Nanooks

Direktlänk till inlägg 10 juli 2016

Furuviksparken

Av Jessica - 10 juli 2016 20:07

Utsikten från Hemliga Fortet i Furuviksparken. :)

   
Nu var det länge sedan jag bloggade, men vårat internet har inte fungerat så bra men nu har vi äntligen beställt ett nytt och fått hem det så nu kommer jag kunna blogga mera utan att det tar flera timmar att ladda upp foton. ;)
  

Jag och Jacob

  

Jennifer och Johan

 

I Fredags åkte vi till Furuviksparken med barnen, tanken har varit att låta barnen åka till ett tivoli nu i sommar men Gröna Lund som vi har närmre till är alltid fullt av folk, det är långa köer och det blir för jobbigt för vår Prinsessa så vi har kikat på alternativen i andra parker.

  
Furuviksparken var inte mycket till djurpark men helt klart värt pengarna om man som vi spenderade ett par timmar i tivolit, det var inte överdrivet mycket folk och köerna till attraktionerna var lagom långa max 1-2åkturer.
Barnen hade jätteroligt och själv kom jag in gratis då vi hade med oss ledsagarintyget och fick ett orange band runt handleden som gjorde att jag  kunde åka alla attraktioner gratis som ledsagare åt Jennifer.
   

Mitt ledsagarband

  

Det var första gången vi testat det här med ledsagarintyget, och det fungerade hur smidigt som helst, däremot fick jag testa hur höjdrädd jag var lite på ett lite väl intensivt sätt då Jennifer ville åka både gungorna som flyger på tok för högt (om man frågar mig) och likaså åkte vi en tur i stora bergodalbanan vilken jag skrek mig hes igenom... tur nog ville Jennifer bara åka bargodalbanan en gång, jag vet inte om jag hade klarat fler turer på den! ;)

 

Amazonasfloden

 

Tur nog tänkte vi på att ta med oss hörselkåporna, dom satt på i stort sett hela tiden vi var inne på tivolit, något man kanske inte alltid tänker på är att det är många olika ljud på ett tivoli, maskinerna som pyser och dunkar, människor som skrattar, gråter och skriker och dessa ljud tillsammans var lite överväldigande för Jennifer men hon stod ut med hjälp av hörselkåporna.
Kassörskan vi köpte åkbanden av var verkligen tillmötesgående och trevliga, och dom tog sig verkligen tiden att uppmuntra Jennifer att ha på sin åkbandet själv, (dessa typer av band som man får på sjukhus och tivolin är något Jennifer verkligen avskyr). Men med uppmuntran från två trevliga tjejer och efter att dom noga satt bandet på hennes handled helt rakt och precis så löst som hon ville ha det så fick bandet sitta på ända tills vi skulle åka hem. Ett stort plus i kanten till denna trevliga personal!

   

Fotot är taget inne i Hemliga Fortet som finns ute på äventyrsön.

   

När vi skulle gå ner i det hemliga fortet ute på äventyrsön var Jennifers första fråga;
"Finns det verkligen luft där nere?!"
Tur nog fanns det gott om luft, men det brummade en hel del men hörselkåporna åkte på och sedan undersökte vi varje litet skrymsle i lugn och ro. :)
Själv tyckte jag det var lite spännande att se Ammunitionsförrådet, jag har ju jobbat lite med att sälja ammuniton själv men jag måste nog säga att den här ammunitionen var något större än den jag sålt till gevärs och pistolskyttar. ;)

  

Nästa gång vi åker till Furuviksparken kommer vi ta med oss badkläderna, vilket vi tyvärr inte gjorde i Fredags, äventyrsbadet såg jätteroligt út och var enormt lockande efter en lång varm dag i djurparken och på tivolit. 

  

Efter vi varit på Furuvik åkte vi förbi min lillebror som bor i Forsmark, där fick vi hälsa på deras hästar och Jacob fick köra både fyrhjuling och stora grävmaskinen... alltstå Joacim du gjorde min sons dag!
Jacob pratar numera inte om annat än grävmaskiner och sin morbror Joacim, och på vägen hem har jag frågat vad Jacob helst skulle göra om.. en dag på Furuvik eller hälsa på morbror Joacim?
Svaret var tvärsäkert, "hälsa på Joacim!!!" ;)

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jessica - 21 januari 2018 16:00

Jacob, Jennifer och Wilma leker i backen.   Hej   Den här helgen har jag och barnen bara varit hemma och tagit det lungt, mycket för att jag är rätt sliten efter veckan som varit men likaså för att Jennifer behöver bearbeta det som hänt s...

Av Jessica - 15 januari 2018 13:07


Min fina Aston <3  Igår var en ganska intensiv och otursdrabbad dag för oss, dagen började med att jag hade kramper i magen och övervägde att åka in till akuten. Min Endometrios bråkade och jag låg dubbelvikt i ett par timmar, men tur nog hjä...

Av Jessica - 11 januari 2018 11:57


  Igår testade jag och Jennifer ett nytt recept på muffins, med Nutella i.Muffinsen var jättegoda men Nutellan kommer vi skippa nästa gång, här kommer receptet. ;)   Muffins   Ingredienser   4 Ägg 4 dl Socker 100 gr Smält smör ...

Av Jessica - 10 januari 2018 18:45

Wilma 8 veckor   Hejsan därute, ni som fortfarande kollar in här på bloggen ibland.   Livet har lunkat på här hemma hela hösten och vintern, med stora framsteg, men likaså många motgångar, vi försöker tänka utanför lådan för att hitta lösn...

Av Jessica - 7 september 2017 18:58

Cadance   Nu går dagarna i vardagslunk, barn till skolan och mannen på jobbet, möten och det vanliga stöket med djur och hushåll.   Jennifer går i skolan och det går klart över förväntan måste jag säga, hennes assistent är jättebra och be...

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Omröstning

Har du som läser bloggen barn?
 Ja
 Nej

Kategorier

Senaste inläggen

Tidigare år

Länkar

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2016 >>>

Arkiv

Nanooks Gästbok

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards