Nanooks

Alla inlägg under juli 2010

Av Jessica - 17 juli 2010 16:11

Gott med vattenmelon, det tycker både Jennifer liksom marsvinen. :)

Jacob är så duktig på att vända sig från rygg till mage, men mamma hoppas han lär sig att vända sig tillbaka snart oxå.

Vår charmiga pojke, bara man gullar lite med honom så är livet på topp! :)

Av Jessica - 17 juli 2010 15:57

Vips.

Mina damer tar skydd i lådan när matte kommer med kameran.

Lilla Rosa, en riktigt söt liten dam som letar nytt hem med sin kompis Stjärna.

Stella, som numera njuter av att vara nerklippt så hon orkar busa mycket längre om dagarna. :)

Av Jessica - 17 juli 2010 15:13

Hej hej


Här har vi äntligen Semester! Eller nja, Johan har iaf semester dem kommande 2v, jag har fullt upp då det är ca 14st kaniner och 42st marsvin här för tillfället. :)


Jacob börjar få lite trångt i korgen han ligger i om nätterna så jag sliter för fullt med att renovera Jennifers nya (begagnade) säng som vi fick via bekanta.

Den har slipats och grundmålats, imorgon åker sista lagret färg på sen är den klar. Jag funderar på att dekorera den med lite bladslingor och blommor, men det får bli vid ett senare tillfälle tror jag.

Så i nästa vecka ska Jacob äntligen få flytta till stora spjälsängen och slippa trånga korgen och stora tjejen Jennifer ska få sin fina vita växasäng att sova i istället. :)


Marsvin och kaniner kommer och går för fullt här så nu går kvällarna åt till att bära in och ut djur i ute-hagarna och att utfodra och städa burar. Nästan ett fulltidsjobb, som tyvärr har försvårat av att jag har blivit jättedålig varje gång jag hantarar marsvinens hö.

Jag tog nu i Onsdags allergiprover på både djur och gräs, min misstanke är att en gammal mild allergi övergått till något värre. Och numer städar jag burarna med en ansiktsmask för att inte må allt för dåligt.


Idag hittade jag ett nytt recept på muffins som vi t.o.m hade alla ingredienser till så överaskade Johan med att baka en plåt på 10st muffins.

Och han liksom jag tyckte dem var jättegoda!
Dock ska jag tänka på att ta ut dem tidigare än jag gjorde och ha i en större bit choklad.

Recept kommer.


Jag har även fått gå på min första loppis för i år, och där fyndade jag denna fina kanna! Precis en sån har jag velat ha länge nu. :)

Perfekt till kallt vatten, lemonad, saft liksom att stoppa några fina blommor i.

Och bäst av allt är att den är som ny! *nöjd*

Av Jessica - 13 juli 2010 21:09

Hejsan


Idag var det klibbigt varmt igen... man känner i stort sett för att bo i duschen eller i badet hela dagarna, men inte ska man klaga! ;)


Mina dagar har samma rutiner, upp vid 09:00.

Sen brukar jag hänga tvätt och sätta på en ny maskin och svara på mail.

Vissa dagar tarjag emot marsvin på förmiddagarna oxå.

Lagom till Lunch börjar Jennifer bli lite trött och då läggs hon oftast efter att hon ätit lunch, men vissa dar vill hon inget ha så då får hon ett rejälare mellanmål istället.

Sen brukar jag oftast få Jacob att sova en stund oxå, och då kan jag göra lite nytta som diska, dammsuga, städa m.m

Idag blev det att ta itu med Stella som numer är helt nerrakad, skönt för både henne och mig. :)


Sen tar jag en snabbdusch och gör i ordning barnens badkar, sen tar jag först upp Jacob som får bada och sen äta lite mat medans jag tar upp Jennifer som får bada en stund innan mellis.

Den stunden på dagen är både barnens och min favorit stund! :)


Sen går dagen långsamt pga den jobbiga värmen tills Johan kommer hem. Då lagar vi middag och efter maten går jag ut och tar itu med alla djuren.

En del kvällar kommer kunder hit oxå, det passar mig bästa att dem kommer förmiddagar eller kvällar så har jag eftermiddagarna lediga att göra vad jag vill, vare sig det är att vara hemma eller att spontanbesöka familj och vänner. :)


Det tar en stund att klippa grönt åt ca 40-50st djur. *pust*

Sen ska alla ha hö, vatten och lite kel, en del ska även ha lite pellets.

En del djur får komma ut på tomten under tiden jag pysslar, om det var lite svalare kunde jag ha dem ute mera men nu vore det fel att sätta ut dem under dagarna när det är så varmt.


En tråkig nyhet är att mitt äldsta syskonbarn ska plugga vidare i Sundsvall, så  han flyttar snart ifrån Stockholm. :(


Nej, nu ska jag äta min glass som börjat smälta... *mums*

Av Jessica - 11 juli 2010 17:57

Hej igen


Jag har inte bloggat om detta, men i Söndags eftermiddag kom Rita, Satu och Sara hit från  Finland. (Rita är Johans Moster, Satu är Ritas barn och Sarra är Ritas barnbarn.)


Dem var hem till oss och grillade i Måndags (fast det var Farmor Tarja och Farfar Bror som bjöd på maten), och till efterätt blev det lite jordgubbar. *tackar!*

I Tisdags hälsade Johan på dem direkt efter jobbet, jag kom förbi en kortis på kvällen med barnen, sen åkte dem tyvärr hem i Onsdags.

Tre generationer Granvik

Jennifer & Sara fann verkligen varann, dem lekte och hade det så kul ihop.

På sista bilden ser ni hur Sara kommer fram och ska ta en tugga av Jennifers jordgubbe. Men Jennifer ville inte dela med sig. ;)

Av Jessica - 11 juli 2010 17:45

Michaela imponerar som vanligt...

Man ska dricka mycket när det är varmt.

Kvällens "Suprice" i kubb spelet. Och härligt sommrig såg hon ut oxå, min kompis Anna. :)

Posa!

Grabbarna bus, det är dem som ska lära våra barn en massa dumheter. ;)

Jacob ligger och har det bra på kvällen, medans vi andra spelar kubb.  

Av Jessica - 11 juli 2010 16:24

Hejsan


Ja, min Lördag började lite tidigare än jag önskat. Det vart att gå upp och efter frukost ta sig ut till djuren och börja storstäda.

Under tiden åkte ca 10marsvin ut på tomten, (mycket midigt när man städar burar), och då och då dök det upp lite kunder.

Det kom 4st marsvin och 2 ute-kaniner, och 2st marsvin åkte hem.


Jag som numer är sååå hes, och hostar och nyser som en tok misstänker starkt att min allergi mot bla pollen förvärrats. Jag har nog aldrig mått så dåligt  som jag gjorde igår när jag städade burar. *suck*

Men jag har nu beslutat att ta itu med detta och så fort Johan går på semester v29 så ska jag till husläkaren och få remiss på att ta blodprov jag med. Så jag får svart på vitt vad det är jag inte tål, och fhv kanske jag kan få bättre medicin så jag kan fortsätta med min hobby Marsvinen.


Vid 12.00 var jag klar ute med djuren och jag hann prcis in och skölja av mig allt damm, spån och hö och byta om till rena kläder tills gästerna kom.

Idag kom Richard, Anna, Stefan och deras dotter Michaela, Christopher och Martin hit! :)


Vi gick in och pratade lite och åt lite lunch som vi bjöd på, det vart dock inget lyxigt bara lite varm korv med bröd.


en packade vi ihop oss och gick den korta sträckan ner till vattnet, (ca5min bort), och där badade vi alla och hade det sååå bra.

Tom. Jennifer badade, hon höll armarna runt pappas hals medans han simmade på rygg, och förståss badade lilla Michaela oxå, hon plaskade på så glatt. :)

Tur att Anna var med, jag är något av en badkruka men hon fick mig att hoppa i samtidigt som henne så jag badade faktiskt mer än vanligt! ;)


När klockan närmade sig 16.00 så bar det av hemåt igen, denna gång för att förbereda grillen och det som skulle grillas.

Alla hade med sig egen mat, och det vart mycket på grillarna. ;)

När alla var mätta och nöjda, ställde grabbarna upp kubben på tomten.

Sen vart det spela av. Fast jag tror nog vi böt lag efter varje match, så vet inte vem som vann i slutändan faktiskt. ;)


Vi tog en fika innan Christopher var tvungen att röra på sig, vi får hoppas att Cicci kan vara med nästa gång så dem kan stanna lite längre. :)

Snälla Richard och Anna hade med sig fikabröd.

Just innan kaffet serverade frågade jag om någon ville ha en isglass (Piggelin) och Martin tackade genast "Ja", när jag kom ut med en glass åt honom och åt mig så vart dem andra sugna oxå, så tillsist satt vi alla med varsin Piggelein i handen medans kaffet svalnade lite. :)


Vi fick t.o.m Anna att spela lite när Christopher åkt hem, och hon hade oanade talanger (eller så var det bara nybörjar tur), men hon tog ner måååånga kubbar iaf! ;)


Det vart en såååå trevlig kväll, så detta måste vi bara göra flera gånger!!! :)


Men till kvällen efter att Anna med familj åkt hem, så började min ork sina, medans Johan, Richard och Martin gick ner till sjön och tog sig ett dopp till så diskade jag undan allt och satte mig i soffan tills grabbarna kom hem.

Sen vart det sängen kort därefter.

Av Jessica - 8 juli 2010 16:51

Ja, efter natten på Akuten trodde vi att allt i stort sett skulle återgå till det normala, men så  vart det inte.


I Måndags kväll fick Jennifer andnöd igen, vi gav henne medicin och la henne men stannade uppe till nästan 00.00 sjäkva för att höra henne.

Vid 01.30 fick hon andnöd igen.

Så numer är dörren till hennes och vårt sovrum öppna så vi kan se och höra henne hela nätterna.


I Tisdags ringde jag vår Husläkare för att få remiss så vi kan ta allergi tester på Jennifer, då jag läste på om Astma och det stämmer in så bra på hur hon har det.

Jag fick även rådet att ha ut katterna "NU!"

Så efter min mor snällt nog ringt och pratat med en veterinär och förklarat situationen så la jag ut ny annons på blocket med alla kattungarna.

Under Tisdagen var jag även hemma hos mina föräldrar. Mormor, jag, barnen och hundarna tog en promenad och Jennifer fick leka i en lekpark lite.

Sen på kvällen grillade jag, för första gången, och det blev gott grillat kött, färska champinjoner, squach och sen gjorde jag lite Tzatsiki, sallad och kokt färskpotatis.
Till efterätt blev det god "gammel dags vanilj glass" och jordgubbar. *mums*


På Onsdagen blev alla kattungarna sålda 

Och Jag lämnade vår kisse Zingo till Tess som tar hand om henne ett par dar nu.

Sen vart det skrubba ur tvättstugan där katterna varit, men än är det mycket kvar att skrubba.


Idag, Torsdag, vart det en tur till husläkaren som skrev remiss på blodprov, så nu ska Jennifer testas mot: Katt, Hund, Marsvin, Häst och massor av andra saker som gråbo, pollen m.m

Tur nog kunde han lämna remissen redan efter lunch så vi for till vallentuna och tog blodprovet redan nu i eftermiddags.

Men svaret kan ta från några dar till 2v, så tills dess är det bara att vänta.


Till något annat;

Idag kände jag mig verkligen som en småbarnsförälder när:

Min dotter kom ut från WC.n med min hårborste i handen, som det rann vatten från...

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Omröstning

Har du som läser bloggen barn?
 Ja
 Nej

Kategorier

Senaste inläggen

Tidigare år

Länkar

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Juli 2010 >>>

Arkiv

Nanooks Gästbok

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards