Nanooks

Direktlänk till inlägg 20 december 2016

Lite julpyssel

Av Jessica - 20 december 2016 18:49

 

Hejsan

 

I helgen hade vi planerat mysfika med fina vänner, men istället vaknade Prinsessan sjuk och fikat fick bli inställt eller i alla fall lite framflyttat. 

 

I Söndags åkte Pepparkakshuset fram och jag och barnen dekorerade endast med kristyr i år och skippade godiset som vi brukar ha i mängder på.

  

Jennifers hjärta

 

Jacobs hjärta

 
Återanvända har de pratat om hela veckan och Jacob valde att använda en del av pepparkakskartongen till sitt hjärta och ville att man skulle se lite av motivet för att det var lite juligt, blev ju hur snyggt som helst om man frågar mig. ;)

  

När barnen tröttnat på att dekorera pepparkakshuset satte jag mig och dekorerade lite pepparkakor,

mest för att vi hade mycket kristyr kvar men också för att både jag och Jacob älskar pepparkakor med kristyr. ;)

  

Idag var det två pysselsugna barn som vaknade och hela dagen har bestått av pyssel av olika slag, barnen har haft fullt upp hela dagen, vilket har varit både stökigt och riktigt roligt. :) 

 

Idag tog vi fram alla pepparkaksformar och ritade av på kartonger, sen färglades en del och en del blev lite inklädda i garn och sen har allt åkt upp i granen, som nu inte ser så tom ut längre.

Vi gjorde även årets första julbak.. eller bak och bak barnen fick göra lite godis av marsipan, än så länge är det allt jag gjort i godis format i år, vilket nog är bottenrekord!

 
Men har funderingar på att göra vanlig knäck och min favorit lakritskola till helgen, samt min klassiker mandelmassa rulle med Marabo Schweizernöt på. *mums*

 

Imorgon åker några plastkulor fram också då katterna låtit granen vara i år så kan vi nog ha den lite dekorerad men för säkerhets skull så håller vi oss till pynt som inte går  tusen bitar ifall granen åker omkull.

Om pappa här i huset inte blir mer förkyld och kan jobba så väntar vi en kompis från skolan hit på förmiddagen, det ska bli spännande och såklart riktigt roligt! :)
Det kommer högst troligen bli mycket skratt, bus och såklart bjuds det på pannkakor till lunch när man har tre hungriga barn att mätta. ;)

  

Jag har frostat några äpplen, ska göra en blomdekoration av dom, återkommer med foto när det är klart.

  

Pepparkakshusets framsida i år. :)

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jessica - 21 januari 2018 16:00

Jacob, Jennifer och Wilma leker i backen.   Hej   Den här helgen har jag och barnen bara varit hemma och tagit det lungt, mycket för att jag är rätt sliten efter veckan som varit men likaså för att Jennifer behöver bearbeta det som hänt s...

Av Jessica - 15 januari 2018 13:07


Min fina Aston <3  Igår var en ganska intensiv och otursdrabbad dag för oss, dagen började med att jag hade kramper i magen och övervägde att åka in till akuten. Min Endometrios bråkade och jag låg dubbelvikt i ett par timmar, men tur nog hjä...

Av Jessica - 11 januari 2018 11:57


  Igår testade jag och Jennifer ett nytt recept på muffins, med Nutella i.Muffinsen var jättegoda men Nutellan kommer vi skippa nästa gång, här kommer receptet. ;)   Muffins   Ingredienser   4 Ägg 4 dl Socker 100 gr Smält smör ...

Av Jessica - 10 januari 2018 18:45

Wilma 8 veckor   Hejsan därute, ni som fortfarande kollar in här på bloggen ibland.   Livet har lunkat på här hemma hela hösten och vintern, med stora framsteg, men likaså många motgångar, vi försöker tänka utanför lådan för att hitta lösn...

Av Jessica - 7 september 2017 18:58

Cadance   Nu går dagarna i vardagslunk, barn till skolan och mannen på jobbet, möten och det vanliga stöket med djur och hushåll.   Jennifer går i skolan och det går klart över förväntan måste jag säga, hennes assistent är jättebra och be...

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Omröstning

Har du som läser bloggen barn?
 Ja
 Nej

Kategorier

Senaste inläggen

Tidigare år

Länkar

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2016 >>>

Arkiv

Nanooks Gästbok

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards