Nanooks

Alla inlägg under december 2015

Av Jessica - 13 december 2015 18:19

Vår gata. :)
 

Tänk så underbart det knarrar under fötterna när man går ute i snön och julkänslan börjar smyga på. <3

Håller nu tummarna hårt att snön ligger kvar länge! :)

Av Jessica - 13 december 2015 11:20



Ja men se andra gången i år det verkigen snöar här hemma! :)
Nu har vi två överlyckliga barn ute på tomten och jag antar att jag fikar själv idag..?! ;)

Äsch, fikat finns kvar till senare, undrar om vi inte ska ta en promenad i skogen när det snöar så härligt ute!:D

Av Jessica - 13 december 2015 10:57

Hej allesammans!



Här hemma doftar det pepparkakor, kankse för att vi har en stor mjuk pepparkaka i ugnen med lite lingon i. ;)
Ja, gott doftar det iaf, igår var det inte pepparkakor som gällde utan marsipan.. finns den något roligare för barn än att  knåpa ihop marsipanfigurer och doppa i choklad och lite strössel?!
 
Ja här gick det hem iaf, vi tog gott om tid på oss och fick ihop en hel del gottis till jullovet, men är man så här duktig och koncentrerar sig så länge som igår får man åklart provsmaka och båda barnen låter hälsa att det var gott! :D




Det här är en av många godisar vi bakat i år, vi har ju redan bakat pepparkakor, marsipan figurer, rispuffar i mjölkchoklad, lakritskola med flingsalt och mer lär det bli. :)
 
Nu plingar det snart här i köket så lika bra att duka fram för lite fika. 
 

Ha en underbar Lucia nu allesammans! :)


Av Jessica - 12 december 2015 18:38

Doris första jul hos oss.. undrar vad tomten kan tänkas ge katterna i julklapp i år... ;)
 

En vecka har flygit förbi här hemma, Jennifer har gått i nya skolan hela tre dagar den här veckan och min magkänsla är bara så bra, Jennifer verkar trivas och har redan fått minst två vänner i hennes klass. <3 <3
Som jag har stångats och slagits för att Jennifer ska få rätt hjälp och må bra, nu är vi i nästa steg, ett steg som känts så långt borta efter en oerhört jobbig höst där vår dotter verkligen inte har mått bra, men skolan känns bara så rätt och alla är så trevliga och omtänksamma från barn till vuxna att vi nu kan se ett ljus i tunneln, i den här miljön kan Jennifer gå långt. <3 <3 


Vet ni vad, efter helgen är det sista skolveckan för Jennifer här i Edsbro, sen har vi ett långt vinterlov innan inskolningen börjar på riktigt i Januari. Som vi längtar! :)
 

Jacob fick besöka barnmottagningen på Norrtälje Sjukhus igår, efter lite prat med läkaren lämnade vår modiga prins ett par rör med blodprover som ska analyseras och förhoppningsvis visar dom inte på något men annars kanske vi hittar vad han reagerade så starkt på här i höstas.
För er som inte vet så fick vår prins en allvarlig allergisk reaktion i höstas, det är detta vi nu ska påbörja utredning för. Det tog en stund innan vi kände att vi hade tid att börja reda ut just allergin då han två dagar innan allergi reaktionen tyvärr lyckades bryta armen på förskolan och pga medicineringen han fick mot allergin så tog läkningen av armen lite längre tid än vi först trodde och ibland är det bara lättast att ta itu med en sak i sänder.
Nu mår Jacob bara bra, han härjar och busar precis som han ska och han har inga problem med armen eller haft några allergi reaktioner sen dess.


 


Efter läkarbesöket åkte vi hem och Jacob fick byta om innan vi åkte till Förskolan för luciafirande, det är så otroligt mysigt att sitta där i publiken och se sitt barn sjunga med sina vänner. Alla var verkligen duktiga och såklart såååå fina i alla sina kläder. <3 <3

Då det är fotograferingsförbud på lucian har jag tyvärr inga bilder att dela med mig av, mer än den vi tog i bilen när vi just kom fram till förskolan, och han var betydligt mer pirrig i magen och busig än vad han ser ut att vara på fotot. ;)


Nog bloggat för idag, vi hörs en annan dag! :)

Av Jessica - 12 december 2015 18:31

Aldrig en tråkig dag med fem katter i huset. ;)

Häromdagen small det till i vardagsrummet medans jag stod och lagade mat i köket.

Omkull hade granen åkt för andra gången på fyra dagar.. . men vem var skyldig denna gången?! 
 

Ja, Vincent stod där och såg lite fundersam ut.. men särskilt skyldig verkade han knappast.



Men just som jag började lyfta upp granen trillade en liten katt ut.. men Alice vilken röra du ställde till med. ;)


Av Jessica - 7 december 2015 17:18

Hejsan! :)
 

Här hemma har vi tagit det mestadels lungt och hållit oss hemma, förutom en utflykt för mig och Prinsen till ett mysigt adventsfika hos barnens kusin Kristofer igår. :) 
 
Just nu har vi en (vad vi kallar) "jobbig period". Det betyder att vi håller oss hemma mestadels och gör så lite som möjligt utöver det vanliga för vår Prinsessas skull. Nu är det mycket förändringar med skolbyte och inskolning och det tar all energi för vår fina tjej och för att hon ska orka med och kunna ladda sina batterier anpassar vi oss runt just hennes behov av att vara hemma och inte träffa för mycket folk.


Idag var en något ovanlig Måndag, i normala fall går Jennifer i skolan och Jacob på förskolan men idag var båda lediga, Jennifer för att ladda sina batterier inför inskolningen och Jacob för att såklart få lite mamma tid. :)

 
Men efter en rätt jobbig förmiddag lyckades jag få med barnen och handla... min tanke var att köpa hem marsipan som barnen kunde forma till figurer och doppa i choklad. :)
Men bara att komma till butiken var en hel affär i sig, för just som vi givk ut kom postbilen.. läskigt värre.. efter mycket om och men kom vi till butiken och såklart var marsipanen slut... och då handlade vi ju inte det vi skulle och vi kunde inte göra det jag sagt till barnen.. k a t t a s t r o f! :o
Bara att komma hem från butiken blev ett "mission impossible" så att säga.. men hem kom vi även om det tog lite längre tid än beräknat. :/

Okej.. dags för ny plan!

 
Vi tog största korgen vi hittade här hemma och gick ut i skogen och plockade pinnar, kottar, stenar och tog lite grenar från fällda granar och bar med oss hem.
Väl hemma letade vi reda på varsin korg och fyllde med jord och sen vart det att dekorera julkorg att ha på rummen.. gissa om barnen hade roligt!!! Mom saves the day!! :D

 

Jacob pysslar medans en nyfiken katt inte kan hålla nosen borta från alla nya dofter. ;)

 

Jennifer blev mycket stolt över sin kreation. :)

  

En mycket koncentrerad Prins. :)

  


Jacobs färdiga arrangemang. :)


Ja så var ännu en dag räddad! :)
Barnen vart aktiverade och jag fick efteråt dammsuga barr från typ halva huset... (hur mycket barr kan man få in med ett par grenar från skogen egentligen?!)
 
Efter detta bakade vi en mjuk pepparkaka till eftermiddagsfikat. :)
 

Nu väntar vi på att pappa ska komma hem från jobbet så vi kan äta middag och se på julkalendern tillsammans innan det är dags att säga godnatt för idag. <3 <3 <3

Av Jessica - 4 december 2015 09:16

Dörrkransen som vi valde i Söndags. :)


Igår hade jag dagen bokad för möten både på förmiddagen och eftermiddagen och en trött dotter som helst ville vara hemma och en son som  flög upp ur sängen då Förskolan skulle åka på äventyr till Naturhistoriska Museet. :)
Fullt upp helt enkelt, men efter att ha lämnat av barnen vart det återbud av förmiddagens möte så bjöd hem en mamma till oss och det slutade med att vi satt å pratade om allt mellan himmel och jord hela förmiddagen. Supertrevligt!
 

Jag som annars brukar ha svårt att skapa nya kontakter är rätt stolt över att jag vågar ta mig ur min bubbla och prata med andra föräldrar och fröknar. :)

 
På kvällen åkte jag hem till en fröken från Förskolan och tog hand om två riktiga raringar till katter, Inez och Guffy.
Imorse var jag där igen och det tog ett par vändor i dörren innan Inez vågade trotsa regnet och springa ut en stund, men mitt samvete säger mig att jag kommer gå dit vid lunch och se om hon vill gå in igen.


Funderar på att hämta hem barnen efter lunchen idag, just för att båda var så trötta imorse och för att få lite tid att kanske göra något med barnen... klurar fortfarande på om vi ska baka nåt gott eller kanske julpyssla?!
Ja, vi får väl se vad det slutar med. :)
 

Jennifer.


Jacob som inte kunde hålla fingrarna ur mjölpåsen.. hans kakor var mer vita än bruna tillslut. ;)

Jacobs pepparkakor. 


Jennifers pepparkakor.


Här är några foton från när vi bakade pepparkakor förra veckan. :)

Av Jessica - 2 december 2015 20:48

Vincent


 Hej på er igen..

Här sitter jag i soffan och väntar på att Greys Anatomy ska börja så jag får gå och sova någon gång.. *gäääääsp*
vi får väl se, kanske får jag se en repris nån dag och gå och sova istället. ;)
 
Ja, nåt måste jag ju skriva om dagen, så vi börjar med att berätta att trots att vår Prinsessa har haft ett riktigt jobbigt dygn nu (då det blev lite ändrat mot vad vi sagt igår eftermiddag) så kom vi iväg till nya skolan idag och var med på en lektion. Nu låter inte detta som nåt stort.. men det är verkligen STORT!


Jag är riktigt imponerad över hur bemötandet var på skolan idag, jg kan inte säga annat än WOW! :D
Ja, Prinsessan var såklart lite blyg och satt i mitt knä under lektionen men pratade med flera vuxna som hälsade på oss idag inklusive läraren som verkligen vann mitt förtroende direkt.. och tro mig, det ä inte lätt! ;)
 
På rasten kom två flickor från ettan och frågade om Jennifer ville leka med dom, men tyvärr var hon för blyg för att prata med dom, men leka gjorde dom tillslut (man behöver ju inte prata för att ha roligt tillsammans). <3 <3 <3
 
Vi var välkomna redan nästa vecka igen, och eftersom Jennifer behöver mer stöd för att bli trygg och få känna in skolan så sa vi att vi prövar att Jennifer och jag kommer dit tre dagar i rad. Spännande! :)
  

Dagens blogg avslutas med ett foto på vårt kärlekspar Olga och Vincent.   

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Omröstning

Har du som läser bloggen barn?
 Ja
 Nej

Kategorier

Senaste inläggen

Tidigare år

Länkar

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14 15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2015 >>>

Arkiv

Nanooks Gästbok

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards