Nanooks

Alla inlägg den 27 augusti 2011

Av Jessica - 27 augusti 2011 09:54

  

Den här veckan har vi helt ovetandes haft en riktigt sjuk hund, men vi upptäckte inte detta förrens på Torsdagen när Stella kräktes flera gånger efter lite rester hon fått på lunchen.
 

Igår ringde jag veterinären i Roslagstull för rådgivning och rådet var att komma in och kolla för säkerhets skull, så bokade tid hos Vallentuna Djurklinik och efter att ha lämnat av kaninen Lisa i Vällingby så vart det en tur hem och äta lunch lämnade jag av barnen hos Farmor och sen iväg till veterinären.


Första spontana tanken från veterinären var att hon nog hade magsår, men vi ville  ju utesluta annat så ett blodprov togs först. Efter låååång väntetid kom Veterinären in med en alvarlig min och frågade om vi gett Stella lök eller dylikt?

Såklart att hon inte fått det, jag vet ju att det är jättefarligt för hundar!
Aja, oavsett hade hon ett högt levervärde så yttligare ett blodprov skulle tas, och en ännu längre orolig väntetid till innan en Mycket alvarlig veterinär kom in i rummet...

-Stellas levervärden var så skyhöga att han varit tvungen att spä ut blodet 7ggr för att ens kunna få fram ett värde! Och hon borde inte ens kunna stå upp med så dåliga värden.
Han började fråga ut mig om vad hon kan ha ätit eller gjort förra helgen (då vi räknat ut att det hela börjat).
Men inte vet vi vad hon fått i sig, hon är ju kräsen och äter inget om man inte trugar i henne.

Ja, kommer vi på vad skulle jag meddelade det direkt så dom kunde ge motgift, för han trodde att Stella fått i sig rikligt med gift, alltstå gifti klass med råttgift/insektsmedel/flugsvamp och därför fungerade inte längre hennes lever och han kunde inte ens garantera att hon skulle överleva detta.


Jag vart så chokad, ja det går inte ens att föklara. Min hund var ju sjuk, javisst men inte kunde hon vara döende??!

Efter det beskedet så var det bara att kämpa emot tårarna och se till att Stella fick den behnadling hon behövde, en rejäl dos med dropp och flera sprutor med mediciner så var vi äntligen klara och kunde begge oss hemmåt.
Med oss hade vi recept som vi skulel hämta ut samt specialhundmat som skulle hjälpa levern.


Idag ser hon ändå rätt pigg ut. Men det är rejäla medicindoser som gäller här hemma.

Nu håller vi tummarna att hon ska klara ut sig ur detta, för det är fortfarande en kritiskperiod fraför oss. Blir hunden sämre måste vi AKUT in till et djursjukhus och är hon inte piggare tills på Måndag måste hon in till Vallentuna Djurklinik för att få dropp hela dagen.
Vi ska på återbesök i slutet av nästa vecka och efter yttligare två veckor för koll av levervärden.


Håll tummarna för vår älskade hund.

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Omröstning

Har du som läser bloggen barn?
 Ja
 Nej

Kategorier

Senaste inläggen

Tidigare år

Länkar

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8 9 10 11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2011 >>>

Arkiv

Nanooks Gästbok

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards