Nanooks

Alla inlägg under augusti 2011

Av Jessica - 9 augusti 2011 20:05

Tur att katter har Nio liv!

 


I morse var första dagen barnen skulle gå på Förskolan sedan semestern och samtidigt så hade jag en tid 09.00 för vår katt till Veterinären, dvs 30min efter inlämning av barnen... inte stressigt alls. :/

Väl hos veterinären fick Zingo sin vaccination och sen lyssnades det på hjärtat och lungor innan jag skrev på papper för inskrivning under dagen då hon skulle sövas.
 

Vår kisse har lyckats för andra gången i sitt korta liv lyckats få ett grässtrå i gommen(bakvägen in i nosen) och för att plocka bort denna måste hon sövas så dom kommer åt ordentligt att se vart strået finns.
Förra gången vart det kostnader på akuttid, lungröntgen m.m INNAN dom kikade ner i halsen på henne, denna gång slapp vi alla såna avgifter men det är fortfarande inte billigt att söva ett djur och lämna in den ett par timmar men det är stunder som denna jag känner mig oerhört glad över att ha skaffat försäkring på både hund som katt!


Tur i oturen hade vi också då första veterinären inte såg grässtrået utan fick kalla på hjälp av den andra veterinären för ser dom inte strået går det ju inte heller att ta bort och jag vill inte veta vad det krävs för att hitta strået eller kostnaderna för den extra behandlingen som det skulle ha gått på.
   

 

Lite roligt var det när veterinären berättade att dom vart lite konfunderade när det stod i papprena att Zingo var en hona, framför allt för att röda honor är väldigt ovanligt.. ja, så pass ovanligt att dom kikade två gånger att hon verkligen var en tjej. ;)

Av Jessica - 8 augusti 2011 10:05

Som ni ser börjar det likna något nu.


I förra veckan var vi hem till Mormor och Morfar ett par dagar för att komma någonvart med renoveringen av deras sovrum.

Det e mycket att göra, taket ska målas, gamla tapeterna ska rivas och nya ska upp, dörrarna ska bytas, nytt golv ska läggas och sen ska nya listerna upp och garderoben monteras ihop igen.

  

När vi varit där har barnen badat på tomten och jag har passat på att laga middag och babbla av mig med Mormor. Min mamma och jag kan prata båda två, och nu hade vi ett par veckor att ta igen. ;)

 

Diwa som älskar när barnen plaskar i vattnet.

Jennifer älskar att bada och plaska.

Jacob tar i från tårna när han ska kasta en hundleksak.

En härlig bild på Mormor och Morfar.

Diwa busar i gräset.

Av Jessica - 8 augusti 2011 09:54

Familjen Granvik, Johan, Jacob, Jennifer, kusin Simon och Farbror Risto.

 

Nydoppade kusinen Terese, Jennifers stora idol. ;)

 

Terese har bra hand om båda våra barn, här på promenad med Jacob.

 

Underbar utsikt.

 

Stella som blev lite friserad ute på ön.

 

Kvällspromenad på krångliga stigar, i bakgrunden ser man Johan vänta

med Jacob på axlarna.

 

Nu börjar solen gå ner och man kan skymta månen.

 

Ser ni den lilla plutten till båt?

Det är vår plutt, tänk att vi alla 5 fick plats att sova i den. ;)

Av Jessica - 8 augusti 2011 09:22

Jennifer mumsar i sig lite krusbärspaj som Morfar bakat.


Här har jag inte skrivit något på länge nu, av många olika anledningar, främst för att vi haft dålig internetuppkoppling senaste tiden och sen pga tidsbrist. Men det ska vi ändra på nu när vardagen är här igen. :)


På sista tiden har det hänt en hel del, en vecka renoverade Johan både hos sina och mina föräldrar så vi såg honom bara vid frukosten och mitt i natten vid hemkomsten. Den veckan hanns det inte med annat än att sköta djuren, vilket jag ofta gjorde sena kvällarna när barnen somnat mellan 21-23.


Sen var det mycket kunder som skulle åka hem, på en dag åkte hela 11st djur hem, jösses vad tomt rummet kändes dagen efter. När man har djuren ett par veckor så blir man ganska fäst vid dom, en del mer än andra så när djuren åker hem känns det lite sorgligt, men samtidigt är det bra för det betyder att jag faktiskt bryr mig om djuren som är här även om två tråkiga händelser den här sommaren har tagit musten ur mig lite.


Jag har varit ovanligt dålig på att fota djuren ute i trädgården, och det är för att mina barn är såååå intresserade av djuren och inte vill annat än klappa och mata så jag måste vakta dom hela tiden så djuren får lugn och ro. Att sitta med en kamera finns det helt enkelt inte tid för då.


Sista veckan hemma tog vi ett par dagars semester, riktig slappa semester då vi bara hade tid för varandra.
I början av veckan gav vi vår dotter, tillsammans med Far- och Morföräldrarna, en tidig födelsedagspresent i form av en studsmatta, en stooor studsmatta med skyddsnät. Vi kan väl säga som så att vi behöver inte leta länge efter dotra numera, hon mer eller mindre bor på den där studsmattan. ;)

  

Vi har även varit ute med båten och äventyrat, vi sov helt oplanerat över natten när vi var på hallonstenarna med Farbror Risto med familj och vänner.

Fast det gör vi inte om i första taget, inte med barnen iaf. det blev som mest 4h sömn för min del som delade säng med barnen. *gäsp*

Men bortsett från en jobbig natt så hade vi det hur bra som helst.

Foton från dagen kommer i ett annat inlägg.

 

Nu hinner jag inte berätta något mera om våra äventyr. Nu vet ni iaf att vi lever och att jag ska försöka blogga mycket tätare framöver. ;)

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Omröstning

Har du som läser bloggen barn?
 Ja
 Nej

Kategorier

Senaste inläggen

Tidigare år

Länkar

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8 9 10 11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2011 >>>

Arkiv

Nanooks Gästbok

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards