köpte vi igår en ny fast denna gång

en systemkamera.
 

Tanken har funnit länge, men Jacob hjälpte oss att ta steget ut samt att inse att försäkringar på dyra saker som barn kan missta för leksaker är en bra ide.
I Lördags var vi ut med båten och när vi gick för att bada på en strand som fanns på ön hittade Jacob kameran och lekte med den i sanden. Som ni kan förstå är denna kamera helt trasig, den måste in på reparation och inte tänkte vi på att skaffa någon försäkring, vi hade ju fått den i present. *suck*

  

Benjamin

 

Frasse en urgullig långhårsgrabb som blivit lite friserad. :)

 

Nu har jag iaf testat den lite i marsvinsrummet där ljuset är vansinnigt dåligt att fota i, iaf var ljuset för dåligt med vår "gamla" kamera men med denna blev ju bilderna riktigt bra. *nöjd*

  

Testade även att fotografera en av alla pelargoner vi har här hemma, då fotografering av blommor också var lite svårt med förra kameran, och se här det gick ju superbt bra! :)

Av Jessica - 25 juli 2011 15:40

Jag är fortfarande i chock och helt förstörd av det jag läser och ser om attacken på Utöya och i Oslo.
 
Men samtidigt känner jag att jag vill hedra minnet av alla de individer som förlorade sitt liv och sända en tanke till dom som överlevt denna hemska massaker. Jag kan inte blogga om något annat innan jag skrivit detta blogginlägg, det skulle kännas så fel.
Det känns så overkligt att detta har hänt så pass nära inpå, i vårat grannland, och att en enda man kunde ta så många liv och förstöra så många tusen fler som nu saknar familjemedlemmar och/eller vänner.
 
Jag hörde om attacken först på kvällen, men sen följde jag och Johan nyheterna med förskräckelse, det är svårt att träffa någon utan att nämna det hemska som har hänt, men jag tror samtidigt det är viktigt att vi ventilerar våra tankar och känslor för att få utlopp av sogen och ilskan mot detta onödiga lidande.
 
Jag deltog i den tysta minuten idag, som så många andra gjorde och stängde av tv och radio och bara lyssnade på tystnaden.

Av Jessica - 22 juli 2011 22:20

Jacob badar bubbelbad

 

Här har det varit en busy dag, i all bemärkelse.


En tråkig händelse i morse, som jag inte känner för att gå in på just nu, tog udden av min glädje över att få ha sovit ut ända till 09:00.

Barnen var det full rulle på, ja, det blev lite väl mycket mot sena eftermiddagen när barnen bara gjorde bus och gnällde då dom började bli hungriga och söta Nikki kom över på besök med sin vanliga nyfikenhet över det mesta.
 

När Jacob beslutade sig för att det var en bra ide att gå en runda runt huset genom brännässlor för att sedan stanna till mitt i kiss-myrornas stig i bara en blöja kändes det som att det var läge att få kontroll över situationen igen.
Efter att ha plockat bort tre myror som bitit sig fast i Jacobs små tår så mötte jag Nikki i dörröppningen, hon hade visst kissat på sig lite inne på toaletten.

Så skickade hem Nikki som behövde byta kläder och förklarade snabbt att jag inte var arg och sen in o torka golvet och tvätta Jacobs fötter för att sen ha på lite salubrin.


Lilla Maja på bete.

Gamla Alma ute på bete.

  

Lite middag och en kund senare kom Johan äntligen hem och kunde avlasta mig lite, det blev en promenad ner till sjön där vi alla tog ett välbehövligt dopp och grävde lite i sanden.

Det var andra badet idag för barnen, som fick bada bubbelbad i eftermiddags medans jag rastade lite djur i trädgården.

Av Jessica - 19 juli 2011 20:36

Nu börjar ni allt fundera eller hur? Nej inga fler djur är på ingång inte heller väntar vi några fler barn men vi har fått lite av ett bonusbarn här om dagarna.

Johans kusin Jenny har en sommarstuga på tomten bakom vårat hus, vilket är helt super då hennes dotter Nikki bara är 1år äldre än Jennifer och dom två raringarna har verkligen funnit varandra senaste veckan. :)


Så numera har vi mestadels antingen tre spralliga och glada barn, emellanåt har vi två fast då Nikki och Jacob och ibland har vi bara Jacob här. Ja, ett himlans rännande mellan tomterna blir det men det är så härligt att se hur barnen trivs tillsammans så detta är bara en bonus. :)


I Söndags tog vi med oss alla tre och plockade lite blåbär, vilket dagen efter resulterade i en stor marängtårta fullsmockad med färska blåbär olch lite jordgubbar.

Såklart hade Nikki stenkoll på att en tårta vankades och hon kikade in titt som tätt för att inte missa en bit. Vilket hon såklart inte gjorde vi bjöd försåss även över hennes mamma och pappa på en bit. :)

  

Pappa Johan och Prinsessan Jennifer sitter och slappnar av på stranden.

  

I morse blev det en tur till badet med grannarna oxå, riktigt trevligt men liiite kallt var det i vattnet i min smak. :/

Barnen badade och hade det bra iaf, dock bara en kortis för snart var vi tvugna att gå hemoch börja med lunchen. För idag kom Jennifers gudmor Tess hit med sin sambo Mikael. :)

  

Tess och Jacob

  

Det blev en lugn eftermiddag i trädgården med mat och fika

och en himlans massa babbel!

Av Jessica - 19 juli 2011 20:15

Lite kvällspromenad blev det i den fina allen utanför hotellet,

men inte somnade barnen för det.

 

Förra veckan åkte vi med stora familjen Granvik till Åland och bara hade det bra i 1,5dygn.


Vi badade på ett äventyrsbad nere vid hamnen och det var första gången barnen fick bada i ett badhus och första gången som jag vågade mig på några turer i vattenrutchkanan, vilket är en riktig bedrift med tanke på att jag avskyr att doppa ansiktet i vattnet samt är sjukt höjdrädd! ;)

    

Finaste påfågeln

   


Dagen efter blev det en långpromenad bla till fågelön där vi tittade på alla möjliga fåglar men den vi minns bäst är nog den största påfågeln som var rätt närgången. :)


  Kyrkan vid solnedgången

Nyanlända på Åland.

  

Vi åt mycket god mat och shoppade lite smått och gott både på båten och inne i stan. Jennifer som var hur duktig som helst på att gå alla långa sträckor hade det hur bra som helst med kusinen Terese som fanns vid hennes sida större delen av tiden, och Jacob den charmören gick från famn till famn och fick sin beskärda del av uppmärksamhet han oxå.

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Omröstning

Har du som läser bloggen barn?
 Ja
 Nej

Kategorier

Senaste inläggen

Tidigare år

Länkar

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2011 >>>

Arkiv

Nanooks Gästbok

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards