Direktlänk till inlägg 17 juli 2010
Varma Chokladmuffins med inbyggd chokladsås
Ingredienser 8 muffins*
4 msk rumsvarmt margarin
55 g strösocker
1 stort ägg
85 g extra fint vetemjöl
1 msk kakaopulver
55 g mörk choklad (vi gillar ljus choklad bättre så tog det istället)
florsocker, att pudra över
*(Vi gjorde dubbel sats och fick 10 st muffins)
Tillagning:
1) Placera 8 pappersformar i en muffinsplåt eller ställ 8st dubbla pappersformar på en bakplåt.
2) Vispa margarin, socker, ägg, mjöl och kakaopulver slätt med elvisp.
Vispa inte för länge.
3) Fördela hälften av smeten i pappersformarna. Gör en grop i mitten av varje kaka med en tesked. Bryt chokladen i 8 lika stora fyrkanter oh lägg en bit i varje grop. Fördela resten av smeten ovanpå.
4) Grädda i 190 grader varm ugn i 20 minuter eller tills muffinsen har höjt sig. Låt dem svalna i 2-3 minuter innan de serveras varma, pudrade med siktat florsocker.
(Vi ska till nästa gång ha dem inne kortare tid och ha i större bitar choklad.)
Men goda var dem! :)
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
||||||
5 | 6 |
7 |
8 | 9 |
10 |
11 | |||
12 |
13 | 14 |
15 |
16 |
17 | 18 |
|||
19 |
20 | 21 |
22 | 23 |
24 |
25 |
|||
26 | 27 | 28 |
29 |
30 |
31 | ||||
|