Nanooks

Direktlänk till inlägg 16 december 2016

Nu tar vi helg

Av Jessica - 16 december 2016 21:30

Hönshuset i morgonljuset en kylig morgon.

 

Den här veckan har flugit förbi, vi var och tittade på Lucia-tåget i Tisdags kväll, det var jättefint och jag fick lite julkänslor för första gången den här vintern.


Prinsen var med i jultåget, han var en tomte och hade hur kul som helst och fortsatte att sjunga även när vi kommit hem. ;)

Prinsessan klädde sig som en Lucia och jag tog mig tiden att göra henne fin i håret, något hon annars inte gillar men när hon  såg resultatet fick frisyren vara kvar hela kvällen, det är vad jag kallar för topp beyg. ;)

 

Jennifer valde själv att vara med och titta men att inte delta i Luciafirandet, tänk vad stort att själv inse sina begränsningar och själv ta beslut om hur kvällen ska bli.

Det är stort, starkt och modigt och jag är såååå stolt över hur mycket hon har växt min prinsessa. <3

  

Finaste Lucian i Rimbo i Tisdags, om man frågar mig. ;)

  

På Onsdagen började den första av tre dagar med elevens val i skolan, Jennifer skulle besöka tre olika museum och Prinsen hamnade i gruppen Återvinning där de gick igenom saker som man kan återvinna, de besökte ICA och fick se andra sidan av pantstationen och fick även besöka en stor återvinningscentral.
Jacob har haft en toppen vecka och har kommit hem med flera fina saker han pysslat ihop nu i veckan, men tyvärr hände en sak idag som tog udden av glädjen något och på Måndag kommer Tiger mamman att besöka skolan för en pratstund och jag hoppas att det som hänt är dokumenterat och att de har en plan för hur det aldrig ska kunna ske igen.

 

Men jag som känner min dotter väl, förstod att det inte skulle funka veckan ut.. schemabrytande aktiviteter hela Tisdagen när alla i skolan övade inför Lucia slutade med att hon sa ifrån och fick vara med sin resurs i klassrummet och jobba som vanligt.

På kvällen var vi åter i skolan och även det tog såklart en stor portion med energi, för att nästa dag åka till ett museum och titta på mumier... på kvällen kom krachen och pappa fick gå upp och trösta en mycket ledsen tjej som var rädd efter att ha sett mumier under dagen.
Men mitt i allt ledsamt så var hon stark nog att säga ifrån, hon ville vara hemma resten av veckan och det beslutet tog hon själv. Morgonen efter väckte pappa henne och frågade igen men svaret var bestämt att hon skulle bli hemma.

 

Jag har tagit hand om en slutkörd Prinsessa nu under Torsdagen och Fredagen, men nu har vi kommit över det värsta.

Vi har tagit det lungt i soffan, hon med en filt över huvudet, hörlurar och en ipad i många timmar, lekt med my litle ponys i köket medans mamma fixat med mat och disk, en lugn stund i badkaret utan lillebror för att varva ner och såklart lite pyssel med hönsen för att komma ut i friska luften.

 

Nu tar vi helg och på Måndag är den sista skoldagen innan jullovet. <3

  

Allt i trädgården blir gnistrande vackert i kylan.

 

 

Ankaret är den vackraste prydnaden vi har i trädgården om man frågar mig.

 

När himlen är rosa i morgonljuset är det bara att klä sig varmt och gå ut

och föreviga ögonblicket på bild.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jessica - 21 januari 2018 16:00

Jacob, Jennifer och Wilma leker i backen.   Hej   Den här helgen har jag och barnen bara varit hemma och tagit det lungt, mycket för att jag är rätt sliten efter veckan som varit men likaså för att Jennifer behöver bearbeta det som hänt s...

Av Jessica - 15 januari 2018 13:07


Min fina Aston <3  Igår var en ganska intensiv och otursdrabbad dag för oss, dagen började med att jag hade kramper i magen och övervägde att åka in till akuten. Min Endometrios bråkade och jag låg dubbelvikt i ett par timmar, men tur nog hjä...

Av Jessica - 11 januari 2018 11:57


  Igår testade jag och Jennifer ett nytt recept på muffins, med Nutella i.Muffinsen var jättegoda men Nutellan kommer vi skippa nästa gång, här kommer receptet. ;)   Muffins   Ingredienser   4 Ägg 4 dl Socker 100 gr Smält smör ...

Av Jessica - 10 januari 2018 18:45

Wilma 8 veckor   Hejsan därute, ni som fortfarande kollar in här på bloggen ibland.   Livet har lunkat på här hemma hela hösten och vintern, med stora framsteg, men likaså många motgångar, vi försöker tänka utanför lådan för att hitta lösn...

Av Jessica - 7 september 2017 18:58

Cadance   Nu går dagarna i vardagslunk, barn till skolan och mannen på jobbet, möten och det vanliga stöket med djur och hushåll.   Jennifer går i skolan och det går klart över förväntan måste jag säga, hennes assistent är jättebra och be...

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Omröstning

Har du som läser bloggen barn?
 Ja
 Nej

Kategorier

Senaste inläggen

Tidigare år

Länkar

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2016 >>>

Arkiv

Nanooks Gästbok

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards