Nanooks

Alla inlägg under juni 2011

Av Jessica - 29 juni 2011 13:54

Ett foto från förmiddagens promenad.


http://www.youtube.com/watch?v=Fq2XcGlVwJ8&feature=BFp&list=PLFF8B745233E5A135&index=1


Har hittat en underbar verison av Coconut tree med Mohombi feat. Nicole Scherzinger fast enbart med piano.. helt underbar. :)

 

Jennifer nyligen hemkommen, med en bukett sommarblommor.

 

Den här dagen har varit härligt solig och gått i sån där lagom sommartakt med promenad på förmiddagen och sen en massa plask i poolen på tomten med efterföljande mys på filten medans barnen torkade lite. :)

 

Jacob ligger ute brevid mig och Jennifer och tittar upp på eken vars blad

rörde sig sakta i vinden. Ser han inte ut att njuta?

 

Nu har båda barnen däckat i sina sängar efter en heldag ute i solen.
Själv så ska jag ta vid där jag höll på innan barnen vaknade i morse och fortsätta sköta tvätt och disk, mindre kul men jag måste hålla mig inom hörselavstånd från Jennifer ifall hon får ett astmanfall.

Av Jessica - 29 juni 2011 11:58

Våran charmknutte, när jag ser den här bilden blir jag förvånad över hur stor

han är, tänk vad hemmablind man kan bli ibland. :)

 

Igår var det årets premiär för Allsång på Skansen, sånt man tittar på med föräldrarna när man är tonåring och sen undviker allt man kan.
Men i år kändes programmet inte så pensionärsaktigt utan lite mer ungt med Måns som programledare, så det blir nog fler Tisdagskvällar framför dumburken skulle jag tro. :)



Jacob som somnat tidigt på kvällen vaknade just som programmet startade och han fick sitta med i mitt knä och äta vattenmelon.

Men ganska snart röck det i kroppen på honom och till en början stod han i mitt knä och dansade med i alla låtarna, men snart fick han rocka loss på golvet istället och det var en trött Jacob som senare somnade om efter programmets slut. ;)


Dansar i mammas knä. :)  

Av Jessica - 28 juni 2011 11:45

Salami ute på bete.

 

Igår när solen sken som den gjorde så passade jag på att ta ut några marsvin för lite bete på tomten, och då mina barn inte är att lita på så tog jag även fram en stor filt för oss att slå oss ner på så jag kunde hålla ögonen på både marsvin och barn. Lite glass lades upp i tallrikar och datorn sattes på för att spela upp dagens sommarpratare på P1 med Underbara Clara, då vi missat livespelningen som gick klockan ett.


Det vart en lugn stund att bara njuta och pausa lite i framfarten här hemma, och jag som älskar att följa Underbara Claras blogg lyssnade noga när hon pratade om allt möjligt och jag känner igen mig i så mycket som hon säger.

Alla tonåringar längtar inte till ett storstadsliv med krogrundor och storshopping i tajta jeans som man inte kan andas i, nej en del utan av oss vill bo ute på landet där vi kan jobba och leva i vår egna takt och kankse ha en klänning på sig medans man gör allt från trädgårdsarbete till sköter tvätt och disk.

Jag vart lite förvånad när hon berättade att hon var asocial men jag känner ju igen mig i det med, att blogga är ett sätt för mig att hålla kontakten med folk utan att behöva träffa eller ringa dom varje dag.


Märta

 

Efter att programmet var slut matades alla djuren med vattenmelon, maskrosblad och vitkål/morötter.

Och det var många glada marsvin som gjorde små popcorn skutt i burarna igår och några även idag efter att ha fått rena burar, springa av sig ute någon timma och sen fått en massa gottis i burarna. :)

Av Jessica - 28 juni 2011 11:28

Pappa Johan och lilla Jacob.

 

Tänk vad fort tiden går ibland, här har vi alltid fullt upp med djur och barn och allt däremellan som ska hinnas med.

Men tur nog har vi bra vänner som vet att det säkraste sättet att ses är att slå en pling och bjuda in sig själv, så var fallet i Söndags när Micke cyklade hit från Vallentuna på sin nya sportykel. :)


Till allas glädje förståss, barnen tinade snart upp och klättrade på stackars Micke som lungt stod ut med alla deras påhitt. ;)


Varför stå upp och plaska när man kan sitta ner och plaska istället?!

 

Vi åt Matjesill och makrill till lunch, fast innomhus då det regnade på en hel del emellanåt.

Efter maten blev det en promenad ner till sjön där barnen badade lite med kläderna på. Om man sitter i sjön med stövlar och regnbyxor och plaskar allt man kan så är man inte särskilt torr efteråt så Jacob fick åka hem med bara en blöja och en stor fleece pläd virad omkring sig, då alla hans kläder var dyngsura! ;)


Lite fika vart det när vi kom hem med färska jordgubbar och gammeldags gräddglass till. *mums*
 

Här är några fler foton från dagen;


Micke, Jennifer, Johan och jacob på bryggan.

 

Grodyngel finns det gott om i vattnet nu, Johan fångade en och visade

barnen som var mycket nyfikna.

 

En nyvaken Jacob kikar ut för att vinka hejdå till Micke.

Av Jessica - 27 juni 2011 14:09

Sixten vill ha gurkan jag delade ut så gärna att han börja slicka på gallret. ;)

  

Den här dagen startade tidigt på förmiddagen ute hos djuren och ett par timmar senare var alla djurens burar städade och två nya förberedda för kommande kunder närmsta dygnet.

Nu fick alla djuren nytt fint hö att gossa in sig i, men godare kommer det bli till matningen i eftermiddag/kväll då dom ska få frossa i sig en vattenmelon köpt enbart till djuren. :)

(Förståss får dom även annat foder med C-vitamin i som grönt utefrån, vitkål och morötter.)

  

Gladast av dom alla blev nog Lisa, en ute-kanin, hon busade runt rejält i buren och verkade mycket nöjd med att få en ren bur. :)


Här är några foton på årets kunder:

 

My

Pricken

Salami

Av Jessica - 25 juni 2011 21:01

Efter en härlig dag igår med toppenväder, goda vänner, god mat och mycket bus så går vi alla på halv fart idag. :)

  

Här är några foton från vårat Midsommarfirande;



Dagen började med god lunch av varierande sort då alla inte åt sill, sen blev det en promenad ner till midsommarstången och där dansade jag och barnen med Fredrika runt midsommarstången och vi njöt av livebandet som spelade medans vi pratade med en massa bekanta.


Senare bar det av hem och äta lite god marängtårta med grädde och färska jordgubbar och blåbär. *mums*
Efter fikat bar det av ner till sjön där vi fiskade lite, Mattias var den enda som fick napp och han slängde tillbaka fiskarna till alla andras protester. ;)

Efter en lång stund nere vid sjön gick vi hem igen och startade grillarna, efter blev det lite Boccia spel och mycket snack inne i soffan mot småtimmarna med lite gott på bordet som färsk ananas och vattenmelon och lite kladdkaka. :)


En härlig dag var det igår och vi hade riktigt tur med vädret då solen sken hela dagen. :)

Av Jessica - 23 juni 2011 20:50

Alltså det finns ett djur som det bara kryper i kroppen på mig bara jag ser det och det är spindlar, stor som liten är dom alla lika skräckinjagande i mina ögon.
 

Och jag har fått ta itu med min rädsla mer än en gång nu när vi bor på landet för här finns det gott om dom små krypen både inne som ute.
Men det som retat mig mest i det hela är att jag tror dom små rackarna har gått i något slags krig mot mig personligen!
 

Min största rädsla ligger inte i att dom sitter på väggen, även om det innebör att jag hoppar runt och piper till Johan att ta bort dom men det gör mig inte lika mycket rädd som att ha en på kroppen.
Och hur dom alltid tycks hamna på just mig förstår jag bara inte??!


Det började med att vi låg och sov gott i sängen för en två månader sedan när en spindel trillade ner från hyllan ovanför och hamnade i mitt ansikte!

Min reaktion vart att tjutande sätta mig upp och säga till Johan att jag fick en spindel på mig..

Hans reaktion vart att trött tända lampan och sen vända på sig och snarka vidare som att inget speciellt hade hänt.

Hmmpf.. som att jag skulle kunna sova vidare när jag såg att spindeln sprang in under min kudde. Nehe.. helt omöjligt var det så jag kröp ihop i soffan istället.

På morgonen runt 04, kom Johan upp och frågade varför i hela fridens namn jag sov i soffan??!
När jag förklarat läget gick han lungt in i sovrummet letade reda på spindeln som han sen bar utomhus. Sen kunde jag lungt krypa ner i sängen och sova vidare.

  

Några veckor  gick och sen såg jag en stor spindel i hallen utanför badrummet, denna försvann dock innan Johan kom hem men den där stora saken följde mig i tankarna och hur jag än höll utkik återsåg jag inte den förrens ca 5dagar senare.
Den återsåg jag på lite för nära håll när jag skulle sätta på mig en klänning, vilken den tydligen bosatt sig i under dagen. :/
 Mycket tjo och tjim senare hade även denna spindel blivit omhändertagen av Johan, men ändå satt jag där i soffan och tjurade..


Johan har nu tagit ett snack med mig om min "fobi" då han anser att jag bara blivit löjligare med tiden.

Men jag har inte en aning om vad han snackar om, jag har ju Alltid varit så här löjlig när det gäller spindlar!

Av Jessica - 23 juni 2011 20:33

Underbar solnedgång inför dagens oväder.

  

..det började med en tur till Vällingby där vi hjälpte Mormor och Morfar att montera ner en stor garderob. Sen började det trilla in en hel del kunder och mitt i allt kom en redig hö-leverans på 250kg hö och 35kg halm.

Nu har vi en ute-kanin, en hamster och åtta nya marsvin inackorderade och fler djur kommer innan veckan är över. :)


Höleverans.

   

Igår kväll vart det lite oplanerat som så att vi skulle få lite gäster på Midsommar, så det vart en något oplanerad storhandling inför morgondagen och så vart det en tur till IKEA därvi inhandlade ett nytt stort matbord, lite nya badrumsskåp och en Juniorstol åt Jennifer bla.


Det kändes lite skönt faktiskt att det regnade hela dagen idag då jag och Johan, som bara jobbade halvdag, hunnit montera ihop alla nya möbler och storstäda hela huset. :)
 

Här är lite foton från veckan;

 

Lite nya skåp till badrummet. :)

 

Det nya matbordet kan vi förstora och ha plats för upp till tio personer vid.

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Omröstning

Har du som läser bloggen barn?
 Ja
 Nej

Kategorier

Senaste inläggen

Tidigare år

Länkar

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6 7 8 9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28 29
30
<<< Juni 2011 >>>

Arkiv

Nanooks Gästbok

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards