Nanooks

Alla inlägg den 2 maj 2011

Av Jessica - 2 maj 2011 14:49

...märker jag, men när det varit så fint väder ute har inte datorn varit så aktuell utan vi har slitit utomhus istället. Orken att blogga har helt enkelt inte infunnit sig till kvällen.
 

God efterätt, om än något sura bär. :)

 

I Lördags åkte jag hem till min mor i vällingby med barnen och hunden. Vi fikade ute på altan och sen gick vi en härlig långpromenad med alla hundar och barnen.
Jennifer ville leka i alla lekparkerna vi passerade på vägen, men vi hade siktet inställd på den parkleken som skulle var i slutet av promenaden och ansåg att hon gott kunde vänta tills dess. När vi sen fick alla andra småparker utpekade under promenaden av en liten hoppfull tjej insåg vi att det fanns bra många fler än vi trodde, det måste ha varit minst 10st som vi passerade.


Väl hemma vart det mat och lite vila för barnen medans jag och mamma åt matjesill-lunch i lugn och ro.

Sen kom Syrran med sina barn Alexander och Emilia, så vi fikade och snackade oss blå allesammans medans barnen lekte och hade toppenbra tillsammans. :)
Emilia och Jennifer är nästan lika gamla och dom hade verkligen kul tillsammans, synd att vi bor så långt bort från varann.

 
Tack för en supertrevlig dag allesammans! :)

 

Till kvällen fick vi gäster hemmavid, Martin, Fredrika och Mattias kom över på lite grillning.
Vi besökte även Maj brasan som vi bidragit med en hel del ris till, och hälsade på lite "grannar".


I Söndags slet jag och Johan med att få bort alla kubbar och stockar från grannens tomt, och vi blev äntligen klara! Vilket känns jätteskönt,nu har vi förståss mycket kvar med att ta hand om men det kan vänta ett par veckor till.


Jag planerade för årets odlingar som jag ska ordna med, potatis köptes hem i Fredags och denna ligger nu på groddning i gäststugan.
Jag ska ordna några nya land och sen ska det köpas hem lite frön och plantor som ska bli lite grönt under sommaren, som bla. Squash, jordgubbar, plocksallat, rädisor m.m

På kvällen somnade vi alla tidigt trötta efter dagens arbete. :)

 

Idag blev det en promenad under förmiddagen, och sen lekte barnen på tomten medans jag med skottkärran drog upp några stubbar från vår gräsmatta till baksidan av huset.
Det hanns med lite lek också innan det var dags att ge barnen lunch och lite eftermiddagsvila. Efter min lunch vart det att gå ut och slita vidare med stubbar och grenar och allt annat skräp som samlats på tomten under höstens renoveringar av huset.
Nu klurar jag lite på om jag inte ska börja köra soppor om dagarna till Sörab tippen som är rätt nära oss, ska höra vad Johan tror under kvällen.


Annars hoppas vi på fint väder under veckan så jag kan rensa på tomten och städa ur marsvins rummet inför sommarens inackorderingar.
Det finns mycket kvar att göra därinne, i övrigt tror jag att vi kan vara på säkra sidan med djuren, inte ett enda symptom på ringorm har dykt upp och alla  djuren är  badade flertalet gånger och ser ut att må bara bra.
 
Det har varit mycket svårt att besluta vilka djur som ska få flytta, men dom som helt klart ska få nya hem är;

Crazy: En supersöt stor kastrar hane, på närmre 5år. 200kr
Grace: En supersöt Teddy hona, på närmre 3,5år. 150kr
Joy: En supersöt och trevlig hona som troligen får flytta tillbaka till Stina Thörn.
Känns lite jobbigt att släppa henne då hon är Jennifers marsvin, men Jennifer har fastnat för lilla Märta som hon vill klappa hela tiden, och då Joy inte gärna sitter still i knät så får det bli hon som får flytta. :/


Nu vart det mycket text och nästan inga foton.. tråkigt värre. Ska komma ihåg min kamera framöver, den häftiga kameran jag använt senaste veckorna har återlämnats till min mor igen, den är mycket saknad! :(


Nu ska vi ta oss tid för lite fika barnen och jag, hoppas eran Måndag är lika härligt solig och fins om våran är! :)

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Omröstning

Har du som läser bloggen barn?
 Ja
 Nej

Kategorier

Senaste inläggen

Tidigare år

Länkar

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4 5 6 7
8
9
10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2011 >>>

Arkiv

Nanooks Gästbok

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards