Nanooks

Alla inlägg den 13 september 2010

Av Jessica - 13 september 2010 20:47

…som började inne på toan med Jennifer som hostade upp slem. :(

 

Ja, nu har hon hostat varje natt i ca2 veckors tid. Varje natt måste vi gå upp och ge henne luftrörsvidgande inhalationsmedicin, annars sover hon inte alls, i helgen hostade hon lite mer än vanligt även dagtid och nu detta.
Jag letade reda på barnläkarens nummer och ringde så fort dem öppnade vid 08:15. Och döm av min förvåning jag fick tid redan klockan 10 idag. *nöjd*

Så slog en pling till Farmor Tarja och Farfar Bror och undrade om dem kunde vara barnvakt åt Jacob eller om Tarja ville följa med, och hon ville följa med.
Så lite frukost, på med kläderna och iväg och hämta Tarja och till läkaren.

Hon lyssnade på lungorna som lät helt ok, inget slem där, men i halsen var hon lite röd och ena örat började bli inflammerat. Så i förebyggande ska nu Jennifer äta Alvedon var 6:e timma i två dygn. Sen ska vi sätta in en kastrull med kokat vatten och Vics-salva i hennes rum i ca 30min, när hon somnat. Detta ska hjälpa för hennes andning, om hon ändå vaknar och hostar ska hon få sin inhalator och så ska hon dricka massor av vatten.
Efter dessa två dygn med Alvedon ska jag ta tempen på henne 3ggr per dag i fyra dagar, detta för att kolla att hon inte har samma temperatur hela dygnet, har hon det är något fel.

Jag skjutsade hem snälla Tarja som hjälpt till med barnen (Tusen tack!), och sen bar det av hemmåt igen.
Barnen sov gott i bilen så passade på att mata djuren innan jag bar in dem. Men jag fick inte Jennfier att sova så vart att sitta och pyssla vid matbordet istöllet, hon målade fint med kritor och tuschpennor, (hela hon är full av tusch). ;)
Sen tittade vi i några böcker och la pussel innan det var dags för lunch och Jacob vaknade.

En kort stund sov båda barnen och jag passade på att vispa ihop några maränger, vanliga och några med nötter i.  Om jag hittar ett rba recept på chokladsås (Cissi kan du skicka över erat recept?!) så blir det nog lite marängswiss till efterätt ikväll. :)

Fast så lång tid fick jag inte att pyssla, nu är Jacob vaken och härjar för sig själv medans jag bloggar ikapp här lite. ;)

Jo, måste tillägga här:

STORT GRATTIS till Tess!!!!! (Du  vet varför) *kramar*


Nej, nu måste jag snart börja med middagen, ikväll blir det stekta rödspätta fileer med kokt potatis och dillsås. *mums*

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Omröstning

Har du som läser bloggen barn?
 Ja
 Nej

Kategorier

Senaste inläggen

Tidigare år

Länkar

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22 23 24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2010 >>>

Arkiv

Nanooks Gästbok

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards