Nanooks

Alla inlägg under maj 2011

Av Jessica - 10 maj 2011 15:34

Tjollahoppsan!

  

Jacob gungar med Gudfar Christopher, fotot är från i Söndags.


Här är det så soligt och fint väder ute att vi har varit ute hela dagarna och pysslat och myst i solen.

Ikväll bär det av till södra sidan stan för att göra lite ärenden, och vi ska även hälsa på Farbror Jari med familj och äta middag. Ska bli trevligt. :)
 

Jennifer har just hjälpt mig att bära in maskrosor till marsvinen som jag rensat ute på vår uppfart, tänk vad lite ogräs kan göra många nöjda. :)


Ska försöka hinna blogga mer ikväll eller imorgon.

Av Jessica - 7 maj 2011 17:46

 Foto från Fredagens promenad.

  

Undebaraste vädret har kommit till sin rätt idag!
Vi har slitit en del utomhus med att rensa en massa skräp som blivit över vintern, detta är nu packat på en överfylld stackars vagn som ska tömmas så fort våran tipp öppnar imorrn bitti.

Men dagen började med att Farfar Bror kom hit och hjälpte Johan att sätta våran båt i sjön. Imorrn blir det en premiärtur för Farmor och Farfar, vi får vänta att åka ut tills vi har ordnat med en flytväst åt Jennifer.

  

Alla marsvinen har fått en genomgång av klor och en ren bur, lyckan vart gjord när jag fyllde buren med fint hö och en massa gott från trädgården. Tur att vi har marsvin så jag inte behöver bli grå i håret av all eländiga Kirskål som sprids över gräsmattan.

Ogräs i mina ögon men godis i marsvinens! ;)

  

I samband med städningen av buren blir det rätt skräpigt så passade på att dammsuga av vardagsrum, hall och kök. Likaså fick alla bord och bänkar bli riktigt rena och all tvätt som hängt på tork veks ihop och lades in i alla skåp och lådor.


Nu är Johan och Jennifer iväg och handlar hem Pizzor till middag, ikväll ska Jennifer och Jacob få dela på sin allra första köpta barnpizza,det ni! :)
Eftersom jag redan med en pizza är onyttig blir det att frossa i både Chips och kankse en bit av min goda sockerkaka med banan som jag bakade i eftermiddags.

Jag kan banta imorgon igen! ;)
 

Finaste tulpanerna från vår trädgård!

 

Nu ska jag ta mitt toppenhumör och rocka loss lite med Jacob här hemma!

Av Jessica - 7 maj 2011 09:43

En härlig och efterlängtad promenad blev det igår eftermiddag, vi gick och hälsade på hästarna

efter flera dagars regn och rusk, gissa om dom blev glada?

  


 

Igår var jag och barnen även duktiga och körde två kärror med skräp till tippen, jag kände mig faktiskt riktigt stolt efter att ha "vågat" sätta fast kärran, lasta denna och sen åkt och tömt den utan Johans hjälp! *stolt*

Men ännu finns det gott om sopor kvar, det märks at vi renoverade hela hösten och har haft en del kunder över vintern.

 

Allt som göms i snö kommer upp i tö...

Av Jessica - 6 maj 2011 09:33

.. i handen i alla fall.

 

Sötaste lilla Jacob äter frukost.

 

Nu skiner solen ute och alla har spring i benen från barnen som far runt till hunden och katten som jagar varann i soffan, här är det alltid full rulle! ;)
Nu ska vi snart gå en promenad och hälsa på hästarna och sen ska barnen få leka i trädgården medans mamma lastar en vagn med sopor.
Efter lunch blir det iaf en tur till tippen om inte två. :)

 

Hoppas ni har en bra dag framför er och kan komma ut och njuta av det underbara vädret ni med! :)

Av Jessica - 5 maj 2011 11:36

Tisdag morgon vaknade jag till detta...
  

Kan inte påstå att det var med glädje jag gick ut och skottade av bilen en timma efter denna bild togs för att resa till Dagis.
Jennifer dock var överlycklig hon fnissade och talade glatt om för mamma hela resan till dagiset;

"Titta snö!", "Kul!"

Av Jessica - 5 maj 2011 11:22

När jag sitter och drömmer och fantiserar om hur mitt liv ser ut om ett par år så har jag en ganska klar bild i huvudet om mitt drömhem.

 
Ett stort fint falurött hus med lite personlighet från svunna tider, där köket är det rum alla samlas i då där finns mycket rymd, ljus, goda arbetsytor, en vedspis som värmer gott vintermånaderna och en stor matplats med rum för stora familjen och vänner.
Barnen ska ha en egen våning på övre plan med varsitt rum, ett mysigt allrum och egen toalett, där dom kan ta hem många vänner och ha det bra utan att ha mamma och pappa inpå sig dygnet runt.
Vardgsrummet ska vara ljust och lantligt förståss med en roslagsspis som värmer gott vintermånaderna, och där vi kan sitta och ha det mysigt om kvällarna tillsammans.
 
 Tomten ska vara så pass stor att vi har plats för ett stort garage där Johan kan ha sina fordon och mecka i utan att det ska kännas trångt.
Det ska även finnas minst en större byggnad med plats för några alpackor och en avskild del där jag kan ha goda ytor att fortsätta med min inackordering för smådjur, liakså ett kallrum med plats för ute-kaniner. På vindsutrymmet av denna byggnad ska vi ha vårt hö förråd och förståss även utrymme för spånbalar, halm m.m som gärna stjäl mycket plats.
 
Närmsta tomten inpå huset ska det finnas ett växthus där vi kan odla egna grönsaker på ett ekologiskt vis, kankse även en bit mark inpå detta där vi odlar potatis och andra grödor för eget bruk.
Eftersom jag vill ha egen odling och stor tomt kan ett litet hönshus få ett hörn av tomten där vi kan få bra gödsel till gräs och odling och likaså färska ägg att baka och laga mat med.
 
På en lite avskild plats på tomten eller nära inpå huvudbyggnaden skulle jag älska att ha ett lagom stort hus med plats för en familj till, familjen jag har i åtanke är mina svärföräldrar. Dom skulle förståss ha ett eget privatliv men skulle också kunna kika in hos oss när dom ville och min svärfar kan jag redan se köra runt med traktorn och skörda åkrarna med hö, kankse med Jacob brevid sig. ;)
Svärmor skulle nog gilla att bo lantligt och ända ha några av sina barnbarn nära inpå.
 
Helst skulle vi ha en båtplats i anslutning till tomten eller åtminstonde inom rimligt avstånd där vi kan ha en båt att dela på allesammans att fiska med och göra utflykter ut i skärgården.
Och att inte glömma en viktig detalj, förståss ska vi ha ett bastuhus med utrymme för flera personer och ett duchutrymme i anslutning till detta.
 
Jag som helst vill jobba halvtid i någon lantlig butik hjälper till med försörjningen genom min alpacka avel och inackordering, sen vill jag gärna finnas nära till hands för mina barn under deras uppväxt så dom får en trygg och lugn uppväxt i en häslosam lantlig miljö.
Johan vet jag gärna vill mecka lite vid sidan av ett ”vanligt” jobb, och han skulle nog gärna jobba färre timmar sommartid för att få mer tid hemma med barn och sina föräldrar med möjlighet att köra cross  i skogen som gärna ska ligga nära om inte ingå i våran egna mark.
 
Kankse kommer vi sommartid låna hem en sommarhäst/ponny för lite bete  och ridning, jag skulle gärna lära både barnen ochJohan att rida men egen häst är inget för oss, alpackorna är det jag helst vill lägga ner min tid på.
 
Ja, i drömmarnas värld är allting möjligt och dagar som denna när det bara regnar och är grått och tråkigt ute gillar jag att sätta mig ner med min kopp kaffe och hunden i knät och bara drömma mig bort...

Av Jessica - 4 maj 2011 17:57

..ska införas i vår vardag.

  

Lilleman äter numera ur egen hand, bokstavligen. ;)


Idag har jag varit på ett möte på Habiliteringen där vi pratat om min vardag främst min stress som jag upplever varje gång något oplanerat sker.
Nu hör denna problematik till min sjukdom och därför så måste jag lära mig leva med den och framför allt försöka hitta åtgärder som minskar den dagliga stressen. Rådet jag fick idag var att bromsa ner framfarten en eller ett par gånger i veckan, dvs. att jag och Johan ska sätta oss ner tex. varje Onsdag och kika på respektives planer för helgen eller kommande vecka.
 

Det blir lätt så när man har många projekt, barn, djur och ett hushåll att sköta att prioriteringen för oss inte är densamma och då kan det vara bra att sitta ner och se om vi kan hitta en lösning där vi möts på mitten. Samt att jag ska veta vad som ska ske kommande helg/vad som kan komma att ske/vad som ska planeras inför. Om vi ska bjuda hem gäster så måste det ju städas och fixas framför allt, ska vi bort kankse jag ska planera in att bada barnen och hinna med djuren före detta, osv osv.


Min vardag måste vara så planerad och förutsägbar som möjligt, det är då jag mår som bäst. Ett par oväntade eller dåligt planerade händelser kan göra mig helt sönderstressad eller i värsta fall att jag bryter ihop och det vill vi förståss undvika. Ju mer kontroll jag har över min vardag ju bättre klarar jag av den.


Första "mötet" är nu avklarat mellan mig och Johan och som jag trodde såg våra planer inte likadana ut, nu har jag dock fått ställa om mig inför saker som kan ske på Lördag även om inget är bestämt ännu. Jag hoppas att genom att vi pratat om detta idag kan jag hantera Lördagen bättre än om vi tog upp allt detta på Fredag kväll. Ja, vi får helt enkelt se om detta hjälper i längden, men det märker vi först om ett par veckor när vi övat oss lite i detta. ;)
   

Nu är jag helt slut efter en intensiv dag, så natti natti allesammans!

Jag ska ta mig tid att blogga om något kul imorgon. :)

Av Jessica - 2 maj 2011 14:49

...märker jag, men när det varit så fint väder ute har inte datorn varit så aktuell utan vi har slitit utomhus istället. Orken att blogga har helt enkelt inte infunnit sig till kvällen.
 

God efterätt, om än något sura bär. :)

 

I Lördags åkte jag hem till min mor i vällingby med barnen och hunden. Vi fikade ute på altan och sen gick vi en härlig långpromenad med alla hundar och barnen.
Jennifer ville leka i alla lekparkerna vi passerade på vägen, men vi hade siktet inställd på den parkleken som skulle var i slutet av promenaden och ansåg att hon gott kunde vänta tills dess. När vi sen fick alla andra småparker utpekade under promenaden av en liten hoppfull tjej insåg vi att det fanns bra många fler än vi trodde, det måste ha varit minst 10st som vi passerade.


Väl hemma vart det mat och lite vila för barnen medans jag och mamma åt matjesill-lunch i lugn och ro.

Sen kom Syrran med sina barn Alexander och Emilia, så vi fikade och snackade oss blå allesammans medans barnen lekte och hade toppenbra tillsammans. :)
Emilia och Jennifer är nästan lika gamla och dom hade verkligen kul tillsammans, synd att vi bor så långt bort från varann.

 
Tack för en supertrevlig dag allesammans! :)

 

Till kvällen fick vi gäster hemmavid, Martin, Fredrika och Mattias kom över på lite grillning.
Vi besökte även Maj brasan som vi bidragit med en hel del ris till, och hälsade på lite "grannar".


I Söndags slet jag och Johan med att få bort alla kubbar och stockar från grannens tomt, och vi blev äntligen klara! Vilket känns jätteskönt,nu har vi förståss mycket kvar med att ta hand om men det kan vänta ett par veckor till.


Jag planerade för årets odlingar som jag ska ordna med, potatis köptes hem i Fredags och denna ligger nu på groddning i gäststugan.
Jag ska ordna några nya land och sen ska det köpas hem lite frön och plantor som ska bli lite grönt under sommaren, som bla. Squash, jordgubbar, plocksallat, rädisor m.m

På kvällen somnade vi alla tidigt trötta efter dagens arbete. :)

 

Idag blev det en promenad under förmiddagen, och sen lekte barnen på tomten medans jag med skottkärran drog upp några stubbar från vår gräsmatta till baksidan av huset.
Det hanns med lite lek också innan det var dags att ge barnen lunch och lite eftermiddagsvila. Efter min lunch vart det att gå ut och slita vidare med stubbar och grenar och allt annat skräp som samlats på tomten under höstens renoveringar av huset.
Nu klurar jag lite på om jag inte ska börja köra soppor om dagarna till Sörab tippen som är rätt nära oss, ska höra vad Johan tror under kvällen.


Annars hoppas vi på fint väder under veckan så jag kan rensa på tomten och städa ur marsvins rummet inför sommarens inackorderingar.
Det finns mycket kvar att göra därinne, i övrigt tror jag att vi kan vara på säkra sidan med djuren, inte ett enda symptom på ringorm har dykt upp och alla  djuren är  badade flertalet gånger och ser ut att må bara bra.
 
Det har varit mycket svårt att besluta vilka djur som ska få flytta, men dom som helt klart ska få nya hem är;

Crazy: En supersöt stor kastrar hane, på närmre 5år. 200kr
Grace: En supersöt Teddy hona, på närmre 3,5år. 150kr
Joy: En supersöt och trevlig hona som troligen får flytta tillbaka till Stina Thörn.
Känns lite jobbigt att släppa henne då hon är Jennifers marsvin, men Jennifer har fastnat för lilla Märta som hon vill klappa hela tiden, och då Joy inte gärna sitter still i knät så får det bli hon som får flytta. :/


Nu vart det mycket text och nästan inga foton.. tråkigt värre. Ska komma ihåg min kamera framöver, den häftiga kameran jag använt senaste veckorna har återlämnats till min mor igen, den är mycket saknad! :(


Nu ska vi ta oss tid för lite fika barnen och jag, hoppas eran Måndag är lika härligt solig och fins om våran är! :)

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Omröstning

Har du som läser bloggen barn?
 Ja
 Nej

Kategorier

Senaste inläggen

Tidigare år

Länkar

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4 5 6 7
8
9
10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2011 >>>

Arkiv

Nanooks Gästbok

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards