Nanooks

Alla inlägg den 22 februari 2016

Av Jessica - 22 februari 2016 20:31

Den fina vita krukan är ett loppisfynd som tidigare var brun och orange,

men med lite sprayfärg vart den härligt ljus och fin, det är den vas jag använder oftast numera. :)



Då var det en ny vecka och vardagen var tillbaka i sin vanliga lunk om än bara för en vecka innan det är dags för sportlov.
 

 

Igår kom Farmor och Farfar över och hjälpte Johan montera vår nya varmvattenberedare, det tog sin lilla tid men nu är den på plats och fungerar aldeles utmärkt. :)
Nu är det klart för inredning i tvättstugan, det känns riktigt roligt även om det är en liten bit kvar innan vi är klara. nu har vi kikat in på IKEA.se och hittat det städskåp samt den bänk vi vill ha, nu gäller det bara att Johan har vägarna förbi en IKEA någon dag via jobbet så vi får hem båda sakerna, i min bil får ingen av sakerna plats och jag har ingen dragkrok så det är inte som att vi bara kan svänga in på IKEA endera dagen och få hem allt, tyvärr.
 

Alla katterna har inspekterat tvättstugan mycket noga, och jag tror vi har fått tassen upp från dom alla. ;)

 

Imorgon åker torktumlare och tvättmaskin tillbaka in i tvättstugan och det kommer bli så skönt att slippa ha dom inne i toaletten. :)



När Farmor och farfar kom förbi hade dom köpt med sig tulpaner till mig, så gulligt och omtänksamt gjort, så nu står mina fina tulpaner på bordet  i vardagsrummet och lyser upp. :)

 
Ikväll ska jag njuta av de vackra tulpanerna och bläddra i nya inrednings-katalogen från Ellos, det är rätt roligt att titta och få tips och idéer för inredning men då vi inte har råd att köpa hem allt jag förälskar mig i blir det bara att fönstershoppa igenom katalogen, men det är ju rätt roligt det med. ;)

    

  

Det var en halvjobbig dag för vår Prinsessa idag, nu vet ju vi att det är Måndag (sämsta dagen under hela veckan) samt att det var över en vecka sedan Jennifer gick i skolan, då vi låg hemma sjuka hela förra veckan.
Men efter en hel del tårar och mycket trugande och positiv förstärkelse så kom vi tillslut till skolan, fröken såg direkt att det var en så kallad "dålig dag" och tog sig tiden att ta emot och vara med Jennifer en stund på första lektionen, trots att hon hade en egen klass att ta hand om.
Jag var inställd på att vara med en stund i skolan, men med detta mottagandet kunde jag vända inom några minuter och veta att min tjej fick det stöd hon behövde.
Även Johan ringde och undrade hur det gått för Jennifer, han förstod också att detta skulle bli en svår dag men blev liksom jag positivt överraskad över att det gått så bra som det gick. :)

  
Och med lite hjälp av astmamedicinering så kunde Jennifer delta i idrotten utan allt för stora svårigheter, när jag hämtade henne efter skolan var det en pigg och glad tjej som sprang fram och kramade mig så den dåliga starten till trots har skolan lyckats vända det till en bra dag. :)

Måste säga att jag är en mycket glad och tacksam emot skolan för allt dom gör får vår tjej så hon kan fullfölja skoldagarna och veta att allt som oftast hämtar vi en glad tjej som är positiv och full av energi. :)

 
Ikväll läste jag och Jennifer två böcker, vilket vi har som läxa för henne, och nu flyter det på med läsandet på en helt ny nivå, hon läser orden "en, och, på, i"  men emellanåt läser hon även en del andra ord och för varje gång hon gör det så bara spritter det till inom mig av glädje! :)
Vi har kämpat länge med att få henne intresserad av att läsa, men med all negativ energi från gamla skolan gick det inte utan slutade bara med rejäla utbrott och en uppgiven och ledsen dotter.

Jag har fått läsa för henne i stort sett varje dag men hon har vägrat att läsa något själv, men nu idag tog hon sig igenom två böcker hon valt själv med en ynka godis som belöning när intresset falnade och hon är så stolt när hon tagit sig igenom böckerna utan att ha gett upp efter halva vägen.

 
Godis är inte en daglig belöning men det funkar riktigt bra som motivation de där få gångerna när hon bara ger upp och tycker att hon är värdelös. För förutom belöningen med en liten godis är ju den största belöningen att hon klarade av att läsa boken och man kan riktigt se hur stolt hon är för varje bok vi läser. :)
  
Jag vet att detta kan verka totalt ointressant för en utomstående att läsa men för mig är detta en del av våra största glädjeämnen i vardagen, alla dessa små framsteg som vår underbara tjej gör som gör att vi kan se en framtid och tro på att allt en dag kommer bli bara bra.

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Omröstning

Har du som läser bloggen barn?
 Ja
 Nej

Kategorier

Senaste inläggen

Tidigare år

Länkar

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12 13 14
15
16
17
18 19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
<<< Februari 2016 >>>

Arkiv

Nanooks Gästbok

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards