Nanooks

Alla inlägg den 11 september 2010

Av Jessica - 11 september 2010 20:45

Till en Höstmarknad i Åkersberga.


Vår lördag började som vanligt utan sovmorgon runt 08 på morgonen, men det bästa med lördagar är att vi kan hämta Jennifer och sen bara ligga och mysa och busa tillsammans! :)


Väl uppe ur sängen har Jennifer lärt sig morgonrutinerna, hon är så duktig och öppnar dörren åt Stella och på samma gång brukar, vanligtvis, katten smita in. :)

Sen är det dags att göra frukost, dagens bestod av hårdkokta ägg på mackan, med kaviar på för min del men Jennifer ville ah ostmacka och ägget bredvid. Till blev det Choklad, varm till mig och kall till Prinsessan. *mums*

Pappa Johan som är van att gå upp i ottan valde att gå ut och jobba lite i trädgården, Jennifer var inte sen att hänga på hon hämtade sina stövlar och jacka och gav dem till mig. ;)
Eftersom Johan tog med sig Prinsessan ut så passade jag på att städa här inne istället., vi skulle ju ändå få över fint folk på eftermiddagen! :)

Jacob som alltid är trött efter att ha väckt oss tidigt på morgonen sov medans jag fick massa gjort jag diskade, plockade undan, och putsade några fönster och alla speglar.
Det fina vita bordet vi ärvt av Farmor Anna monterades ihop också, men döm till vår förvåning, bordet var om möjligt lite mindre än det vi hade innan, men detta var iaf mycket snyggare!  Ja, sökandet efter det stora fina lantliga vita bordet med iläggsskiva för när vi får gäster fortsätter. :)


Sen vart det något konstrigt i planeringen för just som vi skulle sätta oss och äta så kom Anna, Stefan och Michaela!

 
Jennifer fick sina 2-års presenter av dem, vilket var en stor grön duplo-platta och ett paket med duplo-figurer i form av djur och en flicka. Toppen leksak, detta gillar hon ju verkligen att leka med! :)


Michaela och Jacob var intresserade av varandra men det är bra mycket mera fart i lill tjejen i jämförelse med Jacob, men jag ska nog njuta av lugnet så länge det varar.
Anna berättade att dem skulle vidare till sina kompisar i Åkersberga och att dem skulle gå på en Höstmarknad som var där. Johan ville inte åka dit, men efter att Anna m familj åkte så pratade vi lite och vi kom fram till, eller jag dealade fram, att vi skulle gå på den där marknaden.


Så på med varma kläder på barnen och iväg bar det, men den marknaden jag hade i huvudet full med färska bär och frukter, hemmalagade sylter och marmelader och den marknaden vi kom till var inte detsamma.
Det var mest en marknad full av billigt skräp, men ändå kom vi hem med en del saker;

Tre par jättesköna varma knäsockor till mig att ha i vinter. :)

Några par strumpor åt Johan. :)
Ett jättesött par färgglada fingervantar åt Jennifer, hennes allra första par fingervantar och dem kostade bara 10kr! :)

Lite rökt korv med smakerna Hjort, Älg och vitlök. *mums*
Dem kostade 50kr/st med köpte man 4st fick man dem för 150kr. *nöjd*
Det enda ”dåliga” köpet  var ett par nya fina mörkbruna mjukisbyxor åt mig, för en sak är säker jag har inte en liten bak och har inte heller haft det sen jag var omkring 13år gammal, och dessa mjukisar hade inte stor bak nog. :)


Ja, väl hemma vart det att jag började laga lite middag, ikväll blev det ”fin” middag i form av Waffles, Entrecote, kantarellsås och broccoli. *mums*


Nu är all disk omhändertagen, diskmaskin igång, barnen sover, Johan är ute och pysslar och jag fick en lugn stund för mig själv, ganska mysigt att bara sitta och blogga i lugn och ro och lyssna på Lugna Favoriter. *myser*

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Omröstning

Har du som läser bloggen barn?
 Ja
 Nej

Kategorier

Senaste inläggen

Tidigare år

Länkar

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22 23 24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2010 >>>

Arkiv

Nanooks Gästbok

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards